Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Камерата е голяма работа. Автобусът беше настъпил с предна лява гума разделителната и подал предната броня когато даде мигач 1'05"
    А ето и какво пише след чл24
    http://velobg.org/bike-library/laws/...B4%D0%B2%D0%BF
    автобус ли е, Гагич ли е
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Дааааа, клипът пожъна очакваните ругателства, .

И като констатира за пореден път този факт, няма ли да се замислиш защо ли е така?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        И като констатира за пореден път този факт, няма ли да се замислиш защо ли е така?
        Щото сте пинтиЙ и не щете да дадете 50 лв. за видеорегистратор, затова.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Щото сте пинтиЙ и не щете да дадете 50 лв. за видеорегистратор, затова.
          Язе си имам таков за 199лв. Това променя ли нещо?
          И го ползвам за спомени от разходки.
          Не за кълчене по форуми.

Коментар

Аз ще засегна един друг аспект на нещата. Младежът тръгва да изпреварва, вижда че автобусът го засича, връща газта, но накрая решава, все пак, да изпревари.
            Последното решение е продиктувано от поредица бързи мисли, преценки, защо не и чувства, които се борят за секунда- две, но някое надделява. Подобни промени в поведението често са причина за неприятности, особено при интензивен трафик. Околните не знаят какво да очакват от теб и често става мазало. Ако трябва да съм честен, хващал съм се и аз в подобни ситуации. Колкото по- рядко правиш подобни неща, толкоз по- добре, но вътрешният мир се постига бавно и мъчително, а страхът да не те помислят околните за загубеняк е много силен.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Автобусът си е виновен отвсякъде. Но шофьорската реакция, според мен, трябваше да е натискане на спирачки и изчакване на автобуса, вместо газ до ламарината. Това, че другият е нарушител, не оправдава опасното изпреварване. Съгласен ли си Гагич?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Язе си имам таков за 199лв. Това променя ли нещо?
                И го ползвам за спомени от разходки.
                Не за кълчене по форуми.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                  Автобусът си е виновен отвсякъде. Но шофьорската реакция, според мен, трябваше да е натискане на спирачки и изчакване на автобуса, вместо газ до ламарината. Това, че другият е нарушител, не оправдава опасното изпреварване. Съгласен ли си Гагич?
                  Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Аз ще засегна един друг аспект на нещата. Младежът тръгва да изпреварва, вижда че автобусът го засича, връща газта, но накрая решава, все пак, да изпревари.
                  Последното решение е продиктувано от поредица бързи мисли, преценки, защо не и чувства, които се борят за секунда- две, но някое надделява. Подобни промени в поведението често са причина за неприятности, особено при интензивен трафик. Околните не знаят какво да очакват от теб и често става мазало. Ако трябва да съм честен, хващал съм се и аз в подобни ситуации. Колкото по- рядко правиш подобни неща, толкоз по- добре, но вътрешният мир се постига бавно и мъчително, а страхът да не те помислят околните за загубеняк е много силен.
                  Много сложно - шофьорски реакциЙ, "поредица бързи мисли, преценки, защо не и чувства"... просто сино тръгнА да спира, ма виде, че отсреща не иде никой и може да изпревари. Да се движиш зад определено неадекватно шаркащ по платното автобус, по-добре ли е? Кара си добре детето. Вече по моЙ изчислениЙ е навъртело над 100 000 км. с разни видове коли и с мотор.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Много сложно - шофьорски реакциЙ, "поредица бързи мисли, преценки, защо не и чувства"... просто сино тръгнА да спира, ма виде, че отсреща не иде никой и може да изпревари. Да се движиш зад определено неадекватно шаркащ по платното автобус, по-добре ли е? Кара си добре детето. Вече по моЙ изчислениЙ е навъртело над 100 000 км. с разни видове коли и с мотор.
                    Те, това са реакциЙ, дето колкото по- бързо ги преодолее, толкоз по- добре за него. Тръгва- спира- ама пак тръгва... Днес на шосето, утре на светофара, после на кръговото (щото, преценил, че бабата отляво крета едва- едва, ама после го дострашало...) и, аре кой ма натресе отзад. Ако искаш го приеми. Инак и за мен, автобусът е маляка. И не е толкоз сложно.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

...просто сино тръгнА да спира...
                      И правилно. Ти ли му казА да изпревари? Признай си.

Коментар

То, както се разбра от горчивия опит на жената, и да прекъснеш изпреварването не винаги е успешна стратегия.

п.п.
                        Впрочем, взех що-годе прилични пари от застраховката на румънеца. Ако и с доста забавяне.

Коментар

Дааааа, клипът пожъна очакваните ругателства, но за голямо мое разочарование - не от водачите на автобуси във форумЪт. Нищо, още може.
                          Между другото, съм напълно съгласен с теб,относно факта, че при шофиране по нашите пътища, големия мотор дава сигурност. Просто този клип е нагледно правило, как да не се използва голям мотор. Виж ако наистина някой започне да те избутва в средата на изпреварването и му дадеш цялата газ, само можех да се изкефя на яката машина.

П.П. И кажи на младшия, като дава газ - да дава, а ако не е сигурен дали да намали или да ускори, обикновенно правилния отговор е да намали, особено със семейство в колата.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                            И правилно. Ти ли му казА да изпревари? Признай си.
                            Не. Не коментирам, нито давам акъл, докато той кара, за да не се случи това:

Моят тъст напр. е професионален шофьор с 67 (шестдесет и седем) годишен опит, повече от 80 май не е вдигал през живота си, защото той е преминал предимно на "Опел Капитен", н`екви камиони, дето не връщат волана след завой и искат двойно амбриране за превключване на скоростите, "Москвич" и "Жигули". Познай как се возеше до мен допреди десетина години - ще продъни от ритане пода на колата и все посяга да дръпне ръчната (много безопасно, нали ?). Накрая един ден го посъветвах да се държи за онази си работа, а не за ръчната Първоначално се обиди, но накрая призна, че просто навиците му и реакциите му са от едно отминало време. Сега се вози без страх

Коментар

Дано и за в бъдеще има такъв късмет като в тия "над 100000км".

Коментар

За мен няма проблем в ситуацията. Решението за изпреварването е до темперамент и донякъде място на действието. За мен не е грешно и опасно, има достатъчно място. По-сигурно и вероятно според закона, би било спирането, с оглед евентуално ако не може да се предвиди колко наляво и колко рязко ще мине автобуса.
                                А автобуса заобикаля нещо, без да навлиза изцяло в лявата лента. След завой е, има изненада, но пък и джипа е изостанал малко, а и в насрещното има място, та вместо рязко пълно спиране, леко и бързо натиска с мигач, което може толерантно да се пренебрегне но само от хора с достатъчно чувство за колегиалност. Според закона -лошо престрояване при заобикаляне или изпреварване.
                                А сина на Гагича, правилно изчака да мине завоя без видимост, преди да тръгне да изпреварва. И там нерешителността според мен е докато се съобрази докъде ще навлиза автобуса в лявата лента, като стана ясно, че е само частично нямаше колебание.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X