Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проверка от органите на МВР.Кога и как?

А междодругото,за незнаещите какво е ШИС - Шенгенската информационна система (ШИС) е най-голямата в Европа обща база данни в областта на защитата на обществената сигурност, подпомагането на полицейското и съдебното сътрудничество и управлението на контрола на външните граници. Участващите в системата държави подават сведения, наричани сигнали, за издирвани лица и лица в неизвестност, загубени и откраднати вещи и за забрана за влизане на територията. ШИС е компютърна мрежова система, съдържаща информация относно издирвани лица, откраднати вещи и превозни средства. ШИС могат да ползват полицията, гранична полиция, митниците и частично органите, които се занимават с издаването на визи и разрешения за престой. Тя позволява на потребителите си да проверят лица и обекти, намиращи се, както на външните граници, така и на територията на страните по Шенген. Държавите са собственици на данните, които вкарват в ШИС, и носят отговорност за тяхната точност.

Т,е представяте си там,какъв обмен на информация протича... така,че обект на проверки по закона можем да сме всеки ден

Коментар

Гранична полиция има малко повече правомощия/относно проверката на ППС и вещите в тях/ в граничната зона/30 км. от границата/ съгласно чл.85 от Закона за МВР.

Коментар

Впрочем нашите /на митницата/ правомощия включват цялата митническа територия на страната. Но пак при спазване на НПК. И това не само проверка на МПС и т.н. собственост но и "личен преглед" - което си е направо унизителна процедура. Друг е въпроса, че се случва много рядко и вероятно поради това никой не пита - може ли не може ли. Само за задоволяване на любопитството ви - по стария закон /до 1997г./ не бяхме длъжни да спазваме изискванията на НПК дори. Ограничение имаше само за въпросният личен преглед. И то изискването беше да се извършва от лице от същия пол. Възникваха едни питания около лицата с неясна сексуална ориентация тогава.....
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Какво се оказва в крайна сметка-всеки полицай е в правомощията си да те прави каквото си пожелае! Както казва един тв.водещ " Е няма такава държава".А те граничните са си башка.Цяло лято писаха актове по 50 лв.на хорицата къпещи се в Дунава,защото кмета издал заповед,че къпането е забранено.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            ...... И то изискването беше да се извършва от лице от същия пол. Възникваха едни питания около лицата с неясна сексуална ориентация тогава.....
            Не може няма поливалентни служители и при вас, така че no problem.

Коментар

В крайна сметка всеки гражданин носи отговорност за неизпълнение на "полицейско разпореждане"/ каквото и да значи това, въпрос на тълкуване от прилагащите го/ , а ако са му нарушени правата,пътното платно едва ли мястото за спор с контролните органи.Споровете нека се решават в съда.За съжаление,евенуалният спор се решава от съда , в чиито район е извършено евантуалното нарушение.Представи си , че си от Видин, а те проверяват в Малко Търново.Тогава компетентния съд е Районният съд в Царево.Загубена работа!
              За тридесет години стаж зад волана и над 300 000 изминати километри имам един единствен акт и то за липса на стикер за годност за текушата година на пожарогасителя , въпреки че го бях купил месеци преди това с фабричен знак за годност до 2014 година.Случката става на третокласен ненатоварен път , където минават десетина коли на ден ,от скучаещ автопатрул.
              Що ли ги бе пратил началникът им там да "изпълняват плана" за актосъставяне -не знам.
              А когато са ми задавали въпроса:"К'во правим сега?", винаги отговарям- "Пишем!"
              А докато пишат , минават автомобили, които биха могли да "почерпят"
              Така че най- гадни са скучаещите автопатрули на ненатоварено шосе..Тогава всеки спрян автомобил бива "тръшкан", докато се намери нарушение.
              Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
              Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

И не се замисляй толкова връз понятия като достойнство , лична собственост и прочие простотии. На тази територия нямат голям исторически смисъл.
                Ето това тук, като че ли дава отговор на този и много други въпроси и предрешава всякакви бъдещи спорове.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Карайте така, че да не се налага да Ви спират. Мен поне 6г. не са ме спирали, а всеки ден въртя поне 100км. из София.
                  Като почнеш да въртиш по 100 км. извън София , с учудване ще установиш , че съществува и друг свят . ... и както си караш кротко и в рамките на Закона , ще те спре милиционера с палката . Изненадан ще попиташ : "Защо ме спирате?!" А той ще ти отговори :"Що да не те спирам."
                  "Щото не съм нарушил закона" - казваш ти. А той подминавайки репликата , ще нареди : "Документите на водача , колата и полица за Гражданска отговорност!" .
                  "Ама нали стикера за застраховката ми е на стъклото?!" . "Ние гледаме всичко" - казва бюстителя на Закона .
                  Двама други другари , скучаещи милиционери пък една привечер в габровско ме спряха , 10 мин. проверки , плюс справки за самоличност по радиостанцията ... и всичко това защото ... единия имал същия Мерцедес като моя , та "да полафим" .

Е Пенчо , като те спрат 2-3 пъти така , ше се убедиш че совите не са това , което са .

