Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Колкото и пъти да дойда в София, все се губя. Един път успях да не се загубя, но малко преди да си тръгна, се оказа че ремонтират околовръсното и трябва да се заобиколи през някакъв квартал. Но вместо да се върна обратно, се озовах на някакъв селски път към Витоша
    София е най-зле откъм указателни табели от всички големи градове в България!
    Аз пък колкото пъти мина през Варна толкова пъти се губя. Интересното е че само във Варна. Е и тази година в Ксанти веднъж.

Указателни табели няма достатъчно никъде. От тях нищо свястно не произлиза за контролните органи. Виж забранителни и ограничителни дал господ. Преди години си направих труда да преброя знаците от Лъвов мост до Люлин. 289бр за около 5км. Е така.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      Аз пък колкото пъти мина през Варна толкова пъти се губя. Интересното е че само във Варна. Е и тази година в Ксанти веднъж.

Указателни табели няма достатъчно никъде. От тях нищо свястно не произлиза за контролните органи. Виж забранителни и ограничителни дал господ. Преди години си направих труда да преброя знаците от Лъвов мост до Люлин. 289бр за около 5км. Е така.
      Като каза Варна...
      Това е единствения български град, в който, следвайки стриктно указателните табели, ми се е налагало да прескоча 2 бордюра и купчина чакъл. Добре, че бях с 4х4 и сфетофара светеше зелено в моята псока (веднага след купчината). И това за София, да кажеш да е за някое дребно село, дето го няма на картата - как и да е...
      За сметка на това, от как се познаваме с оня харен момък Трент, не съм се губил във Варна. Толкова подробни и точни указания, че жипиесите ряпа да ядат
      Трифоне, наздраве приятелю!
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

По сльнцето най-лесно става,слагаш Запад на мерника и караш,обрьщаш кьм морето и си някьде из центьра.Само не го пробвайте това в Калифорния,че после брат ви се смее на вьпроса Абе брат,кьде е тоя океан
        Както каза брата едно време Важното е нафта да имаш,другото е смелост и време.
        Преди години така се вьртяхме в Мадрид с часове,ебати крьговите ебати чудото,караш и караш и караш и помниш на кое крьгово на кьде си хванал,че рано или кьсно като обьркаш се врьщаш в начална позиция.Или пьк на Т образно спираш и гледаш - Милано на дясно и до него Милано на ляво,кви навигации кво чудо,с един компас през цяла Европа.Това обаче за София не важи
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Няма табели защото...ще разкажа един виц: Лъскав джип с бясна скорост влиза в малко село, завива рязко вляво и закъсва в една огромна локва. Баба Гицка казва на съседката си: Виж го, ма и тоя с джи пи ес. Шегата настрана, но многото строежи закриват малкото останали табели. А прословутото околовръстно с тази сигнализация може да влезе в етап от състезание по ориентиране
          Поздрави и наздраве!
          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Вероятно щото вече си влязъл в София там някъде около жабурище
            Да, табелата е там, ... някъде, а за обща култура е добре да се знае, че и след нея, навътре в София/да речем, преди Метро/ изискват винетка, защото/видиш ли!?/ било международен път!
            Друго било/според полицията/, ако идваш през Божурище.
            Според мен, и в двата случая си вътре в града, ама ... нейсе!
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              .Това обаче за София не важи
              Бре, как да не важи? От Витоша по-високо нема. Отвсекъде се види. Не требе и компас!

Коментар

На връщане уцелих Околовръстното(с малко отклонение, защото табелката се оказа пред новопостроен търговски център, та се врътнах оттам) . И нарочно погледнах за табели в обратна посока. Оказа се, че има табела "Пловдив". Ама аз откъде да зная, че трябвало и за Варна да тръгна оттам... Все си мислех, че автомагистрала "Тракия" и "Хемус" са две различни неща. И хич не ми се рискуваше да минавам някой проход, за да се върна на "Хемус". А и бях чувал за северни и южни дъги, та на идване като видях тези табели, очаквах малко след това да забележа и "Варна". А вътре в града - никакви табели! За Околовръстното: от доста години не бях карал по по-разбит път. Каква винетка, специална такса "offroad" трябва за тази част на околовръстното! Квалифицирано направена писта за целта е!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Бре, как да не важи? От Витоша по-високо нема. Отвсекъде се види. Не требе и компас!
                  е де,помня все още какво се виждаше,а какво още са застроили е бакшиш кьм гледката.Пробвай вечер и пак ще се посмеем.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    е де,помня все още какво се виждаше,а какво още са застроили е бакшиш кьм гледката.Пробвай вечер и пак ще се посмеем.
                    Аааа. Немой така! На Копитото ламбите светят!!

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                      На връщане уцелих Околовръстното(с малко отклонение, защото табелката се оказа пред новопостроен търговски център, та се врътнах оттам) . И нарочно погледнах за табели в обратна посока. Оказа се, че има табела "Пловдив". Ама аз откъде да зная, че трябвало и за Варна да тръгна оттам... Все си мислех, че автомагистрала "Тракия" и "Хемус" са две различни неща. И хич не ми се рискуваше да минавам някой проход, за да се върна на "Хемус". А и бях чувал за северни и южни дъги, та на идване като видях тези табели, очаквах малко след това да забележа и "Варна". А вътре в града - никакви табели! За Околовръстното: от доста години не бях карал по по-разбит път. Каква винетка, специална такса "offroad" трябва за тази част на околовръстното! Квалифицирано направена писта за целта е!
                      От тази част на София Пловдив и Варна са в една посока. Що не звънна да те упътя накъде да караш?
                      В някой случай е по-добре да минеш през центъра от колкото по околомръсно, не че дупките ще са по-малко или по плитки...
                      Южната дъга на околомръсно е за предпочитане според мен. Незнам дали е по-късо или по-дълго като разтояние, но поне пътя е по добър.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                        От тази част на София Пловдив и Варна са в една посока.

