Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
    Вече 2 пъти ме спират втора кола и ме убеждават че едва ли не съм карал с 15-20км повече и едва ли не съм бил изпреварващ, което не е така.
    Втора кола нямат право да спират. Според правилата при спиране и по време на проверката на автомобил трябва да присъстват най-малко двама униформени полицаи. Втория подсигурява първия. За да бъдат спрени 2 коли едновременно са необходими четирима полицаи. На мен няколко пъти през това лято ми се случва. Спирам в такава ситуация (последно преди няколко дни на псевдо магистралата преди Благоевград), но им показвам и камерата в състояние на запис. До сега друг вариант освен мънкане и "приятен път" съм нямал В този смисъл има и друг трик. Ако скучаеш и имаш време като видиш палката спри плавно на 100 метра след полицаите. После ми кажи какво се е случило
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Не имах предвид, че карам след някой с неговата скорост или по-бавно, но не спират първия а мен. Първата кола била карала с ограничението а аз съм бил в изпреварване и примерно 10-15км нагоре говоря за ограничения 40-50км, примерно има един остър завой със спускане преди Плевен откъм Ловеч. Там ми написаха и фиш за 14км превишена скорост(там пътя е двулентов в едната посока с ограничнителна мантинела лятото към 13-14h през деня) "завоят бил рисков и те не можели да регулират движението само като е лошо времето, трябвало постоянно"
      Еднобандов и двубандов знам какво означава, въпроса ми е кой тип са най-разпространени, а на този въпрос няма как да си отговоря дори да знам какво означава "двубандов" (dualband / двухполосный)"

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        В този смисъл има и друг трик. Ако скучаеш и имаш време като видиш палката спри плавно на 100 метра след полицаите. После ми кажи какво се е случило
        Ами, ако не са от съвсем мързеливите, ще те глобят и за изтекъл срок на йода и аспирина в аптечката.

Коментар

Освен това може да отнесеш и акт за неизпълнение на полицейско разпореждане, по смисъла на чл. 55, ал. 3 от ЗМВР ....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе то много неща може на теория. Включително и да те отнесе ТИР докато седиш и чакаш да дойдат при теб полицаите. Въпросът е какво се случва на практика, а това се разбира само ако пробваш. Иначе теории бол.

Коментар

...В този смисъл има и друг трик. Ако скучаеш и имаш време като видиш палката спри плавно на 100 метра след полицаите. После ми кажи какво се е случило
              Абе то много неща може на теория. Включително и да те отнесе ТИР докато седиш и чакаш да дойдат при теб полицаите. Въпросът е какво се случва на практика, а това се разбира само ако пробваш. Иначе теории бол.
              А ти знаеш какво се случва от 1-2 твои опита и си правиш генерален извод, или не си пробвал и търсиш някой друг да пробва вместо теб, или просто си нямаш работа и измисляш разни ситуации докато висиш пред компютъра - кое от всичките?
              Ако имаш някакъв опит може да го споделиш, а не да задаваш задачки на хората, които могат да доведат до разправии с органите.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Треперете от страх и уважение към "органите" и нещата ще се наглагят...
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Не знаех, че целенасоченото провокиране на някой е израз на геройство и начин за "нагласяване" на нещата!
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ми то щото основният мотив ни е: "Е.ал съм им ма..та на тия, те ли ше ми кажат к'во да правя!" ни докара до тук. И това не е само сред обикновените граждани. Такива са ни и политиците. И ако някой евентуално се опита да въведе ред в обществото, всички вкупом надават вой, кой за етажчето, кой за виличката на гьола без документи, кой, че го глобили КАТ, пък комшията не са.... Но забелязвам лека тенденция към промяна в положителна посока и искрено се надявам да продължи.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      А ти знаеш какво се случва от 1-2 твои опита и си правиш генерален извод, или не си пробвал и търсиш някой друг да пробва вместо теб, или просто си нямаш работа и измисляш разни ситуации докато висиш пред компютъра - кое от всичките?
                      Ако имаш някакъв опит може да го споделиш, а не да задаваш задачки на хората, които могат да доведат до разправии с органите.
                      Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Не знаех, че целенасоченото провокиране на някой е израз на геройство и начин за "нагласяване" на нещата!
                      Изпусни малко напрежението, колега.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        ..... ако някой евентуално се опита да въведе ред в обществото.... Но забелязвам лека тенденция към промяна в положителна посока и искрено се надявам да продължи.
                        След 20 години по шосетата случаите в които съм видял КАТ да въведе ред на пътя се броят на пръстите на едната ми ръка.
                        Смея да твърдя, че личния състав на КАТ в огромната си част НЕ Е КОМПЕТЕНТЕН , за да може да си върши работата.
                        Говорете кавито си искате хуморески, но аз не мога да уважавам такива служители, колкото и да ме глобяват и изнудват.Което естествено не значи, че и Вие не бива да ги уважавате.

....и пак да попитам колко са ВЕЧЕ НАКАЗАНИТЕ катаджии , които се крият в храстите???Или някой прави ПиАр на ком.незнамсикой.

В Пловдив е стандарт да влизат контролиращите в насрешното движение, да си стоят в колата и да "контролират" скороста.Разбира се правят го на места където не се забелязват отдалече.Ако ги е грижа за безопастноста, е редно да застанат на "ачик" , за да се забелязват от далеч и всички да намалят скороста...Ама тогава пък кво ще занесат в къщи довечера?

