Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Искаш ли за проба аз да почерпя , но преди това ти ще караш и ще видим мога ли да те хвана в нарушение .За черпене не значи алкохол задължително.
    Хайде да си стиснем ръцете на следната формулировка - ти 100% можеш да ми напишеш АУАН за каквото си поискаш (в това нямам съмнение), което пък ще направи доста радостна моята адвокатка. Проблемът, друже е, че ако си решил да ми фраснеш акт, само щото не съм ти симпатичен или ти се "правя на умен" по време на проверка на документите, и този акт вземе че падне в съда - после теб няма лично и персонално да те хванат за топките, и да се обясняваш що така си изгубил времето и нервите на порядъчен данъкоплатец. И като ти се съберат 3-4 подобни издънки в рамките на година-две - да ти скъсат пагоните и да те натирят на трудовата борса, да копаш канали за 10 кинта надник, и с умиление да си спомняш времената в топлата патрулка.

Ако имаме съгласие по горната формулировка - ще почерпим квото кажеш, може и алкохол, може и торта с лимонада
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

От: Някой да е чувал за отменено наказателно постановление на КАТ,за говорене по GSM?

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Хайде да си стиснем ръцете на следната формулировка - ти 100% можеш да ми напишеш АУАН за каквото си поискаш (в това нямам съмнение), което пък ще направи доста радостна моята адвокатка. Проблемът, друже е, че ако си решил да ми фраснеш акт, само щото не съм ти симпатичен или ти се "правя на умен" по време на проверка на документите, и този акт вземе че падне в съда - после теб няма лично и персонално да те хванат за топките, и да се обясняваш що така си изгубил времето и нервите на порядъчен данъкоплатец. И като ти се съберат 3-4 подобни издънки в рамките на година-две - да ти скъсат пагоните и да те натирят на трудовата борса, да копаш канали за 10 кинта надник, и с умиление да си спомняш времената в топлата патрулка.

Ако имаме съгласие по горната формулировка - ще почерпим квото кажеш, може и алкохол, може и торта с лимонада
      Не бегай по тъча. Аз вече съм пенсионер. Един път качих един клип за едно преследване по жълтите павета ма тогава бях млад и щурав.Говорех за проба ако и да за реклама на някой видеорегистратор.Идеята е адвокатката да си заслужи парите.

Коментар

Полицията не помага на хората(каквато им е работата) ,а народа им плаща заплатите, а Те гледат само да ни глобяват,за щяло и нещяло! Човека щом казва ,че не е говорил значи не е,можеха да му пожелаят добър път и да му кажат да не заблуждава по тоя начин и да си отиде по живо здраво! На мене ми беше изгорял единия фар(през деня),спират ме и веднага Ще напишем...!!!А аз му викам благодаря,че ме предупредихте ,извадих резервна крушка и започнах да си я сменям а оня гледа,като ударен с мокър парцал и чака да ме глобява е направо побеснях!!!Полицаи замислете се ,че трябва да помагате на нормалните хора!!!
        Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

явно пишещите тук не са им писали "АКТ" за говорене по телефон, но наказанието е 50лв, което колкото и странно да звучи, но не може да се обжалва в съда.
          Аз лично само прозвънявах на колега да слезе, за да ми върне едни бургии струващи 10лв, ми хакнаха фиш за говорене по телефона... и си платих като пич...
          А малко преди това съда определи мой акт, който след това се превърна в наказателно постановление за ПТП при което си бях виновен (бях отзад) като незаконосъобразен, понеже нямаше засегнат детайл на тоя пред мен, нищо че катаджиите ми написаха акт... е дали ти отговорих... демек, говорил или не, ти си бил сам, те са двама, глобата е 50лв, демек не можеш да обжалваш... прецакан си двойно, а те са си изпълнили нормата. когато аз си платих горе-упоменатия фиш за 50лв, се замислих, че по конституция абсолютно всеки гражданин има право на защита... питах адвокатката ми за хага, щото реално правата ми са нарушени, как така не мога да обжалвам, щото глобата била 50лв... при което тя малко ми се присмя.. и повече не питах!

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
            Полицията не помага на хората(каквато им е работата) ,а народа им плаща заплатите, а Те гледат само да ни глобяват,за щяло и нещяло! Човека щом казва ,че не е говорил значи не е,можеха да му пожелаят добър път и да му кажат да не заблуждава по тоя начин и да си отиде по живо здраво! На мене ми беше изгорял единия фар(през деня),спират ме и веднага Ще напишем...!!!А аз му викам благодаря,че ме предупредихте ,извадих резервна крушка и започнах да си я сменям а оня гледа,като ударен с мокър парцал и чака да ме глобява е направо побеснях!!!Полицаи замислете се ,че трябва да помагате на нормалните хора!!!
            Отговарям ти лично на теб и само на теб. Спасил съм живот само на трима човека . Вкарал съм на топло педофил за 17 год . Повече няма да пиша . Ако искаш нещо повече на ЛС.

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
              Те с този идиотски закон ,май това целяха.

Някой беше споменал ,че ако носиш резервна крушка не пишели. А за непуснати фарове е фиш.

Дано мисленето на полицаите се промени най после и да забравят навиците от тоталитаризма.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                Отговарям ти лично на теб и само на теб. Спасил съм живот само на трима човека . Вкарал съм на топло педофил за 17 год . Повече няма да пиша . Ако искаш нещо повече на ЛС.
                Нямам намерение да се заяждам лично с вас,извинете ако сте се обидили от нещо,баща ми също е полицай пенсионер има и медал за заслуги,именно това е работата на полицая да гони наистина престъпници!
                Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                  А възражение на място написа ли?
                  Разбира се!

