Още малко тунинг. Поставяне на втори ремък.

Свалят се двете филтърни кутии и се пробиват с замба 2 отвора 4 мм. Необходим е втори респиратор за донор на части.

Втория ластик трябва да е по къс за да може хубаво да прилепва маската.

С така направеното подобрение маската приляга по плътно и не убива толкова на носа.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно респиратор МП-70
Свий
X
-
Хубаво подобрение на респираторната полумаска МР70.
Но, от 09.04.2020г. , цялото семейство преминахме на наистина качествуна, съвременна полумаска 3М 7500( в трите размера, според големината на главата, съответно: 3М 7501 ,,малък", 3М7502-,,среден" и 3М7503,,голям").
Ето напйлно окамплектована полумаска 3М 7503.
След покупката на тези маски, се отказах да подобрявам филтърните кутии на полумаските МР70.
https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
-
ЗМ 7503 се оказа много лека, много удобна полумаска. Докато беше задйлжително носенето на маски, всички дни, в които бях на работа я носех по около 10 часа на ден. Никакви проблеми. Вечерта, измиване и изчеткване на цялата полумаска с топла вода, течен сапун и твърда четка на зъби. Щателно измиване на обтуратора. След това дезинфектиране на полумаската с етилов спирт, концентрация 90%. Веднъж седмично, маската се разглобява, отделя се челния капак-апликатор(с изписаните по него фирмени надписи и спецификация) от обтуратора и щателно се извива с топла вода и течен сапун. След това, процедурата с дезинфектиране с етилов спирт. В дните, в които ме мързи да мия полумаската с вода и сапун просто като се прибра щателно я напръсквам отвътле и отвън с етилов спирт. Процедурята със спирта, понякога извършвам и когато съм на работа и няма хора при мен, поради което не се налага да нося маската непрекъснато. са с капсулована филтърни кутия и също се мият и поддържат лесно. На първият комплект филтри, извърших разглобяване(състоящо се в снемане на предния капак на всяка една от двете филтърни кутии) и впръскване на етилов спирт в самия филтриращ елемент. Филтрите са P3R. От чисто финансово-бюджетна гледна точка, подобна полумаска за многократна употреба е много по-изгодна, в сравнение с маските за еднократна употреба, с ниво на защита FFP3.
Но, ако човек няма друго, респираторната МР70 полумаска със здрав и недеформиран обтуратор и изправни вентилационни клапи е много по добра алтернатива и опция, която реално защитана устната кухина и носоглътката много по-надеждно, в сравнение с тия маски , тип ,,хирургически", а пък за онези парцали, които куцо, кьораво и сакато започна да шие и да продава, да не говорим.https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
-
Интересно, така както си фиксирал катарамките за стягащия ремък на МР70 за корпуса на самите кутии, при пристягане на полумаската към лицето, не се ли стига до изваждане на филтърните кутии от обтуратора на полумаската? Впечатленията ми и от седемте полумаски МР70, които ми минаха през ръцете, през изминалият месец и половина са точно такива.Често се случва да се изваждат от обтуратора филтърните кутии на МР70, дори и без да се прилага сила, или пък рязко да се дърпа полумаската. Все си мисля, че като се фиксира един ремък към филтърните кутии, при пристягането на ремъците, същите ще дърпат назад филтърните кутии, един вид ще ги ,,теглят" по посока на ушите и филтйрните кутии ще излизат от обтуратора, коета в крайна сметка ще доведе до постоянно или поне често разхерметизиране на полумаската.Първоначално публикуван от siem Преглед на мнениеВтори опитhttps://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
-
