Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Спарки е прав ,не се подписва нищо, ако се подпише др. полицай, както правят обикновенно в съда пада , а за багажника им трябва заповед от съдия за да го отворят . Мен лично се опитаха да ме мародерстват, но не СТААА. На Ясен ще му кажа само,че обжалване в административен съд задължително трябва. Имам добра адвокатка.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Проверката на автомобил може да става само при определени условия - данни за извършено престъпление и т.н., но пътните полицай най-често проверяват оборудването т.е. и багажника, но ако оборудването е на седалката или кажа, че нямам дали ще ми проверят багажника без мое съгласие и ще ми изготвят ли протокол за проверката ако не открият нищо подозрително?

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        Който казва какво?
        Че си проЗ данъкоплатец и нямаш никакви права....
        Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

ЗМВР:
          Чл. 63. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:
          ........
          2. което след надлежно предупреждение съзнателно пречи на полицейски
          орган да изпълни задължението си по служба;
          .....
          П.П. Не е задължително да е КАТ-аджия проверяващия, но дори и да е, той има същите правомощия като останалите. В квартала по-вероятно е да те провери патрул от РУП, ПСО или СОТ.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Май го обърнахте на детска градина. След рекордната тема за "има ли почва за расизъм в BG и какви са условията за това, се захвана друга - детска ли е детската играчка в багажника и ко ша праим сега ако не си затворим очите. .......а не говорим ако ти намерят малко найлоново пакетче с пудра захар.........

ПП
            Естествено, че нямаш право да възпрепятстваш длъжностното лице.......освен ако не си по-длъжностно от него..

ПП2
            ...или началника му не ти дължи нещо......
            Последно редактирано от Жоро Йорданов; 30-09-11, 20:59.
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

Абе, то е ясно, че проверката не е приятна на никого, но принципно е в полза на всички, които няма какво да крият.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

За да сме точни за багажника:
                Не могат да ти пипат багажника (или да ти се врат с фенерче в колата) без да им го отвориш ти, ако нямат изрична заповед.
                Имаш пълното право да ги пратиш да го духат.
                В този случай могат да те задържат и да поискат заповед за претърсване и чак тогава да ти пипат в багажника.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Спирали са ме за проверка и са искали да отворя багажника. Отварял съм го. Веднъж само един цивилен, който явно беше с униформения катаджия, ми провери ръчната помпа - разглоби я, изцапа се, сглоби я и изруга тихичко и безадресно. После по живо по здраво. Сега ясеновата история ме хвърля в размисъл. Като ходя нагоре надолу през съботнонеделните дни, имам в багажника: брадва, трион, лопата даже и един много голям и дебел нож, почти сатър. Имам и "кози крак" или както там се казва и разни щанги... Е сега какво - ако разсърдя някой катаджия - ще ме арестуват за носене на хладно оръжие ли???

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    За да сме точни за багажника:
                    Не могат да ти пипат багажника (или да ти се врат с фенерче в колата) без да им го отвориш ти, ако нямат изрична заповед.
                    Имаш пълното право да ги пратиш да го духат.
                    В този случай могат да те задържат и да поискат заповед за претърсване и чак тогава да ти пипат в багажника.
                    Айде още един корифей на правото. Петьо, уж си начетено момче, а пишеш глупости. Я марш да четеш НПК и ЗМВР.
                    П.П. Който иска, може да приеме думите ми на доверие, който не - да чете закони или да пробва по трудния начин.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

ОФФФФФФФ, тук го обърнахте на адвокатска кантора! А някъде пишеше, че този форум е за ОФФФФФФроуд......Абе,я ако ви е хванал съклета ходете да варите индианците на сапун
                      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                      0894328706

Коментар

Ясене, трябва ти комшията - адвокатин Жоро, той се занимава с автомобилни дела.

А бикини и сутиени не возете ни в жабките, ни в багажниците, щото съм чувал че имало случаи да свършват с кървави травеститски изпълнения.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Айде още един корифей на правото. Петьо, уж си начетено момче, а пишеш глупости. Я марш да четеш НПК и ЗМВР.
                          П.П. Който иска, може да приеме думите ми на доверие, който не - да чете закони или да пробва по трудния начин.
                          Бе тествал съм го.
                          Както и да е, нещата може вече да са други.
                          Трийте ме.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Според мен нямаш нужда от тълкуване на текстовете нито на закона, нито на акта. Следователно не ти е нужен адвокат, а само да се явиш пред съдията и дадеш обяснения по жалбата която си написал. Притенцията ти е там (тълкуването, възражението, обяснението).
                            Друг е въпроса дали може без адвокат, не съм обжалвал от години, преди можеше. Явявам се потвърждавам си двата реда жалба, отговаряш на уточнителните въпроси, дат'с ит.

П.П.
                            Акта е на основание от неписания ЗПО (Закон за Правата на ОргънъТ)
                            чл. ьЪ: Аз мога да ти пиша к'вото си искам, па ти ходи си жали после!
                            ал. 00: Оргънът при тези обстоятелства: се държи нагло; подиграва се с личността ви; губи ви ремето; и каквото още неморално прецени.
                            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              С отказа да предоставиш багажника за проверка.
                              Имаш всичкото право на света да им откажеш да ти бъркат в багажника! И по този начин не ги възпрепятстваш да си вършат служебните задължения, защото бъркането в багажника без надлежна тапия за това, не само, че не им е задължение, а изобщо не им влиза в работата! Длъжен си да имаш прословутото оборудване (триъгълник, пожарогасител и пр...) и на тях съответно им е работа да го проверяват, но то спокойно може и да не се намира в багажника. Освен това, имаш пълното право да ги подканиш да се отдръпнат встрани докато вадиш въпросния инвентар. Ако такива действия от твоя страна чак толкова ги усъмнят (`щот, нашенският полицай не допуска дори и покрай съзнанието си, че някой може да държи на правата си, дори просто така - за принципа), те също имат опции за процедиране, но съвсем не безкрайни, а възможността да им се поиска персонална отговорност не е толкова абсурдна и имагинерна.

п п 99,99% от служебните коли на МВР, които возят "син буркан" върху таблото вътре в салона - всъщност нямат статут на автомобили със специален режим на движение. Става въпрос за чист келешлък и комплексарство - за това и въпросните лампи се возят точно там.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз ли криво пиша, вие ли криво четете? Аптечка, триъгълник, подмишници, дрън-дрън. Що все КАТ ви е в главата не мога да разбера? Ми ако са от Криминална или БОП?
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X