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  явно пишещите тук не са им писали "АКТ" за говорене по телефон, но наказанието е 50лв, което колкото и странно да звучи, но не може да се обжалва в съда.
                  Аз лично само прозвънявах на колега да слезе, за да ми върне едни бургии струващи 10лв, ми хакнаха фиш за говорене по телефона... и си платих като пич...
                  А малко преди това съда определи мой акт, който след това се превърна в наказателно постановление за ПТП при което си бях виновен (бях отзад) като незаконосъобразен, понеже нямаше засегнат детайл на тоя пред мен, нищо че катаджиите ми написаха акт... е дали ти отговорих... демек, говорил или не, ти си бил сам, те са двама, глобата е 50лв, демек не можеш да обжалваш... прецакан си двойно, а те са си изпълнили нормата. когато аз си платих горе-упоменатия фиш за 50лв, се замислих, че по конституция абсолютно всеки гражданин има право на защита... питах адвокатката ми за хага, щото реално правата ми са нарушени, как така не мога да обжалвам, щото глобата била 50лв... при което тя малко ми се присмя.. и повече не питах!
                  Това не е вярно. Вече могат да се обжалват НП до 50 лв.
                  Ти май ми се подиграваше в една друга тема, че съм си затрил някаква квитанция..... а държавата била супер организирана.
                  Е ти я организацията. Кефи се.
                  Изобщо не съм ти се подигравал,жалко че не си разбрал нищо от това,което ти бях написал в темата.

П.С. За някой от колегите по-горе... който каза,че трябвало те да доказват,за съжаление НЕ е така! В административния процес,няма презумпция за невинност,напротив. Съда приема,че обстоятелствата, констатирани в акта, се приемат за установени до доказване на противното. И това по аналог на от време оно,когато ЗАНН,не е имало и се е прилагала копи пейст глава от наказателния кодекс. За съжаление от тогава практиката си върви точно в тази посока,въпреки че в ЗАНН,няма така презумпция за виновност и би трябвало да е обратното. Така,че аз ще трябва опровергавам фактическите констатации в акта.
                  Последно редактирано от Борислав Ангелов; 09-07-13, 22:39.

Коментар

Не е точно по темата за което се извинявам.

Полицаите, според мен, за нищо не са виновни.
                    Може да не си признават публично, но нормата за написани актове на ден не е тайна. Като ти връчат един кочан и ти нареди началството да пишеш, то много избор не ти остава.
                    Другото трагично е, че имаме 2 (два) пъти повече полицай на глава от населението от Румъния, Германия и пр. .....и 2 пъти по-зле платени. Няма начин при тия заплати да намериш сериозни хора които да не правят идиотщини.
                    Третото е простото правило: Лайното мирише повече и по-дълго от парфюма. И се помни по-дълго.
                    1 лайно на 100 полицаи е достатъчно, цял град да намрази полицията и да почне да я псува.
                    Това си е мое мнение. ...или надежда...може да се оправиме. ...някога.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                      Това не е вярно. Вече могат да се обжалват НП до 50 лв.
                      е те за това го обичам този форум, винаги има какво да научиш...
                      обществена тайна е, че 80% от обжалваните НП отпадат в съда...
                      какво се пееше...? пари нема - действайте!

Коментар

А да ти отговоря и на теб. Нямам ни едно отпаднало НП .

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                          Те с този идиотски закон ,май това целяха.

Някой беше споменал ,че ако носиш резервна крушка не пишели. А за непуснати фарове е фиш.

Дано мисленето на полицаите се промени най после и да забравят навиците от тоталитаризма.
                          Не е точно така.Полицайте "творчески" прилагат нормативната уредба.
                          Тукhttp://www.police.ba4ka.com/viewtopi...=5668&start=17 ,в техния форим водим спор/ там съм с ник "носорог"/.
                          Обърни внимание на последното мнение

"...Разбира се решението какво да прави е на проверяващия няма да забравя случаи от преди вече над 20 години един стар катаджия,майор прякорът му беше Балана и беше страшилище в Балчик
                          написа акт на шофьора на колата с която бяхме за несветеща една крушка на рег.номер,това обаче някъде към 12 на обед Август месец слънцето пече та чак не се търпи."
                          Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                          Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Те отпадат в съда,ама поради процесуални нарушения,я от актосъставителя,я от органа издал НП. НА мен адски ми се иска,тия да ги "прасна" ппо другата траектория... щото,това просто не е честно! Лошото е,че до тук нямам никакви козове и силно се надявам да попадна на някой свестен съдия,а тия да си питат задниците и да не се явят в залата.

Коментар

Обжалвай,
                              адвокат да го види, може неправилно улица и час да са написали например.
                              Докато обжалваш, ще откриеш, че с обжалвано НП е супер,
                              особено ако те спират на хранилка.
                              Моето е станало на папирус(2,5год.) само като го видят и четеш в очите им "Защо на мене" променят си и говор, и стойка - бе гузната съвет направо струи - смях голям.
                              А свестните въобще не се впечатляват от папируса, но са малко.
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                Принципно се доказва виновност, а не невинност.
                                Не вярвам. В Бългатия, на практика, се доказва невинност. Мога и да разкажа как е, когато си невинен по презумция, но не му е тук мястото.
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X