Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е виновния при тази ситуация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е виновния при тази ситуация

Моята кара с книжка и отгледа безаварийно повече от две (деца) в София. Да и вземам ли колата или книжката, или да продължавам експеримента? Не си е идвала насинена или с одраскана кола (не,че е късно и заради деца).
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
      Бях свидетел на катастрофа, в която млада жена предизика ПТП, без да участва в него и дори и не разбра и си замина по пътя, за радост нямаше жертви. Аз съм бил потърпевш не веднъж на лошото шофиране на жените, неадекватните им решения и липсата им на автомобилна логика. Това автоматично не доказва, че ние-мъжете сме невероятни, но дори това че доста по-добре се ориентираме е достатъчно. В конкретния случай имаме нагло поведение на водача(мъж) с джипа и невнимателно шофиране на водача(жена) с белият Опел, и двамата са виновни, кой повече или по-малко, няма значение, важното е че няма пострадали.
      Същото важи и за силния пол.За мен 100% е виновен джипа,(няма значение кой кара).
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Не вниквате в детайлите, което съответно ви прави и слаби шофьори и не само. Да-вземате си изпитите без грешка на теория и с благословията на изпитващият на практиката, но в реално-опасна обстановка сте неадекватни, доказано е че най-опасните водачи на МПС-та са именно младите майки с малки деца. Отделно да шофираш всеки ден от точка А до Б после до В не ви прави отличен шофьор, аз ги имам тези километри в цял свят и ми са се случвали всякакви неща на път. Сутиациите от най-различно естество трупат, така жизненият опит за вземането на отговорни решения на пътя, е ЖЕНИТЕ ги нямат, а тиквеничкиТЕ са доста повече отколкото предполагате, успех.
        Точно такова самонадеяно мислене прави някои мъже агресивни на пътя.
        Още чакам доказателства, че водачът на опела е жена, както и аргументи, че вината е изцяло негова (аз посочих съпричиняване 1:3).

P.S. Професионално (последните 15 години) се занимавам с последиците от ПТП и имам доста добър поглед върху причините и участниците, вкл. статистически. Затова отминавам обобщенията за рисково поведение (адекватност, отговорност за вземане на решения и пр.) с усмивка ))
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Danika, също смятам, че обобщенията не са правилни, обаче НАЙ-безотговорния водач, който съм срещал е една бургаска шоферка, която например има определено време за чакане на стоп... Изтече ли времето в тежък трафик, то тя казва на всеослушание - 'аз повече не мога да чакам', включва първа и тръгва... Да, всичко това съпроводено с вой на спирачки и клаксони (и псувни де)...
          Не съм очаквал, че съществува въобще водач с такова мислене
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
            Още чакам доказателства, че водачът на опела е жена, както и аргументи, че вината е изцяло негова (аз посочих съпричиняване 1:3).
            Жена беше, видях я. Тя и на снимката се вижда, между двете коли стои, но от снимката не личи, че тя е управлявала Опела. Но това няма голямо значение, днес пак го гледах кръстовището, от нейната позиция има много лоша видимост, а и самия факт, че джипът е почти в средата на кръстовището и то доста вляво по посока на неговото движение, за мене говори достатъчно за стила на навлизане в кръстовището на неговия водач.
            "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Бях свидетел на катастрофа, в която млада жена предизика ПТП, без да участва в него и дори и не разбра и си замина по пътя, за радост нямаше жертви. Аз съм бил потърпевш не веднъж на лошото шофиране на жените, неадекватните им решения и липсата им на автомобилна логика. ....
              Ми като няма мъже да ги возят - така ще е.

