Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецакаха джигитите, засега само в Швеция.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прецакаха джигитите, засега само в Швеция.

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    Тоя съвет и досега си го дават (напр. на курсове за безопасно шофиране при известен български рали състезател). И обяснението си е съвсем нАучно или поне на мен така ми прозвуча. Най-схематично казано - при набиването на спирачки, и без това тежката (заради двигателя) предна част се натоварва допълнително, амортисьорите се натоварват максимално, и реално не им остава свободен ход който да обере "друсването" от дупката. Лекото подаване на газ има точно обратния (положителен ефект) - разтоварва предната част и даже дава малко допълнителен "ход" на амортисьорите.

Може и да бъркам някои технически термин, но в общи линии принципа мисля че става ясен.
    Това е точно така . Нещо повече : при автомобилите - и така и така , ама подобна ситуация при мотоциклет може да доведе до доста по- тежки последици . Затова по едно време ( когато следях новостите) предните амортисьори ги правеха по система "анти дайв". В днешни дни не знам дали се използва .

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Изобщо не сме го пропуснали, по-горе е отбелязано по няколко начина. За нашите условия трябва да се почне със 100мм.
    Па ние у нас на 100 мм. дупки се усмихваме снизходително И е прието за нормално - пътища с подобни ъъъ.... дребни дефекти - дал Бог ! ... и си изискват задължителни винетки .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз снизходително намалявам скоростта на такива дупки, нищо че винетката. Виж, как се оправят тия с 55% височина гуми, не знам.

Коментар

Нямам нищо против да ги наредят тия джаджи през 10 метра, аз и без това повечето време карам коли под наем... Виж, ако запазят тyкашните ченгета и техните камери, ставам божа кравичка на секундата. Трябват ви ченгета, а не дупки, друсалки, копки, тресалки или там каквото е измислил злия гений. Просто насъскани, добре платени ченгета с камери по колите и униформите. И закон 10 години пандела за взимане на подкуп. Ама на кого my пречат неподкупните ченгета... Я дайте дупките, ония и те карат под наем /служебни/ коли...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Неподкупни ченгета пречат на средния българин. Който, както е добре известно, не цени спазването на правилата.

Коментар

Има български джигити които карат с такива скорости че докато машинката сработи той вече е минал.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

В хърватска са решили проблема по следния начин - радар с дисплей, който показва скоросотта ( като този дето е/беше на "ускорителя за елементарни частици" ). Като минеш с "нормална" скорост и ти изписва "hvala". Като си с над ограничението и ти пише да намалиш ( или нещо в този смисъл предполагам ). А като се прелети от там и директно си те псува и след това изписва нещо за червен светофар.... 100 метра след това, пешеходният светофар дето минават по 2-3 човека на час директно минава от зелено на червено.
              Първо си мислех, че съм голям карък как само червени светофари нацелвам без да има жив човек наоколо.. след това схванах логиката и започнах да правя точно както бе споменато - през радара с нормална скорост, след това газ през зеления светофар .

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                ...100 метра след това, пешеходният светофар дето минават по 2-3 човека на час директно минава от зелено на червено.
                На истинските, неподправени БГ рацери червеният светофар, хеле пък пешеходен, им баш през юя.

Както е написал по-горе Гоблина - бой и еб@нье му е майката. Както неведнъж съм споменавал - със съответните правомощия (неограничена диктатура, с право да разстрелвам всеки който не ме кефи) ще направя движението в България за чудо и приказ, и то в рамките на максимум 3 месеца. От София до Бургас ще се пътува средно за 8-12 часа (щото никой няма да смее да вдигне над 40 км/ч по магистралата, нищо че ограничението е 140 ), и от цял свят ще идват у нас да черпят челен опит
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  ...ще направя движението в България за чудо и приказ, и то в рамките на максимум 3 месеца...
                  От политика, спорт и безопасност на движението разбира всеки българин...туй го знаем...

Коментар

Аз от безопасност на движението и политика не разбирам, честно си признавам

Коментар

Абе има и друго... за червен светофар "и баба може" да глобява без да е необходима каквато и да било скъпа и сертифицирана техника . Предполагам едно такова ЛЕД табло+китайски радар с връзката към светофарната уредба струва в пъти по-малко от камера+радар или дори един сертифициран радар тип ТР4.

Коментар

Па ако вместо камерата към радара свържеш нещо от сорта на 6К30ГШ, сичко си идва съвсем на място. Нарушаваш, чува се едно "т-рррррр". Идват дежурната катафалка и пожарната да почистят и да измият пътя. Най-близките роднини на джигита получават сметката за изразходваните боеприпаси, пожарната и катафалката, и поправката на пътя (ако такава се налага). Лесно и евтино

Коментар

Тук е пълно с такива естествени дупки, трябва да го направят с дълбочина 20 см.

Коментар

На мен друго ми е интересно. Да се напънеш, да измислиш подобно нещо, че и да похарчиш пари за реализацията му... Значи и там го има проблемът с джигитите. Вероятно е и масов, а не единични случаи.
                            А, дали разпознава линейки и патрулки, или действа на общо основание?
                            Последно редактирано от Тропчо; 18-09-16, 07:56.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Хората/джигитите са еднакви - тоягите са различни.

пп
                              Това в хърватска е готино, но при нас ще проработи мнооого бавно. Винаги са ме кефели парчетата дрифтиращи към току що светнало тъмно червено, или задръстено кръстовище.
                              Виси им се на опашка и тва е
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                На мен друго ми е интересно. Да се напънеш, да измислиш подобно нещо, че и да похарчиш пари за реализацията му... Значи и там го има проблемът с джигитите. Вероятно е и масов, а не единични случаи.
                                А, дали разпознава линейки и патрулки, или действа на общо основание?
                                Проблем с джигитите (някакъв) има навсякъде. Средно развитите общества го решават с глоби и полиция. По-малко и повече развитите общества търсят решения с технически средства, макар и с различна мотивация. На едните полицаят им е поддатлив на корупция и съчетан с тромава административно-наказателна система не върши много работа, на другите полицаят им е скъп и гледат да го заменят с нещо по-евтино, за да го сложат някъде да прави БВП вместо да му плащат.

Линейките, пожарните и патрулките, обратно на общото впечатление, всъщност не развиват кой знае какви скорости. Придвижването им е бързо само на фона на пропускащите ги коли. Не че не е възможно да им се осигури техническо средство за блокиране на хитрите дупки, просто е вредно за общия замисъл. Явлението "джигит с буркан" все едно е ограничено културно и географски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X