Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виновен ли е Максим Ставийски за ПТП

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

    Успокоих се...

    Коментар


    • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

      Здравейте
      А това как ще коментираме
      Копирал съм го от един местен вестник

      Две години и половина условна присъда с петгодишен изпитателен срок постанови Окръжния съд в Добрич на 30-годишния Ивайло Георгиев от Белоградчик.


      Той бе признат за виновен за това, че на 28 юни т.г. връхлетя с джип "Хамър" върху 51-годишната Светла Христова и я уби на място. Инцидентът стана по пътя Албена - Балчик, а водачът е карал с 1,9 промила алкохол в кръвта. Подсъдимият ще заплати и 21 хиляди лева обезщетение на близките на загиналата. Съдът му отне шофьорската книжка за срок от 30 месеца.

      Припомняме ви, че в деня на катастрофата Ивайло и негов приятел посетили заведението "Горски цар" в Албена. Около 7.30 часа тръгнали с джипа си по посока Балчик. По насрещното платно се движил друг джип - "Мицубиши Паджеро". При навлизане в десен завой джипът на Георгиев се движел със 117 км в час и навлязъл в насрещното платно. За да не се стигне до удар между двата джипа, водачът на хамъра отклонил автомобила вдясно. Прохлузил малко мицубишито, изкъртил билборд и връхлетял върху 51-годишната жена, която по това време вървяла по пешеходна пътека. Тя отивала на работа в хотел “Елица” в курортния комплекс. Светла Христова получила множество увреждания и починала.

      Случаят на Ивайло Георгиев е сходен с инцидента на световния ни шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, който е подведен под наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост на Петър Петров (24) от Сливен, както и за причиняване на тежка телесна повреда на Мануела Горсова (19) от Велико Търново и леки телесни повреди на други две лица.

      Наскоро Бургаската окръжна прокуратура отказа да отхвърли предложението на Максим Стависки за сключване на извънсъдебно споразумение, по сила на което за катастрофата край Ропотамо двукратният световен шампион щеше да получи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да шофира за три години.

      Сега по случая “Максим” последната дума ще има съдията в Бургас, който независимо от крайното си решение ще бъде упрекван. Ако магистратът постанови условна присъда, ще бъде обвиняван от родителите на загиналото момче и пострадалите. В същото време други пък ще си кажат: “Ето Максим е известен, има протекции и затова не го вкараха в затвора”.

      Няма да са малко и тези, които ще се надигнат срещу евентуално ефективно наказание, защото е факт, че почти ежедневно в България съдилищата постановяват условни присъди на закоравели бандити и убийци, които се възползват от чл. 55 от НК. Той им дава възможност за символичен престой зад решетките или условни наказания. Други пък получават пробация.

      Така днес се питаме: “Справедливо ли е истинските бандити да се разминат със затвора, а сега всички ние да очакваме съдебната ни система да проработи като вкара там този, който до вчера ни е зареждал с национално самочувствие”.

      За разлика от големите престъпници, Максим Стависки показа на цяла България, че независимо от думата на съдията в Бургас, инцидентът ще му тежи цял живот и че по-голяма присъда от това няма. НДТ
      ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

      Коментар


      • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

        Момичето - Мануела - излезе от комата!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

          Не мога да повярвам ба....ти и държавата дето имаме, много ме е срам и яд едновременно. Работя си аз в сервиза и слушам радио "Z рок" напрово не повярвах какво съобщиха, наред с други изявени спортисти от изминалата година НОМИНИРАН ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА Е И МАКСИМ СТАВИНСКИ !!!!!!!!!!!!!! Как да го коментирам просто незнам .............................................................................................

          Коментар


          • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

            Яворе,кое по точно те учудва в нашата държава?Абсурдите или спортистите?Или радио "Z рок" ?Много хубаво радио ,аз съм му фен ,което не мога да кажа по отношение на Максим.

            Преди няколко дни танцовата им школа събра всички награди за млади таланти .И.....рекламни договори.
            За някои живота продължава.За други-не.
            B+

            Коментар


            • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

              Мисля-всички чуха, "осъдиха" го на 2,5 години условно!!!!
              Мафия в действие, срам за нашата "правосъдна" система, но нали е "наш" човек...
              Бесило трябва, не "оправдателна" присъда. Съжалявам ако звуча крайно, но съм афектиран!
              Има ли желание-има и начин!

              Коментар


              • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Съжалявам ако звуча крайно, но съм афектиран!
                Не само ти колега
                sigpic УАЗ-452

                Коментар


                • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                  ВИНОВЕН Е.Пиша го с големи букви защото събитието е настъпило след употреба на алкохол.Причината обаче да драсна 2 реда са онези няколко души,които не могат да преценят виновен ли е виновният.Искам да ги нагрубя по някакъв начин,но нещо ми подсказва че не е необходимо,че те вече са нагрубени от природата.До кога в тази държава ще има хора без мнение???