Аз също ги ръся на затворен прозорец ( да не вземат да ме чуят), но в 99% процента от случаите е заради собствената ми припряност. Нагло и безотговорно, както ние често го правим, не съм ги виждал да шофират.
              Скоро имах забавна случка - по тъмно излизам от Воден по Плиска(eднопосочна) в най-ляво понеже ще завивам в първата пресечка и насреща фарове. Не е чак да се движат, но не е и да стоят. Приближаваме се внимателно един към друг и тамЪн да се разпсувам, виждам едно момиче на годините на дъщеря ми с опната физиономия зад волана. Слизам, чуквам на стъклото и питам "Накъде отиваме?".
              -Май съм се объркала... Как да се измъкна?
              -То хубаво си се объркала, ма ще се утрепеш или ще утрепеш някого. Я дай назад до първата пресечка и после свиваш на дясно и по Доростол накъдето ти е пътя.
              -На заден ли?
              -Ми на заден я, аз ще карам след тебе и ще те пазя.
              -Добре...
              След десетина метра не я издържах да криволичи и да се блъска и я помолих да мине през бордюра по паркинга, че карането на тъмно и назад не беше за нея. Послуша ме.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Danika, също смятам, че обобщенията не са правилни, обаче НАЙ-безотговорния водач, който съм срещал е една бургаска шоферка, която например има определено време за чакане на стоп... Изтече ли времето в тежък трафик, то тя казва на всеослушание - 'аз повече не мога да чакам', включва първа и тръгва... Да, всичко това съпроводено с вой на спирачки и клаксони (и псувни де)...
                Не съм очаквал, че съществува въобще водач с такова мислене
                Жоро, аз пък въобще не разбирам защо някой, спрял на кръстовище, трябва да тръгва със свирене на гуми или да се пъхне пред мен между стоп-лентата и пешеходната, ако съм първа кола. Не съм виждала жена да ми го прави този номер. Все мъже са.
                Не разбирам и защо преди малко в Горна баня един тиквеник с микробус, карайки зад мен ще ме изпревари, засече и завие под носа ми в първата пресечка в дясно, а просто не изчака (при условие, че се движа с нормална скорост), но....Това е.
                Да. Има разлики в стила на управление на мъжете и жените и това е нормално. Има жени идиотки, има и мъже говеда. Пазя се и от двата вида, ама обобщения не правя.

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                Жена беше, видях я. Тя и на снимката се вижда, между двете коли стои, но от снимката не личи, че тя е управлявала Опела.
                ОК. Това съм го пропуснала. Полът не я прави нито по-виновна, нито по-невинна. Продължавам да считам, че на този с Волвото не му е било мястото там. Тази е лазила, но вероятно се е сащисала и е закъсняла със спирачката. Ако пък беше мъж, може би щеше да натисне спирачката по-рано, но затова пък вероятно щеше да се движи с по-висока скорост и оттам - спирачен път и... същия резултат .
                Абе...плюем си в пазвата и това е
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение

P.S. Професионално (последните 15 години) се занимавам с последиците от ПТП и имам доста добър поглед върху причините и участниците, вкл. статистически. Затова отминавам обобщенията за рисково поведение (адекватност, отговорност за вземане на решения и пр.) с усмивка ))
                  Приятелката ми шофира, и то доста добре за жена, както тя се изразява Но сама си признава, че жените са лоши шофьори, с някои изключения. Успя да натрупа за краткият си стаж зад волана вече едно ПТП с друга жена на ляв завой без секция, неопитни и двете, пешеходец в последният момент, спирачки и бум тряс в дупето. Пак че колата й е комби от времето на японските класики, та затова си лягам спокойно. Жените масово не спират на пешеходни пътеки и съм го забелязал не само аз, не знам защо и не мога да го разбера все още.

Относно това какъв шофьор съм, да наистина съм агресивен, вече след джиповете не толкова. Карам самонадеяно, здраво държа волана, псувам бабите зад гевреците и мисля като седна в колата за пътя, хората и всичко наоколо. Не за маникюра си, прашките, които ми влизат...не знам къде си, за прането, за на децата учебниците и т.н. и т.н.
                  Ако някой си мисли, че по българските улици е хаос, жестоко се лъже, бил съм в Азия, за краткият си престой там, всеки ден по десетки километри возене по разбитите им пътища не видях една катастрофа, а карат броня в броня и то бързичко
                  Пътищата ни не стават, знаците ги няма, или ако ги има не можеш да разбереш за кого се отнасят, след ремонт няма кой да ги махне, ако изобщо са ги поставили, половината пътни полицаи не знаят закона дето го прилагат, затова си имам един в жабката, но само от нас и единствено от нас зависи това да се промени и да сме по-отговорни към себе си и след това към другите и институциите, успех на всички и безаварийни тигели

