Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    ... Колкото до твоя случай, малко ми е странно как българин не може да се ориентира в посоките за най-големите градове у нас, ама както и да е. Случвало ми се е да сбъркам и да подмина някоя отбивка, да се замотая из някой непознат град, ама да не мога да се ориентирам накъде е цял град и къде са двете магистрали ....
    Причината е, че всички, убеждаващи ме как "Пловдив" е в същата посока, погрешно правят приемането, че макар и малко познавам София. Избягвам сравняването с други държави, но неизменно опирам до него, защото принципите явно много се различават. Навсякъде, където съм се движил извън България, се поставят указателни табели за ВСИЧКИ възможни направления, към които води даден път. Има поне по един град от всяко направление. Обещах снимки, скоро пак ще пътувам към Виена и ще поснимам малко табели. Когато човек свикне с лукса да кара нормално, всички аргументи, започващи с "как" и "защо" изглеждат... неуместни. Факт е, че за първи път от 1993 година до сега се обърквам и то в София.
    Относно двете поседователни грешки - да, много са. Но спорът няма нужда да е с мен. Има много разработки по въпроса за концентрацията и недостатъците на мозъка. Това са факти. Скоро дори гледах в Youtube някакви експерименти. Дори разговор вътре в автомобила влияе на концентрацията върху обстановката, да не говорим за усилено търсене на табели... Имаше едно интерсно предаване и по NG - Test your brain. Никаква разлика нямаше в изнесената информация. Твърдя, че натоварването на водача в град като София да търси информация за ориентиране, отклонява вниманието и е преко свързано с безопасността на движението. Поне толкова, колкото писането на SMS в движение.
    За боядисаното куче... по-добре да не казвам нищо.
    Последно редактирано от Еmil; 03-11-11, 23:52.

Коментар

Девиз на Пътната Агенция - "Опознай Родината, за да я обикнеш". Тяхна е заслугата, да посетя 20-30 населени места, където изобщо съм нямал намерение да ходя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Девиз на Пътната Агенция - "Опознай Родината, за да я обикнеш". Тяхна е заслугата, да посетя 20-30 населени места, където изобщо съм нямал намерение да ходя.
        Или както казва народната мъдрост: "Всяко зло-за добро"....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ама аз ще взема да се разходя по бул. Сливница от Сточна Гара и после по бул. Ген. Данаил Николаев и да видя какво става, ако не се отклониш по Околовръстното... Все си мисля, че на Ст. Гара има табели за правилната посока и после при гара Подуене за Ботевградско шосе...
          Ще проверя и ще пиша.

П.П. И аз мисля, че единичната табела "Пловдив" на 200-300 метра преди кръстовището и никаква табела на самото кръстовище с околовръстното е крайно недостатъчно и объркващо.
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Някъде около "Сливница"(видях такъв надпис), май имаше една табела(с липсваши сегменти), за завиване надясно за Варна и в крайна сметка после не стана ясно накъде. Но докато стигна до нея, направих няколко обиколки-не ми издържаха нервите да карам само направо към нищото и бях решил да се върна. Добре, че оттам ме измъкна едно момче с BMW. Единствените табели, иначе, бяха "център" и "автогара". Ама ще ми е любопитно да видя на колко места изобщо има накакви табели за излизане от града(без значение в каква посока).
            Последно редактирано от Еmil; 04-11-11, 00:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
              Някъде около "Сливница"(видях такъв надпис), май имаше една табела(с липсваши сегменти), за завиване надясно за Варна
              По начина, по който си влязъл, да тръгнеш надясно за Варна е като минеш за "Младост" през "Люлин" (не че няма да стигнеш, на принципа: "Всички пътища водят до Цариград").
              Освен, ако вече не си се въртял - безнадеждно усметен - в кръг...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Взех карта на София и вече едва ли ще се въртя. Но е странно, че са махнали табелите. В желанието си да ми помогнат, някои от хората, които питах, очевидно ме пратиха в грешна посока. Аз избягвах да завивам, защото знам факта, че когато се изгуби човек, подсъзнателно се върти в кръг. Но в крайна сметка и аз го сторих, не без чужда помощ, обаче.
                На връщане минах по Околовръстното(offroad шосе, бих го нарекъл-зпадаха ми всички пломби). Там има табели и то добре поставени. С единственото изключение: преди включването на Околовръстното има табела, показваща "Белград" на първото отклонение. Там и завих и се поразходих около пръскачките на някакъв МОЛ... Но от тази страна, табелите може да се каже, че са добре-МОЛЪТ сигурно е построен доста след като е поставена табелата, пък и не беше толкова лоша гледката.
                Последно редактирано от Еmil; 04-11-11, 13:23.

Коментар

.
                  На връщане минах по Околовръстното(offroad шосе, бих го нарекъл-зпадаха ми всички пломби). .
                  Това от къде си идвал и къде искаше да отидеш? Да не си минал от север? Там е за транзитните камиони.

Коментар

Да - север. Там пишеше "Белград". Навигацията през цялото време се мъчеше да ме вкара в града, но нещо не посмях да й се доверя...

Коментар

Да - север. Там пишеше "Белград". Навигацията през цялото време се мъчеше да ме вкара в града, но нещо не посмях да й се доверя...
                      Мисля, че пише Белград транзит. Това е за тировете. Освен, че е по дълго и с дупки, си пропуснал да видиш новото ни околомръсно от юг.
                      Както и да е. Вече имаш и карта, та виждаш, че не е много объркано>

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X