Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елементарна колегиалност на пътя.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Елементарна колегиалност на пътя .

Винаги има изключения,отсечка между Сан Франциско и Лос Анджелес и до момента е без нищо на нея около 150 километра ма няма да видиш таксиметърджия там най-нагло да пикае и да ти пожелава всички хубости на тоя свят
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

А пък аз малко положителен нюанс да дам на цялата тази отрицателна поредица!

И това само преди няколко часа.
      Снощи около 23 часа,на онзи прелез с многото коловози в посока Сеславци,колата рече да изгасне още на първия!И неще да запали по никакъв начин.А там релсите стърчат поне 10 см над останалата работа,та и бутане не става.Да е жив и стартера и жълтата Оптима,та ги минах!И за времето от 10 мин,в което ми беше вдигнат капака,и при тоя никакъв трафик,спряха 4 коли без изобщо да съм махал,да питат имам ли нужда от помощ и дали ще мога сам да се оправя!И всичкото това в тази невероятна тъмница която е там и то посред нощ!
      А за отрицателните примери мога да ви говоря повече от колкото можете да понесете,ама няма!
      Докато всички са настроени толкова отрицателно,няма как да стане нещо положително!
      Иво (таксито) Андреев
      0988 91 80 50
      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

На мене пък ми е интересно като ги хване задръстването зад океана, къде пикаят!? Щото по Европата като ги подгони зора в задръстване отварят двете врати откъм банкета и не само пикаят между тях! Гърците пък за нищо на света не мръдват настрани в тревата, пикаят на задната гума на колата си пък ако ще и най-оживеното място да е! Веднъж гоних един автобус с гъркини лъснали гъзове на служебния паркинг на ГКПП Кулата, гледката беше потресаваща - около 50 лъщящи женски задника размер XXXXL (гръцка женска национална особенност) подредени на асфалта на паркинга посред бял ден, а тоалетната е на 4 м. ама мръсна им се видяла! Че и щяха да ме бият за малко - направо ми се привидеха заглавията във вестниците - " 50 пикаещи гъркини набиха български граничен полицай направил им забележка!"
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Колеги колегиалност по пътя има,в това се убедих и тази сутрин когото всички коли отбиваха и ми правеха път да мина.Незнам само от колегиалност ли или от това че пътят(двете ленти за движение) беше широк-6м. а греблото на триосния снегорин само-4.20м.
          . LRE Bulgaria.
          RRC SE V8 91г.

Коментар

Абе и аз се чудя що като съм с камаза никой не ме засича
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              Веднъж гоних един автобус с гъркини лъснали гъзове на служебния паркинг на ГКПП Кулата, гледката беше потресаваща - около 50 лъщящи женски задника размер XXXXL (гръцка женска национална особенност) подредени на асфалта на паркинга посред бял ден, а тоалетната е на 4 м. ама мръсна им се видяла! Че и щяха да ме бият за малко - направо ми се привидеха заглавията във вестниците - " 50 пикаещи гъркини набиха български граничен полицай направил им забележка!"

