Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масово бедствие и сценарии, оръжие и начини за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Масово бедствие и сценарии, оръжие и начини за оцеляване

Аз уважаеми колеги, взех че както обикновено се позачетох малко по-сериозно относно какво точно е станало покрай урагана Катрина... ако въобще някой може да каже че знае точно какво е станало... Но тук, там по разните форуми се намира по нещо...
    Та за изненада на публиката (моя включително) най-масовият използван от ОЦЕЛЕЛИТЕ боеприпас там (според това което си направих като статистика) е... КАЛАШНИКОВ с автомат КАЛАШНИКОВ... Странно но факт... Оказа че че Калашников се продава изключително добре в САЩ и неговият боеприпас е много разпространен, евтин и доказал се.... същото важи и за самият автомат... Явно доста хора са решили да си го вземат ей така за всеки случай... Статистиката сочи че оцелелите масово посочват цифрата от 1000 патрона които са били достатъчно... не по-малко...

Колкото до това дали тук може или не може да възникнат банди то аз не споделям вашият оптимизъм колеги... Всичко е въпрос на размера на бедствието... А искам да ви кажа че дори едно средно земетресение ще изолира града София поне за две седмици от света... ама напълно... а през това време колкото и да ви се струва малко, някои ще оцелеят, а други не, поради разни причини... първата от които достъп до вода, втората медицински грижи и третата... сигурност... Колкото до това че сме нямали традиции в бандите... май не е точно така... тя София и сега си е разделена и добре картелирана и то на няколко нива... ако мислите че оцелелите от тези "групи" след това ще се преквалифицират в любезни помагачи на възрастни хора се заблуждавате...
    VPetrov.photography

Коментар

Това, че "домашното оръжие" на американците отдавна е АК47 може да е изненада само за който не е запознат. Именно там се продава т.нар. Arsenal, който е изнесено наше производство в Лас Вегас и се разграбва като топъл хляб. Затова и спрягаме баш него в евентуална престрелка там, а не някое AUG.

Това, че изпукват средно по 1000 патрона е именно защото оръжието е автоматично и ги имат набични, за да ги издумкат сватбарската. Какво са уцелили с тях? Една нарезна пушка с оптика ще накара всякакви съмнителни типове да обикалят квартала и да не се показват на открито, при това с разход от една кутия патрони, пряко сили.

Който реши да стои 2 седмици в хипотетично опустошената София, или има много сериозно основание, или няма акъл.

Тукашните "банди" са наркодилърски, а не на общо основание. Крадците не са организирани в банди. Все пак София не е американско гето, където както казахме е мястото на въпросните формирования от филмите.

Коментар

Това за стоенето в София Стояне ще ми го обясняваш някой ден след като почерпиш за второ дете... После ще си поговорим за изнасянето на семейството някъде извън София... пеша... и какво точно ще правиш там... Всъщност като се замисля то и за сам ще ти е леко трудно... а едно средно земетресение със сигурност ще засегне инфраструктурата на доста разстояние от София... и ако някой си преставя как в кръг около бедствието ще са наредени прилични и безплатни комфортни лагери добре... аз други неща си представям ама сигурно щото съм песимист... А докато смело и весело се изнасяте от София пеша... на няколко десетки километри... ми споменете само откъде ще пиете вода... много ми е любопитно... или всеки път като ви се допие ще тичате до някой горски извор и после пак по пътя...? Що не вземе някой от вас да пробва да иде до Ботеград пеша пък после да разправя... сам... а със семейството с две деца пък ще ми е още по интересно...
        VPetrov.photography

Коментар

А, бе, аз да не съм американец, който поддържа връзки най-много с брат си?! В рамките на стотина километра имам къде да отида и кой да дойде да ме/ни вземе, стига Хемус и Тракия да не са задръстени на повече от половината. Ако са, ще издрапам до Перник, а оттам - с кола през границата. Стига да съм си взел паспорта, но ако нямам достъп до него, бая ще сме се порутили. Без вода се издържа поне до най-близкото незасегнато населено място, а пред болка ни има 3 сондажа с ръчни помпи, та все ще се запасим за начало.

Това, което искам да илюстрирам е, че всеки има някакъв вариант. Пък който реши да остава тук да брани нещо, първата му работа е да се групира със съмишленици, за да разчита на качествен отпор.

Венци, подценяваш способността на хората за оцеляване и за мобилизиране в кризисни ситуации. Няма да отидем пеша до Ботевград ли? Виж само по време на войната що народ се изнесе пеша и на какви невероятни разстояния от Багдад.

Само на 30-40 км западно от София има достатъчно зарязани села с пустеещи къщи, до които може да се стигне. София не е толкова голяма и като се има предвид, че 3/4 от населението не е от тук, все ще додрапа до родните места.

Коментар

Хм... аз имам спомени отпреди само не много време когато София беше съвършено блокирана за три дни и за да видя как е Баща ми трябваше да минем 80 км. през Балкана и Събин да слезе до Бухово с ендурото... А Бухово е квартал на София за който не знае, до него върви градският транспорт...

