Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странностите на новите стратегии за безопасност по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странностите на новите стратегии за безопасност по пътищата

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Аааа, моля! Хайде дане си ги мерим /полицаите/.
    Загледах се в един Вранглер. Ами той от завода си идва с металната броня. Ясене, мисли за пластмасова броня на ужаската. Хаха. Тия съвсем на та.ак ви взеха!
    Toчно в тая насока ми беше въпроса за "рогите" и бронята . Не карам нов джип с високотехнологична пластмасова броня , която пази живота и на пеперудите които я нападат по магистралата . Моята си е ДЖилязна по принцип ....

За пушенето , пиенето и секса в колата съм съгласен . Ще почнем да се крием като в училище - егати кефа .....
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ....

Не е важно колко и какви закони имате,важното е дали и как ще се следи за спазването им.?.....
      И така е и не е така .
      Вярно , че ако за един закон не се следи ( или пък не се прилага - и с такива е пълно , "Нямало практика" , казат магистратите ) , то той си остава само на книга .

От друга страна , ако закона е идиотски , той пак няма да се спазва . Ако ще и танковете да дойдат .

А от трета страна : У нас практиката е още в създаването на съответния закон , да се заложат и механизмите за заобикалянето му от "майсторите" впоследствие . От там и прословутите изрази : "Ние ги ловим - те ги пускат " , както и контрата на т.нар. магистрати : " Ние спазваме Закона и ги пуснахме , щото доказателствата са недостатъчни , или не по надлежния ред " .

В резултат : В съдебната зала влиза съдията ( случая е известен - с Маргините ) . Разсилния командва : Стани! " ...всички в залата стават , а подсъдимия бандит лежи на пейката и "охка " . Ей такъв ташак и подигравка със съдебната система - като се случи в Щатите , ела ми се обади !

Е , в резултат от така създадените закони има и други смешки : Бандит със 50-100 висящи дела е на свобода и върши поредно престъпление , друг пък го карат от чужбина под конвой , със все документите с доказано убийство - нашите го пускат н асвобода , щото пак по нашия Закон нямало "достатъчно доказателства за престъплението " и съдията не "бил убеден" . Изглежда въпросния съдия трябва да е бил на самото престъпление - в противен случай няма сила , която да го убеди?!
      ... и разни те такива неща с нашите закони ....
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Аааа, моля! Хайде дане си ги мерим /полицаите/.
        Загледах се в един Вранглер. Ами той от завода си идва с металната броня. Ясене, мисли за пластмасова броня на ужаската. Хаха. Тия съвсем на та.ак ви взеха!
        Металните брони никой не е тръгнал да забранява. Дори и offroad такива има, със съответния сертификат за движение в ЕС, например. Клипчета на изпитанията им можете да видите на сайтовете на произвоидтелите им, например AFN. Това и за брони, и за булбари.

...само дето познайте колко от тия продукти за старите ни возила са с CE сертификат.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Говорим за идиотски закони,а не кой как се измьква от тях.Едно е закона да е глупав и никой да не го ебава,а и да нямам как да се следи за спазването му и сьвсем друго са вратичките в един закон.

Айде за пиенето да хванем.Пием какво?Алкохол НЕ,пием вода.Кьде я пием?На магистралата дето карам сьс 130 ли?Е чий ще е проблема ако се умажа там,мой или на пешеходеца дето го няма?И как точно ще се следи за спазването на тоя закон?Или да спирам в аварийното щото от жега ми се вие свят?
          Пием в града,в задрьстването.Ще ме гони пеша,ще ме спре в задрьстването,ще катастрофирам на пьрва ............или какво ще стане?

Да ти кажа ли защо ги псувам тия тук?Той ли вдигнал джипа с 2 педи,едвам крепи по завоите,сложил на Импалата 25 инча джанта или ксенон 11 000 к дето е по лилаво от лилавите гащи на Малкия Мук,а ушко седнал да се пьне що са ми леко черни прозорците.Черни са щото има защо,сметката ми излиза еле ако ме глобяват по 25 кинта на всеки 3 години,а доктор ми е 200 кинта.Тьп ли е закона,МЧИ КАК,ТЬП ТА ДРЬНКА ама няма да ми забрани да пия.

с 65 на магистралата е нормално да се кара,при 80 мили в час почти се удвоявал спирачния пьт,всичко живо кара 70 и малко.Питай брата как се взима глоба за ПРЕВИШАВАНЕ НА 65.........избира си един по красота и пляс глоба 500 кинта.Хранилка ли е?Уха и още каква.

