Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ли ви от обратни волани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ли ви от обратни волани?

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    А дали не трябва на границата да спираме английските туристи с автомобили?
    P.S. И да забраним автомобилите над 1000 кг и 60 к.с.
    туриста си е турист днеска е тук утре го няма и кара внимателно
    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Поне да въведат изискване да си сменят фаровете с такива за дясно движение.

Коментар

Оставам неутрален и няма да гласувам в анкетата. Ще се обосновя на кратко

ЗА

1во - Според мен 30-40% от цената на една кола въобще не са малко, на 10 000лв, колкото струва една сравнително добра кола втора употреба тук, може да се вземе същата вероятно в по-добро състояние за 3000-4000 лв по-малко, което е малко по-малко от едногодишната заплата на средностатистически българин ixeos, примерно ти ако беше средностатистически българин би ли събирал пари 2-3 години за да си вземеш същата кола, която би могъл да си вземеш на момента? Аз лично не бих.
        2ро - Писах в една тема, че докарахме Фрилендъри с десен волан, които са лесни за обръщане (точно и за това се насочихме към тях), но докато се обърнат тези коли се карат. 3-4 дни карах единия в градски условия в Пловдив и нямаше никакъв проблем, даже напротив - на места е по-удобно в града да си с дясна дирекция.
        3то - Все пак сме Офроуд форум - в гората има ли значение дирекцията?

ПРОТИВ

Общо-взето негативното качество е само, че е почти неприложим на извънградски пътища освен на магистрала или ако не се изпревара (и си караш с 40 зад някой ЗиЛ)

Все пак всичко зависи от вниманието на шофьора и предназначението на автомобила. Нямам нищо против хората да си карат градски колички с десен волан в града или големи джипове в гората, но имам против ненормалници, които тръгват да изпреварват без никаква видимост (има такива дето си карат коли с лява дирекция и тръгват да изпреварват на завой, в мъгла, в силен дъжд и тн. - не веднъж сме си патили.) Така че всичко е относително.
        Сън, почивка забравете и не бройте колко мрете,
        гладни, жадни, но безстрашни по пътеки стръмни, прашни слезте в нивята бойни с живи класове безбройни. Не жалете враговете - жътва кървава жънете.

Коментар

незная техническите комисии по тези въпроси защо допускат технически не исправи , или опасни за движение , респективно десен волан на пътя,

има един парадокс , заради това че нямаш вписана задна седалка в талона , а сам си я сложил не те допускат на преглед искат техно тест , давам това за пример защото при джиповете наи често се среща , а десен волан може , аз съм твърдо против , само не зная англичаните дали ще регистрират с лев волан при тех , не че ме интересува , но моята позици е против десен волан
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

До: Писна ли ви от обратни ...

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            По-безпредметна тема с по-хитреещо на дребно заглавие не бях виждал от бая време. Малко забрани има, хайде сега да се забранят колите с десен волан.
            То видиш ли не зависи от задволанното устройство, а от позицията на волана. Утре ще зависи от марката, и от цвета. Страхотна идея за намиране на виновен там където го няма.

Аз пък мечтая за Нисан Скайлайн. От тия японските - горните версии, които са само с десен волан понеже от ляво купето е подсилено. И като ми се сбъдне мечтата, някак си ми се ще да го карам регистриран. Когато изпреварвам, ще внимавам още повече от колкото когато карам кола с ляв волан, и както и при колата с ляв волан - НИКОГА няма да се впускам да изпреварвам ако не знам какво идва отсреща. Кво правим ? Краен ли съм ? И като си го купя, пак ли ще има някой продавач на М-тройки с ляв волан на който да му е писнало ?

На мен пък ми писна от липса на толерантност и от обобщения. Волана бил виновен - щото видиш ли тоя дето се юрка да изпреварва без да гледа с кола с десен волан, като го сложиш в кола с ляв волан - ще стане божа кравичка. На всеки пет минути ще спира колата да бере маргаритки край пътя и да ги подарява на колегите си шофьори. Тия с ляв волан, дето и те ще карат всичките перфектно и хрисимо.
            +100
            Правилно!
            Писна ми от обратни хора, не от волани!
            Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

англичаните не страдат от предрасъдъци и регистрират всякакви волани ,дори и по средата! що не вземат пък да им забранят да излизат из европа с колите си! първо нека се справят с пияните шофьори и състезателите от F1 в Бг ,а после да се занимавт с воланите. аз лично имам 2 джипа с десен волан в Бг и дори мисля за трети. от 6 години,карам ляв и десен волан и нямам никакви проблеми.вярно,по-евтини са тук колите,а и доста по-запазени...всеки се спасява в живота както може,един кара колело друг трабанче......
              8777203908

Коментар

Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнение
                англичаните не страдат от предрасъдъци и регистрират всякакви волани ,дори и по средата!
                изобщо не ме интересува коплексарското мислене на англичаните ако искат да си слагат воланите в багажниците , ние в Европа и останалия свят нямаме предразсъдъци и държим на сигурността ,

Колега не всички са добри шофьори и могат да преценяват , сигурен съм че и вие познавате по слаби шофьори , уважавам твоето мнение
                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  ....... Сигурно в България всекидневно пострадват повече хора от ПТП-та, отколкото в цяла Западна Европа, та още една препоставка за тях няма да подобри ситуацията.
                  Не е точно така. В една статистика беше посочено, че съотношението брой на загинали в ПТП, спрямо брой на населението примерно в Италия (57-58 млн. души) е почти идентично с нашите около 1000 жертви годишно, спрямо около 7,5 млн. население и 2,6 млн. автомобила. Така че да не си мислим, че при нас е по-зле от другите места. Не, че е за хвалба това, де. Според мен, всеки един от тези 1000 души ежегодно, е загинал напразно. Без значение, дали е карал автомобил с десен волан или е прегазен/ блъснат от такъв, или пък от автомобили с лява дирекция.
                  Иначе, и аз не съм привърженик на десните волани. С тези автомобили само се спекулира на автопазара.
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Не гласувам, защото нямам достатъчно наблюдения или поне косвена информация.

А се обаждам, защото първо се подведох от заглавието на темата. Обикновено казваме "десен волан". А аз си помислих, че става дума за нещо като анти-шофьор.

От такива ми е писнало и още как!

Вчера следобед пътувах до Своге и - вече по много тъмно - обратно към София. 7-8, ако не инфарктни то изнервящи ситуации (като се има предвид, че предпочитам да карам бавно и ОБИЧАМ да предвиждам и да бъда предвидим). Да речем 7-8 са нормални по нашите стандарти. Но две от тях ме хвърлиха в толкова дълбок размисъл, че още се чудя и мая.

Първа ситуация - денем, посока север, някъде около с. Владо Тричков. На завой (не остър, но с подходящо нарисувана непрекъсната линия) настигам бабка, която върви на около 2,5-3 м навътре от края на пътя.

Разбира се, не пипам клаксона , а даже не се и сещам за това, забавям, минавам на втора, леко се изнасям към средата на шосето и започвам да се подготвям за място с по-добра видимост, където да я заобиколя. Тогава насреща изскача герой с ниска полуспортна кола, който юнашки сече завоя. От моя страна - спирачки и скриване зад бабката, с която онзи се размина на около метър.

Ами ако на мое място беше скоростен юнак като оня?

Втора ситуация, която просто не е за вярване. Самият аз бях толкова шашнат, че не съм сигурен доколко съм си обяснил нещата. На връщане - по същите завои, но в съвършена тъмнина. Зад мен един от най-големите ми "любимци" на пътя - онези, които страдат че карат не с 68 км/ч да речем, а едва с 55 - 60. И тяхното страдание ги лепва на 4-5 метра след теб - при 60 км/ч! Да не говорим за заслепяването.

Точно като тръгна да ме изпреварва - на непрекъсната линия и извит път, видях напред нещо странно и много забавих. "Любимецът" също забави и се прибра благополучно.

А странното нещо беше кола, чийто водач вероятно е бил лошо изненадан, преди още по-лошо да реагира. Капакът на двигателя беше вдигнат и в тази ситуация, на тъмно (около 22.30) човекът осъществяваше маневра, за да тръгне или може би да спре в обратната посока.

Не знам какво беше станало там, нито какво стана после.

Та колегата, който възразява против десните волани, сигурно има основания. Не споря с него. Но при човек, който е опитен и отговорен, десният волан не може да бъде никакъв проблем.

Нищо няма да стане, ако се забрани една или друга техническа особеност. Знаете, има гласове да се забранят джиповете в градовете, това щяло да оправи движението. Да бе... Напоследък изникна някакъв активист, който иска да забрани движението на ATV-то по улиците и пътищата. Защо? Ами сигурно, защото му изглеждат странно.