Коментар

Павка, това в коя София се случва(благодарностите с аварийките де), щото у наш'та го нЕма. Колкото пъти дам мигач и намаля, за да ме изпревари некой, който с 15-годишния си ML, се е качил на задния капак на колата ми, толкова пъти ме изпреварват със свирещ клаксон и завъртян пръст на слепоочието. Айде наздраве за празниците!
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  На мене пък ми е интересно като ги хване задръстването зад океана, къде пикаят!? Щото по Европата като ги подгони зора в задръстване отварят двете врати откъм банкета и не само пикаят между тях! Гърците пък за нищо на света не мръдват настрани в тревата, пикаят на задната гума на колата си пък ако ще и най-оживеното място да е! Веднъж гоних един автобус с гъркини лъснали гъзове на служебния паркинг на ГКПП Кулата, гледката беше потресаваща - около 50 лъщящи женски задника размер XXXXL (гръцка женска национална особенност) подредени на асфалта на паркинга посред бял ден, а тоалетната е на 4 м. ама мръсна им се видяла! Че и щяха да ме бият за малко - направо ми се привидеха заглавията във вестниците - " 50 пикаещи гъркини набиха български граничен полицай направил им забележка!"
                  Аз си спомням ясно два случая от моята шофьорска практика . Единя беше с мене . Връщах се с цистерната от пловдивские райони там събирахме млякото от Съединение и Цалапица . На времето насам след Ихтиман нямаше нищо . Някъде към Вакарел започна да ми дава зор и настъпих газта . След 5-6 километра разбрах че колкото и да настъпвам няма да стигна навреме Гледам от дясно едни хубави дървета настъпих с двата крака спирачката влязох в аварийното платно щракнах аварийките дръпнах блокажа грабнах един кочан ордери и излетях към гората . Тъкмо облекчено мачках няколко листа от кочана като зад камиона със запалена лампа и пушене на гуми спря една Лада 1500 S патрулка . Викам си изгорях сега ще се почне една и докато си го мислех този където я караше излетя през вратата и с няколко лъвски скока разкопчавайки се в движение се озова до мен процеждайки през зъби : Да имаш хартия ? Свършихме я каквато я свършихме после КАТаджиите и по кафе почерпиха от техния термус посмяхме се на случката и кой за къде е . Станахме приятели редовно им давах мляко . Та ситуации на пътя много .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Павка, това в коя София се случва(благодарностите с аварийките де), щото у наш'та го нЕма. Колкото пъти дам мигач и намаля, за да ме изпревари некой, който с 15-годишния си ML, се е качил на задния капак на колата ми, толкова пъти ме изпреварват със свирещ клаксон и завъртян пръст на слепоочието. Айде наздраве за празниците!
                    Аз на такива дето много бързат и се врът отзад в платформата, им правя знак да отвори прозореца, някой го отварят и ги питам, да му пусна пътеките да се качи по-лесно! Гледат ме с едни широко отворени очи и не знаят какво решение да вземат! Колегиалността на пътя не е изчезнала, но много рядко се среща! Преди месец пътувам от Варна за Бургас, след "Аспарухов мост" има изкачване, пред мен имаше микробус, който се движи доста бавно, аз го застигам, но мен ме застига камион с прицеп видимо натоварен, дадох му десен мигач и човека с камиона тръгна в лявата лента да ме изпреварва, при което шофьора на буса явно видя всичко в огледалото и се дръпна в аварийната лена, и така всички бяхме доволни. Колко малко трябва за да се движим без нерви!
                    Р.П.(RFF) 0898677590
                    Пътна помощ
                    ДЕНОНОЩНО