Та това за магистралите за Пловдив и Перник ми звучи крайно невроятно... ама щом казваш разчитай на това... Аз макар че със сигурност имам няколко не лоши машини за евакуация имам много сериозни проблеми да се евакуирам дори от кв. Симеоново... може да изглежда много лесно ама винаги съм готов да направим експеримент... каваме се на машината и проверяваме откъде и как може... аз си знам де... ама искам да види някой дето не е карал много офроуд колко по-сложни изглеждат нещата в действителност...

АКо ще пише пък вода от сондажите пред блока ти, няма защо да бързаш на път... гледай да се държиш близо до тоалетна и си проготвни запас от тоалетна хартия... това е най-малкото което може да ти потрябва... Подпочвени води в района на Софийско поле почти никъде не стават за пиене... а дори и да стават точно в подобна ситуация не съм готов да ги тествам... ама ти си знаеш...

А за ходенето пеша и това колко е лесно винаги съм готов да направим експеримент... осигурявам ти две деца... и ще те помоля само да им носиш водата и храната и да гледаш да са с теб... ще направим и обзалагане колко точно ще изминеш... не километри метри...
            VPetrov.photography

Коментар

Венци, подценяваш способността на хората за оцеляване и за мобилизиране в кризисни ситуации. Няма да отидем пеша до Ботевград ли? Виж само по време на войната що народ се изнесе пеша и на какви невероятни разстояния от Багдад.
              Не ги подценявам, аз хората обикновено ги надценявам... Не забравяй че говорим за нашите си хора... не за тези дето живеят в Ирак... За тях нямам притеснения дали ще оцелеят... в условия дето описвам... а и спокойно могат да си пият направо от Искъра... нищо няма да им стане да знаеш... Ама не за тях говоря...
              VPetrov.photography

Коментар

Това, че изпукват средно по 1000 патрона е именно защото оръжието е автоматично и ги имат набични, за да ги издумкат сватбарската. Какво са уцелили с тях? Една нарезна пушка с оптика ще накара всякакви съмнителни типове да обикалят квартала и да не се показват на открито, при това с разход от една кутия патрони, пряко сили.

Обер само една лееека поправкаАрсеналът произвеждан в щатите има само единична стрелба.Селекторът е с две положения.Само.
                Иначе за карабината с оптика си много прав но то с Арсенала същото.
                Последно редактирано от Венцислав Петров; 23-09-08, 13:40.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Естествено, че на цивилни не се продава автоматично оръжие и естествено, че всичко в последствие лесно се преработва при необходимост. Още от УЗИтата насам.

Ясно, че там присъдите за незаконно автоматично оръжие са зверски, но в условията на зарязаната Луизиана...

Добре, де. Според теб от изстреляни средно по 1000 патрона, колко народ е опукан? По тая логика те са се избили по между си. Дори и да не са преработени на автоматична, на единична пак ще докарват темп от поне 100-200 в минута.

Венци, все някъде ще има детелина по Тракия, след която ще може да се кара. Нямам предвид оттук да се тръгва с кола, ами някъде да чака такава. Естетсвено, първо трябва можещият да ходи да стигне до някъде, откъдето да направи връзка и да уговори нещата, но задачата не е невъзможна.

Коментар

И аз бях по-голям оптимист... ама с течение на времето и децата нещо гледам явно по-песимистично върху задачата за придвижването до първата детелина от която да търся транспорт... Като добавим към задачата възрастни родители които по една или друга причина нямат шанс да идат и до първата детелина и то в хубаво време... и съвсем започвам да гледам песимистично... Или да ги зарязваме...? И тъй като от моите средно дълготрайни житейски наблюдения съм си направил извода че обикновено големите проблеми идат в най-неподходящото време, в студ или страшен пек... съчетани с поне едно две неща изискващи лекарско присъствие определено мисля че изнасянето от София ще е подходящо за една друга прослойка хора... без чак толкова ангажименти...
                    VPetrov.photography

Коментар

Интересни работи ,обсъждате колеги.Че няма да има вода в София съм съгласен,но че колегата ще може да се свърже с някой свой роднини в провинцията не ми се вижда толкова реално,едва ли ще имат покритие телефоните.А за придвижването през София,то и сега при по-силен дъжд става трудно ,а камо ли да тръгнат 2000 000 паникйосани жители.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                        Естествено, че на цивилни не се продава автоматично оръжие и естествено, че всичко в последствие лесно се преработва при необходимост. Още от УЗИтата насам.

Ясно, че там присъдите за незаконно автоматично оръжие са зверски, но в условията на зарязаната Луизиана...

Добре, де. Според теб от изстреляни средно по 1000 патрона, колко народ е опукан? По тая логика те са се избили по между си. Дори и да не са преработени на автоматична, на единична пак ще докарват темп от поне 100-200 в минута.

