Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезни ли са броячите на светофарите...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Полезни ли са броячите на светофарите...

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Що ми се струва, че въпросът зададен в анкетата е риторичен?
    По същата логика можем да питаме дали са нужни самите светофари и няма да се учудя, ако пак се намери някой да каже, че пречат и създават задръствания, или пък, че са основна причина за глобалното затопляне...
    То и за светофарите може да се спори и не е лесно да "победиш" в спора има градче в Германия в което са премахнати и трафика е много по-добре, да не говорим за Индия и прочутото филмче с кръстовището (има го из форума), такъв трафик светофар НЕ МОЖЕ да прекара, НО (Винаги има НО) липсата им ИЗИСКВА по-добри и ТОЛЕРАНТНИ шофьори (Рядко явление по нашите земи).
    Аз добавих анкетата, защото автора на темата е Убеден в правотата си и с аргументи (приемливи и не чак до там) настоява за нея, може и да успее да убеди някой и е добре да се види съотношението, между другото при приемането му че Масата от водачите са "Много Зле" и че Всеки има различни възприятия и приемания (доста вярно), то може и да е отчасти прав - Имах един Шеф който обичаше да казва "Дръж го натъмно, да му е ясно всичко"...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      Разбира се...Изключение прави само бул."Цариградско шосе"...

Всички булеварди са с ограничение 50км/ч без този, който съм писал по-горе...

И България и не само...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
        Разбира се...Изключение прави само бул."Цариградско шосе"...
        На бул. България е 70 км/ч
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ок спирам...То е все едно да си блъскам главата в стената...Пуснах и изследвания, мога и още да пусна, но е безмислено...Все пак благодаря за дискусията...

Коментар

Имам чувството, че пишеш във форума за да ни убедиш в нещото, което всички възприемаме като полезно. Никой не казва, че е панацея. Просто всяко кръстовище с таймер е много по-еФтино от такова с датчици в настилката...

Коментар

В отвореното писмо виждам единствено доказателство, че някой използва броячите, за да краде пари... едва ли някой се изненадва от това или някога се е съмнявал в него ... Това обаче е отделна тема. То и от асвалтирането на улици се краде, и от строенето на болници и училища... и изобщо от всичко... Никак не е хубаво и проблема трябва да се разреши, но няма нищо общо с ползата от самото съществуване на пътища, болници и училища.

Колкото до броячите, просто дискутираме дали намираме полза от тях докато шофираме. Явно за почти всички такава има. Въпрос на мнение и точно това се опитваме да разберем.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз за първи път видях такива броячи когато си дойдох в българиа.
                Направи ми впечатление, и си мисля че е един много добър начин за потдръжка на движението.
                Подобни системи са направени и тука в щатите и е доказано да помагат за движението.
                Доказателствата могат да се видят веднага когато светофар изгори и започне да мига червено на всички страни ( тоест стоп за всеки и един по един )
                До 5 минути колоните със задръстване стават километри.
                Всяка система си има плюсове и минуси. Дали ще е брояч на времето останало за зелено или червено, дали че са фото клетки или GPS, или какви ли не системи, те са създадени да помогнат на движението, но нито една система сама не може да реши проблема.
                Друг е въпросът че в българиа проблема не е толкова във сфетофарите, колкото в пътищата не са направени да издържат трафика който носят.
                Но и това не е решение само по себе си. И със 8 - 9 ленти пак ще има задръстване.
                Прикачени файлове
                CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Според мен, зададен така въпроса, води до един отговор, а именно - харесвам.Но меже би, човека искаше да попита - "може ли парите дадени за броячи да се използват за нещо по - смислено" естествено, че може(примерно вместо брояч не пешеходен сфетофар - маха се сфетофара и се слага надлез за пешеходците(спирката на ХМС на "Малинов"),коментираната система за контрол на трафика,кръстовища тип "детелина",разширение на булевардите и много други идеи)),но за какви суми става въпрос - посочените идеи струват милиарди, а едно просто и сравнително евтино устройство, макар и малко, подобрява трафика
                  От друга страна досега никой не си призна защо наистина ги харесваме, защото имаш един бонус, а бонуса се нарича ускорение.При нормален сфетофар караш с 50км/ч, светва жълто и според това каква е дистанцията от сфетофара или минаваш или спираш, а при брояча знаеш, че ако малко ускориш(до 65км/ч)ще минеш.
                  Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от MiroSh Преглед на мнение
                    Според мен, зададен така въпроса, води до един отговор, а именно - харесвам.Но меже би, човека искаше да попита - "може ли парите дадени за броячи да се използват за нещо по - смислено" естествено, че може(примерно вместо брояч не пешеходен сфетофар - маха се сфетофара и се слага надлез за пешеходците(спирката на ХМС на "Малинов"),коментираната система за контрол на трафика,кръстовища тип "детелина",разширение на булевардите и много други идеи)),но за какви суми става въпрос - посочените идеи струват милиарди, а едно просто и сравнително евтино устройство, макар и малко, подобрява трафика
                    От друга страна досега никой не си призна защо наистина ги харесваме, защото имаш един бонус, а бонуса се нарича ускорение.При нормален сфетофар караш с 50км/ч, светва жълто и според това каква е дистанцията от сфетофара или минаваш или спираш, а при брояча знаеш, че ако малко ускориш(до 65км/ч)ще минеш.
                    Не въобще не искам да кажа това...Едно от нещата, които искам да кажа е това, което пишеш накрая на поста си...Ето един човек, който говори истината...Благодаря ти...И пак искам да повторя за стотен път...Говорим не за състезатели, а за нормално каращи хора с нормални качества на шофьори...Не обсъждам лоши и не знам какви си други шофьори...Просто това е един от ефектите на броячите върху водачите...

