Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Трябва да ги наказват,ама кой ще върне на Стария парите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Айде стига с тия заплати, да не би да си ги заработват - моята не е много по-голяма.

Ако ще и като на цял министерски съвет да му направят заплатата, той пак ще взема подкупи. Защото НИКОЙ не го контролира и няма от какво да го е страх.
      И като няма кой да го контролира го пускаш да пасе и да си пази сам хляба.Като няма за какво да го е страх и подкарва през просото.Лично мнение изградено след разговори с тукашен полицай и след доста бьзици с нашенски полицаи било то на маса или на пьтя.
      Нищо де,ще следя с какво ги наказват - ако не е 7 дни без палка няма да му се брькне много.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Купувайте гпс спотове, засега нямам друго предложение за самоотбрана от провокации.
        Видеорегистраторите не успяват да станат популярни, макар че тук имаше филмчета, и предизвикаха възторг.
        Не ми е бизнес, препоръчвам ги за собсвено улеснение. И от беднотия. Да не могат да ме рекетират.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Вместо да ги наказват да вземат да им вдигнат заплатите,че да има какво да пазят и те сами ще излязат от храстите.Ударили го на сьвест нашите и се чудят що скубели,интереса клати феса.
          Камерката е много добра идея - тук няма смисьл да купувам такава защото полицая има.Как си пусне сирените се пуска и тая камера,че в много случаи и доста преди това.И няма как да споря в сьда,ония отива сьс записа там,няма как да мрьнкам,че сьм карал с 30,а той льже.Без видео мога да боря делото,но ако полицая е там с видеото...............дрьн и разходите по делото плащам,че и глобата.

Никой не ги брьсне за 2 стотинки тия хора в тая професия,а се чудим защо попадаме на тьпунгери в храстите с обьрнат знак над главите им.Не ги защитавам,но вината не е само тяхна.

Да питам - с какво ще ги накажат,колко ще им вземат?Той ако стои в храстите може да направи и 200 кинта днес,ако го наказваш с 20 какво го брига него?500 можеш ли да го глобиш при тяхната заплата???Или ще го мьмрят пред строя???

Аз като имам какво да пазя си го пазя или стоя гладен,не лежа на ухото,че ако оплета конците някой можел да ме накаже.

Заплатите на полицаите не са ниски - всъщност!!!
          В нашата държава, президента (най-високоплатеният на държавна служба) взима 2 000лв заплата, минималната заплата е нещо като 250лв, а средната заплата е около 500лв. Заплатата на полицай, сержант (т. е със средно образование) и пет-шест годишен стаж е 1 000лв. Значи полицаят взима наполовина на президента, два пъти на средното и четири пъти минимума - твоят познат американски полицай как се позиционира в онова общество? Отделно, надали ще успея да изредя всичките останали преференции, които ползват - огромна платена отпуска, всякакви осигуровки за сметка на работодателя (аз, значи), ранно пенсиониране, ведомствено медицинско заведение (и за семействата им). Дори такива тривиални неща от рода на това, че ако не се правят на манекенки - спокойно доживот може да не дадат и лев за облекло.
          Всички тези условия може да се тълкуват всякак, но най-важното е, че не са секретни, т. е. всеки, който е станал полицай ги знае предварително - И е станал полицай...
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има една шопска приказка... "и по 10лв да направят бензино - я па че си карам колата. И без пари да стане - я па че го краднем.."
            В техния случай (на полицаите) е точно така, и 5000лв да им направят заплатите - те пак ще рекетират, докато не почнат наистина да ги санкционират.
            Интересно ми е ако знаят (и ако наистина се случва), че на първото нарушение ще има предупреждение а на второто ще има дисциплинарно уволнение заради неизпълнение на служебни задължения и оронване авторитета на полицията - дали пак ще го правят..... едва ли.
            А и както е казал колегата над мен - те при постъпване на работа са били запознати с условията и възнагражденията, никой не ги е направил насила полицаи, тъй че "ниската" заплата не е оправдание. Като им е ниска заплатата да си намерят друга работа с по висока заплата...
            Последно редактирано от mmtrance; 09-11-10, 10:31. Причина: добавяна
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Вече имаме случай за анкета :

