Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е виновния при тази ситуация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е виновния при тази ситуация

А паяци, община, КАТ?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
      Ами, ако водачът с волвото живее в непосредственна близост, и там от къде излиза няма знак за забранено на дясно, знаете колко може да е объркано движението. ........
      Ахам. И вероятно се спуска с хеликоптер до това място и не знае какви знаци е имало в началото на пресечката.... По тая логика влизаш в еднопосочна до средата и после си обръщаш обратно и няма проблем, щото няма знак. За конкретното ПТП вина имат и двамата. Белия за несъобразена скорост и причиняване на ПТП (удара е странично на Волвото, следователно е бил достатъчно близо, за да бъде видим. Няма и спирачен път, следователно и скоростта им не е била висока. Организацията на движението не изключва дадена посока от наблюдение. ), сивия за навлизане в забранена посока. Ако удара беше странично на белия, вината изцяло щеше да е на Волвото. Поне аз така бих определил ако решавах ПТП-то.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        ..... Няма и спирачен път, ........
        Евала за набитото око, щом видя и тази подробност.
        MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
        (А1+)
        О877ООО98О

Коментар

Пред блока ми има дълбок паркинг, който на кръстовището с улицата няма знаци. Улицата пред паркинга е еднопосочна. На кръстовището, където улицата се пресича с друга улица 'срещу движението' има стоп. В еднопосочния участък между улиците има още няколко такива дълбоки паркинга, които дефакто имат нерегулирани кръстовища с улицата, но нямат знаци, забраняващи тръгването срещу движението.
          kuzdov, все ми е чудно как би ме глобил който и да е катаджия ако излизам срещу движението в тази улица - аз се съобразявам със знаците, които виждам при започване на движението, като автомобила е бил паркиран правилно.
          Най-малкото може да съм казал на някой служител да ми докара автомобила и той е влязал от другия вход на паркинга - той не е длъжен да обиколи цялото каре за да му се изясни пълната организация на движение - той се съобразява със знаците, които вижда...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Току до офиса ми...

Кръстовище на две еднопосочни улички - натоварени са и двете.

Тия, дето идват по едната, са с предимство, защото дясностоящите им имат знак "Стоп". Ама "Стоп"-а е точно зад едно дебело дърво, и не може да се види никак си.
            И съответно, хорицата си карат, като предполагат, че като дясностоящи са с предимство.

И съответно - дууумм, трясс, прассс, мамата, ти, аз, пак ти, ти ти , аз, мамата, мамата, ....ясно какво става.

обаче един ден на скрития стоп не спря - кметицата на общината ( кметството е на 300 метра от точката на събитията) - със служебната каруца.
            съответно - дуумм, трясс, прасс, ...

кметицата - не спазила знака Стоп, който, естествено, не видяла - то човек, дори да знае, че има такъв знак, трябва да спре, и да го търси, за да го види..

Другия пич, дето си караше по правилата, след полицейски консилиум, се оказа, естествено, мнооого виновен - карал с несъобразена скорост, и не предвидил, че кметицата няма да спре на стопа, дето не се вижда..

Изгоря, завалията...

..познат се оказа, в последствие, та ми разправи и някои неща, дето не са разправяне..

Много виновен се оказа, карайки по улицата с предимство - с несъобразена скорост...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Чета и не вярвам на очите си! Как може белия да е виновен след като другия идва от посока от която не би трябвало да идва?!
              Карам си, знам че улицата която наближавам е еднопосочна и няма как да ми излезе да ми излезе дясно стоящ. Излиза ми нарушител от еднопосочна улица, и аз съм виновен?!?! Вие сериозно ли?
              И аз съм на това мнение, ама гледам, че блошинството не е съгласно. Може да сме сме прихванали нещо заради континента .

Ако водача на белият автомобил вижда, че волвото се движи срещу движението по еднопосочна улица то трябва ли да спре и даде предимство?
              Ами ако на същото кръстовище е светофар и свети зелено за белия, а волвото е дясностоящ и рещава да върви срещу регулацията (да мине на червено)?

На всички е ясно, че волвото там място няма. И все пак се върти и суче да се намери нещо дето да подкрепи и оправдае наличието му. Може би липсва знак(възножно е), има паркинг който е еди какъв си(и това е възможно), .... Основното дето липсва обаче е Common Sense: знае се, че не е редно, но се прави щото най-вероятно ще мине. По същия начин са и тези дето са наспрели където не трябва, тия дето не са сложили знаци където трябва... като тръгне лавината и няма спирка. Жалко, всеки път се нервя като видя подобна простотия и неуредица.
              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
              Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                И аз съм на това мнение, ама гледам, че блошинството не е съгласно. Може да сме сме прихванали нещо заради континента .

