Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елементарна колегиалност на пътя.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Елементарна колегиалност на пътя .

E те за това става дума.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Аз пък не съм съгласен да забранят тегленето на МПС. Има си правила как да става това и те просто трябва да се спазват.
      И аз съм с теб,твърдо съм за тегленето което тук е забранено ако не ползваш твърда връзка която трябва да е поне 2 метра,а това не мога да го навра в багажника.Е имам въже за всеки случай ма много зор ще да ЕС тия глоби.

Бутането е разрешено обаче,спри ми на пътя с аварийни и отиди да си купуваш цигари,колата ти пречи на движението,аз съм с 330 коня зад тебе,задни гуми 275 и 2.5 тона ламарина,пречиш ми,считам я за строшена и изоставена и бутам МА БУТАМ не си играя,ела да ми се скара някой що така.Късмет ако му е навъртян малко волана към канавката,бутам до откат
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

У нас ,ако са валидни щатските глоби за пикане на магистрала или първокласен път при тая липса на обществени тоалетни,ще е бум в затворите!В Сърбия съм плащал 1евро в магистрално заведение за пикане преди 2 години?!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Обществени тоалетни покрай магистралите съм виждал само в Австрия. Но бензиностанции бол и пари никъде не искат.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Хората (мъжете) лудват по тия празници. Аз съм си напазарувал подаръците отдавна и общо взето се забавлявам тези дни. Ама наистина, чак такава истерия от години не си спомням. То клаксони, батмани, летящи холандци и прочие. И при съотношение 1 към 1 с нормалните шофьори и взрива е готов.

Коментар

Просто е- за да спреш на магистралата трябва да си в аварийната лента,там ли си имаш проблем,по закон всичко живо намалява до 30 км/ч и поне половината звънят на куките,чува се само едно Тенкю Сър,пращаме паяк и полицай за да я преместят .......и става една пикливи не си е работа.Пак по закон спреш ли трябва да си врътнал гумите по посока на канавката,ако тръгне да не излезе на пътя.
              Зад теб ще е Корола,после може нещо пак средно да е и третия ще е с Форд Ф350,не си ли в аварийното ще те избута,ще се обади Тоя и тоя го избутах че пречи .......и пак Тенкю Сър,пращаме артилерията...........и пак става една с паяци,колата в канавката,задната ти броня или багажник на салата,че ония с Форда му дреме на шишарката,а ти ако искаш му скочи на въргал.......там е 10 бона глобата,ако си пил още 10,то не не да ти дръпне ми направо запек получаваш ма така се учат всички от кол и въже,първото нещо което научаваш тук са тия дреболии,че ние сме свикнали на друго,а тук нещо не си играят.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Там ви е лесен живота много бензиностанции имате . Тука бате гойко откри магистрала едни 200 километра няма и дърво гарга да кацне та като те подгони зора правиш чудеса . На времето пък като шофьор от София най близката беше Ихтиман след нея Калугерово и чак в Пловдив та редовно можеше да видиш на аварийки някой да му лъшти задника в храстите . За да налагаш глоби трябва да си създал условия преди всичко нарушенията да не се случват . И аз искам като бял човек да спра на бензиностанция или мотел и да се изпикая в ЧИСТА тоалетна а не от 10 метраа като я наближиш деснячката сама инстинктивно да ти хваща носа На времето мобилни телефони нямаше а системата с жълтите колонки по магистралата така и не заработи .
                Последно редактирано от sek.1; 22-12-13, 06:17.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Що бре,тези дни една верига рекламира бензиностанцията си на 270-ти километър София-Бургас.Ако ти се доходи като си Бургас-София претичваш през 5-6 ленти и мантинелите,и ако оцелееш пикаеш...
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Пък ако оцелееш със сигурност ще си се отървал в гащите та вече ще ти е все тая Къде да ходят по нужда стотиците шофьори на тирове като ги хване задръстването на границата и колоната стигне разклона за Сливница ? Какво са виновни хората че в 21 век държава член на ЕС не може и не желае да им осигури елементарни условия за преживяване а на практика има въведено ограничение за движение .
                    Последно редактирано от sek.1; 22-12-13, 09:14.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колегиалност,ама какво е това нещо,то просто отсъства в софийските шофьори.Бутат се,ръгат се като овци,а като хванат тия телефони просто спират-абе некакъв ужас.Отдавна спрях да се возя с колата,абе ако има начин ще те прескочат и секи те гледа кръвнишки,се едно съм му изял супата.Карам си джипката из града и ми е супер спокойно-нито се ръгат,нито некой ме засича.Верно,че е целата у железа и е малко поодрана-абе екстра градско возило.Абе не ми се говори-книга мога да напиша,ама не съм писател,просто народа яко е мръднал.

