Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да закрием летищата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да закрием летищата!

Военните отдавна нямат нужда от НИКАКВИ летища - военна авиация няма. ЦИВИЛНИТЕ обаче имат. А че ти не четеш новините, не може да се превръща в мой проблем. Ако още ще квичим за толерантност.
    Работата започва да прилича на идеята на davc. Това е естественото развитие на историята. Продължение на примерно истерията на някви родители, чиито деца бяха стъпкани на входа на някъв чалга концерт на стадион. И истерията им тип "Мамицата и на държавата!!!" А къде са посред нощ собствените им десетгодишни деца - не било тяхна работа.
    Някой е достатъчно безотговорен да седне зад волана, без да може да кара. И затова някой трябва да изпочупи моя двор? А каква ще е файдата? Идиотчето не може на четири ленти, какво ще направи след 20 километра в единствената? Тогава какво да затворим?
    Май горнобанската баня, викам аз ...

Коментар

Ама вярно ли ограничение от 80 км/ч за няколко минути ви е проблема? Да ви имам проблемите!
      Намаляване на катастрофите се постига с градивна критика от страна на КАТ. Или защото няма КАТ, дай да слагаме мантинели. Я някой да раздаде и бронежилетки, защото то и дьржава няма.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        1. Ама вярно ли ограничение от 80 км/ч за няколко минути ви е проблема?
        2. Намаляване на катастрофите се постига с градивна критика от страна на КАТ.
        3. Я някой да раздаде и бронежилетки, защото то и дьржава няма.
        1 - и на мен това ми е чудно.
        2 - вършат работа и застрахователи, и съд. Няма и от трите породи, обаче.
        3 - работим по въпроса.

Коментар

Тези "летища" не пречат на никого а биха могли (недай Боже) да бъдат необходими. Изобщо не става дума за военни цели. Друг е въпросът, че за да могат да се използват аварийно, трябва да се разкарат всички билборди от въпросните участъци на магистралата. А защо не и навсякъде.
          Дърветата край пътя, по никой начин не са ми създавали проблем за 25 години активно шофиране. Изпречвали са ми се пешеходци, коли, крави, кокошки, коне, но дърво никога досега.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Тези "летища" не пречат на никого а биха могли (недай Боже) да бъдат необходими. Изобщо не става дума за военни цели. Друг е въпросът, че за да могат да се използват аварийно, трябва да се разкарат всички билборди от въпросните участъци на магистралата. А защо не и навсякъде.
            Дърветата край пътя, по никой начин не са ми създавали проблем за 25 години активно шофиране. Изпречвали са ми се пешеходци, коли, крави, кокошки, коне, но дърво никога досега.
            Тъй. Билбордове наслагали, пък мантинела - не. Демек правим всичко друго, ма не и това дето трябва. А както казах те и на мен не ми пречат. Стават гадни катастрофи там. Нищо повече, ама не е ли достатъчно?

А сутринта слушах за един заспал по време на шофиране в София, при това май в центъра. Не разбрах къде точно. За това иде реч.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, наистина летища има наоколо, но я си представи например пожар или земетресение и разцепена писта на Граф Игнатиево.
              Мобилни мантинели е хубаво да има, но като знаеш адекватността на ГъЗъ, полиция, и т.н., няма да бъдат махнати навреме при необходимост.
              Мисля, че най-евтиното и безопасно решение е преди "летището" няколко реда "бутони" за събуждане на спящите а след това видимо милиционерско присъствие, като възпираща мярка за рейсъри.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Спарки, наистина летища има наоколо, но я си представи например пожар или земетресение и разцепена писта на Граф Игнатиево.
                Мобилни мантинели е хубаво да има, но като знаеш адекватността на ГъЗъ, полиция, и т.н., няма да бъдат махнати навреме при необходимост.
                Мисля, че най-евтиното и безопасно решение е преди "летището" няколко реда "бутони" за събуждане на спящите а след това видимо милиционерско присъствие, като възпираща мярка за рейсъри.
                Да, и това е вариант. Или просто няколко камери, където трябва. Някакви адекватни мерки, въобще. В момента няма никакви.

...а в района не е само Граф Игнатиево. Погледни на картата и сам ще видиш. Поне още три са. Виж за около другото - това на пътя към Кулата, не се сещам какво има наоколо и дали изобщо има нещо.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-близкото е в Крайници, м/у Дупница и Самоков но се съмнявам че там може да кацне нещо по-голамо от АН-2 например.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Да бе, това пък с дърветата и през ум не би ми минало (че някому е възможно да пречат). В съществуването на дървета край пътя аз поне, виждам само положителни страни: Хвърлят сянка - нещо много приятно особено в прегорялата юлско-августовска пловдивска Тракия. Под тях остава и трева - изобщо, създава се съмсем друг микроклимат. Създават и шумоизолираща завеса около пътя. Просто емоционално радват окото но монотонната магистрала. И нещо, което съвсем не е на последно място - постоянно "пяркащите" се дървета в периферното зрение поддържат някакъв тонус на възприятията и съвсем буквално събуждат съзнанието (поне върху мен, съвсем определено имат такъв ефект).
                    А че някой може да се шибне в дърво - ми възможно е (не, ами се случва), но то по същия начин, някой може да премине през три платна на магистрала/летище и да направи катастрофа в насрещното, всъщност, какво му пречи на такъв майстор и евентуална мантинела - просто ще я прехвърчи. Та то, ако няма дървета край пътя, ще има канавка, или какво - и канавките да махаме...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Светът е пълен с хора, на които им пречи собственото невежество или глупост. Естествено, демократичното възпитание им дава крила в опитите да си "решат" проблема.

Коментар

Ма стига сте я плювали тая демокрация!
                        Това - да настояваш за нещо в ущърб на обществото, само защото на теб така ти изнася (или дори само си мислиш, че така ти изнася), няма нищо общо нито със самата демокрация, нито пък произтича от демократично възпитание, или прочие манталитет.
                        Това си е просто елементарна наглост и дебелоочие...
                        А да успееш да наложиш (примерно, благодарение достъп до власт) въпросното си настояване, при същите условия, е типичен тоталитаризъм - т.е. антипод на демокрацията!

Коментар

Съгласен съм с мнението, че по-добре да има отколкото да няма. Тези писти едва ли са най-голямото гробище на България. А Русе - Бяла?
                          Решението е съвсем просто - "грапава" маркировка да буди заспалите и полицейско присъствие (преди имаше почти винаги, то си е и "хранилка") или камера като в Холандия на мигистралите - снима те в началото, снима в края, ако средната скорост е над 80. - честитка.
                          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            А да успееш да наложиш (примерно, благодарение достъп до власт) въпросното си настояване, при същите условия, е типичен тоталитаризъм - т.е. антипод на демокрацията!
                            А какво правим, когато настояването е отчайващо тъпо, но също така и популярно? Демокрация, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              А какво правим, когато настояването е отчайващо тъпо, но също така и популярно? Демокрация, нали?
                              Когато нещо е много тъпо и същевременно много популярно, това означава, че има някакъв сериозен проблем в обществото. Генезиса на проблема изобщо не е задължително да има някаква връзка с демокрацията (като правило, дори напротив). Виж, решението може да е демократично, което е много сложно, изисква големи усилия и не по-малко умения - а може и да е недемократично (обикновено касае само "симптомите").
                              Като красноречив пример може да се посочи чалгата да кажем.

Коментар

И аз за това говоря. И не, някои такива проблеми нямат демократично решение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X