Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна катастрофа. Кой е (по-)виновен?

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    По-важното е дали на пресечката има прекъсната осова или има знак за задължителен завой надясно. В първия случай БМВ-то е с двата крака вътре. Във втория и двамата са за мустаците.
    На кръстовището маркировката е прекъсната , та няма забранителен знак откъм ул "Дрин".
    пп "Дрин" е двупосочна и няма логика да се влиза в нея с ляв завой , а да е забранен левия на излизане.
    Последно редактирано от jeko47; 02-10-15, 12:43.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от antonk Преглед на мнение
      А ако има забрана за ляв завой значи милисионера е в правото си да минава в насрещното платно. ...
      Не значи. Просто в такъв случай би имало двама СЪвиновни за настъпването на ПТП.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Не значи. Просто в такъв случай би имало двама СЪвиновни за настъпването на ПТП.
        Аз много добре знам, но за момента останах с впечатлението , че полицията твърди друго. Включително и в този форум. За това съм цитирал мнението на колегата.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Обаче линкът води към твоя компютър и трудно някой ще види видеото.

За това ли става въпрос?

Да, благодаря ти.

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Освен всичко друго, БМВ-то се движи и с "несъобразена скорост" - би трябва да се взима книжка за такова каране... Между спрелите коли спокойно можеше да пресича дете - няма шанс да го види милиционера... Същото поведение имат и много мотористи... Случвало ми се е да се засветкат и отдясно на колоната покрай бордюра... Отварят си ДЯСНАТА крата да сляза на тротуара и зад мен се чуват спирачки и псувни... После "пазете моториста"!
            Аз продавам колесари за лодки и съм имал случай да ми кажат - не ми трябват Г.О. и транзитен номер за колесара - аз съм служител в системата и няма проблем да си го карам така...

Според мен два са вариантите - или да има камери, полиция и съд, така че такива случаи да са наистина куриози, а не ежедневие или официално да ни оставят сами да се оправяме - да разпуснат полицията - и без друго не си върши работата...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ясно е кой е виновният. Лошото е, че това нагло поведение на пътя се възприема за нормално от повечето шофьори и се превръща в стил на каране. Делим се на балъци и тарикати:

- Тарикатите никога не чакат в колоната. Винаги изпреварват колоната, обикновено в лентата за завиване наляво или направо в насрещното. След което засичат цялата колона за да се наврат най-отпред.
              - Тарикатите завиват наляво или надясно от ленти, предназначени само и единствено направо.
              - Тарикатите не спират когато видят, че светофарът светва жълто. В повечето случаи безопасното спиране е напълно възможно, но не - дават газ за да минат.
              - Тарикатите паркират пред входове на гаражи, детски градини и училища, по тротоари и навсякъде където е забранено. Включително и на самия ъгъл на кръстовището.
              - Тарикатите паркират най-нагло след знак "Забранено паркирането" след 18:00 часа, защото обикновено паяците не работят по това време.
              - Редовно гледам един шофьор на автобус № 10 в Пловдив, който спира по средата на платното и изсипва пътниците буквално върху колите, които се намират в дясната лента. Щото и той е тарикат, как ще отбие в дясно да спре на спирката .?

Тези всичките неща ги гледам всеки божи ден, ходейки на работа и обратно - общо 8 км за деня. Чувствам се задръстен балък, защото се опитвам аз да не карам така.

Ясно е, че това си е чист български манталитет. Но защо Ганьо, след като мине границата, става кротък и стриктен?
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Тези всичките неща ги гледам всеки божи ден, ходейки на работа и обратно - общо 8 км за деня. Чувствам се задръстен балък, защото се опитвам аз да не карам така.
                Точно! С разлика в разстоянието .

Коментар

Ясно е, че това си е чист български манталитет. Но защо Ганьо, след като мине границата, става кротък и стриктен?
                  Аз пък всеки ден по 2 пъти минимум по сигурно половин километър участък на Цар Симеон в София, и съм свидетел на поне 10-ина директно за глоба, спрели в час пик така че да няма минаване. Магазини за скутери, дето ползват тротоара и половината платно за търговка дейност, пак пречещи на движението и т.н.

И на фона на това веднъж едни хубавци ме спират по една от малките преки - направили двупосочна улица еднопосочна, и то в обратна за мен посока, влизам наизуст, защото така минавам от години и там се заложили. Не ме питай какво избълвах, че единия излезе с номера че ако рече да се заяде, все щял да намери нещо по колата. Казах му да заповяда - колата беше на 1 месец. Казах му и че ако иска циркове, много лесно ще ги организираме, та да им видят голите задници на хранилката, при положение че 20 метра по-нататък целодневно има по 20 за директни глоби. На всичкото отгоре въпросната уличка е целодневно празна - никакво движение, никакви паркирали, никакви пешеходци, и абсолютно никакво основание да я направят еднопосочна. Сега вече пак е двупосочна.

Та ей заради такива дребни душици ги псувам всичките само като ги видя. Защото и читавите си траят и търпят. Ходят да пушат и пият вода като им умалеят заплатите - не без право, ама ако си вършеха работата щеше да има и кой друг да застане зад тях, вместо да са поредната атракция пред някое държавно учреждение.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хич не се чувствай балък, щот това ще ти е довод после да се оправдаваш за същите постъпки като тях.
                    Карам си по правилата и хич не ме е еня за "тарикатите". Те ще се наиграят, не аз...
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ясно е кой е виновният. Лошото е, че това нагло поведение на пътя се възприема за нормално от повечето шофьори и се превръща в стил на каране. Делим се на балъци и тарикати:

- Тарикатите никога не чакат в колоната. Винаги изпреварват колоната, обикновено в лентата за завиване наляво или направо в насрещното. След което засичат цялата колона за да се наврат най-отпред.
                      - Тарикатите завиват наляво или надясно от ленти, предназначени само и единствено направо.
                      - Тарикатите не спират когато видят, че светофарът светва жълто. В повечето случаи безопасното спиране е напълно възможно, но не - дават газ за да минат.
                      - Тарикатите паркират пред входове на гаражи, детски градини и училища, по тротоари и навсякъде където е забранено. Включително и на самия ъгъл на кръстовището.
                      - Тарикатите паркират най-нагло след знак "Забранено паркирането" след 18:00 часа, защото обикновено паяците не работят по това време.
                      - Редовно гледам един шофьор на автобус № 10 в Пловдив, който спира по средата на платното и изсипва пътниците буквално върху колите, които се намират в дясната лента. Щото и той е тарикат, как ще отбие в дясно да спре на спирката .?

От цялата тема това най ми харесва...
                      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

То виновния е ясен, ама май като обикновенно (щото той е наш човек) ще го отнесе или го е отнесъл невинният.
                        Ей това е най гадното.
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Я да си дигнат ръката тия дето редовно пускат автобус от градския транспорт да се измъкне от отбивката на спирката, където е имал неблагоразумието да влезе в час пик и около която изобщо на никой не му пука за забраната за паркиране 10 метра преди нея и 20 метра след нея!
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Я да си дигнат ръката тия дето редовно пускат автобус от градския транспорт да се измъкне от отбивката на спирката, където е имал неблагоразумието да влезе в час пик и около която изобщо на никой не му пука за забраната за паркиране 10 метра преди нея и 20 метра след нея!
                            Веднага вдигам ръка!

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                              Веднага вдигам ръка!
                              е не съм сам
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

БМВ-то си е виновно, ама и Ауди-то не гледа. При "нормални" шофери, една невъзможна катастрофа!
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X