Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецакаха джигитите, засега само в Швеция.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прецакаха джигитите, засега само в Швеция.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Имаше там нещо, за невъзможност да ползваш права като си нарушител.
    Има, ама в гражданското право. Иначе тука феновете-пищолджиЙ откога се тръшкат, че не могат, без да бъдат после разследвани, да убият, айде не крадеца на туршия, но и нападателя си. Същата работа е и с прегазени пешеходци понастоящем. Няма значение къде е пресичал, колко той (пешеходецът) е бил пиян или движен от самоубийствени пориви - затвор за водача, в най-добрия случай условно.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Има, ама зависи от съдията.
      За да зависи по-малко от него и общата му култура, си трябва текст - с превишена ли си в градО/селО - всичко ти е на главата.
      Всички локуми за телепати пешеходци - само ако болида е спазил ограниченията.
      Подобен текст ще има огромен ефект, ама па цоциалнослабите корумпетата с кво ше хранят чаавета
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Същата работа е и с прегазени пешеходци понастоящем. Няма значение къде е пресичал, колко той (пешеходецът) е бил пиян или движен от самоубийствени пориви - затвор за водача, в най-добрия случай условно.

Да, ама не. Поне що се отнася до пиян, ненормален и неправилно пресичащ пешАходец

http://www.bgbas.org/reshenie.php?aW...djM2E1NDRjNw==

...Въззивната инстанция се солидаризира със становището на първата, според което подс. И. , като водач на МПС, нито е бил длъжен, нито е могъл да предвиди настъпването на общественоопасните последици в конкретната пътна ситуация, тъй като единствената възможна причина за настъпването на общественоопасния резултат е внезапното навлизане на пострадалия пешеходец в лентата за движение на процесния автомобил и удрянето му в предния ляв калник и предната лява колонка на автомобила. Липсват каквито и да е доказателства, които да сочат, че подсъдимият би могъл да очаква на това място при това интензивно движение потегляне /тръгване/ на пешеходеца от двойната разделителна линия с цел да пресече останалата половина от пътното платно, както и да предвиди настъпването на общественоопасните последици. При минималната скорост, с която се е движел автомобилът на подсъдимия –. км/час, опасната зона за спиране е била около 15 метра. Пострадалият пешеходец е потеглил от място и е навлязъл в лентата за движение на процесния автомобил, когато последният се е намирал на разстояние от 5,7 метра от мястото на удара. Съпоставянето на тези две величини указва, че пострадалият е попаднал в опасната зона за спиране на лекия автомобил, поради което ударът за водача му е бил непредотвратим. Обстоятелствата по усложнената пътна обстановка са били такива, че водачът на автомобила – подс. И. нито е могъл, нито е бил длъжен да предвиди, че единият от стоящите на двойната разделителна линия мъже внезапно ще тръгне от място и ще предприеме пресичане на лентата за движение на автомобила, без да изчака преминаването на същия. В момента на потегляне на пешеходеца от разделителната линия подсъдимият незабавно е предприел спиране, но не е могъл да избегне удара, защото пешеходецът се е озовал в опасната зона за спиране на автомобила.
        Гореизложените съображения мотивираха въззивният съд да направи крайния правен извод, че разгледаното ПТП е настъпило единствено по вина на пострадалия пешеходец, а поведението на подсъдимия като водач на процесния автомобил не е виновно и за него станалото ПТП е „случайно деяние".
        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
          Да, ама не. Поне що се отнася до пиян, ненормален и неправилно пресичащ пешАходец

http://www.bgbas.org/reshenie.php?aW...djM2E1NDRjNw==
          Една лястовичка пролет не прави. Па и ако имаш представа с колко пари са одрусали "подс. И"...

Коментар

Тя пТичката вече не е една. Затова прикачих по- горе и становището на Инспектората към ВСС, което ми изскочи отнякъде в търсачката

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rr.jpg
Прегледи:1
Размер:132.1 КБ
ID:5729566
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

"Два дня раньше и независимо от" тебе, аз съм цитирал становището на въпросния инспекторат. Но трябва да се чете, не само да се пишат призиви за избиване на горките адвокати.

Коментар

МОЛЯ НЯКОЙ ОТГОВОРЕН ИЛИ НЕ ТОЛКОВА МОД. да ОТДЕЛИ правата на пешеходците от ТЕМАТА за джигитие в Швеция.

И да изтрие това ми изречение.