Коментар

...волвото е виновно ако се е запътил да влиза в еднопосочното,иначе ако аз съм Милиционер ще раздавам актовете и на паркиралите най безразборно....Цорсата и той нещо се е разбързал...,нечака тойотката поне...
                    HUSGVARNA 630 SMR
                    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                      Ами ако на същото кръстовище е светофар и свети зелено за белия, а волвото е дясностоящ и рещава да върви срещу регулацията (да мине на червено)?

.
                      Колко телета даде за да вземеш книжка ? Ако няма знаци ,дясно стоящ,ако има знаци се гледат знаците , ако има светофар ,знаци и дясностоящ отпадат и важи светофар ...................... проста работа ама трябва да се прочете преди да се вземе книжка
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Виновна е милицията, която не упражнява контрол. Контролът се упражнявам там, където не са нужни усилия.
                        При организацията на движение най-вероятно има знак Г4 на Орела и от там на сетне каква вина да търсиш?
                        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                          Виновна е милицията, която не упражнява контрол. Контролът се упражнявам там, където не са нужни усилия.
                          При организацията на движение най-вероятно има знак Г4 на Орела и от там на сетне каква вина да търсиш?
                          Както се вижда от линковете - няма никакъв знак преди кръстовището нито за опела, нито за волвото.. Т.е. - нерегулирано кръстовище...
                          Това, че някой все пак е спестил някой друг знак също е фактор...
                          Ето например тук: https://www.google.bg/maps/@43.21075...Lz8Q!2e0?hl=bg
                          Улицата е еднопосочна - вижда се гърба на знака. Но все пак си има и СТОП, че и знак за пешеходна пътека дори на неправилно движещите се
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Интересно ми е решението на органите. И ще падне ли, ако се стигне до там.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                              Колко телета даде за да вземеш книжка ? Ако няма знаци ,дясно стоящ,ако има знаци се гледат знаците , ако има светофар ,знаци и дясностоящ отпадат и важи светофар ...................... проста работа ама трябва да се прочете преди да се вземе книжка
                              доста ще да са били- 2-3 за А категория, още няколко за В, после дойде С.... след това в Монреал пак телета и накрая няколко бизона в Бритиш Колумбия. Развесели ме с този въпрос

Върни се и прочети целия пост както и предходните които го провокираха.
                              Иначе работата е проста: кръстовището е от 4 еднопосочни улици, като само една влиза в него(тази с белия автомобил) а излизат три. Знаци за еднопосочна улица си има и на трите излизащи(Чавдар даде линк към стриит вю). Как да се регулира подобно кръстовище след като то не е предвидено да има присичащ се трафик? Е да ама според някои колеги волвото е дясностоящ и е с предимство на нерегулирано кръстовище. Странно, ама факт. И аз реших да задам подобна ситуация със светофар за да видя каква ще е реакцията. Ето я реакцията-вече съм раздавач на телета
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                                ....Е да ама според някои колеги волвото е дясностоящ и е с предимство на нерегулирано кръстовище. Странно, ама факт. И аз реших да задам подобна ситуация със светофар за да видя каква ще е реакцията. Ето я реакцията-вече съм раздавач на телета
                                Странно защо, ама ако има светофар кръстовището му казват регулирано. Също така ако има и знаци...
                                Пък в случая знаци няма. Тези след кръстовището (че улицата след знака е еднопосочна) не се броят - всички знаци се отнасят за участъка след тях... Иначе катаджиийте щяха да са най-доволни - спират те преди знак 60км/ч и започват 'ама ти като знаеш, че ей там по-нататък ще има ограничение, защо караш по-бързо'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X