Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Установяване на вина при ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Установяване на вина при ПТП

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    И с автобуса как и къде ги вдигаш тия 50?!? Че, като ви гледам бараките, с повече от 20 не знам дали се движите?
    Така е, измислям си за да е по-интересно. И писането ми е излишно, та затова и го преустановявам.

"Замоткване" или не, да има време микробуса да направи обратен завой, а ти да нямаш време да спреш няма как да стане. Да го удариш в шофьорската врата, да, или по средата някъде, пак може...Ама да го удариш чак отзад, да имаш и спирачен път все пак, и да получиш такива поражения от удара... Няма как да повярвам че е нормално. Но да не развалям повече духа на темата за лошите ченгета и онеправданите цивилни.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Така е, измислям си за да е по-интересно. И писането ми е излишно, та затова и го преустановявам.

"Замоткване" или не, да има време микробуса да направи обратен завой, а ти да нямаш време да спреш няма как да стане. Да го удариш в шофьорската врата, да, или по средата някъде, пак може...Ама да го удариш чак отзад, да имаш и спирачен път все пак, и да получиш такива поражения от удара... Няма как да повярвам че е нормално. Но да не развалям повече духа на темата за лошите ченгета и онеправданите цивилни.
      Колега, доколкото разбирам, си професионален водач. Изненадва ме, че посочваш пораженията като големи. Всъщност, понякога се получават много сериозни поражения по самия автомобил, при относително ниски скорости. Предполагам, че ще го потвърдят доста от хората, имащи преки наблюдения.
      Опитай да погледнеш нещата по друг начин: "КОГА е започнало спирането?". Когато видиш автомобил вдясно, включил ляв мигач, какво си мислиш? Аз си мисля, че ще ме изчака. Дори да започне да потегля, голяма е вероятността повечето шофьори първо да помислят, че са видени и водачът се съобразява с правилата. В такъв случай спирането започва едва тогава, когато автомобилът отдясно е навлязъл в зоната на незибежния удар. Няма логика водачката да е била длъжна да предвиди едновременното извършване на забранена маневра и отнемане на предимство.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
        Прочетох цялата тема от началото и ми се струва, че има нещо гнило в това НП.
        Очевадно няма как госпожата сама да удари себе си (съвпадението на номерата в НП).
        Хрумва ми "еретичната" мисъл, че това е написано умишлено от началника на КАТ за да даде възможност НП лесно да падне в съда, но не поради фактологичната обстановка, а поради техническа грешка. Т.е. едновремено да "удовлетвори" госпожата, като улесни отпадането на акта и, и да "прикрие" евентуалните нарушения на другите двама участници в инцидента.
        Ако НП беше написано коректно, с номерата на всички участници и съда го отмени, тогава остава отворен въпросът кой е виновен за ПТП-то и какви санкции ще понесе? А сега по-този начин и вълка сит (няма акт) и агнето цяло (общинския съветник си е закарал колата на ремонт без последствия въпреки, че е полицая/шофьор е причинил ПТП с материални щети на госпожата).
        Май не е толкова еретична тази мисъл,защото същото ми каза и моя бивша съученичка която работи в системата на МВР когато прочете НП.При една от срещите с адвоката ми,при него дойде началника на РПУ(в последствие разбрах че е той),та адвоката му каза "виж какво си разписал" и му подаде НП,той го погледна, зачете се, засмя се и отговори с въпрос "да не мислиш, че чета всичко което разписвам?На година ми минават по 4-5 хиляди".Също така се обади някъде да провери дали е наказан подчиненият му(водач на мпс1)както той е бил наредил. Така и не разбрах, наказан ли е или не водачът на МПС1.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          .... Мога и да не ги избягвам и на хартия ще съм също толкова невинен. Но ме е страх, че някой ще пострада, и тези хартийки няма да ми помогнат да спя спокойно.....
          Чак се мразя, че не събирам кураж да спра на педя в завиващите обратно там, дето не е позволено и е откровено опасно. Признавам, че много ми се иска и някой ден може и да го направя.

Та можела или не можела - тоя като газил закона да не би да не е можел да помисли?

Поздрави за колежката!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2016-03-01-19-54-02.jpg
Прегледи:1
Размер:72.2 КБ
ID:5704393На същото място,по същият начин,след три години.Но не жена ми.
            Последно редактирано от D.Danov; 01-03-16, 20:03. Причина: допълване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X