Ако водача на белият автомобил вижда, че волвото се движи срещу движението по еднопосочна улица то трябва ли да спре и даде предимство?
                Ами ако на същото кръстовище е светофар и свети зелено за белия, а волвото е дясностоящ и рещава да върви срещу регулацията (да мине на червено)?

На всички е ясно, че волвото там място няма. И все пак се върти и суче да се намери нещо дето да подкрепи и оправдае наличието му. Може би липсва знак(възножно е), има паркинг който е еди какъв си(и това е възможно), .... Основното дето липсва обаче е Common Sense: знае се, че не е редно, но се прави щото най-вероятно ще мине. По същия начин са и тези дето са наспрели където не трябва, тия дето не са сложили знаци където трябва... като тръгне лавината и няма спирка. Жалко, всеки път се нервя като видя подобна простотия и неуредица.
                Първоначално публикуван от Санда Преглед на мнение
                Е да де! Ама ако беше дете на велосипед....
                Виновни са и двамата за мене!
                Ако беше?
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

E да, ама вие приемате, че шофьора 'знае', че улицата е еднопосочна... Всяко уведомление е преди кръстовището..
                  А преди кръстовището няма уведомление/знак за нито една от страните. Съответно кръстовището е нерегулирано...
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    E да, ама вие приемате, че шофьора 'знае', че улицата е еднопосочна... Всяко уведомление е преди кръстовището..
                    А преди кръстовището няма уведомление/знак за нито една от страните. Съответно кръстовището е нерегулирано...
                    И съответно заглавието на темата щеше да е ,,Патка с корса прегази дете с колело''.Не че е правилно да се кара в насрещното.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

vento5

vento5- И аз съм на това мнение, ама гледам, че "блошинството" не е съгласно. Може да "сме сме" прихванали нещо заради континента .

- Най-вероятно е заради континента! $$$

vento5- Ако водача на белият автомобил вижда, че волвото се движи срещу движението по еднопосочна улица то трябва ли да спре и даде предимство?

-Или трябва да спре или трябва да го удари във вратите( както е и станало) така е спечелил много.

vento5- Ами ако на същото кръстовище е светофар и свети зелено за белия, а волвото е дясностоящ и рещава да върви срещу регулацията (да мине на червено)?

- Ако баба беше мъжка?

vento5- На всички е ясно, че волвото там място няма.

Не.
                      (А1+)
                      О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Пред блока ми има дълбок паркинг, който на кръстовището с улицата няма знаци. Улицата пред паркинга е еднопосочна. На кръстовището, където улицата се пресича с друга улица 'срещу движението' има стоп. В еднопосочния участък между улиците има още няколко такива дълбоки паркинга, които дефакто имат нерегулирани кръстовища с улицата, но нямат знаци, забраняващи тръгването срещу движението.
                        kuzdov, все ми е чудно как би ме глобил който и да е катаджия ако излизам срещу движението в тази улица - аз се съобразявам със знаците, които виждам при започване на движението, като автомобила е бил паркиран правилно.
                        Най-малкото може да съм казал на някой служител да ми докара автомобила и той е влязал от другия вход на паркинга - той не е длъжен да обиколи цялото каре за да му се изясни пълната организация на движение - той се съобразява със знаците, които вижда...
                        Това значи ли ,че пред всеки гараж трябва да има знак еднопосочна ли е една улица.Кръстовището е ул.Банат и ул.Русалийски проход.Съществуват всички знаци.Проблемът е ,че много коли съзнателно минават в насрещното по ул.Банат,за да избегнат задръстване.

Коментар

По-горе съм писал какво разбирам под разделяне на отговорността.... И никъде не съм казал, че е правилно да се кара срещу движението в еднопосочна улица, когато това е урегулирано както трябва.
                          Това, че единия е нарушил знак забранено влизането не отменя задължението на другия да даде път на нерегулирано кръстовище...
                          Съответно - всеки трябва да си понесе отговорността...
                          Но в доста случаи има несъответствия на обозначенията дори в малък участък...

Коментар

Голям джип с предимствоСамо дето не е черен
                            Първи са виновни органите отговорни за пътщата и маркировката по тях .Ако бяха на ниво тази тема нямаше да я има.
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение

Баш ми е на .... за наличието или липсата на Волво или камила в кръстовището :-) Там си има нарушение, но не то е причина за ПТП-то в случая. Иначе по логиката "Ако не беше...", ако нямаше коли, нямаше и ПТП-та да има. Неговото нарушение не отменя задължението на другия водач да внимава. Можеше да е велосипедист, примерно. Движат се достатъчно бързо и нямат задължение да спазват посоката за движение. Тогава кой щеше да е виновен? Знаците нямат пък съвсем никаква вина за ситуацията, още повече, че знам много добре колко ги гледат.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз пак да питам, това какво е според Вас?
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141219_151705-small.jpg
Прегледи:1
Размер:146.6 КБ
ID:5629896
                                (А1+)
                                О877ООО98О

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X