А тия промени "в положителна посока" , дето Вие ги виждате, аз нещо не ги виждам...Със стари труженички ново увеселително заведение, както е известно няма как да стане.Уточнявам, че и клиентите на заведението не са стока...
                        Последно редактирано от rusev; 20-11-10, 22:35.
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Всички знаем кривините и компетентноста на някои служители не само в КАТ, но и във всички държавни институции и е ясно, че скоро нещата няма да станат като по книга. Основният проблем е мафията "Мой човек", която царува там. Кадровият подбор също знаем как се извършва, а някои от нас и по-отблизо... А до кога ще се търпят некадърници и неграмотници, не знам. Мога роман, дебел колкото "Под игото" да напиша по тая тема. Има обаче леки напъни тук-там да се наложи спазването на правилата и законите и от самите органи , може би поради предстоящото ни влизане в Шенген. Предполагам, натиск оказват новите братушки и вярвам, че нещата ще мръднат поне малко.
                          Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                          ......В Пловдив е стандарт да влизат контролиращите в насрешното движение, да си стоят в колата и да "контролират" скороста.Разбира се правят го на места където не се забелязват отдалече.Ако ги е грижа за безопастноста, е редно да застанат на "ачик" , за да се забелязват от далеч и всички да намалят скороста...Ама тогава пък кво ще занесат в къщи довечера?...
                          Мисля, че българинът като цяло погрешно разбира превантивната дейност. А защо ти трябва да виждаш патрулката, за да намалиш скоростта ? Дай тогава да турим по една патрулка преди всяко ограничение, та дано някой благоволи да го спазва! Освен превантивна, органите на МВР имат и контролни функции. Друг е въпросът как се изпълняват и дали някой не злоупотребява с властта си...
                          Последно редактирано от kuzdov; 20-11-10, 23:47.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

....и пак да попитам колко са ВЕЧЕ НАКАЗАНИТЕ катаджии , които се крият в храстите???...
                            Колега , ти наивник ли си , или оптимист ?!

Цитирам част от първия пост в темата :

" МВР ЩЕ наказва катаджиите, които се крият в храстите, ЗАКАНИ СЕ шефът на Охранителна полиция комисар Милчо Енев...."

Ако направим литературен анализ на горния цитат ще видим , че става въпрос за бъдеще неопределено време от една страна . А от друга става въпрос за закана на един софийски комисар . Следователно не е ясно заканата само към софийските катаджии ли е отправена , дали става въпрос за регионален характер на действията , нито пък къде е отправена тази закана : пред правораздавателните органи , или в кварталната кръчма на чаша водка ... с други думи - дали има някаква командно-щабна тежест , или юридическа такава . ... щото закани сме виждали разни ....

...аз пък се сещам за поговорката "Гарван-гарвану око не вади" . И нещо от библията : "Блажени са верующите..."
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

....и пак да попитам колко са ВЕЧЕ НАКАЗАНИТЕ катаджии , които се крият в храстите???Или някой прави ПиАр на ком.незнамсикой.

..
                              Не знам колко са наказаните, но тези снимки ще бъдат пратени на комисарю :
                              Патрулката скрита ли е? Снимки за гласуване

отговора ще го публикувам , та да се знае дет се вика кво е скрито
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Че трябва да има ред е ясно на всички! Ако говорим за "криенето", те (полицаите) отдавна му намериха цаката! Някой правил ли си е труда да брои табелите "радар" с логото на една фирма за осветителни тела, които нацвъкаха буквално през 100-200 метра по основните пътища из цяла България..?!! Могат да застанат където си искат и ще са обозначени според изискванията на закона! Бил съм доста в чужбина и съм забелязал, че уважението към полицая (и катаджията е такъв) идва не само от закона а и от самия полицай! Над половината от полицаите ни са абсолютни тюфлеци (при катаджиите този процент е над 90), които не могат да се наведат да си вържат обувките, камо ли да пробягат 20 метра, въпреки, че би трябвало всяка година да се явяват на физически изпит и да покриват норматив. Как да уважавам някой, който като ме спре смърди като пор, разпасан е повече и от запасняк в армията, говори ми на "Ти" и виждам как калкулира колко лева имам в джоба само като ме погледне...?!! Първата и основна функция на тази професия е да помага на обществото (който е бил в Англия, например - знае за какво говоря) и в този смисъл полицая трябва да е за пример на останалите и като външен вид, и като морал заради правата с които е упълномощен от държавата! Мисля, че няма смисъл да качваме снимки на родни полицаи тука, защото всички знаем за какво става дума в милата ни татковина... Закона си е закон! Респекта от закона идва първо от тези които го налагат (така е в цял свят) и после от личните разбирания на всеки един член на обществото! Когато в България имаме пътни полицаи които изглеждат и се държат като тези в Америка, или като карабинерите в Италия или тези в Англия (които си ходят невъоръжени, защото всяват достатъчно респект само с вида си), Германия или Турция ако щете, тогава ще ни имат и респекта и спазването на закона! Не си мислете, че в изброените от мен държави винаги е било така! Хората там с десетки и стотици години дори, са яли сопите - докато са се научили да уважават закона, защото дори и в най-демократичната държава полицията си остава репресивен орган! Та докато насреща си имаме дебелогъзи тюфлеци или слаботелесни комплексарчета на един шамар от гробищата, които крадат повече от апашите, респект от полицията и закона в България не може да има!

Поздрави
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 21-11-10, 13:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X