До: Кърлежите- какво сочи Вашият опит?

От преди няколко дни е разказа на познатата ми.

Първоначално публикуван от komisar

Преглед на мнение

. Преди това ги намазват с каквото имат под ръка, та дори и дефламол.
. Преди това ги намазват с каквото имат под ръка, та дори и дефламол.  

Минавайки през едни треви - някъде 1.50 м. широка ивица, с височина не повече от 30-40 см. след известно време усетих, че нещо ми лази по крака. Погледнах небрежно - нещо като паяче ми лазеше по кожата, даже бяха 2 броя - тръкнах ги с ръката, както когато прогонваме муха. Да, но след малко пак усетих движение - поглеждам, гадините пак там.
 Минавайки през едни треви - някъде 1.50 м. широка ивица, с височина не повече от 30-40 см. след известно време усетих, че нещо ми лази по крака. Погледнах небрежно - нещо като паяче ми лазеше по кожата, даже бяха 2 броя - тръкнах ги с ръката, както когато прогонваме муха. Да, но след малко пак усетих движение - поглеждам, гадините пак там.  Бре, вече се бях прибрала в къщи и ги огледах по-сериозно - тогава видях, че са кърлежи - точно като на снимките по-горе. За първи път ми се случваше изобщо в живота да ме налази кърлеж, направо ми настръхна косата
 Бре, вече се бях прибрала в къщи и ги огледах по-сериозно - тогава видях, че са кърлежи - точно като на снимките по-горе. За първи път ми се случваше изобщо в живота да ме налази кърлеж, направо ми настръхна косата  - взех трескаво да ги бутам, но не падаха гадините мръсни. Тогава грабнах ножа и буквално ги остъргах, паднаха на пода и почнах да ги кълцам с върха на ножа. Обаче, познайте - нищо им нямаше и продължаваха да шават
 - взех трескаво да ги бутам, но не падаха гадините мръсни. Тогава грабнах ножа и буквално ги остъргах, паднаха на пода и почнах да ги кълцам с върха на ножа. Обаче, познайте - нищо им нямаше и продължаваха да шават  След като видях, че не мога да ги убия, взех пинсета, хванах ги и ги пуснах в една чаша, а отгоре налях първото което ми попадна под ръка - белина.... И се успокоих. На другата сутрин поглеждам с любопитство в чашата и...изтръпнах - гадовете ги нямаше вътре
 След като видях, че не мога да ги убия, взех пинсета, хванах ги и ги пуснах в една чаша, а отгоре налях първото което ми попадна под ръка - белина.... И се успокоих. На другата сутрин поглеждам с любопитство в чашата и...изтръпнах - гадовете ги нямаше вътре 
 и започнах да ги търся наоколо, докато по едно време не ми се прокрадна мисъл, че все пак белина е това, няма как да оцелеят в нея, да изпълзят и да почнат да се разхождат из къщи в търсене на жертви... Та се вгледах по-сериозно в чашата и ги открих - бяха се обезцветили почти на 100% - направо бяха станали блондинки.
 и започнах да ги търся наоколо, докато по едно време не ми се прокрадна мисъл, че все пак белина е това, няма как да оцелеят в нея, да изпълзят и да почнат да се разхождат из къщи в търсене на жертви... Та се вгледах по-сериозно в чашата и ги открих - бяха се обезцветили почти на 100% - направо бяха станали блондинки.  

Обикновено така се къса главичката - след здраво чесане под потника подир 6 ракии...
 Обикновено така се къса главичката - след здраво чесане под потника подир 6 ракии...
 . Махам "на сухо", обратно на часовниковата стрелка... Прочетох всички мнения дотук, с много от тях съм съгласен. Ама, всеки му е "хванал чалъма" като гледам. Успех в борбата и по- малко кърлежи това лято!
 . Махам "на сухо", обратно на часовниковата стрелка... Прочетох всички мнения дотук, с много от тях съм съгласен. Ама, всеки му е "хванал чалъма" като гледам. Успех в борбата и по- малко кърлежи това лято! 

)Да се потърси лекарска помощ.Ако няма възможност мазане с олио помага в повечето случаи (макар че един го чакахме 2 часа по този начин и не излезе).Никакво нагряване с цигара,бодене с игли и така нат.Когато е "натежал"(напил се с кръв) вземе ли да го париш и прочие вижда "зор" и връща част от кръвта обратно.Така шанса от зараза е по-голям.
)Да се потърси лекарска помощ.Ако няма възможност мазане с олио помага в повечето случаи (макар че един го чакахме 2 часа по този начин и не излезе).Никакво нагряване с цигара,бодене с игли и така нат.Когато е "натежал"(напил се с кръв) вземе ли да го париш и прочие вижда "зор" и връща част от кръвта обратно.Така шанса от зараза е по-голям.

Коментар