Да де, а-ама за да си наясно с това откровение - трябва да си ходил в часовете по география поне докъм пети клас.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Да де, а-ама за да си наясно с това откровение - трябва да си ходил в часовете по география поне докъм пети клас.
                          ... ама не по-късно от 2001-2003 година

Коментар

А коя е по-голямата дестинация - Пловдив или Варна? За чий ... да се сигнализира Варна вместо Пловдив?

Коментар

Един много показателен случай от снощи в 01,30 часа. Карам си по "Кюстендил" в посока пл. "Ручей". И изведнъж-фарове срещу мен. Тръгнах срещу него и го спрях - Пежо с английска регистрация, десен волан. Първоначално си помислих, че наистина е англичанин и без да иска се е набил в насрещното или пък е подпийнал. Да, ама не - юнак от Силистренско, съвсем трезвен. Питам го както как така се е получило да се набие в насрещното и той ми разправя: "Ми тръгнал съм за Владая, светофара (на "Гешов" и "България") ми светна зелено и аз си завих." "Е, хубуу, викам му, ама не мерна ли един кръгъл бял знак с червен кръг по периферията?". Юнака вика: "Ми не! Ай стига, бе, баси и държавата, ник'ва оправия няма, турили ми знака в началото на улицата!" Изпаднах в шок. Викам му: "Е, според теб къде трябва да е знака, забраняващ влизането?" Мълчание.... Както и да е. Питам го, като е тръгнал за Владая, нямаше ли да му е по-лесно да кара по България или по "Борис III"? "Ми не знам, всъщност карам един багаж на брат ми в Студентски град"(наистина караше малко багаж). Отново изпадам в шок. Питам го: "Чакай сега, преди 2 минути ми каза, че пътуваш за Владая, сега тръгна за "Студентски град", нещо да не ме баламосваш?" "Ми не, от там мога да се ориентирам накъде да тръгна, за да отида в "Студентски град"..." От дума на дума разбрах, че наистина хабер си няма къде се намира и накъде се движи. Просто кара към Витоша и търси познато място за да се ориентира накъде да тръгне. Накарах го да обърне и да излезе на "България", а дали и как е стигнал до "Студентски град" идея си нямам. Колкото и да се опитвах да му обясня накъде да кара, пича си знаеше Владая, та Владая. Та толкова от мен за табелите, гледането, шофирането по света и у нас и прочее. Като не знаеш накъде си тръгнал и къде се намираш, ако ще през 100 метра да те бие табела в челото все тая, пак ще се загубиш.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                                А коя е по-голямата дестинация - Пловдив или Варна? За чий ... да се сигнализира Варна вместо Пловдив?
                                Защото:
                                1. Магистралата за Варна е от северната страна на Стара Планина, а тази за Пловдив - от южната.
                                2. Най-елементарно погледнато, ако се набия по автомагистрала "Тракия", ще трябва да се "разходя" до някой проход, за да се върна накъдето съм тръгнал.
                                3. Най-малкото - това са две различни направления и в частта, в която са заедно, трябва да бъдат посочени и двете.
                                4. Можеха да сложат поне "Русе", защото и това е международен път и е важна точка по пътя за Букурещ. А за чии... дявол не сложиха една табела "Правец"? Съвсем кратка дестинация. Ама да оставим това. След това прочуто Околовръстно, никъде другаде няма табели за излизане от града. Ще ви пратя малко снимки как е другаде. Ама явно всички други са тъпи, та харчат пари за табели...
                                davc, в кой учебник по география се изучава картата на София? Този час съм го пропуснал. Защото освен "част на София" има и понятие "улица" и няма как да знам дали няма да се озова на еднопосочен път, завършващ директно на автомагистрала "Тракия". Има доста места из Европа, където като тръгнеш в едно направление и можеш да се обърнеш чак след 20-30 км. С което не си по-близо до целта, а си с безцелно изминати 40-60 км. А откакто съм бил в пети клас(1985, някъде), толкова нещо изкопаха в София, че не бих вярвал на нищо, по-старо от 5-6 години... Най-близкото като учебен материал, за което се сещам, беше за ориентиране по азимут, но от тези панелки хич не мога да се оправя - бъркат ми видимостта...
                                Колега, kuzdov, при тотално объркване, е нормална реакция да се направят куп грешки, директно свързани с безопасността на движението. Затова смятам, че указателните табели не са само лукс, а необходимост. Мозъкът на човека е така устроен, че поставя само един приоритет и се концентрира само върху един проблем, в определен момент. Това е една от причините, разговорът по мобилен телефон да предизвика "слепота" - невиждане на обективната ситуация. Като професионалист, сигурно сте запознат с този факт и ме учудва аргуменът "Като не знаеш накъде си тръгнал и къде се намираш...". Когато човек попадне в подобна ситуация(изгубване), приоритетът е с голяма вероятност измъкването от нея и много очевадни неща не се забелязват. Така поне твърдят психолозите...
                                Оставете софийския "патриотизъм" и бъдете реални - табели няма. Никой не е длъжен да познава всички градове, през които минава. Затова са измислени добрите стари указателни табели. Дори на изхода на селото ми пише "София... км, Варна... км".
                                Последно редактирано от Еmil; 03-11-11, 01:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X