Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезни ли са броячите на светофарите...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Полезни ли са броячите на светофарите...

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Обърнете внимание на кръстовища с броячи, че първите коли тръгват на червено още преди да е светнало дори жълтото...Това се случва на ВСИЧКИ такива кръстовища...Няма да ви е трудно да засечете такива коли...
    Това не е от броячите. И преди да ги сложат пак ставаше така на повечето места. Гледат пешеходния светофар, който свети зелено, докато на тях им е червено. В момента, в който стане червен, "състезателите" потеглят, защото се знае, че след една секунда ще им светне жълтото. Всеки ден минавам през няколко светофара без броячи и всеки ден става така, въпреки липсата им.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Какви броячи, какви пет лева. Организацията на движението в София е под всякаква критика. Като пример мога да посоча трите светофарчета в Левски-Г. За да хванеш "зелената вълна" /какво ли беше това/ трябва да имаш старт на болид от F1. На Ботевградско шосе е същото. А булевардите са достатъчно широки - с три платна във всяка посока...
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

До: Учените разгадаха причините за образуване не задръствания

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Да, наистина допринасят. Като никой не ги гледа най-много допринасят. Как аз мога по Тодор Александров като ги няма състезателите да мина на зелена вълна от Люлин до Шератон като на всеки светофар изпреварвам през свободното платно всички състезатели които преди това са се натискали да са първи и са карали със 100 към светофара като виждат че има още 10 секунди до зеленото... Спират съответно и висят, а аз с 60 минавам покрай тях и продължавам... Направо си мисля че някои кретени не познават числата. Ама то не става само с ядене, трябва и акъл.
        Аз постигам същият резултат на цар Борис по паветата от Пирогов до Княжево има зелена вълна ако караш със 55-60км. Особено сутрин когато състезателите още спят. Случвало ми се е един и същи водач да го задминавам на светофарите поне 4 пъти до Княжево направо вдига кръвно 200. Но има и изключения разбира се угодия НЕМА

Коментар

Да, много!

П.П.
          Впрочем къде е анкетата?

Коментар

До: Учените разгадаха причините за образуване не задръствания

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Да, наистина допринасят. Като никой не ги гледа най-много допринасят. Как аз мога по Тодор Александров като ги няма състезателите да мина на зелена вълна от Люлин до Шератон като на всеки светофар изпреварвам през свободното платно всички състезатели които преди това са се натискали да са първи и са карали със 100 към светофара като виждат че има още 10 секунди до зеленото... Спират съответно и висят, а аз с 60 минавам покрай тях и продължавам... Направо си мисля че някои кретени не познават числата. Ама то не става само с ядене, трябва и акъл.
            +1. И аз всеки ден минавам по Тодор Александров и, ако не е час пик единствения световфар, който ме хваща 90% е този на Билла (несинхронизиран с нищо друго, даже си мисля, че е рекламен трик да те спира всеки път и да си кажеш "и без това съм спрял, да взема да напазарувам ). А състезателите наистина имам чувството, че не познават числата. От както карам джип, не съм чул свирене от моите гуми (няма и да чуя ) и всеки път състезателите се подреждат на на червеното първи, а потеглят след първата тройка
            Накратко: Откакто има броячи съм намалин спиранията на светофари наполвина! без да минавам на червено никога.
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
              Какви броячи, какви пет лева. Организацията на движението в София е под всякаква критика. Като пример мога да посоча трите светофарчета в Левски-Г. За да хванеш "зелената вълна" /какво ли беше това/ трябва да имаш старт на болид от F1. На Ботевградско шосе е същото. А булевардите са достатъчно широки - с три платна във всяка посока...
              А това е точно защото няма броячи! Иначе аз съм им свикнал и не ми пречат. Жокер: 47км/ч е скоростта за зелена вълна от там

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                Аз постигам същият резултат на цар Борис по паветата от Пирогов до Княжево има зелена вълна ако караш със 55-60км. Особено сутрин когато състезателите още спят. Случвало ми се е един и същи водач да го задминавам на светофарите поне 4 пъти до Княжево направо вдига кръвно 200. Но има и изключения разбира се угодия НЕМА
                Разрешената скорост в града е 50! Та като говорим за състезатели да те причислим ли...За мен състезател е всеки, който мине 50-е километра...Дисциплинираността не включва "ама то 5км/ч превишение ли е"

И сега някой да ми обясни как броячите допринасят да не ви хваща червеното по светофарите...Да не би да заместват зелената вълна...Или имате зорко око и виждате цифрите чак на следващите няколко светофара...

Коментар

Разрешената скорост в града е 50! Та като говорим за състезатели да те причислим ли...За мен състезател е всеки, който мине 50-е километра...Дисциплинираността не включва "ама то 5км/ч превишение ли е"

И сега някой да ми обясни как броячите допринасят да не ви хваща червеното по светофарите...Да не би да заместват зелената вълна...Или имате зорко око и виждате цифрите чак на следващите няколко светофара...
                  И на булевардите ли ???

Коментар

..И сега някой да ми обясни как броячите допринасят да не ви хваща червеното по светофарите...
                    Числата не се виждат отдалеч, но поне се различава дали е едно- или двуцифрено, цвета също, разбира се. А и принципно не се състезаваме от светофар до светофар. Аз спирачки почти не ползвам.

Коментар

Колега не може да не си се сетил. Когато си на 100 м от светофара с 40 км/ч и остават 8 секунди залено даваш малко газ и минаваш точно с 50 точно преди да светне жълто. Ако пък си с 50 км/ч и на 100 м остават 10 секунди до зеленото вместо да спираш пред светофара пускаш газта и минаваш с 40 точно като светне зеленото! Ако покараш малко из софия не ти е нужен калкулатор за да смяташ, просто започваш да виждаш кога да намалиш и кога да ускориш и ДРАСТИЧНО се намалява необходимостта от потегляне от място, което е определящ фактор за разхода на гориво! Едно читаво нещо направиха в София, недейте да говорите глупости и да плюете срещу вятъра де
                      П.С. То затова после в темата "колко ви харчи..." има едни чудеса, дето могат да откажат и арабски шейх от джиповете
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Ограничението е реални 50 км/ч. И обикновено зелените вълни се правят наистина на 50 км/ч. Обаче! По принцип няма кола, чиито километраж да не показва занижени показания. Смениш ли фабричния размер гуми, дори само да сложиш такива с по-голям грайфер и ситуацията се променя коренно. Така че най-често две различни коли, на които километражите им показват 55 км/ч се движат с различна скорост. И обикновено и при двете тя клони реални 50 км/ч. Броячът на светофара е един начин да си коригараш скороста към реалните 50 км/ч, на които е настроена зелената вълна, защато караш ли с 50 км/ч по километраж обикновено я изпускаш. А, ако бяха реални не би трябвало да я изпуснеш, нали?

Освен това част от големите булеварди в София наистина са с ограничение над 50 км/ч.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                          И на булевардите ли ???
                          Разбира се...Изключение прави само бул."Цариградско шосе"...

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          Числата не се виждат отдалеч, но поне се различава дали е едно- или двуцифрено, цвета също, разбира се. А и принципно не се състезаваме от светофар до светофар. Аз спирачки почти не ползвам.
                          Много по-добра работа вършат табелите за препоръчителна скорост при зелените вълни...Когато няма зелени вълни минаването на зелен сигнал на няколко светофара е случайност

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                          Колега не може да не си се сетил. Когато си на 100 м от светофара с 40 км/ч и остават 8 секунди залено даваш малко газ и минаваш точно с 50 точно преди да светне жълто. Ако пък си с 50 км/ч и на 100 м остават 10 секунди до зеленото вместо да спираш пред светофара пускаш газта и минаваш с 40 точно като светне зеленото! Ако покараш малко из софия не ти е нужен калкулатор за да смяташ, просто започваш да виждаш кога да намалиш и кога да ускориш и ДРАСТИЧНО се намалява необходимостта от потегляне от място, което е определящ фактор за разхода на гориво! Едно читаво нещо направиха в София, недейте да говорите глупости и да плюете срещу вятъра де
                          П.С. То затова после в темата "колко ви харчи..." има едни чудеса, дето могат да откажат и арабски шейх от джиповете
                          Това е строго индивидуално и важи само за теб...

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                          Ограничението е реални 50 км/ч. И обикновено зелените вълни се правят наистина на 50 км/ч. Обаче! По принцип няма кола, чиито километраж да не показва занижени показания. Смениш ли фабричния размер гуми, дори само да сложиш такива с по-голям грайфер и ситуацията се променя коренно. Така че най-често две различни коли, на които километражите им показват 55 км/ч се движат с различна скорост. И обикновено и при двете тя клони реални 50 км/ч. Броячът на светофара е един начин да си коригараш скороста към реалните 50 км/ч, на които е настроена зелената вълна, защато караш ли с 50 км/ч по километраж обикновено я изпускаш. А, ако бяха реални не би трябвало да я изпуснеш, нали?

Освен това част от големите булеварди в София наистина са с ограничение над 50 км/ч.
                          Обикновено за зелени вълни скоростта е 45км/ч...Именно поради това, което си написал...Това не значи, че ако се движиш с 50 няма да хванеш зеленото...Всички булеварди са с ограничение 50км/ч без този, който съм писал по-горе...

И айде няма ли някой да ме подкрепи...Не мога да удържам сам фронта...

Вижте темата е сериозна, защото броячите не са евтини и са сложени без никаква мотивация...Аз така ги разбирам нещата - когато се слага нововъведение то трябва да се обоснове...Дори да оставим нещата, които съм написал досега не ви ли притеснява факта, че нещо, което не е широко използвано в белите страни се прилага у нас...Все пак от нашите данъци се плаща тази "екстра"...
                          Пак ви призовавам да погледнете това...
                          Последно редактирано от alex_markov; 08-01-08, 09:09.

Коментар

И айде няма ли някой да ме подкрепи...Не мога да удържам сам фронта...

Вижте темата е сериозна, защото броячите не са евтини и са сложени без никаква мотивация...Аз така ги разбирам нещата - когато се слага нововъведение то трябва да се обоснове...
                            При положение, че преобладаващото мнозинство от изказали мнение тук е "ЗА" и смята, че това нещо има полза за тях, то тезата ти че таймерите били сложени "без мотивация" малко поолеква.

А пък този "аргумент"

... не ви ли притеснява факта, че нещо, което не е широко използвано в белите страни се прилага у нас...
                            ми е направо смешен ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

...И айде няма ли някой да ме подкрепи...Не мога да удържам сам фронта...
                              ...
                              Може и да те подкрепи някой, мнения много, но не виждам защо толкова "ревностно" защитаваш кауза която явно не се споделя от преобладаващата част от хората тук (все шофьори)?

Коментар

Що ми се струва, че въпросът зададен в анкетата е риторичен?
                                По същата логика можем да питаме дали са нужни самите светофари и няма да се учудя, ако пак се намери някой да каже, че пречат и създават задръствания, или пък, че са основна причина за глобалното затопляне...
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X