Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е виновния при тази ситуация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е виновния при тази ситуация

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
    Първи са виновни органите отговорни за пътщата и маркировката по тях .Ако бяха на ниво тази тема нямаше да я има.
    Бафмааму, това как точно го видя от Крит - имам предвид конкретната тема и ситуация ? Или така, по принцип говориш ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
      Аз пак да питам, това какво е според Вас?
      Знак, че улицата е еднопосочна (тази, която отива към снимащия)...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Знак, че улицата е еднопосочна (тази, която отива към снимащия)...
        А кой ще докаже, че не показва на Волвото че се движи в правилната посока (съдейки по това че му е от дясната страна, насочен е към него, непосредствено ПРЕДИ кръстовището а не след него)?
        MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
        (А1+)
        О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          Бафмааму, това как точно го видя от Крит - имам предвид конкретната тема и ситуация ? Или така, по принцип говориш ?
          Има ли значение каде се намира компютъра от който гледаме снимката?
          За да стана по-конкретен ,преди 12г загинаха двама мои приятели при катастрофа .Осъдени заради липсваща маркировка и лоша поддръжка на наличната бяха и държавата .Платиха големи пари.Но хората не се връщат с пари.
          Затова приеми както си искаш че говоря.Но на последно място -ИРОНИЧНО!!!
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            E да, ама вие приемате, че шофьора 'знае', че улицата е еднопосочна... Всяко уведомление е преди кръстовището..
            Я пак ? Къде точно се разполага знак В1 - преди всяко кръстовище, или в началото на пътния участък ?

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
            Има ли значение каде се намира компютъра от който гледаме снимката?
            И какво точно виждаш на снимката, което ние не виждаме ?
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Това, че водачът на Волвото (може би) не е знаел, че кара в грешна посока, оневинява ли го?
              Опела е длъжен да предотврати удар при всякакви обстоятелства.
              Акт за двамата.Толкоз.
              Чисто логично-вероятно ако всеки спазва стриктно ЗДП, удари няма да има.Като има, ПОНЕ един е виновен.Често и всички са.
              Случай:един решава да спре на спирка, където има знак, че не може.Спира.След него се нанизват трима.Аз съм третия.Четиримата се поздравихме с актове.
              Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
              0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Ще дам малко по лесен пример за някой
                от вас.Излизате на "Цариградско шосе" от някоя пряка без предимство,а някой си кара в
                насрещното по "Цариградско шосе".Става ПТП.Кой е виновен?

Коментар

Абе принципно мисля като теб.Коя ще е тая "пряка", без знаци или маркировка?
                  Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                  0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Кръстовището е на ул. Орел (белия автомобил) и ул. Банат (Волвото).

Първо, ако не знае, че се движи по еднопосочна улица в забранената посока, това не го оневинява.
                    И второ, няма как да не е знаел, освен ако не е съвсем гламав. На предното кръстовище, от което идва Волвото, си има нов и хубав знак за забранено влизането в тази посока - оня, червения, с една бяла лента по средата. Не му знам номера.

И освен това от позицията на белия няма почти никаква видимост към улицата, от която идва Волвото.

Само за протокола, белия автомобил го караше наистина жена. Само дето не виждам какво е виновна. Не ги видях в момента на удара, но мога да се обзаложа кой е карал по-бързо от двамата.

Малко след инцидента, минавайки пеша през кръстовището, един, който идваше пак от забранената посока (където е Волвото) и зави надясно, щеше да ме отнесе за малко.
                    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                      А кой ще докаже, че не показва на Волвото че се движи в правилната посока (съдейки по това че му е от дясната страна, насочен е към него, непосредствено ПРЕДИ кръстовището а не след него)?
                      Наистина ли сериозно задаваш този въпрос? И то няколко пъти.

Коментар

Като сме в сферата на хипотезите....
                        На мястото на Опела съм. И съм с колело! Оня, ''наполовина виновния'' с Волвото излиза ''на ура''..., аз му се нахендрям и там ... -чупя си крака, ръце и прочие. Ще трябва ли да му платя щетите по колата (естествено респектиран с "Майкати и боклук! Ти не гледаш ли къде караш бе..." и пр.)?

За скудоумията в ЗДвП - ясно, ама да оправдавате виновния....

П.П.: Абсолютно съгласен с горенаписаното! Няма как да стане ПТП ако Волвото не беше се оказало на това място. А се е оказало защото е нарушило (!!) закона - съответно само той е човека за чу..не. Просто и елементарно.
                        Да ама не - тука се търси оправдание, щото всеки го играе тарикат.

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                          "Никой не може да черпи права от собственото си неправомерно поведение"
                          Те това се мъчех да си спомня

Ако някой напише акт на белия, то това не може да бъде, защото е отнел предимството на Волвото, защото Волвото няма предимство. Не може да си в нарушение и да имаш предимство. То това оставаше!
                          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от palaza67 Преглед на мнение
                            Ще дам малко по лесен пример за някой
                            от вас
                            И аз мога да дам пример......

Мой приятел се движи по път Е-не знам си колко( с мотор ако има значение, но май няма), от една пряка почти НЕ асфалтирана, излиза Голем гъзар с БМВ И го удря.Оказва се, че гъзО е дЕсностоящ. Та "моя" човек след 6 (шест) месеца на легло и вече 10г. е инвалид, а е на 35г., се оказа причинил ПТП-то.
                            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                            (А1+)
                            О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                              Те това се мъчех да си спомня

Ако някой напише акт на белия, то това не може да бъде, защото е отнел предимството на Волвото, защото Волвото няма предимство. Не може да си в нарушение и да имаш предимство. То това оставаше!
                              Е да ама ще му ударят за "несъобразена скорост" - пенкилера за замазване на случаи и постигане на ниво "Ударник" в МВР .

Коментар

Интересна тема. На не регулирано кръстови.е по закон е дясно идващият ти.
                                А на кръгово как е? Влизаш в кръговото и искаш да си направо и те торпилира от външния кръг някой зааел маневра за обратен ляв.
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X