Коментар

Първоначално публикуван от Сандо Преглед на мнение
                        Сам го каза - София е пълна с идиоти!
                        Де да беше само София...
                        Навсякъде е пълно с комплексари и чикиджии, дето като влязат в някоя по-лъскава кола и си мислят че са най-важните на пътя.
                        Работата ми е такава, че редовно ми се налага да дърпам болни и смачкани коли по пътищата , нагледал съм се на какви ли не изцепки.
                        Освен това колко секунди струва да намалиш, да пропуснеш 20 и кусур тонен камион или автобус , излизащ на пътя от пресечка? Но тук сме говеда- свирим и псуваме...
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Наблюденията ми последната седмица са, че колегиалност няма.

Преди няколко дни в локалното на Цариградско шосе до Окръжна болица в рамките на 40 минути в 9 сутринта не се беше намерил кой да спре и да даде ток на един възрастен човек с две малки деца в колата. Каза ми, че сутринта запалил без проблем, спира пред магазина за 2 вафли, след това ток няма... Тръгнал да закара внуците на детска градина. Носът му беше посинял от седене на пътя да маха на някой да спре за да му помогне. Това при положение, че беше вдигнал капака, беше сложил триъгълник и имаше кабели. Докато му подавах ток поне три пъти спираха коли. Да не си помислите, че е било за да помогнат Друго си е някой да ти тегли една майна рано сутрин. Денят тръгва по един друг начин. Много потентен народ, да знаете! Ако се случваше това, дето го говорят нямаше да има незадоволена жена на тази земя!

Вчера на обяд на кръговото на 4-ти км беше закъсал един микробус натоварен със стока. Затапваше почти отклонението за Г.М. Димитров в посока Драган Цанков. В рамките на 2 минути поне 10 коли сгазиха триъгълника. Това в 14:00 на обяд при ясно и слънчево време. Изобретателността в маневрите за заобикаляне на буса бяха за награда. Трябваха 5 метра да се изтегли от кръстовището за да не пречи. Никой не спря. Докато закачах колана имаше няколко опита да се минава между джипа и буса. Не успяха. Последният почти успя всъщност. Идваше от Слатина, не можа да мине зад бусчето и реши да обикаля отпред въпреки триъгълника, въжето, джипа, мен и шофьора на буса. Направи някаква безумна маневра, завря се между двете превозни средства. Коланът за теглене го спря, иначе щеше да мине през мен.

Не мога да си обясня от къде идва това малоумие на пътя, но не е на добре. Всеки се разбързал за някъде, бута се, псува, вика, средни пръсти размахва, свири. Другите да мрат, аз бързам!
                          Както е писал Борко - колко време струва? 10 секунди, 2 минути, 5 минути, 10 минути?
                          В крайна сметка, не караме линейки!
                          За това последното dragomir_68 от Бяла Слатина има пълното основание да ми се обиди!
                          Последно редактирано от Иван Горчев; 22-12-13, 11:17.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                            Де да беше само София...
                            Навсякъде е пълно с комплексари и чикиджии, дето като влязат в някоя по-лъскава кола и си мислят че са най-важните на пътя. ...
                            Де да бяха само с лъскавите коли ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако покарате малко из Молдова или Украйна големите градове, ще ви се струва че българите са най-толерантни в галактиката.. Там ако си със стара бричка може и да не успееш за един ден да пресечеш града.. Всички с по-хубава от твоята кола са с предимство, каквото и да казват знаците и маркировката..

Не се оплаквайте толкова.. Весели празници !

Коментар

За това специално тук за София, ползвам метрото и градския транспорт от 5 години, а джипката ми я карам само при пътувания из страната, така горивото, паркиранията и най-вече нервите от тази "колегиалност" ми са спестени

п.с. Относно "колегиалноста" по пътищата, най-редовно давам десен мигач за да ме изпреварват спокойно всички които видя че бързат или искат да изпреварват с нетърпение за спорта, знаете ли колко ми става приятно когато само за 2 часа пътуване ми благодарят с аварийните си светлини около 20-тина шофъора, и така се стимулирам да ставам още по-колегиален към другите по пътищата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X