Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карате ли на халогени?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карате ли на халогени?

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Пак призовавам да се направи разлика между фарове за мъгла (със специален релеф)сложени ниско в броните обикновено и халогенни прожектори на таваните на Тир-вете,които незнайно защо ченгетата не закачат.Че са необходими първите то е ясно,че не първите заслепяват пак е ясно.
    Дори и тези в броната заслепяват, когато се ползват в ясно време. Практически всеки фар малко или много заслепява. Ако не са с лупи - повече. Ако със - по-малко.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Заслепяват и фаровете за мъгла и работните светлини по тавана.
      Правило ми е впечатление, че из Хасковско и Старозагорско е едва ли не въпрос на престиж да караш на фарове за мъгла или с вдигнати къси светлини, съответно обагрени в някакъв цвят.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
        ...
        Любимо ми е, когато някой ми свети отзад на дълги, пускам го пред мен и ако няма обстоятелства да стане нещо опасно, буквално му подпалвам врата за няколко секунди с дългите!
        За целта съм си монтирал дълги -задни на пикапа

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Заслепяват и фаровете за мъгла и работните светлини по тавана.
          Правило ми е впечатление, че из Хасковско и Старозагорско е едва ли не въпрос на престиж да караш на фарове за мъгла или с вдигнати къси светлини, съответно обагрени в някакъв цвят.
          Те си слагат и емблеми на мерцедес на москвичите и ладите,ама пусто робство,пуста Източна Румелия.Балкана ражда хора ,а полето тикви.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Не карам на халогени,даже и в мъгла не ги пускам.Просто не намира особена разлика с тях или без тях.

Коментар

Аз пък карам - само вечер. И с чиста съвест мога да кажа, че в "прекрасният" град в който живея си е направо необходимо. Калта и дупките са толкова много,че и на тавана се чудя дали да не сложа само и само да пропусна някоя.
              И мисля,че "тунинг" фаровете заедно с измисления евтин ксенон на гъзарчетата по пътищата са в пъти по дразнещи от моите фарове. Поне аз съм си направил труда да ги регулирам и до сега не съм забелязал на някой да пречат.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
                Аз пък карам - само вечер. И с чиста съвест мога да кажа, че в "прекрасният" град в който живея си е направо необходимо. Калта и дупките са толкова много,че и на тавана се чудя дали да не сложа само и само да пропусна някоя.
                И мисля,че "тунинг" фаровете заедно с измисления евтин ксенон на гъзарчетата по пътищата са в пъти по дразнещи от моите фарове. Поне аз съм си направил труда да ги регулирам и до сега не съм забелязал на някой да пречат.
                Ооох Враца Враца. От Монтана до там с камиона ми е 40-45мин за 45км а от единия край на Враца до другия е същото време за около 7 до 10км.Та за това ти вярмам и съчувсвам.А за допълнителните фарове или така наречените халогени найстина добре регулираните не пречат (поне на Мене) колкото и много да са.Но има едни коли който и основните са им регулирани от "бай Пешо теникето" след 4х100 ракия без мезе е тия ми иде да ги утрепам.Освем че не виждат нищо но и заслепяват страшно.Фаровете си регулирам най-добре в мъгла нощем тогава се вижда идеално на кой фар светлината къде отива и до сега не съм видял някой да ми присветква че го ослепявам.Халогени ползвам на камиона дори и без мъгла но при насрещна кола оставам само на къси и така не преча.Леката кола е само с основните си фарове достатъчно големи и мощни за да имам нужда от допълнително осветление.Пък и нашия кмет пооправи малко пътищата в региона.
                0887284106-Митко
                http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Да ....карам на лупи,денонощно,не се регулират,заводски са ,и отлично осветяват дупките пред мен.По магистралата при висока скорост правят маркировката като самолет при кацане на писта......В града са ме спирали с забележка да ги изключа,не са ме глобявали....Ще карам с лупи...те за това са сложени там а не за гъзария,тая мода отдавна я няма !

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Колата ми е оборудвана фабрично с халогенни фарове за мъгла. Те дават разсейващ се сноп светлина, за да прониква по навътре в мъглата, и в никакъв случай нямат заслепяваш ефект върху насреша движещите се водачи. Разбира се всичко е до индивидуалност. Използвам ги при дъжд, сняг, мъгли и когато отражателната способност на асфалтовото покритие е намалена - вследствие на преминал дъжд или мъгла. За 35 г. стаж като шофьор имам единствен акт написан на 07.12.2009 г. непосредствено преди В. Търново за включени халогенни фарове. В закона са изредени случаите, когато може да се ползват тези фарове, като е добавено и "други подобни условия"
                    Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
                    Асфалта бе мокър, почти с никаква отражателна способност, но полицаят отсреща ми с фамилия Димитров нямаше нищо общо с човешката раса и се държеше като гестаповец. А и предполагам, че не можеше да разбере за какво е тази "или други подобни условия".
                    При друг случай около Елхово, при спускането на околовръстният им път от Бургас по посока Тополовград, също ме спряха за включени допълнителни фарове. Там пътя, дано са го оправили, е невероятен лунен пейзаж. Обясних защо съм ги включил, а пътния полицай само каза "аз няма какво да добавя, дано взаимно ни си пречите". Считам, че в тази си част закона не прецезира ясно нещата - когато фаровете са фабрично монтирани, и с такива допълнително поставени.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                      ...когато фаровете са фабрично монтирани, и с такива допълнително поставени.
                      Не е ли по-важно как са настроени от това дали са слагани в завода, а после си чукнал бронята някъде и някой от тях свети на ниско прелитащите зелени човечета?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                        Не карам на халогени,даже и в мъгла не ги пускам.
                        и аз така,забравям че ги имам.

Коментар

За мен няколко големи халогена са задължителни за офроуд автомобил,ако искаш да можеш да караш вечерно време из балкана,и да си правиш скоростни отсечки по тъмните черни пътища.Не е необходимо да ги пускаш на асвалта,освен когато някой си мисли че е голям тузар с скъпата си лимозина,и кара на дълги с ксеноните си насреща,без да се съобразява с никой и нищо,те тогава му показвам превъзходството на четирите 8 инчови Хели.....
                          Последно редактирано от belata; 19-01-11, 15:29.
                          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Мнение на sparkibg >Не е ли по-важно как са настроени от това дали са слагани в завода, а после си чукнал бронята някъде и някой от тях свети на ниско прелитащите зелени човечета
                            Съгласен съм, че ако има интервенция около монтажното им гнездо, трябва да има задължително и последваш реглаж. Но щом като производителя ги е монторал на съответното място , предполагам, че е направил и съответните измервания относно тяхното въздействие върху другите водачи, така, че то да е минимално. И все пак от професионалното изпълнение и любителското монтиране има съществена разлика.

Коментар

rulin ...бас държа че във В.Търново са те спряли на влизане в града на един леко полегат завой с знак 60 км.и се крият зад него..! Споко и аз имам там акт.А катаджиите са леко казано нагли и непотготвени...
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Производителя ги е предвидил и регулирал като фарове за мъгла, а не за всекидневна употреба, независимо дали заслепяват или не.
                                Според мен за използването им трябва да има еднозначно определение и извън него да се глобява, както е във всички цивилизовани страни.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X