Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изненада ме липсата на указателни табели около и в София

Все пак, не разбрах откъде си влязъл в София.
    Съвсем наскоро с приятел пропуснахме отбивката на Карловско шосе на магистрала Тракия.
    Табела си има, но и двамата сме я проспали ...
    И във твоя случай е имало такава с надпис Варна, но по всяка вероятност далеч по-рано, отколкото си очаквал.През града,
    дори и аз, дето живея 53 години в столицата се старая да не преминавам.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Дошъл е откъм Драгоман/Сливница. Влязъл е по бул. Сливница/Европа/баба Парашкева или както там окончателно се казва. Пресякъл е околовръстното при караулката.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ами очаквах някъде около Метро да я видя табелата. Не я видях. И не вярвам да съм пропуснал всички останали табели, ако ги има, изобщо. В момента съм в Габрово. Нарочно гледам по кръстовищата. На всяко едно има указателни табели за София, Бургас, Стара Загора, В.Търново. Няма как да се обърка. Значи си опира до организацията на движението в София. Каквото и да ме убеждава някой, такова чудо, поне аз, не съм виждал от Калотина на запад... Докажете ми, че има концентрация на табели, поне на 20%, от която и да е столица в Европа - по ваш избор,(не само в ЕС) и ще ме убедите, че грешката е моя.

Коментар

Срециално в Габрово имам две загубвания, на едно исъщо кръгово движение, което не мога да обясня къде е, за съжаление/в центъра на града е, все пак/.
          Втория път беше тази пролет на връщане от състезанието в Трявна.
          От кръговото излизат поне 4-5 пътя, без нито една указателна табела и ако се довериш на инстинкта, заминаваш към В.Търново, вместо към София.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Това кръгово е на изхода за В.Търново. Но преди него има поне 2 места, на които пише къде е София. Все пак, излиза, че и тук е същият хаос. А става дума за малък град. Сега се опитайте да се поставите на мое място в двумилионна София... Мъъъничко по-гадно е, нали?
            Последно редактирано от Еmil; 09-10-11, 16:51.

Коментар

А аз си мислех, че грешката била в моя телевизор...
              Утрепах се да се губя из София последната ваканция. Табели няма. Никакви. Където ги има- Имената на улиците написани на едни малки табелки и скрити зад листата на дърветата. Трагедия... /а може и комедия да е/.
              "Карай по "....." и после ляв на ".....". След това по релсите на трамвай номер .... И на площад .... правиш десен.
              Дааам, и каквито сме толерантни и възпитани и как се пускаме в последния момент от лента в лента за да си направим завоя... Да не говорим какво се случва, ако намалиш малко за да видиш какво пише на табелчицата зад дървото...

Половината живот ми е минал в София и пак се губя постоянно всяка ваканция.

/не, не съм "блейка", от мексиканската граница до северния ктай на Лос Анджелис е колкото от София до Стара Загора и е все град. И не се губя толкова./
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                Щом видиш цигани завиваш на левои се по него
                +1 Много вярно!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Чудя се кой командва поставянето на знаците. (и махането, разбира се)
                  В ТУ София имаше специалност организация на пътното движение може и още да я има не знам . В общината има и такъв едноименен отдел поне преди 12 - 13 години бедна ти е фантазията каква бюрокрация е там те съвместно с КАТ решаваха къде и какви знаци и табели да има а фирма пътна сигнализация ги поставя . Тогава имах един контакт с тях искахме пред двата портала на стария завод да сложат два знака забранено паркирането защото лятото ставаше един малък ад и камион с ремърке нито можеше да влезе нито да излезе . Повече от година се замеряхме с писма и накрая като нищо не направиха съвсем незаконно си решихме проблема като набихме тръби на тротоара .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колкото и пъти да дойда в София, все се губя. Един път успях да не се загубя, но малко преди да си тръгна, се оказа че ремонтират околовръсното и трябва да се заобиколи през някакъв квартал. Но вместо да се върна обратно, се озовах на някакъв селски път към Витоша
                    София е най-зле откъм указателни табели от всички големи градове в България!

Коментар

Признавам си, имам обща представа от Софийската география и последните години съм се губил само веднъж - като се доверих на скапания ГПС, който от Цариградско за Оборище упорито се опитваше да ме прекара покрай Президентството. Та не съм гледал много има ли табели или няма, но и на електрониката не винаги може да и се вярва
                      Другата причина да не се губя е, че свикнах да си купувам обикновени хартиени карти - дават по-ясна и по-глобална представа за разположение на улици и ориентири.
                      А третата е, цитирам лафа на едно другарче: "Няма никакъв шанс да се загубя, щото и без това не знам къде отивам "

Майтапа си е майтап, но понякога табелите са наистина странно разположени. Да речем след нужното кръстовище. И ако човек не е сигурен накъде отива и не е склонен на някоя и друга хайдушка маневра, не е много трудно да се загуби.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За колегата, който каза, че се е изгубил в Габрово. Днес нарочно погледнах. Преди кръстовището на Консултативна поликлиника има 3(три!) табели " <=Севлиево, В.Търново=>". Вярно, че не пише "София"(което е странно за мен), но при минимални познания, човек лесно може да се ориентира накъде да тръгне. Аз щях да съм доволен да имаше табела "Подуене", "Яна", "Ботевград" - каквото и да е в моята посока... Така че за Габрово твърдя, че има достатъчно табели.

Коментар

Да използвам темата на колегата. Защо са заличени табелите за Варна на кръговото ( моста) на Велико Търново? Нас лично не успяха да ни объркат, но ако минаваш за първи път или пък много рядко как ще се ориентираш?
                          Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Бре, ти си пресякъл околовръстното и то в една силно невралгична и далеч не незабележима точка - и не си го забелязал! И така вече, това че не си видял табели - става в известна степен по-разбираемо...
                            Там, ако някой не ти каже, че това е околовръстния път, няма начин да разбереш. Даже караулката с катаджиите е една скрита и невзрачна, и по нея не можеш да се ориентираш, че е те тука влизаш в същинския град.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Чудя се кой командва поставянето на знаците. (и махането, разбира се)
                            За махането мога да ти каже - никой не командва. Временните ги махат тези, които са ги поставили, най-често като им потрябват за другаде. Но се случва и да ги забравят. За постоянните се разчита някой да ги занесе на вторични суровини - и точно това се случва, но не винаги тогава, когато трябва. Случва се да е веднага след поставянето или години, след като не би трябвало да има знак.

Коментар

Днес минах от там.
                              На 100-150 м преди околовръсното има голяма табела - от онези над платното - за Пловдив наляво - зелена. Точно преди кръстовището на 10-20 метра има една синя табела: "Troyan Grand Prix 177" наляво, ама "налявото" е замазано със бял спрей. Над Троян има бяла указателна табела ISTANBUL TRANSIT наляво.
                              Не че съвсем няма, но и според мен са крайно недостатъчни. Да не говорим, че липсва табела, че влизаш в София та да се ориентираш. Или поне аз не видях такава.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                                Да не говорим, че липсва табела, че влизаш в София та да се ориентираш. Или поне аз не видях такава.
                                Вероятно щото вече си влязъл в София там някъде около жабурище
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X