Коментар

Колеги, аз всеки ден срещам идиоти на пътя. Слаломират като на състезание, правят безумни маневри и след 500 метра ги настигам на светофара. Според мен много се промени колегиалността на пътя, но към по-добро. Като се сетя какво беше преди 10-15 години... Ми то беше страшно бе! Качваш се в колата и започваш да оцеляваш. Да те пуснат от глуха пряка в задръстване на главен булевард - забрави! Може да си откараш 10 минути. Сега не е така. След 3-4 коли ме пускат.
                      Преди като дам мигач да се престроя в съседна лента тоя в лентата даваше газ колкото да се изравни с мен само и само да ми попречи на маневрата. Даже се бях научил как да ги прецаквам такива: газ, той също дава газ, спирачка, той отива напред и аз се намъквам зад него, ако случайно и той се изхитри да ме прецака и със спирачката, със следващата ми газ се намърдвах пред него - а бе като на война. Сега ми правят място - пускат ме почти винаги.
                      За мен има огромен прогрес по отношение на колегиалността на пътя от преди 10-15 години. Надявам се тази тенденция да се запази.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                        Де да беше само София...
                        Навсякъде е пълно с комплексари и чикиджии, дето като влязат в някоя по-лъскава кола и си мислят че са най-важните на пътя...
                        Даа, този фактор важи с пълна сила в България... И не само за тези, които са влезли в по-лъскава кола....
                        На времето на жената бях взел Шевролет Калос - разкошна градска количка с много екстри - колата бе на 10х.км, климатици, хидравлики, ел-джамове, 4 еърбега, управление на СД от волана, 94к.с. - абе кукличка..
                        Та при периодичната смяна на автомобилите забелязах много интересен парадокс - като пътувам с Маздата явно заради 'лъскавия' и агресивен вид всеки ти прави път. Гледаш как лъскав мерцедес си стои чинно на кръстовището и чака, дори и да е имал възможност да мине без да ме притесни.
                        Кача ли се на Калосчето наставаше мъка - всеки гледа да те засече и почти не признаваха предимство, независимо какъв автомобил кара... Все едно калосчето не е автомобил
                        Кашкая в града го признават за автомобил, но извън града всеки втори решава, че не може да бъде изпреварван от такъв тип МПС...
                        Отново с Маздата бе изключение някой да иска да се гони с мен извън града, въпреки, че не променям темпото или начина на каране при смяна на автомобила.
                        С кашкая това отново е ежедневие.
                        А двата автомобила имаха практически еднаква динамика (маздата 147к.с., Кашкая 140к.с.)...
                        Явно българския манталитет трудно ще го изкореним
                        Спомням си как преди време започнах с Кашкая от 80км/ч изпреварване на един пасат, когото настигнах при съвсем нормално каране - явно темпото на 'пасатора' бе ниско.
                        И като се изравних с него, юнака даде газ. Правия участък бе дълъг повече от километър с добра видимост и липса на насрещен трафик, та завърших изпреварването някъде към 180км/ч, като изпреварвания достигна някъде около 160км/ч...
                        А след това се върнах към нормалното си темпо около 100км/ч, а 'бързака' бързо изостана назад - явно не му бе това темпото...
                        Та дето се казва 'оти ручахме жабето'
                        А по темата за тегленето - имаше едно руско клипче, където една S-класа се набутва между два теглещи се автомобила на кръстовище. Но теглещия автомобил не забелязва тази подробност, та тегления автомобил мина през S-класата
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Според мен колегиалност на пътя има, но не на всякъде. На пример тук в провинцията са учили някакъв правилник " Не спирай, отнеми предимството", и това е масово. В София, преди да си купя джипа, с леката кола когато съм идвал, винаги са ми давали предимство. На пример тръгване от паркместо в дясно трябваше да премина в крайна лява лента за обратен/ляв завой само на 10-15м. от сфетофара и ме пропускат с пресветване на фарове разни баровски коли. Друг път пристрояване в грешната лента, пускам необходимия пътепоказател, а зад мен лимузината ми мига къси, дълги и ме пропуска. Никога до сега в столицата не съм имал ядове, винаги са ми давали път, което много ме учудваше в началото, но после казвах, че културата на движение много се е променила,а при нас като на село - газ, аз да съм преди теб. Така че. аз съм доволен от движението и колегиалността в София, а не само там. Например застанал съм на кръстовище извън населено място (около Сф.), на което съм със закачена отзад каравана, без предимство съм, но колата от дясно спира, ръкомаха ми, пресветка ми да се включа в главния път, и аз невярващ и учуден потеглям с благодарствен жест. В моя район, навсякъде в Пазарджишко, само като е застанал на път без предимство, и като ме види с караваната, бърза да излезе пред мен, а аз спирачки,майна и т.н. Винаги с караваната, а и без нея, като видя зад мен кола, търся необходимото място, където да сигнализирам и пропусна колата зад мен. По добре да пристигнеш 20 минути по късно отколкото 20 години по рано.
                          Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Глобата ти е най-малкия проблем. Могат да те подведат под отговорност за "сексуално насилие". Ако има деца покрай теб- "сексуално насилие срещу дете". Глоба няма, пандела... Там пък като ти разберат присъдата, ще ти цепнат халката. Та к'во било за "глоба с фиш"?

http://blogs.findlaw.com/blotter/201...x-offense.html
                            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Е как ще спреш на магистралата,...
                            Последния път при ограничение 65 на магистралата дадох средна скорост 82 в продължение на над 550 мили гонка,3 пъти пикая и все по бензиностанциите.Да ми е жив и здрав радар детектора обаче.Да го извадя и да го разма'ам не смея,толко пари нямам аз.
                            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Винаги има изключения,отсечка между Сан Франциско и Лос Анджелес и до момента е без нищо на нея около 150 километра ма няма да видиш таксиметърджия там най-нагло да пикае и да ти пожелава всички хубости на тоя свят
                            И ние тука в БГ се чудиме на разни тъпотии, но вие в УСА ни биете в тавана. Интересно какво правите, когато ви се припикае или ви стигне на пътя "рядкото щастие"? То при тия цени е ясно, че решението е само в колата, та ми е любопитно в кой крачол го пускате или си носите подлоги?
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В отговор на горното питане - (без да са ме питали мен) - със знаци ги решават хората ... бензин - след 10 км или следваща бензинарница - на 150 км. .или (Next Rest Area ) следващо място за пикня .. на 20 км. Е, вярно - никъде няма знак че на Пешо полицая ще му се докендза в следващите 2 км... ма то така е понякога - особено ако нещо със сфинктера има ядове ... инак обикновено хората си знаят колко им събира аквариума.

Коментар

Имам още питане: ако возиш дете и то има зор, кво правите? До колко годинки може да пикае до колата, без да го тикнат в затворА? Егати странатА... кучетата имат повече права от хората.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X