Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Ми offnews да пусне едно питане за номера на рамата на БМВ-то от инцидента, та да си знаят че медии се интересуват.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
      Затова и справедливо бях овикан от целокупната изпълнителна власт.
      Хич да ти не пука!
      На мен друго ми е любопитно.Тука повечето сме на мнение , че БМВ-то е с многото вина.Та питам дали този водач ще бъде санкциониран само по закона за движение по пътищата , или му се полага нещо повече от размахване на пръст пред строя?
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Те затова ще гледат да изкарат човека с Аудито единствен виновник, защото иначе колегата без ГО ще трябва да плаща от джоба си.
        Колегата ще плаща, независимо дали е виновен или не. Като започне да се извършва справка на водача и на МПС, системата автоматично прави справка за ГО и издирване. И като излезе, че няма ГО автоматично генерира нарушение и не може да се приключи справката, докато не се въведе номера на акта. Актовете пък са поименни и се зачисляват в друга система и не може да се даде произволен, или да се скъса след това (както битуват едни твърдения и спомени от миналото). Та не се вайкайте излишно, няма да му се размине за нито едно нарушение. Още повече, че случая е придобил публичност и никой няма да си сложи главата в торбата заради него.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Колегата ще плаща, независимо дали е виновен или не. ... Та не се вайкайте излишно, няма да му се размине за нито едно нарушение. Още повече, че случая е придобил публичност и никой няма да си сложи главата в торбата заради него.
          Глобите за липсващи ГО и ГТП са си едно на ръка. Въпросът е за плащане за щетите от ПТП-то, а това е свързано с определянето на вината. Което определено ще е резултат на субективна преценка, която може да бъде повлияна. Ето защо е добре, че около случая се вдигна шум.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Имаме ли доброволец от Пловдив да измери разстоянията между стълба и двете дървета?

Според мен изпреварващият се движи така че и Господ не може да му даде предимство и вменяването на каквато и да било вина на другия водач е неправилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Имаме ли доброволец от Пловдив да измери разстоянията между стълба и двете дървета?

Според мен изпреварващият се движи така че и Господ не може да му даде предимство и вменяването на каквато и да било вина на другия водач е неправилно.
              Мисля съм споменавал за самоубиец моторист, движещ се в насрещното (изпреварва колона) със 180км/ч. (доказана с експертиза) и забил се в автомобил, правещ ляв завой. Т.е. моториста идва зад автомобила. За виновен е определен водача на автомобила, тъй като има член от закона който казва, че при предприемане на ляв завой трябва да е пропуснал всички ППС от пътя, който напуска.
              В този ред на мисли не виждам какво значение има скоростта.

Коментар

Ясенe, той в кадъра вече е на спирачки.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                  В този ред на мисли не виждам какво значение има скоростта.
                  Предимството чисто физически зависи от скоростта. Това как КАТ или съдът са решили даден казус не променя факта че не може да се вменява на водача физически невъзможно задължение.

В случая водачът не е пропуснал ППС които се движат в по-близката до него лента и поне формално е нарушител (ако допуснем че те се "движат" по смисъла на предимството, въпреки че са спрели и са му направили място да мине, както са и длъжни). Теоретично има задължението да пропусне и "по-равния" тарикат, ама за целта трябва първо да го види.

Дайте разстоянията. Или поне размер на плочката от тротоара.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    Ясенe, той в кадъра вече е на спирачки.
                    Това само значи че преди това се е движил още по-бързо.

Коментар

Стандартните са 40х40 см ако не се лъжа

Коментар

Дължината на кочинките се знае до милимундер, за БМВ-то мисля беше 4600мм
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Колата е размазана от движението и ще внесе допълнителна грешка ако се ползва за нормиране. Освен това е снимана от неизвестен и променящ се ъгъл. Искам да опростя сметката.

Коментар

Така като гледам на клипа плочките са си стандартните тротоарни 400х400мм

Коментар

широчината на форда(фокус?) е 1840мм , плочката със сигурност е над 300мм

и са <3сек. от БМВ в кадър и БМВ в удар ("петте секунди преди катастрофата")
                              Последно редактирано от DBRS; 05-10-15, 16:09.

Коментар

Това е кръстовището, дано правилно съм снел линк-а.....и паважа вече е асфалт....
                                https://www.google.bg/maps/@42.12927...2!8i6656?hl=bg
                                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X