Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карате ли на халогени?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карате ли на халогени?

За халогените, когато се използват не по предназачение е доста тъпо и гадно за насрещния водач.
    При много намалена видимост винаги включвам и задните светлини за мъгла защото не искам някой "гъзар" да ме изтрещи отзад, не е гаранция но все пак превантивна мярка.
    При мен задната светлина е много ниско долу, така че мисля че не пречи.
    Последно редактирано от _Константин_; 10-01-11, 18:05. Причина: допълнение
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Отговор на въроса: Карате ли на халогени(фарове за мъгла), без значение предни или задни, различен от: Само когато има мъгла...според мен е грешен.
      Когато наоколо няма други участници в движението, ако искате може да карате и на газов фенер.

Коментар

Когато няма други участници, ако искаш карай и без фарове.Последствията за теб.

Коментар

Ako са регулирани халогените като хората не ми пречат нека си карат защото ако фаровете не са им в ред дразнят повече, също така избягвам да им пускам дълги все пак карат срещу мене знам ли ги колко са кьорави тея срещу мен, НО ако некой си е пуснал отзаде очевадката му паля врата с кеф даже и не бързам за никаде тогава, той намалява аз също, дава газ аз също докато евентуално се усети и колкото по рано по добре за него, а през това време електрожена си работи. Но ако има нещо най-много да ме дразни от неправилната употреба на светлините е "неупотребата" им в лошо време когато не е задължително това или каране на едва мъждукащи габарити когато е сумрак , или стари баракуди с неработещи задни светлини примерно в мъгла е те това са си вече живи престъпници.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първо според мен халогени и фарове за мъгла са две диаметрално различни неща.Халогените,които светят като прожектори и стремежа при тях е да не разсейват светлината ,а да я закарат надалеч,стават само за лов на зайци и да се дразнят другите участници в движението.Те между другото не помагат в гъста мъгла и на собственика-просто правят една "млечна завеса" и той нищо да не вижда.Че си имат приложение в зенитната артилерия,в полиция,спецоперации и др. никой не го отрича,но на автомобилите нямат място .Фаровете за мъгла ,които са монтирани фабрично/обикновено в долната част на броните/ са със специален релеф на стъклото с цел да дивергират светлината и да осветяват пътя долу ниско най много на 10 метра пред МПС-то.Така че моето мнение е че трябва да има толерантност по пътя и ако ни присвяткат да отидем в в най-близкия КТП за год.прегледи и да си регулираме фаровете.По отношение на карането със къси светлини и такива за мъгла, то просто е задължително при днешната метеорологична обстановка-другото е тъпотия и самоубийство също като карането с 120 км/ч в мъгла със 50 м видимост.П.С.Преди Нова Година по едно местно радио чух ,че в областта започва акция светлина за същия ден,т.е. ченгетата ни предупредиха.И падна една гъста лондонска мъгла и ми се наложи вечерта да пътувам.....ами да ви кажа всяка 5-та кола беше одноок бандит.Имаше даже един двама тиквеника дето караха и на габарити-като на руска рулетка.Ами на кого да се сърдим на полицаите ,на ББ,на Станишев....като ние сме за .....
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Би било чудесно да се ползват ,когато са по предназначение. Аз поне ги ползвам тогава- в намалена видимост.Обаче доста често се случва в мъгливи дни като днешния стари ладички да карат на габарити и МЛ-и да карат на изключени фарове - вероятно силата е с тях....
              RAV 4
              F650GS

Коментар

Аз нямам никакви допълнителни светлини осен основните... не държа и да имам.
                Много се дразня на неправилното ползване на светлините нощем и естествено съм бесен на всички сладури които си настройват илиенските халогенки/ксенонки и прочее фарове така че да следят за НЛО.
                Любимо ми е, когато някой ми свети отзад на дълги, пускам го пред мен и ако няма обстоятелства да стане нещо опасно, буквално му подпалвам врата за няколко секунди с дългите!
                Георги Тонев

Коментар

И аз мисля че повечето оригинални и скъпи фарове за мъгла не пречат, те си светят няколко метра пред колата, светлината е толкова разсеяна, че някой "тунингови"габарити са по-дразнещи. Много по-неприятно когато основните фарове на колата не са регулирани, а автопарка в България е такъв, че едно 30-40% от колите са втора употреба, повечето блъскани и болшинството си спестяват тези 20-30лв за регулиране на форовете.
                  Задната допълнителна светлина определено си е дразнеща, особенно лятото когато съм с мотора направо ми се е случвало да карам на сляпо на моменти заради такива светлини.

Коментар

Определено лошо регулираните светлини са номер 1 в списъка на дразнителите. По темата - само когато има мъгла или ми е изгорял някой от основните фарове и нямам крушка под ръка. Винаги ги насочвам надолу, за да не пречат. Всъщност откакто си смених рефлекторите на фаровете, нуждата от допълнителните намаля до минимум и седят най-вече за фасон и за всеки случай
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                      И аз мисля че повечето оригинални и скъпи фарове за мъгла не пречат, те си светят няколко метра пред колата...
                      Ето заради такива мисли се налага да отговаряме на подобни въпроси. Те ако не пречеха, нямаше да ги упоменават в Закона за Движение по Пътищата.

Коментар

Е точно пък това упоменаване в закона може да се тълкува в зависимост от това на койа как му е удобно, ако се направи справка по номера на шасито на моята кола ще излезе че от завода е произведена с фарове за мъгла в бронята и такива за дългите светлини. Това си е част от стандартното оборудване на колата, ако обаче си монтирам светлини на покрива това вече са допълнителни светлини, в "белите" страни именно тези светлини са упоменати в закона и докато колата е на пътя тези фарове трябва да бъдат с монтирани капаци.

Коментар

Аз нямам фарове за мъгла, но когато се налага, пускам заден усилен габарит. Тези които ползват при ясна видимост фарове за мъгла и усилен габарит го правят или от гъзария, или от неграмотност. Много хора не знаят, че когато фара и габарита са на един бутон, първа степен е за фар, втора е за габарит.
                          Не е приятно някой пред теб да кара на усилен габарит, без нужда. А за фаровете, да има много неграмотници, които си мислят, че тези неща отпред просто трябва да светят, но къде точно им е все тая, нали светят напред.

Коментар

Най-често ми пречат "тунинговите" сини крушки, дето ги дават по две за лев в супермаркетите, монтирани в основните фарове на колите, които не са предвидени за тях.
                            Жълтите фарове за мъгла на Патрола съм ги ползвал само два пъти за 3 години - при мъгла.
                            На тъмно използвам само основните фарове, а за дневни светлини малките, допълнителни фарове в бронята, които са само къси и не заслепяват, като едновременно с това се забелязват добре.
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

не
                              Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                                Ето заради такива мисли се налага да отговаряме на подобни въпроси. Те ако не пречеха, нямаше да ги упоменават в Закона за Движение по Пътищата.
                                Пак призовавам да се направи разлика между фарове за мъгла (със специален релеф)сложени ниско в броните обикновено и халогенни прожектори на таваните на Тир-вете,които незнайно защо ченгетата не закачат.Че са необходими първите то е ясно,че не първите заслепяват пак е ясно.
                                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X