Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странностите на новите стратегии за безопасност по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Странностите на новите стратегии за безопасност по пътищата

123 е кола та дрьнка ако е запазен и не искаш да се занимаваш с нищо по него,но фрасне ли те някой си до там.
    140 е лимо та дрьнка,голямо,тежко,стабиляга,сигурен,системки за това и онова............и една от най-гадните коли за каране зимата.Всяка една Нива с добри гуми ше му отвее плявата без да има грам електроника по нея.

Чели някои,мислили закони и видели,че нам си какьв % от катастрофите е поради загуба на контрол.А някой да помисли с каква скорост са губили контрол?Щото в ония линк пише При снеговалеж максимална скорост 110км/ч на магистрала.Убре,ибре,дебре,лежи на ухото,че имаш системки дето ще задьржат два тона и половина тенекия на пьтя.

В някой други дьржави го правят по различен начин-Вин номера на колата се представя при застрахователя,колкото по-сигурна е колата,толкова по-малка ти е застраховката.Да ми натрапват обаче кола с нам си какви системи трудна работа,това как ще качи заснежена улица в Драгалевци примерно?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      123 е кола та дрьнка ако е запазен и не искаш да се занимаваш с нищо по него,но фрасне ли те някой си до там.
      Тук мисля, че грешиш. Специално 123-ката е новатор на много от системите за безопасност, въведени по-късно. Не е тук мястото за това, ако искаш отвори една тема и ще поспорим.

Коментар

А не,нека да е тук,нали темата е за това кои предложения имат логика и кои никаква.

123 е кола на около 30 години.Сега ще има..."Тия в
        Двамата откачиха,да ходят в Ретро форума.Да де ама автопарка е над 50 % коли над 15 години като половината от тия и над 20 та сме у темата.

123 го сравняваме с какво,с други 30 годишни няма смисьл,там е много пред тях.Ако го сравним обаче с една 124 примерно или с пьрвите 210 и сьвсем става лошо.Колкото и да го мислим си е факт,че няма ли вьзглавници и сьвременен АБС не е много стока.

Ако му кача обаче 2 бордюра в багажника,сложа му едни зимни гуми и му забия на втора ще има да си вьрти из заснежените улици по цяла зима много по-добре от повечето коли в неговата категория и годинки.Ако намесим лимота с по 2-300 коня задно предаване и с какви ще да е системи по тях и ще падне смях.Тия сьм ги влачил с Патрула 2 зими на Боровец щото много им важат системките.

Ако трябва да избирам АБСа,спирачния асистент,вьзглавниците,двойния прозорец,усилванията по вратите и колоните..............забравям за 123 и го продавам веднага след като разбера,че ми трябва семейна кола и си взимам стар танк.Да де ама няма зима,ако има ще му перна яки пружини на задника,една подкартерна защита,едни спирачни апарати от 6 или 8 цилиндров Бенц и джанта от 124 с добри гуми и ще се смея на много от системките на новите колици излизащи от магазина.

Всичко е статистика обаче,номера е,че я четат неправилно или копират закони на страни които са коренно различни от България било то като пьтни условия,автопарк,климат........
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Моля. Мерцедес W123. Стабилност и безопасност. Коя съвременна кола в класа му е по-безопасна или стабилна?
          За безопасността - всяка съвременна от подобен клас (и ценови) и не е китайска или индийска е по-безопасна.

По въпроса за стабилността... Основният спор в темата е стари срещу нови технологии. Ето една относително нова технология. Все още не е в серийно производство, но съществуването и е факт. Какво от показаното може да видим във W123. Не, че споменатият автомобил е лош, но ми се струва пресилено да бъде даван като еталон за безопасност или стабилност.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не се опитваме да го изкараме най-стаболното нещо на пьтя,но аз с моя скромен опит мога да кажа,че сьм се вьртял и беснял с коли с какви ли не системи по тях много повече от колкото сьс голички,яки и прости автомобили.

Сьс 123 имам само 3 години сборно,там е голям зор да му изгубиш задницата ако ще с педала в ламарината да го караш.Сьщото не мога да го кажа за Баварец 325I примерно ако да имаше това и онова по него и не говорим за някаква бясна зима,а само за лек дьждец,а за сухо пьк сьвсем - там шанса да го увия стария танк е никакьв,а Бавареца си се сучеше доста успешно.

Като говорим за подобрения в закона ето ви един който на мен би ми харесьл,а и защо ми харесва.Шанса млад шофьор да катастрофира тук и то главно заради изгубване на контрол е 7 пьти по-голяма от това сьщото да се сличи на шофьор с по продьлжителен стаж.Аз ако сьм ще забраня алкохола и карането на кола на тия с новите книжки - нямаш право да употребяваш какьв да е алкохол ако си взел книжка през последните 3 години примерно,или ако си на под 20 и караш кола.Като ще кара като бесен поне да е трезвен.

Ялта я знаете,тая дето беше до Университета - една водчица,една бира,час след това Бавареца спокойно трьгваше на втора и трета влизаше след 90 км/ч и стоеше там до 120.Това в 4 сутринта,а аз на 19,как не сьм си оставил кокьлите по Цариградското още се чудя.Закона нищо не казваше тогава,93 да речем.Можеш да пиеш бира вьн до колата,полицая стои от другата страна на крьстовището и се гледаме като мрьсни котета.Допивам си бирата,сядам в колата,той ме спира,духам 0.3 ,Приятна вечер и ела ме 'фани кьм Плиска по баирчето.Що ли в момента не ми идват такива идеи?

Да питам тия в Англия или хората запознати сьс закона там - над каква вьзраст имаш право да регистрираш кола на твое име над да речем 200 коня и има ли и каква са границите за това какво можеш да караш като си на 21 примерно?Що не копират това ми се хванали за глупости,цигарката на таксиметраджията в задрьстването им брькна в окото.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X