Не обьрнат внимание на колите,на гуми,на тьпи доработки,на тия в насрещното...........ми седнали да се занимават с цигарата на крьстовището.Това не е Германия да движиш с 300,как в жегата ще ме спреш да не пия вода ми е много чудно.

Метални брони???Сьгласен,метални трябва да са,джип е все пак,АРБ са минали и краш тест и са ОК.Ма няма кой да мисли,е това ви е проблема както и тук на нас.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Пример за закони искате ли?

До 10 000 долара за миене на кола на улицата,до 10 000 за миене на мотор на автомивка,1000 за хвьрлен фас,1000 за хвьрлян боклук,500+ за превишена скорост,сборно около 10 000 за пьрви пьт каране пиян,без регистрация ако не минеш проверка изгорели газове...............и всичкото това те бие по застраховката.

Колко е глобата за хвьрлен фас и на колко от вас им прави впечатление???Е те от там се почва,а не от трьбите на джипката дето пича я ползва само в гората и 3 пьти на месец ходи за риба с нея.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:california.jpg
Прегледи:1
Размер:18.8 КБ
ID:5296139

Ето още един пример - на тоя регистрацията му е до края на Август 2004,при вас в БГ как се разбира до кога е и кога изтича?Или гоним ония с водата,а тоя без застраховка и без регистрация ни е все тая............
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Нали има стикери по джама.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

[ATTACH=CONFIG]354272[/ATTACH]

Ето още един пример - на тоя регистрацията му е до края на Август 2004,при вас в БГ как се разбира до кога е и кога изтича?Или гоним ония с водата,а тоя без застраховка и без регистрация ни е все тая............
                  В България, регистрацията е безсрочна.
                  Сменя се, при смяна на собствеността (и то ако се налага регионално), или при смяна на типа табели (според досегашната практика). Контрола върху валидността на застраховките е осигурен достатъчно категорично.
                  А ефективността от наказанията не е функция толкова на тежестта им, колкото от неизбежността им!!!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Кратко включване по темата за безотговорното, то не е шофиране не знам как да го нарека да управляваш 2.5+ тона техника и вятър да те вее. Сетих се четейки мненията за ето този случай http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=114589 , който не се нуждае от коментар... Представям си на какво му е приличала физиономията от нашмъркването преди да се качи в G класата а ние бъркането в носа забраняваме.

Преди години ме спряха защото карах и ядях сандвич (джоб), бях с возило като едно от тези на BENZBOSS, автоматик. Спира ме и нагло ме пита "Добре с телефон не може а със сандвич може ли?". Пуля се и единственото нещо което излиза от отворената ми уста е, "ами колата е автоматик и едната ръка ми е свободна и не ми пречи да ям докато карам". Попули се и той смили се, пусна ме безактово. Цирк безподобен, доживях и в закон да го запишат като нарушение.
                    Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 16-08-11, 03:08.
                    Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      А ефективността от наказанията не е функция толкова на тежестта им, колкото от неизбежността им!!!
                      Не сьм сьвсем сьгласен с това.100 фаса ще хвьрля и на 101 ще ме хванат,но ще си платя като за 1000.Направи ми глобата 5 кинта или айде 20 да са и ела чакай сьвест от всички.Кучето и тоягата.

Неизбежно е да ме хванат с тьмните стькла ма ми е 25 кинта и разходка на 5 крьстовищя от нас и да имат да взимат.Фасове не хвьрлям обаче,че и ги отказах по обясними причини.

Не ме се ще да навлизаме дьлбоко в кое е правилно и кое не,но не ти ли брькнат в джоба няма да стане.Булбарове да нямало щото пешеходците страдали.Ми да питам ли колко е глобата за неправилно пресичане и кой кога за последно е отнесьл таква?Няма вакум в системата,ти с ниска пласмасова кора,а то 'оди като Индийска крава из пьтя щото и да го види полицая е все тая.
                      Да те глобят щото номера ти бил една педя по-високо тьпо ли е?Слагам си броня каквато си искам и си слагам номера на високо,ползвам си джипката из гората и ми трябва лебедка.И глоба..........щото не може да си вдигне окото педя по-горе ли?Кое е по-опасно - тоя дето си гледа джипката или тьпунгера с каруцата без грам светлина?Бе............

Стикер имало на прозореца.Сьгласен,на кой да попитам обаче,на задния ли?Щото я им перни по една глоба за паркиране с муцуна кьм движението и гледай майтап.Паркираш в дясното платно по посока на движението,а не всички на така ти на иначе.Куката само минава леко по улицата и гледа задните номера кой и до кога си е платил.А нека го направи това в БГ и да видим кога и какво ще стане.