Коментар

Между другото все още има многосветофари без броячи - кога да започна даспирам зависиот светлината насветофара на пешеходците - тя винаги светва в червено преди на мен да светне жълто. Дори да няма броячи ако това спазват повечето шофьори няма да има ударени на кръстовищата.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                        Между другото все още има многосветофари без броячи - кога да започна даспирам зависиот светлината насветофара на пешеходците - тя винаги светва в червено преди на мен да светне жълто. Дори да няма броячи ако това спазват повечето шофьори няма да има ударени на кръстовищата.
                        Това е също толкова грешно, колкото и броячите...

Коментар

В щатите щото нали са тъпаци светофарните уредби са сложени след кръстовището. По този начин първо не си трошиш врата при чакане за зелено да видиш кога е жълто и второ сигнализацията при жълто се вижда с поне педесет метра преди спиране на кръстопътя.В София съм карал поне двеста модела различни автомобили и до ден днешен няма марка и модел в който като спреш първа кола да следиш нормално уредбата на светлините.Точно поради тази причина много тъпаци се чоплят и чешат на зелен сигнал и по този начин на светофар минават по три автомобила.Забелязвал съм че в Америка всички си гледат напред и тръгват заедно при зелен сигнал.Одобрявам броячите при полужение че кара разумен водач.Щото имам познати като видят че остават няколко секунди зелено правят страшно рискови каскади за задминаване изпреварване и зиг-заг особено на по бавните соц возила.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                            В щатите щото нали са тъпаци светофарните уредби са сложени след кръстовището. По този начин първо не си трошиш врата при чакане за зелено да видиш кога е жълто и второ сигнализацията при жълто се вижда с поне педесет метра преди спиране на кръстопътя.В София съм карал поне двеста модела различни автомобили и до ден днешен няма марка и модел в който като спреш първа кола да следиш нормално уредбата на светлините.Точно поради тази причина много тъпаци се чоплят и чешат на зелен сигнал и по този начин на светофар минават по три автомобила.Забелязвал съм че в Америка всички си гледат напред и тръгват заедно при зелен сигнал.Одобрявам броячите при полужение че кара разумен водач.Щото имам познати като видят че остават няколко секунди зелено правят страшно рискови каскади за задминаване изпреварване и зиг-заг особено на по бавните соц возила.
                            Броячите предразполагат към такива неща не само лошите шофьори, но и нормалните...

Коментар

izvinete me za latinicata!
                              a pak ima edni drugi tapaci v Canada - kadeto ima edna svetlina - Kehlibarena (Amber)
                              tia sedi na opredeleno razstoianie PREDI svetofara .. zamiga li .. ne se hAbi , shte te hvane chervenoto. Taka ne se panesh kat glist za da nabiesh spirachki ili da minesh na tamno-jalto.
                              Saotveto ako priblijavash i e cherveno , no tia ne miga - znai sledva skoro zelen svetofar. Prostichko.

Коментар

Всяка една допълнителна информация е голям плюс, дори и негативна, а случая не е такъв -лично мнение

С Петър съм съгласен за дебилното разположение на сфетофарите,в София има и по-стари,или поне имаше на които лампите висят в средата на кръстовището и е много удобно
                                sigpic УАЗ-452

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X