Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Приемам го само като майтап. С нищо дотук не съм показал подобно намерение. Напротив, смятам да се установя твърдо на село. Разбира се ще си изградя добри условия.
    Младите по-лесно свиквате с промените

Коментар

Не е до млади и стари. Който може да се приспособи към начина на живот на аборигените, обикновено оцелява. Това не съм го измислил аз - прочел съм го някъде, ама е логично.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Е, хайде сега - който може да отнесе начина си на живот навсякъсде, той живее както иска, тия дето се приспособяват към начина на живот на аборигените, те просто са си били аборигени и преди. Това не помня дали е мое или съм го чел някъде, ама е доста по-близко до моята философия и също толкова логично.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Е, хайде сега - който може да отнесе начина си на живот навсякъсде, той живее както иска, тия дето се приспособяват към начина на живот на аборигените, те просто са си били аборигени и преди. Това не помня дали е мое или съм го чел някъде, ама е доста по-близко до моята философия и също толкова логично.
          Не, не! Това е различно. Колкото до мен, даже и не опитвам. Не мога да се приспособя, затова зимата у градо.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
            В моята камина съм вкарал над 20м тръба 1/2 хидроизпитана под формата на серпентина....
            За една последователна серпентина с дължина 20м, не е ли 1/2 твърде малък диаметър ? Или са няколко ?
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Са.... не че съм якия селянин (по-голямата от съзнателния си живот съм прекарал в апартамент с ТЕЦ), ама не мога да рабера що Ник си го причинява това на стари години. Къща на село без 'уточнено' отпление е равно на борба за живот и 'църна мука'. За 5 дена и 8-10 бимберици може да има котел на пелети и радиатори с бойлер със серпентина и от там нататъка...на топло...човек може да ги мисли другите неща трезво. Мисля ,че на тая възраст (без да се обижда) нема нужда да се учи как се палят кюмбета....то ясно ,че ше се справи и само с ъкъл без да е барал циганка за гъза...ама не е настъпил армагедон та да се мъчи така...освен ако идеята е некъв сървайвъл експеримент.

иначе кенеф, баня и топлина...какво му трябва повече на човек

Коментар

По мое мнение, ако отоплението ми ще зависи от наличие на ток, по добре изцяло да съм на ток. В този смисъл пелетите, почти са отпаднали от възможните варианти. Всичко, което правя е да получа осъзната необходимост, тоест да изпитам нуждата и тогава да реша какво ми трбва.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Направи си нещо такова:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0550.jpg
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5546912

с водна риза, 16 радиятора + 1 лира + бойлер 80л, отоплявам 200кв.; разход зависно от дървесина:от 0.6 до 1 кубик на седмица, температура в хола - 21-22 градуса, в стаите 18-20 градуса при температура на водата не повеч от 50-55 градуса (помпа се въключва на 50)
                  Последно редактирано от sergej; 19-12-13, 00:06. Причина: снимка
                  Three witches watch three Swatch watches.
                  Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Такива нафтови печки вече не се ли ползват? Като консумативи предполагам все още е в разумни граници.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6053.jpg
Прегледи:1
Размер:35.3 КБ
ID:5546911

Коментар

.Отоплението с печки на дърва е доста голяма хамалогия. Изцяло на ток...това са ужасяващи пари месечно. ...Аз се отоплявам (са почваме да се фалим) с 2,5 тона пелети на сезон...което е около 750 кинта за около 5 непълни месеца зима....което май добър резултат. Къщата е изолирана и с дограма...скромна 2 етажа по 90 квадрата.

Това дето го викаш за тока...ако има такива прекъсвания на електрозахранването (за повече от ден-два) че да ти повлияят сериозно на отоплението...то си е сървайваъл батонинг тогава.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        По мое мнение, ако отоплението ми ще зависи от наличие на ток, по добре изцяло да съм на ток. В този смисъл пелетите, почти са отпаднали от възможните варианти. Всичко, което правя е да получа осъзната необходимост, тоест да изпитам нуждата и тогава да реша какво ми трбва.
                        Съмнявам се, че ще е по-добре изцяло на ток.
                        А необходимостта ще я получиш! Като ти писне да цепиш и да мъкнеш дърва и да чистиш пепеляци. За кюмюр пък да не говорим ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                          ... За 5 дена и 8-10 бимберици може да има котел на пелети и радиатори с бойлер със серпентина и от там нататъка...на топло...човек може да ги мисли другите неща трезво...
                          То всичко може- и да удари 6-ца от тотото може. Ама това горното е абсолютна глупост- най-голямата грешка дето може да се направи е да тръшне едни пари, за една система само за да му е топло веднага. Още преди края на сезона ще си блъска главата що се е вързал на празните приказки на някой...

Да го кажем така- една задача мога да я свърша и бързо, и качествено, и с отлични като качество материали когато клиента каже "Искам такъв резултат веднага". Разбира се няма да е евтино- това не го броим... Но това в никой случай не означава, че ще е най-добрият възможен избор- я техниката ще е твърде мощна, я разходът и няма да е оптималният възможен, я ще е с ограничени възможности в дадена насока, вероятно ще е и по-скъпа от нужното... Изискването "Искам резултат до 5 дни" ще е изпълнено и в рамките на 1г. клиентът ще ме псува яко щото е видял поне 10 неща дето иска да се добавят (ама вече не е толкова просто) + е установил, че няма нужда от други 3 неща...

Отопление се прави с много акъл, не с много пари...

Коментар

Един колега вече втора зима топли такава прогимназия в Симеоново на пелети и не ще да чуе за стария котел на въглища и дърва . То и на твърдо гориво пак при това разположение на къщата без циркулационна помпа няма да мина така че пак хептен без ток няма да стане .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Токът за помпите и електрониката спокойно може да се добива от слънцето и да се събира в един ЮпиЙес , така че НЕК няма да е фактор за отоплението въобще. Пелетните системи са най-добрия вариант в момента а и за напред се очертават като такива. Ако няма пелети, вече има машинки за домашно производство на пелети от дървен материал, а като алтернатива може да се захранват с костилки от консервната фабрика, кьОспе от слунчогледовата ... варианти много, но както е казал Ник, трябва да му дойде необходимостта . То с убеждаване не става - трябва си вътрешна убеденост и да си минал сам през всички големи дървета, за да може да гледаш после отстрани и да си спомняш с радост как си минАл вече от там ..
                              Ако направо си пуснеш пелетната печка, к'ва ще ти е файдата? нито ще си научил нещо, нито ще знаеш какво си спечелил. За това, най-напред циганска мечта, после пернишка радост, после камина на дърва със стъклена вратичка (най-разумно е тя да остане като резервен вариант в случай на временно спиране на финалната система), следва камина с водна риза и накрая чак идва цивилизованото решение - нито крачка по-рано.
                              Последно редактирано от upi; 19-12-13, 09:58.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                ... Пелетните системи са най-добрия вариант в момента а и за напред се очертават като такива. Ако няма пелети ...
                                Въпрос за обмисляне: Чисто пелетна система или такава, която може да използва и други горива, дори и да е за сметка на автоматизацията на процеса (примерно дърва)???
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X