За пръв път от доста време ми се наложи да мина покрай София. Изобщо не познавам града. Всичко, което исках, беше да мина по Околовръстното от запад и да продължа в посока Варна. Малко наивно предположих, че това ще е лесно - само да следвам указателните табели. Навигацията отказа малко преди границата и на практика останах да разчитам само на това, което е направено по организацията на движението в тази, поне на хартия, европейска столица... И започнах да търся с поглед нещо познато по табелите - Русе, Варна или В.Търново... Тц. До момента, в който се схванах, че табели НЯМА НИКЪДЕ! Започнах едно безумно въртене из центъра, до момента, в който успях да попитам шофьора на колата до мен къде да карам. Оказа се, че трябва да се завъртя обратно и пак да питам... И така няколко пъти. Видях спасителната табела "Варна"... Самотна... Следващата, която трябвало да ми покаже да завия на дясно я нямало... Пак в кръг и пак питане. Един час! Благодаря на колегата с червеното BMW който ми показа пътя, изчака след светофара(защото за мен светна червено) и на практика ме спаси. Все едно бях попаднал в черна дупка! Ако четат хора, които се занимават с организацията на движението в този район, препоръчвам им да направят всичко възможно, за да бъдат поставени указателни табели, които да помогнат да се заобиколи градът от чуждоселците, за да не правят допълнителен хаос в центъра. Уж имаше идея да се ограничи максимално влизането на коли от други градове, а движението е така (не)организирано, че от Драгоман, незнаещите да се набиват директно в центъра. Виновен съм, че не познавам града. С навигацията отделно ще се разправям.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изненада ме липсата на указателни табели около и в София
Свий
X
-
От: Изненада ме липсата на указателни табели около и в София
Е, аз да си кажа, пък то - ако до сега не са се сетили, едва ли ще го направят, дори и с моето мрънкане. Но това е ужас. През 1992 бяхме(по спомен) на едно от първите места в Европа, по концентрация на указателни табели. Не е нужно да сме във върха, но поне докато навигацията не стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНА при преминаване през България, трябва поне едно минимално количество допълнителна информация.
Bojitch, дано да е ироничен въпросът, но не видях да се строи магистрала в центъра на София...Защо са махнали табелите? Друг път съм минавал(дооооста отдавна), но ги имаше на всяко кръстовище. По едно време снощи, си мислех, че халюцинирам и не ги виждам. Докато един таксиметров шофьор не ми каза изобщо да не гледам - няма.
Последно редактирано от Димо; 08-10-11, 23:48.
Коментар
-
С Унгария леко не можем да се сравняваме... Техните магистрали се правят с 20 см бетон и 6-8 см асфалт върху него. Броил съм: от източната до западната граница, колата 10 пъти показа, че има някаква неравност на пътя(не броя околовръстното на Будапеща, защото там е малко по-зле). А винетките им почти на цената на нашите... Указателните им табели съдържат ПЪЛНА информация: отклонение, разстояние до отклонението, връзка към път и т.н. Дори и написано само на техния егеш-мегеш език, пак се разбира. Дори имат екстри, като проверка за безопасна дистанция... Ама ние пък за 50 табели откъде да се заобиколи София да нямаме пари... смешно е.Последно редактирано от Димо; 08-10-11, 23:48.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнениеАма ние пък за 50 табели откъде да се заобиколи София да нямаме пари... смешно е.
Ако погледнеш, по документи, сигурно и 150 табели са сложили.....за хасфалт сигурно и пойчи...Да не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
За сметка на това по новоремонтирания път между русенските села Ряхово и Сливо поле (около 8-9км) , където бяха ''усвоени'' ЕДНИ ПАРИ ПО ЕДНИ ПРОГРАМИ ОТ ЕДНИ ФИРМИ... има поставени знаци''СТОП'' на всички черни пътчета, които излизат на него- горе долу през 50 метра.
Вероятно , защото ще идват да го откриват Б.Б. и Цв.Цв.- то пък кой ли друг може да реже ленти в тая държава и няколко дни след това знаците ще бъдат прибрани до следващите избори...На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
А, София пак бива...В Пловдив няма кьорава табела, ако не познаваш града, се моташ като улав, докато не го обиколиш два-три пъти целия и му свикнеш...Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Абе само аз ли си мисля че по околомръсното все пак има табелкас в достатъчно количество. Пък не е като да не познавам родното си село.
Поради чий си влезнал у центъро вече не знам
Ма и там е лесно - караш само направо и винаги излизаш на околомръсното.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Чудя се кой командва поставянето на знаците. (и махането, разбира се) Няколко месеца правиха пътя към Бистрица и в Бистрица. Ако искате да знаете какво е престъпление в организацията на движението, разгледайте поставените знаци. И далече не само тук. В цяла България е така. 50% от пътните знаци буквално дезинформират. Не може да минеш и километър без да ти се набие в очи някоя глупост. Какво говоря? Не глупост. Това е престъпление! Що за държава, що за хора?!Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Видях кой слага табелите и знаците между с. Кунино и с.Камено-поле във Врачанско защото минавам всеки ден, но точно след осем дена половината знаци с тръбите една сутрин вече ги нямаше, около 7, 8 чисто нови тръби и знаци, скоро очаквам и другите да изчезнат, е кажете ми какво да мисля, мисля си вече че може да си ги прибират и тези които ги слагаха. Дано не съм прав.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеАбе само аз ли си мисля че по околомръсното все пак има табелкас в достатъчно количество. Пък не е като да не познавам родното си село.
Поради чий си влезнал у центъро вече не знам
Ма и там е лесно - караш само направо и винаги излизаш на околомръсното.
Коментар
-
Бре, ти си пресякъл околовръстното и то в една силно невралгична и далеч не незабележима точка - и не си го забелязал! И така вече, това че не си видял табели - става в известна степен по-разбираемо...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Не знам кое къде е. Затова търся табелки. Иначе видях МНОГО не незабележими и невралгични точки. Ама това с нищо не ми помогна. Да де. Аз съм виновен, че очаквам срещу винетката да видя табелки, а не да разчитам на интуиция. То затова всичката ни работа такава. Вместо да си вършим работата, все търсим други виновни...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар