Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наказват катаджиите, скрити в храстите. Браво на ком. Милчо Енев !

Чета-чета и не мога да разбера нещо. Какво против имате да се крият? Ако са полицаи като хората, нека си се крият, камери да слагат, ако щат с перископи от землянки да засичат... Проблема не е ли в корумпирания им начин на работа? Май цялата идея е да не се ушумоляват в храстите за да не се вижда как прибират кешовица. Не го знам закона ама, ако катаджиите трябва да са на видно от 200 метра във всяка посока място, я кажете къде да застанат по пътя между София и Боровец. Или стъпим ли на път със завои можем да си правим каквото си искаме защото там полицаи не може да има. Не го разбирам закона с криенето. Навсякъде където има ред си се крият и раздават глоби на поразия. Ние искаме да се обозначават от километри за да знаем кога да намалим. А през останалото време...

Май прекалено дълго съм отсъствал от България... Или?
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Ахъ! Тука е демокрация вече - всеки си прави каквото иска!

Коментар

В друга тема писах, че съм монтирал в джипа си ей тази камера. Ползвам я от месец Юни и няколко пъти съм се спазарявал със скрити в храстите мишоци без дори да се налага да вадя картата и да им плейвам записа. За тези на който не им се чете на руски ще кажа накратко какво прави тази камера:

- записва случващото се напред и случващото се назад (към водача и пътника). Записа от купето е със звук.
        - тагва всеки кадър с GPS координати и моментна скорост
        - тагва всеки запис с ускоренията снети от вградения G-сензор по трите оси x,y и z. Маркира кадъра още веднъж при ускорения надвишаващи предварително зададена стойност. Примерно при удар, дълбока дупка, праг и т.н.
        - подържа FAT32 файлова система (до 32 ГБ SD-карта)
        - при запълването на мястото започва да трие най-старите записи за да си освободи място

Сертифицирана е от фирмата вносител и е утвърдена за внос и употреба в учебните и полицейските коли. Кога всички те ще бъдат оборудвани не знам, но записа се признава за доказателство както в съда, така и пред застрахователните компании, но само ако се предостави оригиналния криптиран формат на записа. Ето как изглежда интерфейса на камерата. Има функция за екстрактване на видеото в нормален .mpeg формат за използване за лични нужди но в този вид не се признава за доказателство. И най-важното че се продава в България съвсем свободно. Доколкото си спомням цената и е около 400 лв. Все по-често срещам камиони с монтирани такива камери. Явно все по-трудни ще стават кокошкарските далавери на камионджиите
        Последно редактирано от elbgt; 08-11-10, 18:04.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Май много дълго си живеем така и вече основни принципи ни се кривят - Смисъла от съществуването на КАТ и пр. под. органи, не е да санкционират вече случили се проблеми (това е последният стадий, когато вече няма какво друго да се прави) - след дъжд качулка, един вид. Целта на дейността им е предотвратяването на проблемите. Изкривяванията са стигнали дотам, че в стремежа си да констатират и осребряват, "КАТ-аджиите" не само, че не правят нищо за целите на превенцията, а дори се стремят да създават предпоставки за нарушения.
          Какъв е смисълът от това, патрул да седи на особено опасен участък от пътя и да се крие? Не е ли очевидно! А ако пред мястото, на което седят има някакво обозначение за присъствието им...? - Във вторият случай няма да има нито едно произшествие - да де, ама и нито един глобен.
          Виж камерата е съвсем друго нещо, поне засега, все още безпристрастна. Не че има нещо лошо и камерите да са обозначени (ако разбира се целта е предотвратяване на ПТП де).
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Май много дълго си живеем така и вече основни принципи ни се кривят - Смисъла от съществуването на КАТ и пр. под. органи, не е да санкционират вече случили се проблеми (това е последният стадий, когато вече няма какво друго да се прави) - след дъжд качулка, един вид. Целта на дейността им е предотвратяването на проблемите. Изкривяванията са стигнали дотам, че в стремежа си да констатират и осребряват, "КАТ-аджиите" не само, че не правят нищо за целите на превенцията, а дори се стремят да създават предпоставки за нарушения.
            Какъв е смисълът от това, патрул да седи на особено опасен участък от пътя и да се крие? Не е ли очевидно! А ако пред мястото, на което седят има някакво обозначение за присъствието им...? - Във вторият случай няма да има нито едно произшествие - да де, ама и нито един глобен.
            Виж камерата е съвсем друго нещо, поне засега, все още безпристрастна. Не че има нещо лошо и камерите да са обозначени (ако разбира се целта е предотвратяване на ПТП де).
            Много точно казано! И това е основното , което ни различава от Белите държави по отношение на безопастността на движението ... е , и пътищата де ... и някои други неща ....
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Само глупости. Аз колкото пъти мина на караулката на околоврастното за Калотина все виждам да се дава по някой лев. Все някой е спрян защото е минал наляво на червено, и то защото трафика не те пуска на зелено. Който му се занимава да ходи да снима. Материал ще има много.

Силно съм заинтересуван от тая камера. Може ли някакъв линк от къде може да се купи?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Чета-чета и не мога да разбера нещо. Какво против имате да се крият? Ако са полицаи като хората, нека си се крият, камери да слагат, ако щат с перископи от землянки да засичат... Проблема не е ли в корумпирания им начин на работа? Май цялата идея е да не се ушумоляват в храстите за да не се вижда как прибират кешовица. Не го знам закона ама, ако катаджиите трябва да са на видно от 200 метра във всяка посока място, я кажете къде да застанат по пътя между София и Боровец. Или стъпим ли на път със завои можем да си правим каквото си искаме защото там полицаи не може да има. Не го разбирам закона с криенето. Навсякъде където има ред си се крият и раздават глоби на поразия. Ние искаме да се обозначават от километри за да знаем кога да намалим. А през останалото време...

