Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ли ви от обратни волани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ли ви от обратни волани?

Има начин , с който ще се спре Вноса на такива качествени коли.
    Простичко е - губещите вериги автоборси с препълнени отпадъци ще съберат по някоя хилядарка, ще се организират, та сумата да стане ..значима и ще "натиснат" когото трябва..и където трябва , за да излезе закон за спиране на регистрацията в КАТ!
    Ето ти ..борба с Корупцията!!!
    Така ще се внесе спокойствие сред населението...
    Онези дето са си платили , ще си избият подкупа от Продажбите на "нормалните" коли от морги и полянки събрани по краищата на Европа.
    Законите са за хората....за тези хора дето могат да си ги платят!!
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Според мен няма разлика от коя страна е волана,примерно Пешо ако няма видимост няма да изпреварва но не и келешо.Според мен трябва да се спре безогледното раздаване на книжки,изобщо кат трябва да почне да си върши работата.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        Има начин , с който ще се спре Вноса на такива качествени коли.
        Простичко е - губещите вериги автоборси с препълнени отпадъци ще съберат по някоя хилядарка, ще се организират, та сумата да стане ..значима и ще "натиснат" когото трябва..и където трябва , за да излезе закон за спиране на регистрацията в КАТ!
        Ето ти ..борба с Корупцията!!!
        Така ще се внесе спокойствие сред населението...
        Онези дето са си платили , ще си избият подкупа от Продажбите на "нормалните" коли от морги и полянки събрани по краищата на Европа.
        Законите са за хората....за тези хора дето могат да си ги платят!!
        +1000%лошите съоръжения по пътищата и лошите шофиори са истинската заплаха

Коментар

+1
          Против колите с десен волан поради сто милиона причини!

Коментар

Аз си мисля ,как може да се изказвате ,че колите с десен волан били опасни без изобщо да сте се качвали в такава кола и сте се качвали само веднаш.Не съм виждал толкова негативни мнения и то изказани наизуст.
            Това е :повечето от колите с десен волан са със доказана сервизна история ,което значи че не са опасни да се карат по пътя,за разлика от немските раждясали коли които 90% ги карат на автовози.
            Колите с десен волан са евтини ,което точно се вързва със икономическата ситуация в България
            Пък и не мисля ,че има много пътни проишествия с десен волан ,просто ви дразнят тези возила защото са различни.

Коментар

Доколкото знам има в Англия коли с ляв волан,но са много редки случаи.Инак аз съм против десния волан също вече няколко пъти се случва да ме засече изнасящ се с десен волан без видимост.

Коментар

Подкрепям напълно идеята да се забрани регистрацията на подобни МПС-та.Аз лично преди време бях харесал такъв автомобил.Наистина беше много лачен,но като ми обявиха цена от 2000 лв за обръщане на дирекцията много бързо се отказах,а продавача започна да ми обяснява колко бързо съм щял да свикна.Казах му че нямам никакво желание да свиквам и на всяка предприета от мен маневра аз да се кръстя като се подам да няма някой ТИР или още по-лошо Рейс с деца Ако мога да помогна с нещо за отсатраняването на този проблем то пишете ме с две ръце ЗА

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                  Аз си мисля ,как може да се изказвате ,че колите с десен волан били опасни без изобщо да сте се качвали в такава кола и сте се качвали само веднаш.Не съм виждал толкова негативни мнения и то изказани наизуст.
                  Това е :повечето от колите с десен волан са със доказана сервизна история ,което значи че не са опасни да се карат по пътя,за разлика от немските раждясали коли които 90% ги карат на автовози.
                  Колите с десен волан са евтини ,което точно се вързва със икономическата ситуация в България
                  Пък и не мисля ,че има много пътни проишествия с десен волан ,просто ви дразнят тези возила защото са различни.
                  Колега, аз пък си мисля, че разсъждаваш само от финансова гледна точка . Чудно ми е защо тук в Белгия англичаните, които постоянно живеят и работят, си карат коли с лява дирекция. От няколко месеца живея тук и още не съм видял по паркингите кола с десен волан, а ни делят 150-200 км. Цените на колите втора ръка тук са убийствени по нашите разбирания. Защо ли белгийците не си направят една няколкочасова разходка през Ламанша и не си купят същите и даже по-качествени коли със сервизна история и т.н. за 1/3 от парите, които биха дали тук?
                  Последно редактирано от kuzdov; 01-06-08, 10:41.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Тука е замясало на родния ми парламент...
                    Тия дет' сме "леви", сиреч мнозинството, ще смачкаме "десните"... Ама не е ясно кои са "обратните"...
                    Колеги, то е ясно, че при ляво движение, десният волан е неудобство, но погледнете по-мащабно на нещата, значи ли това, че в Англия трябва "да забранят със закон", автомобилите с ляв волан?! Пък и едва ли на някой му е писнало точно от "обратни волани". От обратни в парламента и правителството, на повечето от нас ни е писнало, ама никой не пуска анкета да ги забраним...
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Колега ,не си говорим за белгийска или английска реалност ,говорим си за българската реалност.
                      Много от англичаните обикалят Европа с десния волан ,даже като се прави рали или нещо подобно където се обикалят континенти колите са си с десен волан.
                      Разбира се ,че англичанин които живее в Белгия ще кара "нормална кола" , защтото може да си го позволи.

