Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за доказване на вина / невинност в ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за доказване на вина / невинност в ПТП

При въпросната катастрофа на мен ми написаха акта и протокола на следващия ден. Дори не ми прибраха документите. Ударихме се към 7 вечерта, КАТ дойдоха в 7.30, дознателя и експертната група - в 9. На прожектори мериха спирачни пътища, радиус на завой, закритие на храсти, снимки на части, изтекли течности, следи по асфалта до 12 в полунощ. Всичко това за няколко ламарини на голф и строшен носач на джипа. Още на място дознателя ме подхвана "Сега ще има дело, младо момче си, иди се разбери с другия, не ти трябва да ти се цапа досието.." Викам си, тоя ме работи нещо - "Какво дело бе? Не съм пил, правоспособен съм, имам си ГО?". " Не разбираш, ще те съдят за нанесени значителни материални вреди.." и ми бута протокол да го подпиша. Не го подписах, като му казах че съм в шок и уморен и той омекна. В крайна сметка не се оказа никаква постановка, просто хората си карат по буквата на закона. При нанесени щети над 1000 лв. се водят значителни материални вреди - дело. В хода на цялата тая глупост, защото тя продължи доста търся телефона на прокурора на въпросния съд и го намирам в интернет сайта им. Гледам линк "дела". Я да видя какви дела има в тоя съд. Отварям линка - дата еди коя си - на бай Хасан отнета пушка Ижовка. Това е. Едно дело от началото на годината до август. А съда районен на град с 4000 души. Това съдия, прокурор, секретарки, чистачи... всички тия хора трябва да си оправдаят работата.
    Цялата работа ми коства 3 месеца нерви, 100ина лв на държавата за хонорари на експерти (кой знае още колко за бензин, заплати и т.н.) и включваше караници с началника на нашия флийт, една неграмотна юрисконсултка на лизингова компания и разговор с готин квартален дошъл да ми прави характеристика. Убедих се обаче, че зъвърти ли се машината става страшно. Отървах се де.
    Последно редактирано от VHS; 26-02-13, 23:15. Причина: правопис
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
      ....При нанесени щети над 1000 лв. се водят значителни материални вреди - дело.....
      Понеже няколко пъти се споменава за тези материални /предполагам това е = имуществени/ вреди над 1000лв, имам един въпрос. Обяснете моля като на по-прост човек, защо аджеба ми е тази гражданска, в която пише, че покрива имуществени щети до 1000 000 /един милион/ лв за всяко събитие и защо трябва да ме плашат, че съм нанесъл такива?
      LZ1PER

Коментар

Защото явно така се процедира в по-малките градчета,както казаха колегите.Друг случай ,е че мой познат поради неизправност в автомобила се заби в мазите на един блок (това във Варна) и щетите ми се струва бяха над 1000 лв . Но гражданската си пое всичко.В крайна сметка ,ако не са ти писали дори акт,и ако дамата няма претенции ,то не виждам как може да те пуснат по пързалката.Единствения вариант е да намериш координати на туза и да му бутнеш някой лев за услугата да се разходи няколко пъти.Кофти но факт-явно само така човек може да си отвоюва правдата.

Коментар

Колега искаш констуктивни съвети,

Действията на този човек са описана в документите от първоначалния оглед. По щетите на колите се преценява верноста на версийте на водачите. Някой там в момента му събира и подготвя цялата документация, подготвя го като виновен или просто участник в ПТП.

Нека твоя човек отиде за 2 дни в това населено място и съдейства. На място много по лесно и ясно ще разбере всичко и ще има по адекватни действия. Преди това може да отиде в КАТ или в някое полицейско управление и човешки да попита за тяхното мнение.

Адвокати от Сф ок, но имайте предвид, че твоя човек не е спазвал дистанция и е предприел неправилна прибързана маневра, отзад и от дясно спрямо другия участник. Тази в Пежото може и да и да е суперпатка но тава не я прави виновна по презумция. Тея хора също са в шок а и са на един хал с твоя човек, също имат щети и надали искат да протакат.