МР70 си е една чудесна субкомпактна респираторна полумасчица, която,ако се ъпгрейдне сериозно(да се разбира: нов обтуратор, изработен от силикон и нови филтърни кутии, с вътрешна дълбочина от 10-12-15 мм, при запазване на същата им идея за состав на филтърния елемент в кутиите), една по-съвременна(полимерна) катарамка(защото оригиналната метална, има склонност да прокъсва гуменият фиксиращ ластик), ще стане ТРЕПАЧ! Ама ,,ЗЕБРА" АД не рачиха да подобрят нещо. Иначе, дори и без ,,ъпгрейд" МР70 обезпечава доста по добра защита на дихателните пътища, в сравнение с онези платнени ПАРЦАЛИ, които наводниха пазара. Да, в сравнение с еднократни полумаски с ниво на защита FFP3( например 3М ,,DRAGER" и т.н), полумаските МР70, ще бъдат по-зле(осебено, ако не се добави неща във филтърните им кутии), но пък МР70 имат огромното предимство да бъдат евтини и да можеш да си правиш филтриращ елемент от подръчни средства, налични в дома, или в гаража.Първоначално публикуван от siem Преглед на мнениеМани ги тия.
Прекаляват с вътрешната дезинфекция вечер. Ние тук си говорим, че МР-а е по добър от обикновените еднократни и многократни маски, а не че е най-доброто, а те скачат.
Това например, което andreiS40 показа като тунинг ми се вижда разумно,( да не ме налазят) но разбира се не най-доброто. И той не го твърди.
Аз продължавам да си работя с моята. Гадничко е, но ако го погледнеш от друга страна- калява волята.https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
-
Коментарите са, че ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ /ОСВЕН АКО НЕ Е ОПИТ ЗА ,,ГАРГАРА", МАЙТАП С НАС/ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ! НИКАКВА ТАЙНА НЯМА, КАКТО В КОНСТРУКЦИЯТА, ТАКА И В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТЕЗИ ПОЛУМАСКИ МР70! Към 01.01.1990г., също не са съществували никакви тайни по отношение конструкцията и изпълнението на респораторните полумаски МР70. Това е просто средство за индивидуална защита на дихателниште пътища, с подчертано индустриално приложение.Първоначално публикуван от sith Преглед на мнениеНяма да коментирам или оспорвам коментарите на "разбирачите" тук,които обсъждат един наистина качествен БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ.....или по-точно - продукт на ИНДУСТРИЯТА на НРБ.......Само ще споделя един факт......Братовчед ми е химик в т.нар. компания "3М' в Миенаполис САЩ......Същият е дипломиран химик в "ХТИ" с Диплом - отличен 6 за 1989г.......Специализирал е в Германия и завършва дисертация в ОКСФОРД.....това не е от значение......През далечната 1990 г. един "турист" от САЩ се сдобива с маската МП-70 и я изнася от БГ в кутия от сирене......В последствие същият този "турист" се издига до стъпалото-"мениджър производство" в прехвалената Ви фирма 3М.......айде сега да Ви чуя "коментарите"...........
Наистина са добър продукт, евтин и широкодостъпен продукт, но си имат недостатъчци също така. Основинят недостатък е малкият вътрешен обем на филтърните кутии. Това се дължи на изключително малка дълбочина на филтърните кутии. Освен това, маската кондензира жестоко, ама наистина жестоко! За половин час носене, което не е свързано със сериозна двигателна активност /просто ходене пеша до офиса на "Еконт" и редене на "опашка" от клиенти/ и вътре в обтуратора имаше ВОДА! Не просто капки, а малко вода..
А да говориш, че цитирам "в прехвалената Ви фирма 3М",хайде моля..Постингът ти е равнозначен на това, което прави Бай Ганьо в градската баня на Виена /"Булгар, Булгаар"/.
Респираторната полумаска МР70, е абсолютно елементарна за изпълнение. Произвеждаха ги в едно от предприятията, под шапката на "Металхим" в родния ми град. МР70 си е една добра, доста добра респираторна полумаска за многократна употреба, но до тук. На днешно време, ако не се осъвремени, просто си остава компромис, по отношение степента на защита на дихателлните пътища.https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар