Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Естествено, ти си съобразителен и си пич, балъците да се редят на правилната лента, за теб не важат таквиз дреболиЙ, а пък като не пуска едновременно светофара за надясно и за направо, к`во прайш: променяш си маршрута и се набиваш в още по-голямото задръстване след кръстовището или почваш да се ръгаш да се включиш в лентата за надясно ? Или целенасочено се помотваш в средната лента, за да те хване червеното, та да бъдеш прЪви за надясно ?
    Там това не може да се случи, защото десния завой свети зелено преди да светне за направо, и после през цялото време докато свети зелено и за направо. Т.е. не е нужно да се буташ "у дЕсно" , достатъчно е да изчакаш светването и за направо. Завоя е лесен, щото надясно е широко, има барем три ленти в които да се включиш. ВЕрно, не е законно баш, но не е опасно. Мога да стана инструктор, по незаконно но безопасно шофиране. Не се гордея с това, свикнал съм по необходимост и сега го правя малко по навик. НЕ е редно и се опитвам да не го правя. В този ред на мисли, едни неизбежни санкции ще са ми от помощ. Хубаво е обаче да са в комплект и с по-добра организация на транспорта като цяло. Все си мисля, че ако всички спазват, ще ми е по-лесно и на мен да го правя. Виждал съм как става в чужбина, ще ми се и тук да е така.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      ... Завоя е лесен, щото надясно е широко, има барем три ленти в които да се включиш. ВЕрно, не е законно баш, но не е опасно. ...
      Я да използвам това и да попитам един дежурен специалист, дето се е обадил по-горе, защо десен завой от две ленти от "Евлоги Георгиев" по "Цариградско шосе" да е проблем, а на същото това кръстовище не е проблем да е разрешен ляв завой от две ленти на "Цариградско" по "Евлоги Георгиев", още повече, че там веднага след кръстовището има спирка и автобусите на нея неминуемо блокират завиващите от дясната лента за ляв завой?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:carigradsko.jpg
Прегледи:1
Размер:56.4 КБ
ID:5629532
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Там това не може да се случи, защото десния завой свети зелено преди да светне за направо...

Такива кръстовища много - ето на 5-тте кьошета. Ем се бутат, ем "подобряват пропускливосТа":

България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Я да използвам това и да попитам един дежурен специалист, дето се е обадил по-горе, защо десен завой от две ленти от "Евлоги Георгиев" по "Цариградско шосе" да е проблем, а на същото това кръстовище не е проблем да е разрешен ляв завой от две ленти на "Цариградско" по "Евлоги Георгиев", още повече, че там веднага след кръстовището има спирка и автобусите на нея неминуемо блокират завиващите от дясната лента за ляв завой?
          Не видях кой е писал, че е проблем десен завой от две ленти, но аз мога да ти отговоря дали е или не. Само ми дай натоварването по направления.
          На спирката нямаше ли джоб? По-скоро ми се струва, че там се задръства от опашката от следващия светофар на Гурко. Междувпрочем в този район всичко е на ръчно управление.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            ... На спирката нямаше ли джоб? По-скоро ми се струва, че там се задръства от опашката от следващия светофар на Гурко. Междувпрочем в този район всичко е на ръчно управление.
            Това е второстепенен въпрос, макар че не е като автобусите да не правят тапа в случаите, когато джобът вече е зает и не могат да влязат в него, както и при излизане от там. Повече от веднъж ми се е случвало някой, завиващ наляво от дясната лента, да се опитва да се престрои в лявата почти в/веднага след кръстовището, за да заобиколи автобус, който е спрял извън джоба или просто изчаква предния преди него да освободи място.

Но да напомня, че въпросът ми беше защо там е позволен завой от 2 ленти, а от другата страна в обратната посока това не е позволено, въпреки че Цариградско е по-широко?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Но да напомня, че въпросът ми беше защо там е позволен завой от 2 ленти, а от другата страна в обратната посока това не е позволено, въпреки че Цариградско е по-широко?
              Ами според мен - поради същата причина. Джоба в посока Младост е доста по-натоварен и ако се пуснат две ленти за десен завой от канала към Младост ще стане мазало.
              То преди време го опитаха, ама издържа по-малко от месец.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Ами според мен - поради същата причина. Джоба в посока Младост е доста по-натоварен и ако се пуснат две ленти за десен завой от канала към Младост ще стане мазало.
                То преди време го опитаха, ама издържа по-малко от месец.
                Баш заради това не е. Там джоба на спирката е дълъг над 50 метра(и е далече от кръстовището), а до него остават три ленти(по нататък дясната става бус-лента). По-скоро не е направено, щото има секция на светофара за десен завой и затова едната лента е само за надясно, а другата само за направо. Ако светофара беше за всички, вероятно щеше да има десен и от средна лента.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Зависи от това какво е натоварването. Никой не може да каже просто така, само защото минава всеки ден през дадено кръстовище.
                  Десният завой към Цариградско е интензивен, но при съществуващото положение предполагам, че с това разпределение на лентите сметките са били най-малко отдалечени от истината. Но аз, в случая, само предполагам.

Коментар

Там това не може да се случи, защото десния завой свети зелено преди да светне за направо, и после през цялото време докато свети зелено и за направо. Т.е. не е нужно да се буташ "у дЕсно" , достатъчно е да изчакаш светването и за направо. Завоя е лесен, щото надясно е широко, има барем три ленти в които да се включиш. ВЕрно, не е законно баш, но не е опасно. Мога да стана инструктор, по незаконно но безопасно шофиране. Не се гордея с това, свикнал съм по необходимост и сега го правя малко по навик. НЕ е редно и се опитвам да не го правя. В този ред на мисли, едни неизбежни санкции ще са ми от помощ. Хубаво е обаче да са в комплект и с по-добра организация на транспорта като цяло. Все си мисля, че ако всички спазват, ще ми е по-лесно и на мен да го правя. Виждал съм как става в чужбина, ще ми се и тук да е така.
                    Преди години точно от там ми минаваше маршрута за работа - всеки ден от едното кино Арена до другото. Това по времето преди метрото да стигне до Младост.
                    Тогава правех точно това: Дясната лента беше задръстена от завиващи. Аз карах по лявата до където стават 3 ленти и се престроявах в средната. Десен мигач пусках чак когато светне светофара за направо: Сакън някой да не реши да ме пуска, докато свети зелено само за десен завой и да насмета цялото движение. Минавах си на първи светофар - без забавяне и след завоя на дясно си държах най-лявата лента.
                    Още тогава псувах, че не са направили 2-те ленти за десен завой. Виждам, че днес този въпрос е все още толкова актуален.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Антропология.

Какво казваше за антропологията ?
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                        Какво казваше за антропологията ?
                        His Dad is an English, but raised in Germany. His Mom is a German, but raised in Russia http://www.tumblr.com/search/Marco+Reus+Facts
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

1. Върджил Мисиджан, футболист на "Лудогорец" от братска Холандия. Ще ми се да видя подобно изпълнение в Амстердам...

Име:DSC_0157.jpg
Размер:237.1 КБ
ID:5629686 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0158.jpg
Размер:210.2 КБ
ID:5629687

2. Петър Панчев - шеф на Агенцията по вписванията. По стар селяндурски обичай "Щом е шефче, значи е над закона". В случая до сивата кола има местенце (последната снимка), но то не е заплютото от шефчето, значи ще се "накаже" осмелилият се да паркира на "вписаното" място на Шефа...

Име:PB242138.jpg
Размер:115.2 КБ
ID:5629690Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB242135.jpg
Размер:103.6 КБ
ID:5629689Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB242137.jpg
Размер:137.7 КБ
ID:5629691
                          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            Не разбирам какъв е проблема "да се увеличи пропускливостта" на малоумно направени кръстовища - проЗД пример, който и преди съм давал - на Орлов Мост като се идва откъм стадиона има 3 платна - 1. Направо и наляво, 2. Направо 3. Десен завой... Какъв е проблема да се направи 2 платна за десен и лявото да остане и за направо??? Ама НЕ! Километрични колони всеки ден последните 30 години /поне откакто аз бях ученик в 7-мо у-ще/...
                            Естествено, че ако съм първа кола на това кръстовище, ще завия надясно от средното платно и не се смятам за нарушител...!!!.....
                            И аз съм го забелязъл, но за тази маневра там глобяваха, сега не знам дали не пращат фотки,
                            а единственото което трябва да направят е, зеленото в средата да стане без посоки, нищо друго няма нужда да се пипка. Но тормоз трябва, че гражданята ка я мислят тая сложна работа?

Име:orlovaglupost.JPG
Размер:73.0 КБ
ID:5629695
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                И аз съм го забелязъл, но за тази маневра там глобяваха, сега не знам дали не пращат фотки,
                                а единственото което трябва да направят е, зеленото в средата да стане без посоки, нищо друго няма нужда да се пипка. Но тормоз трябва, че гражданята ка я мислят тая сложна работа?
                                Замисълът е бил да могат по-дълго да минават спускащите се по "Цариградско шосе" в посока центъра и да завиват наляво по "Евл. Георгиев". През това време могат да си завиват надясно коли в посока "Младостите", но ако карат и направо, ще трябва тия по "Цариградско" да спрат.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X