Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно респиратор МП-70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
    Тая вечер по БТВ новините. Теодора Трифонова влезе при болните. Нещо май не можах да видя добре, ама на муцунката МР-ка ли беше сложила или нещо друго?
    Иначе наметалото и чорапите дето ги намъкна не знам дали са били на "въоръжение" в БНА, но 86-та година в нашто поделение ги имаше в изобилие.
    да, с МР-70 е, предпазното наметало е същото , дето го помним от 80-те, докторът е с по- модерен и с маска, но чорапите му са от "онзи" същия комплект "газ, чорапи, наметало"

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:btv.JPG Прегледи:0 Размер:151.9 КБ ID:6586335

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:btv 3.JPG Прегледи:0 Размер:148.8 КБ ID:6586339

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_897975.jpg
Прегледи:410
Размер:155.6 КБ
ID:6586336
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      .....да, с МР-70 е, предпазното наметало е същото , дето го помним от 80-те, докторът е с по- модерен и с маска, но чорапите му са от "онзи" същия комплект "газ, чорапи, наметало...
      ]
      Е , някои наметалото го помним още от 70-те .А и още тогава с ръкавиците и чорапите си бяха на въоръжение в БНА.

Всъщност , наметалото и чорапите са смислени. По принцип . Недостатъкът му е , че лесно се цепи. А и падне ли цигара на него - прави дупка .
      Иначе за дъждобран се е утепАло.

...а МР-70 -та .... ами дет се вика : това има в склада , това дава старшината .

Онзи ден гледах докато генерал- фелдфебела командваше на дупетатите "Кръгом , бегом!..." , гавазите му бяха изтукани като пингвини баш с МР-70 . Уж УБО-то било с модерно оборудване ...
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 10-04-20, 20:37.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Това дето се цепи е ЛЗК (прилича на зелен целофан от едната страна, а от другата е леко мъхесто), то е за еднократна употреба и си има срок на годност. В канцеларията ги горихме бракуваните на времето-имаш чувството, че печката ще излети и тя през комина. Другите дебелите са ОЗК и се за многократна употреба и целия комплект си тежи доволно. Като чуехме "ОЗК като шлифер облечи!ГАЗ!" и беше ясно, че ще ставаш в собствен сос.
        П.П. Владо ме хвърли в едни спомени, ама бяхме млади и някак устискахме
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
          .... Другите дебелите са ОЗК и се за многократна употреба и целия комплект си тежи доволно. Като чуехме "ОЗК като шлифер облечи!ГАЗ!" и беше ясно, че ще ставаш в собствен сос.
          П.П. Владо ме хвърли в едни спомени, ама бяхме млади и някак устискахме...
          ...като шлифер нАдай се .
          Помниш ли като комбинезон за колко беше норматива ? Ама баш целия комплект : ОП-1 със сЕ чорапите и ръкавиците .
          ... а кат не се включиш : Остави! ... И аре пак Газ!... доде вземеш да се включваш

... а па баш кога обработваш (примерно ) 155-ти МСБ със дихлоретан , както си в пълно бойно снаряжение с горния ОЗК , плюс капута - и да земе коварния враг да ви нападне , та аре кръгова отбрана на рубежа ... а то 32 градуса на сянка ... не че има сянка ...
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            ... а то 32 градуса на сянка ... не че има сянка ...
            Кратките ми лични преживявания от навличането на това облекло бяха точно в такива условия ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Едно е болницата без голямо натоварване, друго е с физическо натоварване.
              Има по-удобни латексови костюми, но са за еднократна употреба. И с тях за 20мин. сравнително тежка работа на 50+ градуса ставаш в собствен сос. Повече мори маската, аз не съм по спорта и съм пушаш, с маската въздуха ми свършва бързо. Най-общо казано като качвам стъпала сравнително бързо без маска се задъхвам на 7-я етаж, а с маска още на 3-4 етаж. За това преди подобни дейности повечеко вода и не трябва да си гладен за да не ти прилошее.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

И ква стана тя сега!?
                Най-голямата и частна телевизия у нас, екипира един от топрепортерите си /обидно - поне да беше някой корав космат българан дето жули сяка вечер половина литър ракия с туба бира за разредител, ами то - прекрасно същество от нежния пол/ да влиза в Зоната с допотопната соц МР-ка дето ставала само да плаши комарите и пролетните мушички.... Тц, тц, тц, абе що не четат тея хора Форума, що не слушат какви указания дават тука коскоджамити ОЗ-та и прочие обикновени специалисти...

Коментар

• Vlado_Ts
                  Vlado_Ts коментира
                  Редактиране на коментар
                  E, екипировката е предоставена от болничната администрация (то добре и че не е от въпросната телевизия , че щеше да е голям резил), ама карай да е весело, че някои хора вече изтрещяха от домашния арест .

• jordanov sv
                  jordanov sv коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е те тука у тая тема като гледам сите сме яко на бачкане, само Чавдар е на домашно...
                  Щом е от болничната администрация предоставена, мисля че всеки коментар става излишен.