Ако може да се избегне влизането в съда ще е добре.

Добре е че няма пострадали пътници.
          Т5
          Crossrunner

Коментар

"Така се процедира в малките градчета"... Не разбирам, явно съм изостанал нещо. Могат да ми приберат колата без никакъв документ?
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Явно се е шашнал човека и е позволил маса беззакония спрямо себе си.
              При това без никакви насрещни документи.
              Днес вече документите ще бъдат подготвени и версията ще е непробиваема.
              И да, също мисля, че ще траекторията на Пежото ще бъде обяснена, като заобикаляне на препятствие.
              При което става изпреварване от дясно ... и.т.н.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря за всички мнения до сега. Извода до тук е следния:
                Взема адвокат и още днес - в Чепеларе. Ако не друго адвоката няма да е шашнат като братчеда и ще може трезво (включително и от правна гледна точка) да прецени ситуацията. Обърнах му внимание да внимава за версията "заобикаляне на препятстве".
                Освен това му препоръчах да се обади в Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Предполагам, че там също има някакво know-how в тази посока.
                Лично според мен, ако има как да освободи колата може да продължи да търси правата си дори и в съда. Ще има разход на време и пари, но... той да си прецени.
                Не трябва да забравяме, че "трезвата преценка" на адвоката може да покаже и друго.
                Suzuki GSXR
                VW Touareg
                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                  Нещо май го работят твоя човек. .........
                  Подкрепям! Веднага жалба в служба инспекторат на МВР. Никакви съмнителни "споразумения". Клекне ли веднъж ще го опънат през панталона.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  И да, също мисля, че ще траекторията на Пежото ще бъде обяснена, като заобикаляне на препятствие.
                  При което става изпреварване от дясно ... и.т.н.
                  Иди го доказвай на втора инстанция, не в локалния съд. Ще трябва да обясниш как "Пежото" заобикаля нещо, а "Опела" не .... след удар в десните врати (не отзад) дясно стоящ е "Опела" и т.н........
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ми ще кажат че едното МПС е по-високо от другото!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
                      Ми ще кажат че едното МПС е по-високо от другото!
                      Е - чак пък по-високо. Инсигния е все пак. Опел. Колко да е по-високо?
                      Освен това не сме я докарали до там още... за сега основното е да си вземе колата човека
                      Днес вероятно ще разбере каква е тезата в протокола и, ако е "заобикаляне на препятствие" ще му мислим.
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

И да поиска да си провери МПС-то, да не би "случайно" да му се появят неизправности в спирачната система или нещо подобно, от вчера до днес.
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Аз бих го посъветвал да се признае за виновен да му драснат един акт ,да си вземе колата възможно най бързо !Ще кажа и защо;Ако се допита до адвокат (а те само и това чакат,да съдят някои и не им дреме дали ще спечели или не,те все си взимат хонорара,да не обидя някой все пак това им е работата)!Така ще извъртят нещата ,че твоя братчед е трябвало да изчака пежото да завърши маневрата(било то дупка или завой или изпреварване) ! В най добрия случай и двамата ще са виновни,а то все тая !Замисли се делата са тегави и отнемат не месец два да не говориме,че ако тръгне да му образуват до съдебно производство ще се държат с него като престъпник,ще му вземат отпечатъци ще му вземат оръжията от кос(ако има такива) и тн..Говоря от мои опит същата катастрофа имах в София! А две години ме съдиха!
                          Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Тука се спомена, че нямало спирачен път. Ами как да има? Това все пак е автомобил с АБС а може би и тракшън контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                              Тука се спомена, че нямало спирачен път. Ами как да има? Това все пак е автомобил с АБС а може би и тракшън контрол.
                              Автомобилите с ABS спирачен път нямат ли?
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Имат, разбира се. Въпроса е, че почти не оставят следи по асфалта, защото гумите не преплъзват. Всичко, което се прави в посока за подобряване (скъсяване) на спирачният път е свързано предимно с това - намаляване на плъзгането по пътя.
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X