Патрулката скрита ли е? Снимки за гласуване

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Заплатите на полицаите не са ниски - всъщност!!!
                В нашата държава, президента (най-високоплатеният на държавна служба) взима 2 000лв заплата, минималната заплата е нещо като 250лв, а средната заплата е около 500лв. Заплатата на полицай, сержант (т. е със средно образование) и пет-шест годишен стаж е 1 000лв. ......
                ...Всички тези условия може да се тълкуват всякак, но най-важното е, че не са секретни, т. е. всеки, който е станал полицай ги знае предварително - И е станал полицай...
                Всъщност си доста далече от истината относно цифрите.... Основната заплата на полицай от "Охранителна полиция" е 580 лв. Взема допълнително по 2% за всяка прослужена година и в зависимост от длъжността, още някой лев за извънредни часове и др. Цялата тая "крупна" сума се облага с обичайните данъци и остатъка е нетната заплата..... Иначе за другото си прав. Всеки е писал: "Моля да бъда назначен....", като предварително е знаел колко ще получава.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Представяте ли си да регламентират "Частен КАТ" и заплатата на служителите да е % от "заработеното"... Тогава тези истории с храсталаците ще си ги припомняме с умиление и приказката "живот си живяхме тогава"......
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Всъщност си доста далече от истината относно цифрите.... Основната заплата на полицай от "Охранителна полиция" е 580 лв. Взема допълнително по 2% за всяка прослужена година и в зависимост от длъжността, още някой лев за извънредни часове и др. Цялата тая "крупна" сума се облага с обичайните данъци и остатъка е нетната заплата..... Иначе за другото си прав. Всеки е писал: "Моля да бъда назначен....", като предварително е знаел колко ще получава.

О`К, нека в написаното от мен не се чете: "Заплата". А доход (говорим само за регламентирания).
                    Иначе всички имаме понятие от това, какво значи "основна заплата" - тя съвсем не представлява дохода. А писаното от мен е в резултат на разговор с нашия "квартален" - отношения ни не предполагат той да има основание да ме лъже. Всъщност, дори ставаше въпрос за по-голяма сума...

Коментар

Може ли да разберем какъв е броя на вече наказаните "катаджии скрити в храстите"?

Или ще излезе, че "ком. Милчо Енев" е поредната чугунена глава , а пишещите в тази тема поредните дърдорковци-мечтатели???
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        Може ли да разберем какъв е броя на вече наказаните "катаджии скрити в храстите"?

Или ще излезе, че "ком. Милчо Енев" е поредната чугунена глава , а пишещите в тази тема поредните дърдорковци-мечтатели???
                        Руси, кап. Енев няма да ни реши проблемите. Докато самите ние си затваряме очите пред беззаконието на пънта полиция, нещата няма да мръднат. Аз например няколко пъти съм им правил бележка, че като спират колите хич не им пука, че пречат на движението. Може да е наивно, вярно, няма голям ефект, но все пак е нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                          ... като спират колите хич не им пука, че пречат на движението...

Х-ах` лично потърпевш! Движим се по "Цар Борис III" обичайният трафик и дистанция, в един момент от храсталака изскача полицай "като че ли е видял майка си" и маха на колата пред мен (не знам какво си хареса). Човекът спря, успях да реагирам и аз, но този зад мен - не. Бях с теглич, та пораженията бяха основно по другата кола. Докато успеем да слезем от колите, полицаите се изпариха, този отпред (спряния) се беше опитал да им запише номера, но не беше успял - бързаци...

Коментар

Хе, ми @davc то случката ти баш като у Францията и Англията бре

някой може ли да каже този стикер дали е у ред, че ми се вижда изрязан ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12112010094.jpg
Прегледи:1
Размер:97.8 КБ
ID:5228974
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Някой да има представа дали радарите с които работят дали могат да засичат две коли? Според баща ми за да засича две едновременно трябва радара да бъде двубандов или нещо такова с два лъча, а старите радари с които работят тук не били такива. Вече 2 пъти ме спират втора кола и ме убеждават че едва ли не съм карал с 15-20км повече и едва ли не съм бил изпреварващ, което не е така.

Коментар

Прочети какво значи "двубандов" (dualband / двухполосный) и сам ще си отговориш.

Жокер - ако е трибандов сигурно ще може да засича по 3 коли наведнъж - едната от насрещното движение
                                Последно редактирано от silverfox; 16-11-10, 23:42.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X