Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Не могат, да ти ровят из нещата при рутинна полицейска проверка, но могат да погледнат със следния номер, дали имаш аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и т.н. Казваш,че нямаш и фиш,но не ти ровят. Иначе само със заповед на съдия могат.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение

Ще ви дам казусче. Сега работя по следенето на маркираната /червена/ нафта за отопление. Тя е с намален акциз и би трябвало да не се ползва за автомобилно гориво, защото така ощетява всички ни /нали?/. Питането е - как /освен с ровене по резервоарите на МПС/ мога да хвана нарушител и да докажа евентуално в съда че е такъв?
      С информация,подставени лица,подслушване на телефони и т.н-викат му оперативна работа.Ровенето по дупките и резервоарите е само за доказателство.
      И ние гледаме филми дето всички разрешения за подслушване , следене и пребъркване ги издава дежурен съдия след като прокурорът или следователят го убедят че е наложително..

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
        И ние гледаме филми дето всички разрешения за подслушване , следене и пребъркване ги издава дежурен съдия след като прокурорът или следователят го убедят че е наложително..
        Ама то тва по филмите 'сичкото истина ли било ? Че оня ден гледах един филм (хмерикански), на една мацка и се развали пералнята и си викна водопроводчик. И като дойде водопроводчика и се почна едно интензивно общуване, в библейския смисъл на думата. Та се замислих дали да не сменя професията. Та щом като викаш че филмите са огледало на обективната реалност - още повече ме хвърляш в размисъл...

А по същество - явно и аз съм изключение. Златен талон нямам. Любимец на партията не съм, щото аха да ме приемат в комсомола и дойде 89-та. Виж като пионерче бях знаменосец на отряда, ама катаджиите едва ли да разполагат с това инфо. В 90% от случаите когато са ме спирали е имало за какво. Аптечка-пожарогасител-триъгълник в целия ми съзнателен живот никой не ми е търсил. Багажника са ми тарашили само веднъж - на Църна Маца преди 10-тина години. Беха некви здрави момчета с маски и АКСУ, та предположих че има за какво.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

На село няма други забавления освен козите и американските филми.Е и ако някой съфорумник блесне с някоя и друга мисъл.

Коментар

Мен няколко пъти ме догонват и ми казват да си отворя багажника, без да пипат нищо и с фенерче в ръка, оглеждат и задните седалки и таблото и очите ти и освен, че те карат да се чувстваш като престъпник нищо друго май не се случва!
            А това да не те спират изобщо мисля, че е нещо като мит - може би късните часове са по-опасни!?

Коментар

На село няма други забавления освен козите и американските филми.Е и ако някой съфорумник блесне с някоя и друга мисъл.
              Психологическото профилиране очевидно не ти е силна страна. Придържай се към плюенето тип "фонтан" - бележиш очевиден напредък

Коментар

Не знам как така не ви спират. Мен миналото лято за 3 седмици в България ме спряха 4 пъти. За нищо, погледне винетката, поиска документи и като му покажеш чужда книжка, ти пожелава лек път. Е единия път си направиха устата за почерпка ама не мина номера. Всичките спирания бяха докато карах извънградско в колона от коли. Явно съм симпатичен...
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  Психологическото профилиране очевидно не ти е силна страна. Придържай се към плюенето тип "фонтан" - бележиш очевиден напредък
                  Абе ти да не си оеприран от чувство за хумор.Май не различаваш бъзика.
                  То вече на бъзик отиват нещата.
                  А филма дето си го гледал е бил американски ,там може итака да се развиват нещата.И професията да я сменяш ама там, не тук.Тук са стиснати и обикновенно викат водопроводчик за вИК инсталация не за пералня.

Самия факт ,че те спират без да си нарушил нещо е гадно.Викат му превантивна работа-да виждат хората ,че се действа.

