Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Рушветът е двустранен процес. Та като кукалероса подозира, че го снимам, дали шъ се навие да вземе, а?
    Така е, но акълът не е двустранен процес.

http://www.youtube.com/results?searc....1.sSzLud8LaLk

Коментар

За водопроводчиците, понеже известно време се занимавах и с тази работа... не е много далеч от истината. За около две години, колкото съм бил в бранша, поне 10 пъти съм се питал аз ли не съм добре с главата или жените са изгубили представа за срам... Най-фрапиращо беше с едно девойче на... максимум 17-18 години, на което очевидно позвънихме, докато е било в банята. Появи се по някакъв халат, който не си направи труда да върже или придържи, поне. Така ни разходи из цялата къща, навеждайки се над всяка мивка, пералня, съдомашина и т.н., за да покаже къде какво не е наред, при което цялото подхалатно съдържание беше видимо в 90% от времето. Колегата ми(със сериозни религиозни принципи), очевидно се смути и през цялото време се чудеше как да ме остави да се оправям сам. Накрая, когато си тръгнахме, само въздъхна: "Ух... като видя такива и спирам да вярвам в тезите за изнасилванията. Какво искаше да ни покаже?!". Тук мога да добавя и разказите на друг бивш колега, който се занимаваше с ремонт на бяла техника, но няма как да сложа червената точка с годините в ъгълчето, затова спирам.
      Колкото до органите и проверките, първото, което правя е да отворя стъклото около 2-3 см - толкова, колкото да подам документите оттам. В 99% от случаите, веднага заемат поза "на една ръка разстояние" и разговорът се води делово, а и приключва доста бързо. От сега ще има още два елемента на общуването: ще предупреждавам, че проверката се се записва с видео и звук и второто - след изпълняване на разпореждане за отваряне на багажника, ще настоявам за съставяне на протокол за проверка на МПС, съгласно чл. 70, ал.1 от ЗМВР. ("За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи ипревозни средства полицейският орган съставя протокол).
      Последно редактирано от Еmil; 01-10-12, 13:35.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
        За водопроводчиците, понеже известно време се занимавах и с тази работа... не е много далеч от истината. За около две години, колкото съм бил в бранша, поне 10 пъти съм се питал аз ли не съм добре с главата или жените са изгубили представа за срам... Най-фрапиращо беше с едно девойче на... максимум 17-18 години, на което очевидно позвънихме, докато е било в банята. Появи се по някакъв халат, който не си направи труда да върже или придържи, поне. Така ни разходи из цялата къща, навеждайки се над всяка мивка, пералня, съдомашина и т.н., за да покаже къде какво не е наред, при което цялото подхалатно съдържание беше видимо в 90% от времето. Колегата ми(със сериозни религиозни принципи), очевидно се смути и през цялото време се чудеше как да ме остави да се оправям сам. Накрая, когато си тръгнахме, само въздъхна: "Ух... като видя такива и спирам да вярвам в тезите за изнасилванията. Какво искаше да ни покаже?!". Тук мога да добавя и разказите на друг бивш колега, който се занимаваше с ремонт на бяла техника, но няма как да сложа червената точка с годините в ъгълчето, затова спирам.
        Колкото до органите и проверките, първото, което правя е да отворя стъклото около 2-3 см - толкова, колкото да подам документите оттам. В 99% от случаите, веднага заемат поза "на една ръка разстояние" и разговорът се води делово, а и приключва доста бързо. От сега ще има още два елемента на общуването: ще предупреждавам, че проверката се се записва с видео и звук и второто - след изпълняване на разпореждане за отваряне на багажника, ще настоявам за съставяне на протокол за проверка на МПС, съгласно чл. 70, ал.1 от ЗМВР. ("За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи ипревозни средства полицейският орган съставя протокол).
        Верният отговор е зависи. Накратко; Когато няма заповед не може да прави много неща, но обикновенно когато има заповед да работи по КАТ(обикновенния полицай) и в заповедта пише , че може да проверява МПС, хора, документи, обиск и всичко което е описано в заповедта има право да прави всички тези неща. Единствено ако се осъмни , че водача е пиян е длъжен да повика екип от КАТ за проверка. Обикновенно в заповедта е написано и къде трябва да седи(улица/улици или път). Това е което сме коментирали с колеги. При пожарната обикновенно каквото искаме да направим никога няма проблем и винаги хората ни съдействат и нямат нищо против. Та така, ако има заповед може да прави всичко. Въпроса е когато му поискате всички документи и после има някъква нередност при вас как ще реагира в двата случая. Някой колега от полицията да коментира. Иначе никой не мойе да ме убеди , че ако му искат подкуп , а той не иска да даде ще му вземат на сила. Иначе став така: ако вземе бил корумпиран , ако не вземе бил ........!!!
        ЛАДА НИВА 1.7
        Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Нещо не се разбираме, май. Със сигурност ИМА право да извършва проверки, по установения ред. Във всички случаи, обаче, трябва да състави протокол за извършена проверка на МПС. Който е чел Закона за МВР, знае, че членът се отнася за проверка ВЪТРЕ в превозното средство. Т.е. може да ми рови в багажника, но после трябва да го документира, независимо от резултата. Поне така е написано в закона. Има и един текст на чл.55, ал.4, че "разпорежданията на полицейския служител са задължителни за изпълнение, освен ако налагат извършването на очевидно престъпление или нарушение". Тук, поне за мен, остава отворен следният въпрос: след като не ми е предоставено основанието за искането да се извърши проверка на МПС, това не е ли очевидно нарушение на ЗМВР? Т.е. не трябва ли при всяка проверка, органите на МВР да обосновават проверката, за да бъде тя законна? Въпросът със сигурност ще е: " това проверка вътрешността на МПС ли е?". За да няма измъкване от типа: "пожарогасител, аптечка...". Щом каже "ДА" - "моля", а след като потвърди, че е приключил: "Сега моля да съставите протокол за извършена проверка, съгласно ЗМВР". И толкова. Не ме притеснява да чакам половин час да го напише. Винаги си оставям достатъчно време за път.