..... И то изискването беше да се извършва от лице от същия пол. .....
                  Това изискване е остатък от Соц-реализма . Друг е въпроса , че опре ли работата до опипване , предпочитам поне да ме опипва противоположния пол

.... а изобщо по темата : Както вече се спомена , при спиране от Органите, всеки водач е длъжен да спазва разпорежданията им. Дали те са правомерни , или не е отделен въпрос . Водача впоследствие е в правото си да заведе дело срещу Органа в съда и там да се доказва доколко са били законни действията .... умрЕла работа !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                    Ето това тук, като че ли дава отговор на този и много други въпроси и предрешава всякакви бъдещи спорове.
                    Спорна е ползата от такива правомощия и действия от страна на служители. Не е малко мършата между тях /нас/. От друга страна - тези които не желаят да бъдат проверявани и не им е приятно би трябвало да се опитат да се поставят от другата страна на барикадата за малко. На мен до сега за повече от 15г. стаж не ми се е налагало да ровя по багажите, телесните кухини /и такова има/ и колите на хората. Късмет някакъв. Работя предимно с ЮЛ. Но ми се струва много гнусно. И вероятно бих отказал да се занимавам с това. Та не вярвам някому да му е голям кеф и заради това да го прави. Ама то хора всякакви.

От друга страна ... на моя близка колежка дъщеричката едва прескочи трапа заради дрога. И като знам , че някой друг колега е могъл да не допусне тая гадост да стигне до нея ... или до моите деца не дай боже. Много гледни точки и аспекти има цялата работа.

Ще ви дам казусче. Сега работя по следенето на маркираната /червена/ нафта за отопление. Тя е с намален акциз и би трябвало да не се ползва за автомобилно гориво, защото така ощетява всички ни /нали?/. Питането е - как /освен с ровене по резервоарите на МПС/ мога да хвана нарушител и да докажа евентуално в съда че е такъв?
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Като почнеш да въртиш по 100 км. извън София , с учудване ще установиш , че съществува и друг свят . ... и както си караш кротко и в рамките на Закона , ще те спре милиционера с палката . Изненадан ще попиташ : "Защо ме спирате?!" А той ще ти отговори :"Що да не те спирам."
                      "Щото не съм нарушил закона" - казваш ти. А той подминавайки репликата , ще нареди : "Документите на водача , колата и полица за Гражданска отговорност!" .
                      "Ама нали стикера за застраховката ми е на стъклото?!" . "Ние гледаме всичко" - казва бюстителя на Закона .
                      Двама други другари , скучаещи милиционери пък една привечер в габровско ме спряха , 10 мин. проверки , плюс справки за самоличност по радиостанцията ... и всичко това защото ... единия имал същия Мерцедес като моя , та "да полафим" .

Е Пенчо , като те спрат 2-3 пъти така , ше се убедиш че совите не са това , което са .

!
                      А защо реши, че не карам? Карам даже повече извъндрадско и обикновено по съвсем различни маршрути! Почти няма уикенд, дето да не бръмча нанякъде!

Коментар

А защо реши, че не карам? Карам даже повече извъндрадско и обикновено по съвсем различни маршрути! Почти няма уикенд, дето да не бръмча нанякъде!
                        Поради това :

...... Мен поне 6г. не са ме спирали, а всеки ден въртя поне 100км. из София...
                        Като се прибираш в неделя , в "подстъпите " към София обикновено дебнат колоните за превишена скорост . Затова ако караш нормално е по-скоро изключение да те спрат ей така . През седмицата обаче е пълно със скучаещи катаджии , такива дето изпълняват плана и такива дето трябва да изкарат нещо за по кафе . Е тогава почва интересното !

Като попаднеш и на тия дето работят по "холандския метод " ( ставало е въпрос в други теми) и спират де що видят кола по пътя , като кибичиш 15 мин. , за да ти погледне бегло документите и ти пожелае "приятен път" ... абе късметлия си явно !
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

При мен помага и златния талон. И да ме спрат, като го видят и ме натирват на мига. Даже не е необходимо да ги заговарям.

Коментар

Боядисаните горива са преместени тук:
                            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=152424

Коментар

Знам ли, може и да си прав. За масла (индустриални) съм чувал за падане на гаранция, ако не се ползва конкретното масло предписано от производителя на машината (най-често маслото е разработено именно по негова поръчка), но за горива - сефте чувам. Коментарите с колегите досега винаги са били в плоскоста ограничаване лакомията на прекалено наглите селски бекове, мислещи по направлението "Тия и без тва са еб@си голямата фирма, па и на камиона му дойде време за ремонт/обслужване - що да не съчетая полезното с приятното". И не е като да нямам такива случаи.

П.с. сори, явно пиша по-бързо, отколкото смогваш да модерираш...
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

При мен помага и златния талон. И да ме спрат, като го видят и ме натирват на мига. Даже не е необходимо да ги заговарям.
                                Eх Пенчо,Пенчо ,ти винаги си златното изключение.Любимец на Партията и народа.Що не си нарисуваш цецко на предния капак ,само ще ти козируват.И герп ще ти предложат златно членство.
                                Ще се гордеем ,че си се пръкнал от нашите среди.

Абе що по Европата ченгетата не са на всяка крачка и не спират всички коли ?Холандски метод-дето холандците хал хабер си нямат от тези неща.Милиционерска работа е туй да знаете.И подушват своите хора отдалеч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X