Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Писали са ми акт за фабрична щора на "Фиат Крома" някъде 2000 година. Обжалвах го и го отмениха, ама на пОрцедурно основание, постановлението.
    Ако си имал 2 странични огледала не могат да ти пишат акт за задна щора:

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
    ...
    (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
    Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
    ми щорите ми в кой член са? ми хавлията, с която сенча щерката?
    ми утре ако решат, че цвета на колата е забранен... ай сектир
    Ако забранят сивия цвят при автомобилите, аз ще съм ЗА. Но това може да сатне на ниво типово одобрение при производителите.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

От: Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Ако си имал 2 странични огледала не могат да ти пишат акт за задна щора.
      Имах. Но според писалите акта "задни врати" не се отнасяло за 5-тата врата, а само за страничните
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

То никъде не пише, че нямаш право да ограничиш видимостта на задното стъкло. Пише за предното, пише за предните странични, пише и в кои случаи имаш право за задните странични. Никъде не пише за задното.

Ето даже едно решение на съда: https://docs.google.com/document/d/1...it?hl=bg&pli=1 - стр.2, по средата.

Иначе за задната врата са прави.

Коментар

Преди години ми написаха акт за говорене по телефона, а аз всъщност се бъзиках с ГПСа. Каквото и да им обяснявам на заптиетата, написаха акта. Писах възражения, обжалвах. Докато течеше обжалването, влезе в сила поправката, че акт до 50лв не се обжалва. Прекратиха обжалването и ми взеха 50-те лв., независимо, че акта е написан преди поправката. Тъпа система имаме, но при липса на държава, е разбираемо.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Иначе за задната врата са прави.
            Под "задна врата" при Фиат Крома се има предвид отнова нещо, което отваря багажника, вдигайки се заедно със задното стъкло. Води се пета врата. Какво са прави, не ми стана ясно ? При комбитата нормално е да бъде затъмнено това стъкло, заедно с двете странични, защото бай Мангау иначе гледа какво има в багажника и понякога троши въпросното стъкло, за да отмъкне съдържанието на багажника. Така или иначе при мен съдът отмени постановлението, но без да обсъжда дали са били прави или не за "задната пета врата". Занапред ще бъде по-трудно, ако приемат предлаганите изменения.
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Въпроса е дали така се води по нормативните актове, но не го намирам. Трябва да се види къде е написано какво е седан, лимузина, хечбек...

Коментар

Всъщност предлаганите промени сигурно имат “добри намерения”, но както знаем пътят към ада е послан с добри намерения!
                Реалният резултат ще бъде по-голям рушвет от наглите шофьори и гонка по “устав” за обикновените шофьори за да се изпълни плана за “актосъставяне”.
                С риск да объда обвинен в носталгия към миналото- през 80-те години имаше т.н. “ДОТ-аджии”-доброволни отряди на трудещите се.Един милиционер и двама цивилни-тогава обикновените водачи в ролята на трудещи се могът да приложат закона и актосъставят и към недосегаемите “колеги” със значки.Само тогава “прилагащите” закона ще усетят безумните разпоредби които прилагат.Сега някои професиналисти от контролиращите ще вземат да кажат ,че гражданите нямат нужната квалификация- щом "галош" с едва завършен 12-клас може да стане катаджия стига да има “вуйчо владика” – значи всеки нормално образован гражданин може да се научи в рамките на един месец как да пише актове и фишове.
                Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                  през 80-те години имаше т.н. “ДОТ-аджии”-доброволни отряди на трудещите се
                  Всъщност, и сега има няколко възможни подобни форми на граждански контрол върху полицията. Естествено, не са широко известни (включително в полицията), а в добавка са старателно блокирани с бюрократични процедури.

Не е зле да поработим в тази насока.

Коментар

аз съм за!
                    за моя сметка!
                    ще работим ли?

Коментар

И какво общо има това с темата?
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        И какво общо има това с темата?
                        общото с темата е и онова, дето го пише на аватара ти...
                        не си съгласен с нещо - писнало ти е от простотията - готов си да дадеш нещо от себе си, за да го промениш... та дори и без ефект... ама днес съм аз и ти, после са други и някой ден, видиш ли - кеф! ония дето пишат, ще поемат и лична отговорност... и ще почнат да четат.... и ще плащат... па и ще се научат да пишат...
                        с риск пак да ме "оплюят с червена точка" ама да си го кажем... дреме ми живота е хубав!
                        аз дето си имам други грижи - чета и плащам... нека и на други да им се наложи - дето НИЕ им плащаме изхранването....

Коментар

Такааам,вчера пуснах жалбата. Нямам шанс да отменят постановлението,така и не измислих начин да докажа,че не съм говорил. При липсата и на свидетел,работата е свирена. Тоя чл.104а е страшен капан и ако попаднеш на някой недобросъвестен служител си аут. Сега е важно,докато тече обжалването да възстановя точки,защото установих,че ще остана без книжка. Работата се сговняса за изключително кратко време....

Коментар

Добре де, този, с който си говорил ПОСЛЕ по телефона, няма ли да бъде свидетел и да каже какво си му казал? С неговите показания и листинг на телефона, би трябвало без проблем да докажеш, че разговорът е бил СЛЕД спирането от КАТ и се отнасял до това, че ще закъснеееш, защото имаш разправии с Пътна полиция.

Коментар

Разпечатката от разговорите нищо недоказва. Може да см говорил от др. телефон.Важното е,че съм бил "видян" и толкова...

Коментар

Според мен прекалено много се самонавиваш, че си в предрешена ситуация и май ще се дадеш без бой.
                                Пред съда те трябва да кажат какво точно са видели.
                                Не подценявай разпечатката и свидетеля с който си говорил.
                                Ако преди това не си говорил с никой, шансовете са силно на твоя страна.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X