Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Предимството може да се осигури само ако носителят му се движи с разрешената скорост.
    Нещо не мога да разбера, защо се говори за предимство на БМВ-то след като е в нарушение . Според мен когато си в нарушение не можеш да се позоваваш на права. Скоростта е допълнително утежняваща нарушението му, в такъв случай защо изобщо говорим за предимство ? Предимство имат тези които са в правилната лента за движение, но те са спрели да пропуснат човека с Аудито, т.е сами са се отказали от предимството си.
    пп Гледах пак видеото, Аудито чинно си стоеше на стопа и тръгна когато от дясната му страна лентата се напълни от спрели коли и съответно следващата кола намали за да го пусне да мине, а тя е задължена защото иначе ще задръсти кръстовището ако спре точно пред Аудито. Полицаите пък и тия в съда трябва да са пълни идиоти за да изкарат човека с Аудито виновен.
    Последно редактирано от piron45; 05-10-15, 20:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Предимството чисто физически зависи от скоростта. Това как КАТ или съдът са решили даден казус не променя факта че не може да се вменява на водача физически невъзможно задължение.

В случая водачът не е пропуснал ППС които се движат в по-близката до него лента и поне формално е нарушител (ако допуснем че те се "движат" по смисъла на предимството, въпреки че са спрели и са му направили място да мине, както са и длъжни). Теоретично има задължението да пропусне и "по-равния" тарикат, ама за целта трябва първо да го види.

Дайте разстоянията. Или поне размер на плочката от тротоара.
      Поне аз нямам спомен да съм чел в ЗДП че трябва да си ползвам предимството задължително .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Плочките на тротоара са 30х30 см.БМВ то не трябва да е там където е през цялото време на клипа.Дори и да има статут на автомобил със специален режим...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
          Мисля съм споменавал за самоубиец моторист, движещ се в насрещното (изпреварва колона) със 180км/ч. (доказана с експертиза) и забил се в автомобил, правещ ляв завой. Т.е. моториста идва зад автомобила. За виновен е определен водача на автомобила, тъй като има член от закона който казва, че при предприемане на ляв завой трябва да е пропуснал всички ППС от пътя, който напуска.
          В този ред на мисли не виждам какво значение има скоростта.
          Eто това е безумие. Дали имаш линк към решението?

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
            Нещо не мога да разбера, защо се говори за предимство на БМВ-то след като е в нарушение
            Той няма право да е там, но след като е там има предимство. Предимството не е "право", то е правило.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Поне аз нямам спомен да съм чел в ЗДП че трябва да си ползвам предимството задължително .
            Косвено произлиза от другите текстове. На кръстовище нямаш право да спираш освен в изрично посочените случаи. Предимството (вж горе) не е право, а правило.

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
            БМВ то не трябва да е там където е през цялото време на клипа...
            Това никой не го оспорва. Целият въпрос е защо се вменява вина И на другия водач.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X