Венци, все някъде ще има детелина по Тракия, след която ще може да се кара. Нямам предвид оттук да се тръгва с кола, ами някъде да чака такава. Естетсвено, първо трябва можещият да ходи да стигне до някъде, откъдето да направи връзка и да уговори нещата, но задачата не е невъзможна.
                        Това за преработката сме го дъвкали преди.Задача за второкласник що се отнася за Арсенала,но ме гризе силно съмнение относно способностите на средният хамериканец в тази област.А това за 1000-та патрона според мен идва от големите очи на страха.Я са били 100 я не но нали знаеш после по форумите сме велики.А ако наистина при 1000 изстреляни е имало повече от двама засегнати/не казвам убити/бандюги,то те със сигурност са нещастни съседи.Арсеналът с или без оптика един СБ пълнител с 30 патрона и добро познаване на терена ,и вярвай ми че бандата няма шанс.
                        А София друсне ли я земетръс забрави дестинацията Перник.Не пропускай Владайският разлом.Сменяй дестинацията.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Хубаво, де. говоря естествено за себе си. То, ако по съвпадение именно тогава си със счупен крак или два...

Връзки все някъде ще има, както вече казах. Ако ще в Ботевград или в Ихтиман да са. За ускоряване на движението, барем по едно колело да оцелее, а повечето вече така или иначе минават за планински.

Ама какво се хванахме за тези теми за оцеляване? Не им ли мина модата на тези течения през 80те години на миналия век? Че и що филми се направиха с такава насоченост... Ако стане нещо, така или иначе някои ще му намерят колая, други по-трудно.

Дайте тогава да избистрим сценарии за масова смъртоносна епидемия по въздушно-капков път, сбълсък с астероид и нашествие от зомбита, та да сме съвсем актуални.

И за Арсенала, и за УЗИтата се тиражират схеми как да се преработят, без средният потребител да навлиза в детайлите на оръжейната техника. Обаче и без да се преработват, пак са достатъчно скорострелни. Въпросът е доколко са ефективни в ръцете на такива пуцачи, щото липсва статистиката за броя и естеството на уцелените...

Айде сега и Владайския разлом намесихме. Дайте да се изясним все пак за каква степен земетресение говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Това за преработката сме го дъвкали преди.Задача за второкласник що се отнася за Арсенала,но ме гризе силно съмнение относно способностите на средният хамериканец в тази област.
                            Щом ползва интернет(писал е по форуми), заначи може да си намери инструкции за преработка, като за дебили.

А защо гледаме само далечна Луизяна? Ей, къде е Турция. И там имаше големи земетресения, а за такива сериозни престрелки нищо не се чу.

Освен това отново ще повдигна въпроса за най-масовото в големите градове жилище - апартамента. Какво правим с тях? Ако разбира се изобщо са оцелели, защото за новото строителство се съмнявам до останат и 5%, а останалите при такова бедствие има шанс да са с разместени панели и зидария. Т.е. говорейки за земетресение, а не за наводнение, първо доста вероятно няма къде да останеш, второ и да има би било опасно да се остане и 5 минути, да не говорим за две седмици. Неволята дава сили, въпросът изобщо не е дали да останеш в града или не. Даже и да са цели, за надежната им защита с каквото и да е лично оръжие, е абсурдно да се говори.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ама какво се хванахме за тези теми за оцеляване? Не им ли мина модата на тези течения през 80те години на миналия век? Че и що филми се направиха с такава насоченост... Ако стане нещо, така или иначе някои ще му намерят колая, други по-трудно.

Дайте тогава да избистрим сценарии за масова смъртоносна епидемия по въздушно-капков път, сбълсък с астероид и нашествие от зомбита, та да сме съвсем актуални.
                              Точно съвсем ще им мине модата и както историята много пъти е показвала точно тогава ще се завърнат на мода

Сценариите са много, странното е че мерките в повечето от тях се припокриват доста... Пък и кой ти е казал че не са разглеждани и то от сериозни професионалисти?

А колкото до намирането на пътя и колелото забрави... Ние дето сме доста добре организирана група и със собствена комуникация и с добре работеща система за ориентация и прочие... като тръгнем на някъде обикновено ползваме за разузнавачи хора с ендуро... че иначе става много губи време... А в такава ситуация нито имаш представа откъде може да се мине нито пък (уверявам те) ще можеш да врътваш кръгчета тук и там за да пробваш...

А че някои хора ще му намерят колая а други не е ясно... то винаги е било така... ама все си мисля че тук повечето хора сме такива дето поне обмислят нещата... откъм евентуално лошата им страна... и това не ни пречи да гледаме и хубавата разбира се, че и да се радваме даже...
                              VPetrov.photography

Коментар

Степен???-по коя скала? Ами като ще е земетръс да е по якичък,малко съспенс да вкараме дето се казва.Нали трябва да оцеляваме след апокалипсиса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X