Коментар

Първоначално публикуван от sharky09 Преглед на мнение
            ... Та така, ако има заповед може да прави всичко. ...
            ... регламентирано от законите, правилниците за прилагането им и явните наредби. Всички останали актове, които не са публични (заповеди и т.н.) не ни касаят. Полицаят може да си има заповед за каквото си иска, но неговият началник не е наш началник и толкоз. Ако полицаят се държи и работи в регламента на законите, правилниците и явните наредби - няма грижи. Престарае ли се - можете да имате претенция към него по съответният ред.
            Сега - не съм сигурен, че това, което ще напиша е така, така че ако някой по-компетентен чете - да ме поправи...
            Полицаят може да поиска проверка на друго, освен документите единствено на постоянен пост (караулка), където може да ви отведе извън лентата за движение и съответно - безопасно за вас място. Всички останали места от типа временен пост са непредназначени за това и съответно необезопасени и не може да ви поиска например да му покажете пожарогасителя, защото това изисква излизане извън автомобила на необезопасено място и вие може да прецените, че това застрашава живота ви. Друг е и въпросът, че дори да ви спре на място, където не напускате пътното платно можете да се оплачете, че това застрашава живота ви.

Между другото съм задавал въпрос на разни отговорни органи - защо няма сайт на KAT, където да я има цялата текуща информация за гражданите, които да си сверят часовниците и да няма нарушения по пътя или поне - по-малко. Няма да ви казвам за реакцията им...