Що примерно не забранят БМВ 3 ,Голфовете гти ,хората които карат тези коли се мислят за състезатели и тест пилоти и е супер опасно да си наоколо.

Коментар

Обективното си мнение защо трябва да се забранят съм го писал в другата тема. Сега ще кажа и субективното си от снощи. Спускам се от Симеоново към Околовръстното по Симеоновско шосе. Там са две сравнително тесни ленти. Насреща ми автобус вероятно влачещ се едва едва по стръмния баир, а из зад него на осевата линия, че даже и малко навлизащ в мойто платно се вижда един фар и мигач, достатъчно тъмно е, за да не виждам друго освен светлини. Първо реших, че е моторист и се изнесох плътно до тротоара, за да се разминем... като наближих обаче фара започна да излиза право срещу мен и да се показва и втори из зад рейса ! На има няма 10 метра пред мен! Пуснах дългите, та барем ме види, качих две гуми на тротоара... челния удър се размина, но все пак огледалцата се удариха. Дълго време се чудих, как може да има такъв идиот, дори пиян, който на този тесен път да предприема изпреварване, при положение, че вижда фарове на 10 метра от него... и после се сетих, че най-вероятно не ме е виждал, защото е бил с десен волан... Е, размина се... Ами, ако имаше пешеходци на тротоара? Или бях с ниска, кола, която нямаше да успее да се качи толкова бързо на висок тротоар? Или въобще нямаше тротоар...

Та мнението ми е, че не само трябва да бъдат забранени за регистрация в България, но и внасящите ги масово да бъдат съдени за масови предумишлени убийства!
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Прав си, проблемът с десните волани тепърва ще се усеща все по-остро заради нарастващия внос на коли-втора ръка от Острова. Засега в процентно съотношение са капка в морето, но скоро София, Варна, Пловдив и други по-големи градове, където най-често се регистрират такива коли, ще започнат да пищят. Никой не твърди, че трябва да забраним на англичаните да си карат колите у нас, но те в процентно отношение с останалите ще са толкова малко, че дори и да има ПТП-та, причинени от тях, това няма да се отрази на общия фон. Пък и по принцип чужденец в която и да е държава има повече респект към законите и правилниците, отколкото местното население и внимава многократно повече. Проблемите ще дойдат от тези, които до вчера са карали Жигулка или Кадет с 60 кончета, а днес са "яхнали" нещо със 130 кончета и десен волан и се смятат за безсмъртни. Сигурен съм, че който е внимателен и съобразителен шофьор, ще намери начин да шофира внимателно и безопасно и такъв автомобил, но като цяло българинът не е такъв и не е толерантен към другите участници в движението, а и пътната обстановка в БГ също е доста рискова.
                          п.п. Със Zaarin сме писали едновременно и случката с него е съвсем показателна за зараждащия се проблем...
                          Последно редактирано от kuzdov; 01-06-08, 11:23.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Каквото и да си говорим законите на физиката, ъглите на видимост и т.н. не ги е отменил никой! Съгласен съм, че един адекватен шофьор в кола с десен волан може да бъде по-безопасен от идиот в кола с ляв! Но да поставим двама адекватни шофьори в различни автомобили! Как мислите - кой ще е по-безопасен за другите и себе си на пътя?!
                            Просто няма начин, колкото и да си добър шофьор ти просто ще имаш много по-малко видимост от водачите с нормалния за България ляв волан!
                            За екслузивни автомобили или ретро автомобили които се произвеждат само с десен волан няма да говорим, това са много редки изключения!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              Та мнението ми е, че не само трябва да бъдат забранени за регистрация в България, но и внасящите ги масово да бъдат съдени за масови предумишлени убийства!
                              Моето мнение е че полвината тирове в Англия са с ляв(нормален) волан,мисля че трябва да съдят шофьорите за опит за убийство ,а собствениците на транспортните компании за тероризъм.

Не виждам нищо смислено в повечето изказвания по тази тема ,та ти даже не си сигурен че колата е била с десен волан.Стига глупости ,ляви волани ,десни волани.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                За екслузивни автомобили или ретро автомобили които се произвеждат само с десен волан няма да говорим, това са много редки изключения!
                                Всъщност това го забравих, а наистина трябва да има възможност и за такива ентусиасти. Значи не трябва да се забранява регистрацията. Има си други механизми... Много колеги дават за пример, че в Англия се регистрират автомобили с ляв волан без проблеми. И това наистина е така... Пропускат само една дребна подробност. Там размера на застраховката(задължителната) не е фиксиран, а зависи от това до колко рисков е шофьорът и автомобилът... Като годишната премия може да достигне до 70% от застрахователната оценка на автомобила! Т.е. за автомобил оценен на 10 000 паудна е напълно възможно да се искат 7 000 паунда на година, за да може да се движи по пътищата.

Най-удачното решение би било точно това - многократно по-висок данък или застраховка, която да компенсира по-високия риск.

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                                Моето мнение е че полвината тирове в Англия са с ляв(нормален) волан,мисля че трябва да съдят шофьорите за опит за убийство ,а собствениците на транспортните компании за тероризъм.

Не виждам нищо смислено в повечето изказвания по тази тема ,та ти даже не си сигурен че колата е била с десен волан.Стига глупости ,ляви волани ,десни волани.
                                Тук говорим за автомобили. Тировете първо не предприемат толкова често изпреварвания и второ са с достатъчно висока кабина, че да виждат над всичко, освен друг камьон.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X