Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е виновния при тази ситуация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е виновния при тази ситуация

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Странно защо, ама ако има светофар кръстовището му казват регулирано. Също така ако има и знаци...
    Пък в случая знаци няма. Тези след кръстовището (че улицата след знака е еднопосочна) не се броят - всички знаци се отнасят за участъка след тях... Иначе катаджиийте щяха да са най-доволни - спират те преди знак 60км/ч и започват 'ама ти като знаеш, че ей там по-нататък ще има ограничение, защо караш по-бързо'

Опитах се да му го обясня по просто .Дето няма знаци ,ами светофара липсва

пп Колега Венто5 ако говорим за книжки ,освен твоите изброени имам Т и Е , фадромист/багерист,мотокарист .Имам не изличима болест към МПС-та
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение

Иначе работата е проста: кръстовището е от 4 еднопосочни улици, като само една влиза в него(тази с белия автомобил) а излизат три. Знаци за еднопосочна улица си има и на трите излизащи(Чавдар даде линк към стриит вю). Как да се регулира подобно кръстовище след като то не е предвидено да има присичащ се трафик? Е да ама според някои колеги волвото е дясностоящ и е с предимство на нерегулирано кръстовище. Странно, ама факт. И аз реших да задам подобна ситуация със светофар за да видя каква ще е реакцията. Ето я реакцията-вече съм раздавач на телета
      Колеги , това в случая въобще не е кръстовище , а разклонение на улицата , по която се движи белият Опел! И всички философии за дясностоящи , неграмотни шофьори и тем подобни са вследствие на нарушение от страна на Волвото.Което по презумпция ги прави недействителни.
      На всички - весели празници , много кални и безаварийни!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не знам що още я дъвчете тая тема. Даника сигурно 3 пъти го написа съвсем разбираемо - съпричиняване. Волвото нарушава и създава предпоставка, корсата блее и причинява катастрофата. Изобщо не става въпрос за предимство на волвото. Сега, кой-колко, не съм много убеден. Аз съм на мнение, че вината на корсата е по-голяма. Както вече писах, със същия успех можеше да е велосипедист, вместо волво. Карането наизуст "Аз тука живея/минавам всеки ден и знам, че улицата е забранена" е равносилно на хилядите оправдания, дето съм слушал "Я-а-а, кога пък са го сложили тоя знак (обикновено В1/В2 или В27/В2?! Аз тука ХХ години живея/минавам и такъв знак нямаше!". На които обикновено отговарям, че ми е подарък за рождения ден и си го слагам където поискам.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          ... Аз съм на мнение, че вината на корсата е по-голяма. ...
          Само дето твърде често мнението на съда се разминава с вашите и актовете падат. И доста често в съдебни решения във връзка с ПТП се среща фразата "не е бил длъжен да очаква неправомерно поведение от други участници в движението".
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Случва се, но пък чак твърде често.... То затова е съда, че ако полицията беше последна инстанция, щяхме да живеем в "забавни" времена. На мен актове не са ми падали, но винаги има първи път. Понякога падат и поради необясними причини ....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

7 страници с идеи и мнения- подозирам, че ще стане по-длъжко от самата съдебна документация
              Имаше една приказка, не знам дали е вярна или фолклор, ама добре звучи:
              Попитали шофера на ген. Де Гол как е съумял за цялата си кариера като шофер да няма нито едно ПТП. Той отговорил:
              -Никога не съм се осланял на това, че имам предимство.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                7 страници с идеи и мнения- подозирам, че ще стане по-длъжко от самата съдебна документация
                Имаше една приказка, не знам дали е вярна или фолклор, ама добре звучи:
                Попитали шофера на ген. Де Гол как е съумял за цялата си кариера като шофер да няма нито едно ПТП. Той отговорил:
                -Никога не съм се осланял на това, че имам предимство.
                Да, де, това е ясно. Нали на гроба на Вуте пишело "Умря от предимство".
                "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

...На мен актове не са ми падали, но винаги има първи път. Понякога падат и поради необясними причини ....
                  A издържат ли по обясними? Да ги светнеш и другите, и няма да има такива теми.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

По мои наблюдения ако са грамотно написани, издържат винаги. Специално КАТ-аджийските актове много рядко падат. Разбира се, виждал съм и откровени неграмотници, но те обикновено не се бъркат в сложни казуси.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

По мои наблюдения ако са грамотно написани, издържат винаги. Специално КАТ-аджийските актове много рядко падат. Разбира се, виждал съм и откровени неграмотници, но те обикновено не се бъркат в сложни казуси.
                      Да попитам: не ги ли спряха охранителите да се правят на катаджии вече, че от едни такива ми изгоря бозавия талон?

Коментар

Последно редактирано от Божидар Алексов; 22-12-14, 21:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Божидар Алексов Преглед на мнение
                          Самият факт че за повечето колеги е нормално да се движиш в насрещното е жалко. На мене няма да ми мине през главата да мина във насрещното, камо ли да се оповавам на това че съм дясно стоящ, но ако някой ден ми се случи че изтарикатея и ме одарите въпреки че съм нарушител, ще се признаете за виновни.
                          Няма такъв факт.

Има друг - разчитаме, че като знаем може да не мислим. А не е добре и за нас и за отсрещните.

Куздов, това за актовете и съда има ли къде да се провери? Като статистика, имам предвид, че само вестникарски статистики намирам. Щото грамотно написан и грамотно съставен май не са съвсем съпоставими.

Коментар

Първоначално публикуван от Божидар Алексов Преглед на мнение
                            Самият факт че за повечето колеги е нормално да се движиш в насрещното е жалко. На мене няма да ми мине през главата да мина във насрещното, камо ли да се оповавам на това че съм дясно стоящ, но ако някой ден ми се случи че изтарикатея и ме одарите въпреки че съм нарушител, ще се признаете за виновни.

Засега само нарушаваш правописа!

Коментар

Привет. Направих си труда да изчета цялата тема и за пореден път се убедих, че в България от политика, футбол и КАТ всички разбират. Не познавам конкретното кръстовище, а в снимката има и неизвестни, затова ще се огранича и няма да коментирам. Ще припомня едно правило, по памет: Избягвайте да си ползвате предимството. Не се знае предната вечер дали някой пътен знак не е изчезнал или просто не е завъртян около оста си. Помнете, че другите ППС се управляват от хора, всички с проблемите си,често и здравословни. Старайте се да се поставите на място на и на другите участници в движението, особено при решаване на подобни казуси. За тарикатите е ясно, не ги обичам, за сметка на това ги има в повече. Кофти, че по-лошо ще става. Поздрави.
                              Последно редактирано от pahov; 23-12-14, 00:13.
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                ...грамотно написан и грамотно съставен май не са съвсем съпоставими.
                                Вервай ми, съпоставими са. Видиш ли правописни грешки в документ - можеш да заложиш че не са само правописните. Ако не разбираш от конкретната тема - дай го на специалист, той ще ги намери.

Прочее, има ли какво друго да се напише по темата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X