                  .
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

                  Коментар


                  • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                    Това звучи като присъда за фатална катастрофа само в резултат на неспазване на правилата за движение. Все едно, че алкохолът над 1,2 %о го няма.

                    По тази логика, колко ще ми лепнат ако с чистото ми съдебно минало, липсата на актове и трезв като краставичка започна да фуча около парламента, докато отнеса някой "слуга на народа"? Може и около произволен съд, КАТ и т.н. Ако ще ми цитират тарифата, да ми приспаднат от сумата като за 1,3 %о.

                    Коментар


                    • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                      Предложение:Да смените заглавието на темата с :Виновни ли са родителите на мъртвото и полумъртвото дете, че това говедо се е натряскало и шофирало( дано гори в ада копелето мръсно).
                      За всички беше ясно че ще оправдаят пияната свиня.Закон е за кон, не за лъв.
                      Ами аз да се насвиркам утре и да изпомачкам двама, трима.Кво му плащаш 2.5 условно и 20 хилки, които няма да са в тежест.
                      Мамка му и СЪД, мамка му и ДЪРЖАВА.
                      Хора ПИЙТЕ и карайте.Справка: днес-МОЖЕ.
                      От сигурен източник знам този убиец как сяда на волана след БУТИЛКИ ВОДКА.
                      Горкия 2.5 условно.
                      Ще се съсипе човека.АМИ КАРИЕРАТА МУ
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

                      Коментар


                      • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=194

                        Аз съм си казал мнението,отдавно.Съжалявам, че най-мрачните ми прогнози се сбъднаха.За пореден път се убедих в ефективноста на на нашата съдебна система.И за пореден път искам да почерпя по една бира тия дето казваха да изчакаме да си свършат работата следствието , прокуратурата и съда.Е дочакахме ги.Свършиха си я
                        Но има и още едно правосъдие......сега то е наред
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                        Коментар


                        • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                          Разбира се че е виновен,аз разбирам убийство по непредпазливост,или непредумишлено убийство/не съм много в час/,ама това неговото с алкохола за мен си е умишлено.Не си изпил водките без да искаш,и после стартера не се е завъртял сам.Погледнете го колко е нагъл,той даже не е дал 1лв/все още/за Мануела.Ами да,знае че ще му излезе по-евтино да си купи някой съдя.Сега пак ли някой ще каже:"Ами той пое вината,той съчувства".....
                          SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

                          Коментар


                          • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                            Момчета ,на който не му се е случвало той не знае.
                            Най елементарна катастрофа в София:бул.Янко Сакъзов
                            колона паркирали автомобили ,колона спрели изчакват сфетофар,кола иска да пресече и спрелите я пускат да мине и в този момент се задавя тико смело с голяма скорост по трамвайната линия и се люска с колата която иска да пресече.И кой виновен естествено този който иска да пресече ,незавесемо,че този идиот с Тикото кара като камикадзе и ако той пострада не дай си Боже умре този, според мене най невинен пресичащ ,ще отнесе присъда.

                            Пак софийско задръстване ни напред ни назад и ако ти си на път без предимство ,а някой идиот спре в тебе защото се е заблеял пак ти ще го отнесеш.Ако умре пак си в панделата./може и условно/.

                            Аз не карам никога пил и затова не оправдавам хората за това ,най малко Максим.А тои ,че си и леке леке си е.

                            Ако той беше с малка кола ,а момчето отсреща с джип ,щеше той да загине и никой нямаше да разбере че е пил.И тогова всички щяха да викат колко е лош Павел, мисля че беше ,и той щеше да получи 2.5 условно.

                            Има доста хора които не са от София и знаят ,че вечер на село няма КАТ и почти всеки кара пил,кой бира, кой две а кой и бутилка е мисля ,че това е по страшно.Но това кой ли го брои.

                            Коментар


                            • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                              Е, имаме познали резултата! Честито на печелившите. За съжаление колегите познаха още в началото изхода на тая авантюра. За пореден път се убеждавам колко далеч се намираме от белите страни! В една от тях осъдиха световна звезда и внучка на милтимилионер ЕФЕКТИВНО на затвор за каране в нетрезво състояние. Забележете САМО за каране в нетрезво състояние. Без разни заигравания с убийства и тежки телесни повреди!

                              Коментар


                              • До: Виновен ли е Максим Ставитски за ПТП

                                +100
                                SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X