Основния принцип на криенето не е превантивен а печалбарски. Основна функция на КАТ би следвало да е предотвратяване на нарушенията. Да ама - не. Основна функция тук е "хващането" на нарушителя. Примери:
                Велико Търново. Затворен е пътя покрай Царевец и е поставен знак забранено влизането в двете посоки. Полицаите не са спрели до знака за да предотвратят влизането, а са спрели 100м след знака, скрити между двете скали под подвижния мост, за да "ловят" нарушители.
                Пътя Стара Загора - Велико Търново (през Хаинбоаз) - ляв завой, преди завоя баун тип легнал полицай само отдясно. Много е лесно ако не го знаеш да подскочиш и да изтървеш завоя. Нормално е полицаите да стоят преди завоя, като ги видят хората да намалят и да не се претрепват. Ха познай къде стоят - зад завоя. И ха познай колко катастрофи стават там...
                Ако се замисля мога да дам още поне 10 примера...
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Преди 9-10 месеца някъде , братовчед ми го спират и правят акт за скорост. Той пуска възражение на акта , с причина , че полицайте са го спрели на жп. надлез . По закон нито те /КАТ/ , нито друг има право да спира там , освен в случай на авария - като по най-бързият начин трябва да се освободи съоражението.
                  Колкото и да е невероятно , братчеда спечели делото. Явно има закони , но трябва да си знаем и ние правата изадълженията.
                  [URL]http://www.youtube.com/watch?v=l-6KeGaZuE4&feature=related[/URL]

Не прави това на другите , което другите неискаш да правят на теб.
                  Конфуций

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Май много дълго си живеем така и вече основни принципи ни се кривят - Смисъла от съществуването на КАТ и пр. под. органи, не е да санкционират вече случили се проблеми (това е последният стадий, когато вече няма какво друго да се прави) - след дъжд качулка, един вид. Целта на дейността им е предотвратяването на проблемите. ...
                    Да, и май от поне 30г. шеф поставя въпроса правилно (май ще доживеем помагащи катаджии ) .

Камерата по-горе и мен ме интересува.
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Те половината знаци стоят от 70те години

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение

Силно съм заинтересуван от тая камера. Може ли някакъв линк от къде може да се купи?
                        От тази фирма закупих камерата, но или са и вдигнали цената или аз не помня добре. Моята е долната. Не си спомням каква беше разликата между двете. Не е ясно от описанието, но беше нещо несъществено и некасаещо ме.
                        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Вместо да ги наказват да вземат да им вдигнат заплатите,че да има какво да пазят и те сами ще излязат от храстите.Ударили го на сьвест нашите и се чудят що скубели,интереса клати феса.
                          Камерката е много добра идея - тук няма смисьл да купувам такава защото полицая има.Как си пусне сирените се пуска и тая камера,че в много случаи и доста преди това.И няма как да споря в сьда,ония отива сьс записа там,няма как да мрьнкам,че сьм карал с 30,а той льже.Без видео мога да боря делото,но ако полицая е там с видеото...............дрьн и разходите по делото плащам,че и глобата.

Никой не ги брьсне за 2 стотинки тия хора в тая професия,а се чудим защо попадаме на тьпунгери в храстите с обьрнат знак над главите им.Не ги защитавам,но вината не е само тяхна.

Да питам - с какво ще ги накажат,колко ще им вземат?Той ако стои в храстите може да направи и 200 кинта днес,ако го наказваш с 20 какво го брига него?500 можеш ли да го глобиш при тяхната заплата???Или ще го мьмрят пред строя???

Аз като имам какво да пазя си го пазя или стоя гладен,не лежа на ухото,че ако оплета конците някой можел да ме накаже.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Айде стига с тия заплати, да не би да си ги заработват - моята не е много по-голяма.

Ако ще и като на цял министерски съвет да му направят заплатата, той пак ще взема подкупи. Защото НИКОЙ не го контролира и няма от какво да го е страх.

Коментар

Точно преди няколко дена на влизане в София по Цариградско шосе си говорихме с колегата, че големия храст между двете платна на Църна маца никой няма да до отреже, въпреки че пречи на видимостта. Всички знаят, че там има полицаи, но те си се крият за да не губят тренинг.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                Основна функция на КАТ би следвало да е предотвратяване на нарушенията. Да ама - не. Основна функция тук е "хващането" на нарушителя.
                                Остатък от времето когато приоритета беше отръскването на последния...

Между другото в оранителна полиция виждам все повече млади полицайчета. В КАТ обаче такова нещо почти няма...Там са едни шуробаджанащини. И едни ояли се мастити типове... Те тия няма ли да се пенсинират вече бе...

ПП. Преди време ми се случи да улуча обучението на курсанти в КАТ. Чакам на кръстовището на графа и канала - светва червено, жълто и пак червено и така два пъти - и никой не минава. На второто червено не ми издържаха нервите и тръгнах (прецених, че светофара е развален) - направих обратния завой в посока НДК и хоп - палка. Младо курсантче, явно на практика. След секунди дотича батко му - за моя голяма изненада дойде от посоката на таблото за управление на светофарната уредба. Като с магическа пръчка сфетофарите се бяха оправили вече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X