Коментар

Ама то тва по филмите 'сичкото истина ли било ? Че оня ден гледах един филм (хмерикански), на една мацка и се развали пералнята и си викна водопроводчик. И като дойде водопроводчика и се почна едно интензивно общуване, в библейския смисъл на думата. Та се замислих дали да не сменя професията. Та щом като викаш че филмите са огледало на обективната реалност - още повече ме хвърляш в размисъл...
                    Точно в това отношение, за водопроводчиците, филмите СА доста близо до истината - с необходимите художествени идеализации, разбира се. Виж, за полицейската работа не знам. Кранове съм оправял доста, ама не съм разхождал плоска шапка.

И в града е така.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Не знам как така не ви спират. Мен миналото лято за 3 седмици в България ме спряха 4 пъти. За нищо, погледне винетката, поиска документи и като му покажеш чужда книжка, ти пожелава лек път. Е единия път си направиха устата за почерпка ама не мина номера. Всичките спирания бяха докато карах извънградско в колона от коли. Явно съм симпатичен...
                      Мистерия някаква явно - биотоци

Имам книжка от 96-та година, и мога почти по дати и часове да изброя случаите в които са ме спирали КАТ-аджии. За изброяване на случаите ще ми стигнат пръстите на двете ръце, даже и ще хартисат

Коментар

В града няма кози ,повече са гадно гледащите пръчове.

Коментар

Абе ти да не си оеприран от чувство за хумор.Май не различаваш бъзика.
                          То вече на бъзик отиват нещата.
                          А филма дето си го гледал е бил американски ,там може итака да се развиват нещата.И професията да я сменяш ама там, не тук.Тук са стиснати и обикновенно викат водопроводчик за вИК инсталация не за пералня.
                          Е, нали знаеш че при невербална комуникация се губи 93% от информацията - та възможни са и грешки. Иначе минавам за веселяк човек. Наздраве

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Точно в това отношение, за водопроводчиците, филмите СА доста близо до истината - с необходимите художествени идеализации, разбира се.
                          Е ти съвсем ме вкара в размисли и страсти... Колко струва тапия за водопроводчик в София ? Склонен съм да се пробвам в извънработно време - ако реалноста не отговори на очакванията, ти ще ми плащаш сметките при психоаналитика - има те документиран как ме подстрекаваш. За да не си изтриеш пост-а, предвидливо съм си направил screenshot

Коментар

Колко струва тапия за водопроводчик в София ?
                            Нямам представа. Аз тапия нямам, а опитът ми е изцяло любителски. Но и твърде показателен. Не знам защо жените реагират така. Ако преинсталираш Windows, ще те нахранят. Ако оправиш нещо електрическо - ще ти налеят да пиеш. А само като те видят да идваш с тръбния ключ им омекват краката.

Единственото, което съм склонен да ти платя, ако решиш да се отказваш, е качествен тръбен ключ, та гледай какъв ще си купиш. Моя някой го взе назаем. Или аз го забравих някъде? (вица за попа с откраднатото колело го знам, та се замислих)

п.п. наскоро четох някакъв протест от някаква съсловна организация на водопроводчиците в САЩ - били ги вкарали в някаква рискова група за СПИН и ги ръчкали да се проверяват по-често от някои други професии.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Не знам защо жените реагират така... Ако оправиш нещо електрическо - ще ти налеят да пиеш.
                              Имаме сделка - купуваш един фазомер, и си стискаме ръцете.

П.С. Да, и да ме научиш - от кое точно биеше тока, от нулата или от фазата ?

Коментар

Имаме сделка - купуваш един фазомер, и си стискаме ръцете.
                                Защо аз? Ти си тръгнал да играеш филмите. За водопроводния ключ имах предвид, да го купя от тебе, ако се откажеш от тръбарството после.

Фазомерът е прекалено рисков, почни с китайски мултицет от 10лв. Ако ще се втурваш с главата напред, предлагам ти конспект:
                                1. Закон на Ом
                                2. Закони на Кирхоф (и двата!)
                                3. Закон на Джаул
                                4. Горните три закона за случаите на променлив ток
                                5. Обикновен, девиаторен и възвратен ключ
                                ... и си готов за подвизи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X