За почерпката. тебе мога да те черпя винаги и по всяко време, ама щото си заварчик и си от ПМУ-то. За тунинга на МР и кризата просто нямаш шанс, уви...

Мани ги тия. Прекаляват с вътрешната дезинфекция вечер. Ние тук си говорим, че МР-а е по добър от обикновените еднократни и многократни маски, а не че е най-доброто, а те скачат.

Това например, което andreiS40 показа като тунинг ми се вижда разумно,( да не ме налазят) но разбира се не най-доброто. И той не го твърди.
                Аз продължавам да си работя с моята. Гадничко е, но ако го погледнеш от друга страна- калява волята.
                Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Наско
                  Наско коментира
                  Редактиране на коментар
                  Много си прав ! На които не му харесва да не си я купува и използва.
                  Пък и на никой не пречи с подобряването на маската.

Няма да коментирам или оспорвам коментарите на "разбирачите" тук,които обсъждат един наистина качествен БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ.....или по-точно - продукт на ИНДУСТРИЯТА на НРБ.......Само ще споделя един факт......Братовчед ми е химик в т.нар. компания "3М' в Миенаполис САЩ......Същият е дипломиран химик в "ХТИ" с Диплом - отличен 6 за 1989г.......Специализирал е в Германия и завършва дисертация в ОКСФОРД.....това не е от значение......През далечната 1990 г. един "турист" от САЩ се сдобива с маската МП-70 и я изнася от БГ в кутия от сирене......В последствие същият този "турист" се издига до стъпалото-"мениджър производство" в прехвалената Ви фирма 3М.......айде сега да Ви чуя "коментарите"...........

Коментар

• Пенчо
                  Пенчо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Освен, че е имал за вуйчо някой повече от владика, за друго не се сещам.
                  п.с. той ли е бил туриста?

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  А по старото производство на полумаски на ЗМ откъде идва?От същите извънземни построили пирамидите ли?

И що я е слагал в кутия от сирене баси...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• sith
                  sith коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами защото 1990 имаше ВКР и Милиция......а не "ПОЛюЦИЯ"........

• davc
                  davc коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е и!

12334567890

• Vlado_Ts
                  Vlado_Ts коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз не виждам и какво общо има ВКР-то в случая , ама аре ...

Ами "просто" И.......Ти понеже си разбирач-ще си отговориш сам.......

Коментар

• davc
                  davc коментира
                  Редактиране на коментар
                  ..........

Ма ти да не би да си мислиш, че през '90-та тая маска е представлявала някакъв секрет! Отделно, че тогава да изнесеш тенекия сирене си беше по-чуднО чудо отколкото да се качиш на самолета с противогаз, плащ, чорапи и прочие (и не че и сиренето беше секретно, ми просто нямаше откъде да се вземе - пък че и чак тенекия)
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ееее защо не и двете?Залязващ партиен секретар със светло бъдеще на изгряваща мутра, междувременно в структурата на МВР(тва последното по Владо_Тс).
                  Вие във вашия край и яйца нямахте, беше се жалвал преди време, хляба и той беше с купони и връзки, абе ужасТ.

• davc
                  davc коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еми немаше си (то само това да беше немало - е-е-хей-й), кво да се прави.
                  Но не е за това темата де. Ама младежът пребозал с Щирлиц...

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  Верно така беше, а за краставици и домати хората умираха докато чакат по опашки, лично съм ставал свидетел.
                  Но да оставим нашите дребни чревоугочднически неволи, трудещите се в Миенаполис??, САЩ са нямали дори маски, с които да работят.

Мр колкото и да е добра просто е морално остаряла и иска подобрение ! Първо с убиването на носа . После с кутиите за филтрите . Може да се пусне и модел цяла маска с шлем . Евтина цена и тогава ще са първи на пазара в България най вече от строителния бранш!

Коментар

Първоначално публикуван от sith Преглед на мнение
                  .....През далечната 1990 г. един "турист" от САЩ се сдобива с маската МП-70 и я изнася от БГ в кутия от сирене..... .
                  Оооо, хайде стига глупости от евтино шпионско романче! Точно пък през 1990-та такава конспирация за толкова "хай-тек" продукт ... Че и да я крие в кутия от сирене? Все едно посолството няма неприкосновена дипломатическа поща, в която не маска, ами не знам какво още може да се изнесе, без каквито и да било ядове, ако чак толкова е необходимо.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето едно предложение:

С 3 филтърни кутии. Диша се по леко и увеличава ресурса на филтрите.
                    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:P1011020.JPG Прегледи:0 Размер:444.7 КБ ID:6588564
                    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Kirilpm
                      Kirilpm коментира
                      Редактиране на коментар
                      Това ми допада като идея и ще го направя на моята, понеже едната и клапа липсва.Едва ли ще я сложа в близко бъдеще, но не ми е излишно да я приведа в годен вид и да я имам като резерва.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X