По темата за пешеходците ще разкажа един случай от първото ми новобранско каране с нов автомобил-Москвич 412 дефорсант.
                Разхождам се бавно в Добрич. Булевард, тролейна линия, висок тротоар. Движа се с около 40 км/ч. в дясното платно. Няма движение. На тротоара си приказват двама възрастни. Този който е на ръба, на бордюра е с гръб към улицата. Точно като бях на 5-7 метра от тях, този до улицата махна рязко с ръка, обърна се и рязко слезе на платното и започна да пресича, като гледаше към този с който се е разделил, говореше нещо и ръкомахаше. Извадихме късмет, че точно в този момент аз зяпах към тротоара и го бях фиксирал. Направих възможно най-резкия завой в ляво, москвето се заклати, достигнах най-лявото платно, сгънах кормилото на дясно и овладях колата. Пешеходеца се беше закачил съвсем леко в пластмасовия рог на задната броня на Москвича, но не беше изгубил даже равновесие. Спрях и се разтреперах. Пешеходеца благославяше, но вече по мой адрес. Приятелите ми в колата много искаха да излезнат и да посъветват чичката...
                Като се прибрах разказах на баща ми случката и той каза, че дори и да съм го блъсналр и убил съм бил невинен, защото не съм бил могъл да предвидя такова негово поведение, че ако съм бил на 5 м. от него в момента и съм се движел с 60 км/ч москвето не би било в състояние да спре или да направя спасителна маневра да го заобиколя.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  ...
                  Като се прибрах разказах на баща ми случката и той каза, че дори и да съм го блъсналр и убил съм бил невинен, защото не съм бил могъл да предвидя такова негово поведение, че ако съм бил на 5 м. от него в момента и съм се движел с 60 км/ч москвето не би било в състояние да спре или да направя спасителна маневра да го заобиколя.
                  Надай се...
                  Прогнозирам, че ВКС ще излезне със становище, че правото на пешАходците може и да не е "абсолютно", но пък шАфИорите имат "абсолютното" задължение да направят всичко възможно, за да ги опазят. В твоя случай си направил и резултатът е бил налице - жив чичка. Ако го беше блъснал, щеше да си отнесеш присъдата на общо основание.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Да, но има такова нещо, като предвидими и непредвидими участници в движението. Децата, възрастните и т.н. са непредвидими и трябва винаги да ги виждаш и винаги да си готов за непредвидимото.
                    Мен ако питате в обучението на шофьори задължително трябва да влязат лекции по право или по-точно за това как българският съд отсъжда най-различни казуси и постановки при инциденти. Ще ви се изправят косите и ще ви се промени шофьорския мироглед само от една такава, давам гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      "Два дня раньше и независимо от" тебе, аз съм цитирал становището на въпросния инспекторат. Но трябва да се чете, не само да се пишат призиви за избиване на горките адвокати.
                      Цитирал си вестникарската статия, където липсва частта, в която Инспекторатът изразява мнение сгазените неправилно пресичащи пешеходци да се считат за collateral damage.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Да, но има такова нещо, като предвидими и непредвидими участници в движението. Децата, възрастните и т.н. са непредвидими и трябва винаги да ги виждаш и винаги да си готов за непредвидимото.
                        Мен ако питате в обучението на шофьори задължително трябва да влязат лекции по право или по-точно за това как българският съд отсъжда най-различни казуси и постановки при инциденти. Ще ви се изправят косите и ще ви се промени шофьорския мироглед само от една такава, давам гаранция.
                        Още по-добре ще направят ако уроците по право ги преместят в средното училище. На първо време с хорариум поне половината на математиката. Българинът е правно неграмотен до неподозирани по цивилизования свят дълбини и това му носи проблеми далеч не само при шофирането.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                          Цитирал си вестникарската статия, където липсва частта, в която Инспекторатът изразява мнение сгазените неправилно пресичащи пешеходци да се считат за collateral damage.
                          Доколкото си спомням (на младини списУвах в някоЙ вестници и то на автомобилни теми ) по Тааатово (прас-тряс-главата-в-земята) славно време имаше подобна дискусия сред компетентни другари за законодателни промени и някой (дали пък не беше вечният Алекси Стратиев?) възкликнал: "Абе, другари, давате ли си сметка какво ще последва?! Ще почнат нашите автомобилисти умишлено да преследват по платното неправилно пресичащите пешеходци и да ги газят нарочно?!"

Коментар

Въпросът с пешеходната пътека се развива:
                            http://dnes.dir.bg/news/detza-krasto...jamia-24058450

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                              .... или по-точно за това как българският съд отсъжда най-различни казуси и постановки при инциденти. Ще ви се изправят косите и ще ви се промени шофьорския мироглед само от една такава, давам гаранция.
                              Като пише човек подобни неща, трябва да има готовност и да се аргументира. Иначе си остават просто дивотии.
                              Казвам това, като човек, който се занимава и с прилагането на ЗДвП и следи съдебната практика по прилагането му от има-няма 30 години.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                                Като пише човек подобни неща, трябва да има готовност и да се аргументира. Иначе си остават просто дивотии.
                                Казвам това, като човек, който се занимава и с прилагането на ЗДвП и следи съдебната практика по прилагането му от има-няма 30 години.
                                Я първо ти се аргументирай: колко често виждаш нашенец, който е прочел текста по който го съдят? А да го е прочел ПРЕДИ да направи това за което го съдят?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X