Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за доказване на вина / невинност в ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за доказване на вина / невинност в ПТП

КАТ май изобщо не се е интересувал или досетил за това.
    На братчеда са му го казали в сервиза. Ама изразили сериозни съмнения, че някой в хасковския регион ще може да извади инфо от нея.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
      КАТ май изобщо не се е интересувал или досетил за това.
      На братчеда са му го казали в сервиза. Ама изразили сериозни съмнения, че някой в хасковския регион ще може да извади инфо от нея.
      Би трябвало да го могат във всеки официален сервиз на опел, хич ли няма такива в региона ? В Пловдив има поне един !
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Има тълкувателно решение на ВКС, което казва, че водачът (участникът в ПТП), който е без предимство винаги има вина. Вината на водача (участника) с предимство обаче е обект на изследване. В случая се касае за отговор на въпроса дали водачът с предимство е имал техническа възможност да предотврати сблъсък и при какви условия.

А иначе относно "черната кутия" - няма такава. Такава няма дори и в "Майбах". Нещо повече, няма дори регистрация на скоростта, при която са задействани въздушните възглавници.

Коментар

Вероятно ще се опитат да променят версията. Възможно е накрая да бъде издадено наказателно постановление на "братовчеда" за неправилно изпреварване - изпреварване отдясно. Това е единствената теза, при която "нашето момиче" може да бъде оневинено. Един вид - тя възнамерявала да се отклони наляво на следващото кръстовище(ще се окаже, че никога не е имала намерение да влиза във въпросното предприятие), за което подала своевременно ляв пътепоказател, за да уведоми останалите участници в движението за намерението си(и понеже се налага да спре, поради насрещното движение, та по този начин да не създава риск от внезапно спиране на колоната). А видите ли, нервният шофьор отзад, започнал да я изпреварва, преди да е започнала маневрата, при което я е ударил и отклонил в лявата лента. Дори картинка мога да ви направя как ще е нарисувано в протокола. И загина брат'чеда... Затова не пропускам да си включа камерата в колата, дори да отивам зад ъгъла. Нека после ме убеждават, че не е доказателство.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
            ... Затова не пропускам да си включа камерата в колата, дори да отивам зад ъгъла. Нека после ме убеждават, че не е доказателство.
            При така описания от тебе случай, борд-камерата на колата ти само ще потвърди този версия. Така също, ако дамата е дала ляв мигач, за да заобиколи дупка на пътя, пък била и само зрителна измама. Няколко пъти я чета тая тема, която май е с много неизвестни за нас... Мисля, че споразумение между страните би решило проблема по най-лесния начин, но не знам как ще бъде решен въпроса с каското на Опела.
            пп. Това за „черна кутия“ на цивилни коли не го бях чувал. Дали не се монтира допълнително на колите на лизинг?
            Последно редактирано от trapper; 27-03-13, 20:21. Причина: пп.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колеги,
              Много интересно но и на мен тази нощ не ми дадоха никакъв документ за ПТП-то което претърпях.
              Казаха, че ще ми изпратят цялата документация на адреса на който живея в Брюксел, Както и на адреса на фирмата за която работя.
              Последствията от катастрофата са тежки за едно момиче и не се знае дали ще оживее.
              Отворил съм тема по случая.
              ПТП Тежкотоварни автомобили, там са подробностите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X