Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карате ли на халогени?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карате ли на халогени?

В закона е написано кога се изпалзват.
    На гъзарите които карат с фарове за мъгла аз карам на Дълги светлини и не ми пука .
    Тои си вижда перфиктно а мен ме заслепява.Няма да се разберем така.
    Както видя такъв пускам дълги,и да ми присветква и не не отстъпвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
      В закона е написано кога се изпалзват.
      На гъзарите които карат с фарове за мъгла аз карам на Дълги светлини и не ми пука .
      Тои си вижда перфиктно а мен ме заслепява.Няма да се разберем така.
      Както видя такъв пускам дълги,и да ми присветква и не не отстъпвам.
      Супер си! Утре, когато някой пенсионер или женица, която не знае какво са това халогени и как се включват или изключват се пребие, понеже си го/я заслепил, очаквай медал!

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        Супер си! Утре, когато някой пенсионер или женица, която не знае какво са това халогени и как се включват или изключват се пребие, понеже си го/я заслепил, очаквай медал!
        Стига де, на мен пък ми е писнало от баби, дядовци и уж незнаещи. Незнанието не те оневинява. Единия незнаел, другия бил "млад шофьор" от 15г.

Не че аз карам на дълги, халогени или каквото и да било там, но това че бабата, дядото или идиота незнаят как се пускат/спират тези неща, не съм съгласен, ама иначе знаят че волана се върти и кой педал за какво е, странно.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
          Стига де, на мен пък ми е писнало от баби, дядовци и уж незнаещи. Незнанието не те оневинява. Единия незнаел, другия бил "млад шофьор" от 15г.

Не че аз карам на дълги, халогени или каквото и да било там, но това че бабата, дядото или идиота незнаят как се пускат/спират тези неща, не съм съгласен, ама иначе знаят че волана се върти и кой педал за какво е, странно.
          Всички са професионалисти, които си изкарват парите с шофиране. Няма такива, неуверени, разсеяни, млади, притеснени и прочие шофьори. Това което ни липсва се нарича толерантност. Винаги ще има келеши. Точно както винаги ще има недобри шофьори. Предлагам да ги разстрелваме! Карайте за да си вършите работа а не за да воювате.

Коментар

Съгласен съм с теб за толерантността!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение

Ама те бабите и дядовците едно време караха едни истински курсове с истинско кормуване,с истински полигон,с едни учебни часове че едни 3 месеца и мисля че ще знаят кога и как се включват светлини.Даже и аз хванах малко от тия курсове 1987 год.Пък сега не ми се мисли...курсистите/ките не знаят къде е двигателя и слагат зимните гуми на недвигателния мост(щото и гумаджийчетата са от същото котило),зареждат бензин вместо нафта...пък да не говорим за ТО-1 ,ТО-2 .
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Преди няколко вечери се влачим по "Свети Наум" и нещо зверски свети зад нас. Наближаваме семинарията и пускам автомобила да мине до мен, като преди това ръцете ми омаляха да включвам аварийни и прочие лампи, та дано НЛО-то зад мен се сети за какво иде реч, ама не и не. Изравнявам се с автомобила, който се оказва Волво с млада и симпатична шофьорка. Пускам прозореца и започвам да ръкомахам. "Каката" вижда, че искам да и кажа нещо и започва активно да се оглежда, за да намери от къде се пуска стъклото. В нашата кола вече се хилим като ненормални. След едноминутно ориентиране, "каката" успява да спусне стъклото, спускайки и задното едновременно. Казвам и, че кара на дълги и трябва да вземе мерки, понеже свети много неприятно на всички останали. Та ми благодари и започва втората част от ориентирането. А именно как да превключим на къси. След 2 минутен лют смях в нашата кола, сваляме всички стъкла и започваме активно да ръкомахаме, кое трябва да дръпне, за да оправи ситуацията. На третия опит с поглеждане към нас, след всеки един, разгеле успя!!!

Та има и такива. И те никога няма да се сетят, че ти им даваш сигнали някакви си. И също така няма да се сетят да намалят скоростта ако не виждат къде карат...

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                  Та има и такива. И те никога няма да се сетят, че ти им даваш сигнали някакви си. И също така няма да се сетят да намалят скоростта ако не виждат къде карат...
                  Това напомня за "Кака", дето я спрели полицаите в 10 вечерта на булеварда.. тя се чуди каквое нарушението.. а те: "Госпожо, много се извиняваме, може да е осветено от уличните лампи, но си пуснете фаровете..."...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    Това напомня за "Кака", дето я спрели полицаите в 10 вечерта на булеварда.. тя се чуди каквое нарушението.. а те: "Госпожо, много се извиняваме, може да е осветено от уличните лампи, но си пуснете фаровете..."...
                    Голяма бяла птица.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Трябва да има толерантност ,съгласен съм .
                      Но както казва колегата незнанието не ги оневинява ?
                      Ами като някои коеги шофьори и шофьрки са с купени книжки какво да направим ?
                      Както те ме заслепяват ,така и аз ще ги заслепявам.

Коментар

Най-много ме дразнят задните "габарити" за мъгла-пускат ги за щяло не щяло.Също ужасните ксенони(нерегулирани или нарочно вдигнати-да светят повече),също и нормалните нерегулирани фарове.
                        КАТ трябва да държат много на тези неща и да пишат яки актове,за да се научат тези как да си ползват фаровете за мъгла и да си регулират фаровете,така че да не пречат на останалите участници в движението.
                        Или и останалите да си вземем по едни тираджииски халогени,да сложим вътре китайски ксенони и да видим...кой кого.Срамна работа...Докато има прегледи "по документи" и "ся кво ши прайм" нещата май няма да се оправят.На самоконтрол не става.
                        Освен да се накича от пазара и аз
                        п.п. Сега пък станало модерно да се кара на дълги през деня,за да се "пестят" късите.Напоследък виждам все повече такива по улиците.
                        Боже пази България!
                        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Интересни са и фаровете (нерегулирани) светещи откровенно нагоре... Не знам каква е целта на тази схема...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Не регулираните фарове са полезни ( светят на катеричките по дърветата)

Коментар

Скоро един приятел ми казваше по този въпрос:"Светкам сичко бате за да ме виждат,щото е пълно с кьоравци с купени книжки.Може да ме псуват ама ме виждат"
                              Не знам дали го виждат, (ако съдя по колата май ефекта е обратен) но май доста разсъждават по този начин .
                              Аз лично ползвам фаровете за мъгла много рядко и си мисля по някога че е вярно твърдението "Колкото повече светлини са включени толкова повече шофьора е кьорав" .Абе в България е важно да си ПРЕЧИМ взаимно .

Коментар

Че има неграмоти има, че90 % не са толерантни и колегиални не са ,не можеме да ограмотиме всички, но ако ограмотиме поне тези който познаваме напрежението на пътя ще намалее значително.Имам халогени но ги използвам много рядко,а относно задните светлини за магла,вобще не трябва да се използват в БЪЛГАРИЯ местата с магли и видимост под 50м са рядкост .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00185.jpg
Прегледи:1
Размер:56.2 КБ
ID:5251278Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00180.jpg
Размер:76.5 КБ
ID:5251277Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00186.jpg
Размер:35.9 КБ
ID:5251279
                                Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X