А всичко зависи от хората - включително при пътните полицаи. Например двамата симпатяги в Нови Искър, които бяха застанали на пусия след една отвратителна дупка. Или минаваш през нея много бавно, или я заобикаляш и си в нарушение заради непрекъснатата линия. За едни - дупка, за други - хранилка.

Оффф, то край няма. Извинявайте, ако съм оспамил темата, ама според мен все пак не съм.

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

здравейте, за първи път пиша,в форума, аз живях в Англия и карам Паджеро с десен волан , на мен не ми пречи , и не мисля че е нормално да се забраняват ,понеже има и автомобили със среден волан(един модел на мерседес) не е много нормално хората в една страна с дясно движение да карат коли с десен волан и то само заради по ниската им стойност като пари но ако застрахователните компани вдигнат застраховките на тези 6те се спре този бум в момента и така хората който искат да карат марка автомобил ретро или съвременен автомобил които е трудно да се намери с ляв волан щте са хепии и останалите същто защото така щте намалее безразборният внос на авто.с десен волан

Коментар

Напълно подкрепям колегите, които са против използването на автомобили с десен волан по нашите пътища.Убежданието ми се засили още повече и след като имах възможността да карам известно време зад такъв автомобил пред който пък имаше автобус. Истински ужас бяха напъните му за изпреварване на автобуса. То не бе каране по банкета в дясно, то не бе излизане в лявата лента срещу идващите насреща автомобили на които се налагаше да използват светлини, клаксони и спирачки за да не го отнесат- истинска мъка. Във всеки един момент имах усещането, че просто няма начин да не стане някое ПТП и ако не се случи ще е истинско чудо и късмет. Просто човека нямаше никаква видимост за предприемане на една такава маневра като изпреварване. Покарах известно време зад него на прилична дистанция ,след което прецених,че е прекалено рисково и опасно да се движа зад него и при първа възможност изпреварих и двата автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от emo2939 Преглед на мнение
                          здравейте, за първи път пиша,в форума, аз живях в Англия и карам Паджеро с десен волан , на мен не ми пречи , и не мисля че е нормално да се забраняват ,понеже има и автомобили със среден волан(един модел на мерседес) не е много нормално хората в една страна с дясно движение да карат коли с десен волан и то само заради по ниската им стойност като пари но ако застрахователните компани вдигнат застраховките на тези 6те се спре този бум в момента и така хората който искат да карат марка автомобил ретро или съвременен автомобил които е трудно да се намери с ляв волан щте са хепии и останалите същто защото така щте намалее безразборният внос на авто.с десен волан
                          +1
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

не е проблема във волана а във магарето зад него,пернишкия голфаджия качил се сега на по модерно возило е много по опасно нещо,,,,,,,,,,,,,а що се отнася до фаровете отдавна има лепенки който се лепят на фаровете,,,,много по голям е проблема на горублянските търговци който помагат тази забрана да влезе във сила ,,,,,,,,,,,,,и още нещо тя вече е във сила от 10 дни на коли със десен волан не им се дава техно тест по вътрешно распореждане на началника ,ако не се налага техно тест във кат се регистрират ,иначе наложи ли се ходене на Т.Т.началника МИ КАЗА НА МЕН че като си сложа волана на правилното место ще ми даде документ със който да отида във КАТ да ми регистрират колата. това мене не ме плащи защото ,ще го направя но има много хора коит още си изпатят
                            Последно редактирано от isuzo; 01-06-08, 08:32.
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                              ... волани? Последните няколко дни гледам наоколо куцо и сакато се е сдобило с едни лъскави колички с десни волани само поради факта, че са 30-40% по-евтини......... Защо отварям тая тема? Ами защото ми писна от тарикатчета в тая държава, дето се опитват да нае*ат дявола в полет за сметка на останалите...................

Как можем да помогнем да се спре това безумие?
                              - Като не купуваме такива коли и ги оставяме да ръждясват по автокъщите
                              - Като обясняваме на потенциалните купувачи на такива коли недостатъците
                              - Като се опитаме да намерим начин, например чрез подписка, да подкрепим законопроекта, който скоро ще се обсъжда в народното събрание и който предвижда забрана на обратните волани.