Много сложно,за пушенето се хванаха,а няма кой да се сети прости правила да вкара.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

davc е прав, че размера на наказанието няма значение. Точно това, че няма да се измъкнеш безнаказан е важното.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          Нали има стикери по джама.
                          Наскоро ме спират Органите - и почват как си му е реда : дай това , дай онова , включително застрахователна полица , картонче за преглед и т.н. ( те са си в правото в случая , да гледат квото си искат ) .

Казвам : Нали има стикери на джама .
                          А те - да , ама ние всичко гледаме .
                          - Е тогава защо си кичим предното стъкло като коледна елха ?! То е безсмислено , след като ме карате да отварям чантата с дублиращи документи !
                          Отговор : Ми такъв е закона .

Излиза , че ако нямам лепенки по джама - глоба ! Нищо че практически съм минал и преглед и застраховката ми е в ред ...
                          А като имам лепенки пък , никой не ги е....ва .

Е туй е закона !
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

До тук не видях някой да се сети да пита к'во става като бъгне това ESP както си шофираш. Колко му е да те завърти на прав път? Баровците да му мислят, ама на мен що ми го натрапват? То има жироскоп в средата на колата, има контрол над спирачките на всяко колело поотделно и е тъпкано с компютри. Няма какво да се счупи ли?
                            И? Тоя законотворец как ще ми гарантира безотказна работа на ESP? Или по навик после "ми не ги пишем ние законите".
                            И по някаква случайност съм доста навътре с надеждността на електрониките, та не говоря напразно. Ако трябва да съм честен и сервоволана и спирачките на Витарника са ми в повече, ама това е друга тема. Kaто угасне двигателят - ако не се усетиш и си почти без контрол. Ако се и шашнеш - си в катастрофа, причинена от модернизмите.
                            Защото слабото място на съвременните коли е точно електрониката. Може пък да искам да си купя нова кола с чукче и ръчно подкачване на бензин като на Московеца.
                            Айде да вкараме чатенето и дискотеките в закона (истински случай), щото на лелката, дето го измислила и се видяло модерно...
                            Последно редактирано от Rabin; 16-08-11, 10:06.

Коментар

Не сьм сьвсем сьгласен с това.100 фаса ще хвьрля и на 101 ще ме хванат,но ще си платя като за 1000.Направи ми глобата 5 кинта или айде 20 да са и ела чакай сьвест от всички.Кучето и тоягата.

Неизбежно е да ме хванат с тьмните стькла ма ми е 25 кинта и разходка на 5 крьстовищя от нас и да имат да взимат.Фасове не хвьрлям обаче,че и ги отказах по обясними причини.

Не ме се ще да навлизаме дьлбоко в кое е правилно и кое не,но не ти ли брькнат в джоба няма да стане.Булбарове да нямало щото пешеходците страдали.Ми да питам ли колко е глобата за неправилно пресичане и кой кога за последно е отнесьл таква?Няма вакум в системата,ти с ниска пласмасова кора,а то 'оди като Индийска крава из пьтя щото и да го види полицая е все тая.
                              Да те глобят щото номера ти бил една педя по-високо тьпо ли е?Слагам си броня каквато си искам и си слагам номера на високо,ползвам си джипката из гората и ми трябва лебедка.И глоба..........щото не може да си вдигне окото педя по-горе ли?Кое е по-опасно - тоя дето си гледа джипката или тьпунгера с каруцата без грам светлина?Бе............

Стикер имало на прозореца.Сьгласен,на кой да попитам обаче,на задния ли?Щото я им перни по една глоба за паркиране с муцуна кьм движението и гледай майтап.Паркираш в дясното платно по посока на движението,а не всички на така ти на иначе.Куката само минава леко по улицата и гледа задните номера кой и до кога си е платил.А нека го направи това в БГ и да видим кога и какво ще стане.

Много сложно,за пушенето се хванаха,а няма кой да се сети прости правила да вкара.
                              За стъклата било "25 кинта" (демек малко) - я да те глобят днес двайсет и пет пъти (`щото е съвсем реално, толкова пъти да те срещне полицай), пък ако ще и "пет кинта" да е глобата...
                              Подолу написаното от теб е само в потвърждение на казаното от мен! Всички тези примери съдържат нарушение, но понеже не се санкционират неизменно, някои (май и ти включително) дори не подозират, че са такива.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                До тук не видях някой да се сети да пита к'во става като бъгне това ESP както си шофираш. Колко му е да те завърти на прав път..
                                Струва ми се, че излишно драматизираш. Колко са случаите ABS да "бие контра" безпричинно? Вероятно е подобна статистиката и за твоя въпрос.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X