Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Там е работата, че именно останалото не е ясно.
    Което изглежда очевидно за можещите е необяснимо за хората дето нямат представа.
    Това е и целта на Upi, да пусне темата.

Трябва ли да се качвам на покрива ?
    Ако да, няма да стане през сегашния сезон. Покрива е доста стръмен, някои от дъските под керемидите са изгнили. Гредите са здрави.
    Аз съм 115 килограма и съвсем определено ще пропадна някъде.
    Всички разбиращи, които са гледали покрива, казаха, задължителен ремонт на пролет, макар и частичен.
    Но напролет - не сега.
    Не се занимавай с частични ремонти на покрива аз така 20 години правих частични и все до частичния протичаше . По миналото лято направих основен ремонт и сега при тия порои нямам грижи . Задължително мембрана на Брамак и летвите коване на двойна скара . Керемидите стари ако намериш най добре щото новите водата ги отмива . Като дойде времето пиши ще ти споделя моя опит .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ники най ефективния начин е с комшийския котарак с един парцал напоен с бензин му натръкваш дупето и го пускаш в комина на покрива изфърча с120 и издухва всичко по пътя си
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Не се занимавай с частични ремонти на покрива аз така 20 години правих частични и все до частичния протичаше . По миналото лято направих основен ремонт и сега при тия порои нямам грижи . Задължително мембрана на Брамак и летвите коване на двойна скара . Керемидите стари ако намериш най добре щото новите водата ги отмива . Като дойде времето пиши ще ти споделя моя опит .
        Ами ако ползва мембрана на Евровент, Тегола или Дюпон какво ще стане? Или пък ако сложи качествени метални керемиди и до края на животът му няма да му се наложи да прави ремонт на покрива?
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Че тия качествени метални кой ги е видял цял живот като се появиха преди няма и десетина години ?
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Че тия качествени метални кой ги е видял цял живот като се появиха преди няма и десетина години ?
            ... и досега - никакви проблеми (при правилно приложен монтаж).

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              Ако не ти се качва по покрива - можеш да обгориш саждите отвътре с нафталин.
              Един пакет нафталин на люспи в топка, направена от смачкани вестници. Натъпкваш го в отвора на комина (откъм стаята) и го запалваш. Не е панацея, но върши работа за сажди и нападали сухи листа (ако коминът не е с капак отгоре).
              Точно сега това в никакъв случай да не го прави. Като си ремонтира покрива да може да се качва да гаси комин може но само в краен случай. Нафталина развива голяма температура и подпалва полепите по комина и става страшно-от напукани мазилки на горе по ятажите, до разрошени комини и пожари. И ако се наложи да го прави-кашон оцет до комина защото комин с вода не се гаси, но с оцет става.
              0888 998 705
              /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
                Точно сега това в никакъв случай да не го прави. Като си ремонтира покрива да може да се качва да гаси комин може но само в краен случай. Нафталина развива голяма температура и подпалва полепите по комина и става страшно-от напукани мазилки на горе по ятажите, до разрошени комини и пожари. И ако се наложи да го прави-кашон оцет до комина защото комин с вода не се гаси, но с оцет става.
                Това за оцета не го знаех. Ще го запомня.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  Това за оцета не го знаех. Ще го запомня.
                  Мда, ако може по-подробно. Че съм чувал страховити истории за запалени комини.
                  Къде се злива оцета? Долу в печката или трябва да се качваме на покрива?
                  Явно става някаква реакция киселина с ?... въглерода ли? и се отделя ?... Въглерореден двуокис??? Химиците на помощ

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Явно става някаква реакция киселина с ?... въглерода ли? и се отделя ?... Въглерореден двуокис??? Химиците на помощ
                    Герака да каже - аз сега го научих.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                      На покрива и в комина.
                      За реакциите .... Моля химиците.
                      0888 998 705
                      /Георги/

Коментар

- освен това ако има улами (ъгъла при разни изпъкнали неща по покрива - капандури, веранди и тнт.),а също и около комина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с ламарина, в/у нея се застъпва мембраната, а отгоре воалит или се редят керемидите. Това е единственият варянт да нямаш грижи с течове поне идните 20 години. Сега нямам възможност, но като се прибера в Банско ще направя няколко снимки на покрива на нашата къща - наклон не повече от 20%, по 2 капандури от всяка страна + капандури. Доста "техници" смятаха че няма да изкара повече от една зима - вече четвърта всичко под покрива е барут . Ама се отплеснах.
                        - нафталина също не го мисли толкова много, най-много да направиш сеЙр на комшиите. По-добре потърси по-големите вериги и разни железарии има едни таблетки, казват се коминочистач. Работят безотказно и смея да твърдя са по-безопасни от нафталина, особено ако не си пробвал предварително

Ами УСПЕх с начинанията и не се отказвай, НЯМА нищо по - хубаво от живот сред природата, чистия въздух и "селски неволи"

Коментар

Eй сега ще се окаже, че съм провокатор-подпалвач .
                          Този метод ми го показа един комшия, който цял живот е обитавал къща, отоплявана с твърдо гориво. Правила съм го и с двата комина. Прочистиха се идеално и нямаше нищо драматично.
                          Сега като чета - може би съм имала късмет. А може би въпросът е в мярката.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                            Ники най ефективния начин е с комшийския котарак с един парцал напоен с бензин му натръкваш дупето и го пускаш в комина на покрива изфърча с120 и издухва всичко по пътя си
                            Винаги има разлика между теоретиците и практиката!!
                            В случая практиката води със светлинни години пред теорията.

Това става, върши работа и е най-безопасното решение!

Ну, заяц!!!

Прав си!!! Верно и точно решение!!!
                            И пробвано - работи безусловно!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Винаги има разлика между теоретиците и практиката!!
                              В случая практиката води със светлинни години пред теорията.

Това става, върши работа и е най-безопасното решение!

Ну, заяц!!!

Прав си!!! Верно и точно решение!!!
                              И пробвано - работи безусловно!
                              Като лапета, правихме подобен експеримент,но за по голяма убедителност драснахме клечката на опашката.Ха познай къде се скри котката...И гениалността на на нашенската архитектура..."архитектурно петно за стопанска постройка"... учудващо ситуирани в "холдинг",но все пак разделени от сновните акционери, "наужким".Най малко искам да звуча като Стефан...

Коментар

• Re: Къщата на Ник Николов.

Понеже заговорихте за ремонти на покриви и кое било вечно и кое не. Бих предложил сандвич-панелите за разглеждане, и като изолация, и като монтаж, и като цена мисля, че няма по-добри предложения, минус е нуждата от метална конструкция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X