Постът ми нарочно е краен, защото и решението човек да си купи кола с обратен волан, която ще кара по нормалните пътища е наистина крайно.
                              Преди 18год. хората чакаха с години да си закупят Соцлвозила..с петилетки!!След това започна ерата на ..Западните "бангии" ...цели 15години...Защо никой не потърси отговорност на онези "коректни" хора, дето вкарваха отявлена скрап без документи/защото фалшивите ксерокопия не са такива/, с "връзки" по митници и кат с години набутваха хорицата с ТЕХНИЧЕСКИ НЕГОДНИ автомобили...Тях как ги наричате колега!..те не вършеха нищо нередно нали, защото воланите на бангиите бяха на правилното според Вас място..После.. дойде рая на магазините за Авточасти...пак менте!..Защо ли - ами много просто, едно нещо ..води към друго..
                              С годините наглостта на продавачите надмина всякакви граници..и нива на надценки ..и никакъв контрол от страна на държавата за превръщането на страната ни в една голяма Автоморга...
                              Позволявам си да питам , кой обясняваше на горките хорица .. недостатъците на тези "нормални" коли...!?
                              Колега, Вие ходили ли сте някога в Италианска авто морга...или в Авто сервиз в горите на Австрия... или в автоборси на всякакви араби, руснаци , сърби ..в Германия!?Питам Ви това , защото на 90% от автомобилите до преди година се вкарваха от такива места!?Ще Ви кажа основната причина за това - ниската Цена!..за качеството вече писах..
                              Та какви подписки трябват за тези дето мамят по този начин ...и защо не се правят на въпрос те!Днес мога да кажа , че ще изгният много повече такива "автомобили" по борсите , отколкото онези с дясна дирекция...Причината е простичка - просто са в пъти по-некачествени"техничуески" и Цената им е като за Балъци..
                              Аз поназнайвам малко от тази материя..и питам кога ще забранят ТЕХНИЧЕСКИ НЕГОДНИТЕ коли , които са 90% от всички МПС-та по автокъщите и пътищата реално!!!Никога ...защото там има такива интереси и парички, че и акцизите..Та къде до тук видяхте грижата за Живота и здравето на хората..от някого, дори и от Държавата!!!

От скоро ..има и търсене на коли с дясна дирекция, защо ли!!!
                              Аз дълго отказвах да проуча това, оставах верен на "нормалните" КОЛИ!Реших да спра да плащам все по--скъпо в Германия за качествените им коли!Тук няма кой да ти го цени , това че му предлагаш сигурен автомобил с префектни технически и регистрационни документи...Причината е в масоото набутване с "мъртавци"докарани на автовози , но на ниска цена..!! Става дума за разлики до 1000лв!!!Хората обичат да си купят нещо "насметка".
                              Сега виждам , че разликите в цените са значими.. в полза на "обратните"!!! Това е нещото с което никой не може да се пребори...
                              Когато има избор .. в повечето случаи се продава по-евтината кола!
                              Плюсовете на "обратните" коли са ....толкова много в Техническо отношение, че единственият им минус е .."обратният волан" и това , че не е Ваша!!Просто ако сте имали възможност да избирате преди време, и сте препатили с "нормални" бангии....
                              Ще Ви каже единствената ОПАСНОСТ , която имат тези коли!!!
                              Това е факта , че доста от старите автоджамбази се включват в бизнеса отново ..и търсят там най-евтиното ! Сещате се кое е най-евтино - това което има някакви проблеми..Повечето пъти, проблемите са в опасността колите да са крадени и без документи..което е причина за много ниските им цени..
                              Дори и там , качеството си има Цена! Подаръците ..са опасни..Така , че искайте да Ви покажат оригинални документи...иначе лошо

За другите причини, че някой щял да се пребие ..изпреварвайки е много, много несериозно да се твърди , че за това е виновна..КОЛАТА/ освен ако не е технически брак/!!!
                              Причината за катастрофите в БГ е основно в Издаването на книжки с подкупи и на хора, психически лабилни..Това е в основата на проблема от 20год. насам...Съчетайте това с липсата на каквато и да е нормална Пътна мрежа в БГ...Тоталната корупция в КАТ и на пътя, която насърчава убииствата с коли..Липсата на контрол върху техническото състояние на железата по-пътя...и на Здравословното състояние на водачите....След всичко това може да питате ..каде е волана!
                              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Имало лепенки за фаровете. Защо ли фирмите дето произвеждат фарове още не са се сетили ами продължават да произвеждат и от двата вида? Работата ми налага често да пътувам нощем и съм твърдо против това срещу мен да пътуват коли които по подразбиране са с неправилно регулирани фарове. И те не виждат какво става по банкета и аз не виждам какво става срещу мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X