Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    ...
    А твоя Convoy от България ли го купи, че ми се струва, че нормалната му цена си е като в линка, който дадох. В ebay не намирам Convoy за над 40$.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      А твоя Convoy от България ли го купи, че ми се струва, че нормалната му цена си е като в линка, който дадох. В ebay не намирам Convoy за над 40$.
      Да,много информация има в ловния форум,основно от ползватели
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Горе съм постнал осцилограми и измервания. Какво "би трябвало" не ме интересува. Премерил съм, и със сигурност меренето ми е коректно. Това работи само "напълно включено - напълно изключено", управлява се по PWM от MCU-то на 16 килохерца. Виж осцилограмите. От другата страна има още части, даже въпросните да не са точно транзистори. Може например да им се ползва само термозащитата - това че даден чип е правен с някакъв замисъл съвсем не значи че в дадена схема се ползва точно за това. Линеен регулатор на ток, ползван като линеен такъв, няма място в драйвър на фенер - ефективността ще е никаква, а загряването огромно.
        Хич и не се замислих, че е линеен. Предположих, че е някакъв хитър чип с вътрешен feedback резистор дето работи импулсно. Ако не е така т'ва малко променя всичко... Ама променя и идеята ми, че аналог на малко милиампери ще ми свърши работа...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Еми прати го и твоя да го премеря и сравня. Пък току виж после се окаже че разликата не е само в цената.
          Съгласен, за моя сметка ще ти го пратя дори! И не твърдя че няма разлика, а просто ми се струва че разликата не отговаря на разликата в цената между 15 и 150лв.
          Има обаче проблем - довечера заминавам за 1 или 2 седмици, така че ако ми дадеш днес по навреме координати ще ти го пратя още днес пък ще ми го върнеш след 1 или 2 седмици пак за моя сметка. Ако не успеем днеска с пращането, уговорката остава за след командировката ми, ще ти напомня!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Имаш ЛС.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              Хич и не се замислих, че е линеен. Предположих, че е някакъв хитър чип с вътрешен feedback резистор дето работи импулсно. Ако не е така т'ва малко променя всичко... Ама променя и идеята ми, че аналог на малко милиампери ще ми свърши работа...
              Няма как да е импулсен с тоя размер, за тоя ток и без външни компоненти. Върху платката друго няма - процесора, 8 такива и 2 резистора.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интересно как регулира тока. Явно е на % от максималният възможен, защото feedback резистор няма (поне колкото такива разгледах).

Сега се замислям, че ако си намеря някой с feedback резистор и 3 режима ще е достатъчно да сменя резистора с по-голям и да огранича тока до търсеният от мен . Почвам да ровя в китайските сайтове!

Коментар

Интересно как регулира тока.
                  Не го регулира.

Явно е на % от максималният възможен
                  Именно. Все пак ако батерията и диода са прекалено мъдести ще го ограничи до някаква стойност. Ще го ограничи и ако прегрее, или ако се случи късо след драйвера.

Сега се замислям, че ако си намеря някой с feedback резистор и 3 режима ще е достатъчно да сменя резистора с по-голям и да огранича тока до търсеният от мен . Почвам да ровя в китайските сайтове!
                  Кажи какво конкретно искаш да направиш и за какво ще се ползва, пък аз ще ти кажа кое е правилото решение. Да търсищ драйвер за ампери и да го намаляваш за милиампери е нонсенс, пък и най-вероятно няма да работи, освен че ефективността му ще е такава, че по-добре да си сложиш линеен.

Коментар

Търся някакъв драйвер с 3 режима и максималният да е 100-200mA . Захранване - 3 х АА батерии. Трябва да е импулсен, че се гони максимално КПД.

Коментар

Какво е напрежението на изхода? В смисъл, какви и колко диода ще захранва това?

Коментар

Ей ви тестове на най-различни драйвъри. Има информация и къде се продават:
                        http://lygte-info.dk/info/indexLedDrivers%20UK.html

Коментар

1 диод, step down драйвер се търси. Гледах една подобна страница сутринта с доста повече драйвери, но неще не си харесах от нея. Харесах си варианти да си го направя сам, че даже почнах да гледам как се програмира ATtiny 12 и 85 . Ама ще е голям overhead за 1 лампа цялата тая работа...

Коментар

Поздравлвния на Sparky за положенив труд! Само се чудя, толко ли не можахте да намерите един светломер...
                            На модерните телефони сензорите също мерят светлина, колко точно е друг въпрос

Коментар

Абе май не е толквоа просто. Аз имам уред, ама той мери в точка (и съответно в луксове което май трудно се приравнява на лумени). Ама с него сравнявам еднакви източници при различни режими.

Иначе ако се мерят два фенера и единият е по-насочен от другият уреда дето мери в точка е фира. Трябва нещо дето хваща целият светлинен поток.
                              Последно редактирано от brum; 15-10-15, 16:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Поздравлвния на Sparky за положенив труд! Само се чудя, толко ли не можахте да намерите един светломер...
                                Тоя месец съм си поръчал твърдомер. Светломер по-нататък - и на мен ми се иска да имам всичко, ама вече свършва мястото вкъщи. Ама и той не мери в лумени, така че в случая няма да свърши твърде много работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X