ПП. Ето една тема за Офнюза. Да се пита по съответните служби - може ли да се направи адекватен сайт, при който да се информираме за правата си и задълженията си (независимо, че някъде из нета има публикувани закони), както и какви са правата и задълженията на полицаите, които контактуват с нас - как трябва да са облечени, как са длъжни да общуват - те таквиз работи... Как да разпознаем тези, които са на действително дежурство, как тези, които са се облекли и чукат частно в почивката ...
            Последно редактирано от CAESAR; 01-10-12, 22:09.
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
              Нещо не се разбираме, май. Със сигурност ИМА право да извършва проверки, по установения ред. Във всички случаи, обаче, трябва да състави протокол за извършена проверка на МПС. Който е чел Закона за МВР, знае, че членът се отнася за проверка ВЪТРЕ в превозното средство. Т.е. може да ми рови в багажника, но после трябва да го документира, независимо от резултата. Поне така е написано в закона. Има и един текст на чл.55, ал.4, че "разпорежданията на полицейския служител са задължителни за изпълнение, освен ако налагат извършването на очевидно престъпление или нарушение". Тук, поне за мен, остава отворен следният въпрос: след като не ми е предоставено основанието за искането да се извърши проверка на МПС, това не е ли очевидно нарушение на ЗМВР? Т.е. не трябва ли при всяка проверка, органите на МВР да обосновават проверката, за да бъде тя законна? Въпросът със сигурност ще е: " това проверка вътрешността на МПС ли е?". За да няма измъкване от типа: "пожарогасител, аптечка...". Щом каже "ДА" - "моля", а след като потвърди, че е приключил: "Сега моля да съставите протокол за извършена проверка, съгласно ЗМВР". И толкова. Не ме притеснява да чакам половин час да го напише. Винаги си оставям достатъчно време за път.
              Мой лектор - икономист.. "Всеки, който се е опитал да прецака държавата, остава прецакан".. Така, че ще пропусна искането за създаване на протокол за извършена проверка..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                Мой лектор - икономист.. "Всеки, който се е опитал да прецака държавата, остава прецакан".. Така, че ще пропусна искането за създаване на протокол за извършена проверка..
                Е от кога полицията е държавата???
                Държавата, това съм аз. Не полицията, нито армията или па народните представители.
                Да не говорим, че лекторът ти е лекинко неправ.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Сещам се и за проверка на документи - Розенхайм до Мюнхен за 65 километра / по спомен / 6 пъти ни спираха,да му е кеф да ускорява човек с Нисан Микра,тъкмо набере и айде пак куки.
                  В Германия за да те спират толкоз пъти за такова разстояние е имало нещо! При това нещо голямо! Иначе за много хиляди километри мен в Германия са ме спирали един път и то точно в тоя район който ти написа! И ми арестуваха буса дето го карах, ама то аз си бях виновен! А ме спряха да проверят не е ли претоварен буса! С лека кола не са ме спирали нито един път за последните 10 години и над 10 хил. километра!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Е от кога полицията е държавата???
                    Държавата, това съм аз. Не полицията, нито армията или па народните представители.
                    Да не говорим, че лекторът ти е лекинко неправ.
                    Айде, господин държава, оправи България.. Полицията е част от държавата, каквато е армията и бла бла..
                    Лектор с лектор не си приличат, но твоя и моя, могат да спораят както аз и ти, така, че..

