От: Изненада ме липсата на указателни табели около и в София
Причината е, че всички, убеждаващи ме как "Пловдив" е в същата посока, погрешно правят приемането, че макар и малко познавам София. Избягвам сравняването с други държави, но неизменно опирам до него, защото принципите явно много се различават. Навсякъде, където съм се движил извън България, се поставят указателни табели за ВСИЧКИ възможни направления, към които води даден път. Има поне по един град от всяко направление. Обещах снимки, скоро пак ще пътувам към Виена и ще поснимам малко табели. Когато човек свикне с лукса да кара нормално, всички аргументи, започващи с "как" и "защо" изглеждат... неуместни. Факт е, че за първи път от 1993 година до сега се обърквам и то в София.
Относно двете поседователни грешки - да, много са. Но спорът няма нужда да е с мен. Има много разработки по въпроса за концентрацията и недостатъците на мозъка. Това са факти. Скоро дори гледах в Youtube някакви експерименти. Дори разговор вътре в автомобила влияе на концентрацията върху обстановката, да не говорим за усилено търсене на табели... Имаше едно интерсно предаване и по NG - Test your brain. Никаква разлика нямаше в изнесената информация. Твърдя, че натоварването на водача в град като София да търси информация за ориентиране, отклонява вниманието и е преко свързано с безопасността на движението. Поне толкова, колкото писането на SMS в движение.
За боядисаното куче... по-добре да не казвам нищо.
Първоначално публикуван от kuzdov
Преглед на мнение
Относно двете поседователни грешки - да, много са. Но спорът няма нужда да е с мен. Има много разработки по въпроса за концентрацията и недостатъците на мозъка. Това са факти. Скоро дори гледах в Youtube някакви експерименти. Дори разговор вътре в автомобила влияе на концентрацията върху обстановката, да не говорим за усилено търсене на табели... Имаше едно интерсно предаване и по NG - Test your brain. Никаква разлика нямаше в изнесената информация. Твърдя, че натоварването на водача в град като София да търси информация за ориентиране, отклонява вниманието и е преко свързано с безопасността на движението. Поне толкова, колкото писането на SMS в движение.
За боядисаното куче... по-добре да не казвам нищо.
Но от тази страна, табелите може да се каже, че са добре-МОЛЪТ сигурно е построен доста след като е поставена табелата, пък и не беше толкова лоша гледката.
Коментар