Коментар

Е какво да е имало, че и голямо? Возим си се трима в кола. Колата си я купихме за 350 евро от Розенхайм от един турчин. Имахме застраховки, документи, някакви номера с червено по тях. Вярно, че якетата ни /всяко/ струваха повече от колата, ама те това не го виждаха докато не ни отбият. По улицата ни спираха по 10 пъти на ден. Пак без причина. Е ако не смятаме факта, че като ми е студено избягвам да се бръсна.
                      Със същата бангия и криминална физиономия отидохме чак до португалската граница. И никой не се сети да ни спре. Не обичам германци...
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Е какво да е имало, че и голямо?
                        Имах впредвид, че явно е имало някакво престъпление и е възможно наистина да сте съответствали някак си на нещо! Иначе за Германия това което се е случило с вас е абсолютно нетипично! Там да видиш полицай на пътя ако не е имало ПТП е рядкост, а така да те спират просто не знам!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Моите 5 ст. по темата:
                          Като не шофиращ все пак съм бил проверяван достатъчен брой пъти от органите на МВР. В конфликт съм влезал само един път, когато служителят: не се легитимира, обърна се към мен със "стой твойта мама", като не беше униформен и съответният полицейски знак или карта му се намираха някъде ама не се виждаха. След това имаше размяна на мили реплики, след която той ми записа личните данни, а аз на него номера на полицейския знак. На следващият ден пуснах една жалба с толкова "копие до", че накрая ме досрамя (инспекторат , главен секретар , директор на СДВР и когото се сетих). Като краен резултат получих извинение и до колко ми е известно (а ми е известно добре) въпросният служител е бил наказан.
                          Понеже стана дума за полицейските служби на други държави- най- екзистенциалното ми преживяване е с швейцарски полицай. Ако някой от вас се е опитал да спори с тублеронски служител на реда знае че на всяко "Ама" глобата се удвоява. Та в конкретния случай на мен ми пада от джоба кутията с цигари със запалката вътре в нея. Полицая решава, че съм я изхвърлил, идва при мен - посочва ми кутията и ме уведомява че дължа 20 франка- когато сумата стана 160 франка, аз приех глобата, но го помолих да вдигне кутията и да се увери че не съм я хвърлил, а е паднала.... Когато видя десетина цигари и запалка , човека видимо се сконфузи (просто му личеше колко виновен се чувства, че ме е обвинил несправедливо) и дълго ме се извинява, като ми даде на картичка служебния си номер за да подам оплакване ако се чувствам засегнат. За Германия мога само да кажа, че двама магистрални полицаи от Република Бавария, ни помагаха да сменяме гума на аутобана....след което дойдоха с нас до най близката гумаджийница и не си тръгнаха докато не се увериха че всичко е ок.
                          В САЩ на първото ми посещение , така се бях зазяпал по едно ченге което излизаше от няква кафетария с поничка и кафе (заветният американско- полицейски образ), че човека реши че съм гладен и дойде да ми предложи поничка......
                          Последно редактирано от Mad Dog; 01-10-12, 23:49.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Е какво да е имало, че и голямо? Возим си се трима в кола. Колата си я купихме за 350 евро ....като ми е студено избягвам да се бръсна.....
                            Ако обърнеш внимание на почертаното, лесно ще се сетиш защо са те спирали ... Трима мъже в евтина кола, изглеждащи нетипично за района предизвикват интереса на всяко ченге.
                            Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                            ....В САЩ на първото ми посещение , така се бях зазяпал по едно ченге което излизаше от няква кафетария с поничка и кафе (заветният американско- полицейски образ), че човека реши че съм гладен и дойде да ми предложи поничка......
                            Аз мисля, че просто те е изгъбаркал, ама както и да е...
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              Питай твоя човек как ще коментира следните лица - Т. Живков , А. Луканов , Ф. Димитров, Ж. Виденов, И. Костов , С. Сакскобургготски, С.Станишев, Б.Б. и още много знайни и незнайни герои на новото време. Че не ми се вписват в стереотипа "прецакан". А пък колко и какво са изпопрецакали ......

ПП. Май излиза от темата това . Ако трябва - трийте безмилостно.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                                На вас може да ви е смешно , но лично на мен на околовръстното на София два пъти ми се е случвало да спират с мотива "превишена скорост"/ естествено показнията на радара са поне от преди десетина минути, преди моето спиране/.
                                И понеже личните си документи си ги държа в чантата на камерата, в момента на изваждане на чантата с камерата, ми пожелаваха "Приятен път и друг път да внимаваш!".Свят широк, катаджии всякакви....
                                А пък ако вместо в чантата на камерата, ги държеше във фуражка (но възможност генералска), тогава сигурно и с бомбони щяха да те черпят.
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X