Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    То шмекерлъците са ясни, затова е най-добре да се купуват окрайчени в прясно отсечено състояние и на тон. 1 тон мисля че беше около 2,7 кубика или нещо подобно.
    Ако е балсово дървоако знаеш кво е

Суров дъб и бук тежи 800 кила кубикасе пак плува като го пущиш у водата
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение

Благодарение на Тур Хейердал знаем че и балса има сезон за сечене-иначе има реален шанс да не мореплаваш дълго!
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И никога палене с бензин80 та като бех войник с тоя бевзин за палене на печка изгоря една цяла застава „втора от Смолянския отряд“и четири човека си отидеха в пожара млади войничета

а осстаналите останаха в снега по дрехи без оръжие без одиеала без нищо

Та внимавай с паленето.....
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И никога палене с бензин80 та като бех войник с тоя бевзин за палене на печка изгоря една цяла застава „втора от Смолянския отряд“и четири човека си отидеха в пожара млади войничета

а осстаналите останаха в снега по дрехи без оръжие без одиеала без нищо

Та внимавай с паленето.....
          С бензин става ако се сипе 100-150мл. бензин на литър изгоряло масло. Разклаща се добре за да се смесят бензина и маслото, после се отваря шишето (добре е да е с широко гърло) и се духва леко в него за да изкочат парите на бензина. Затваря се и после се процедира както с нафта.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аз пък имам 3-4 изгорени такива печки/в нашия край им викаме турско чудо/.Печката се пали единствено отгоре.В казанчето се слага едно кръгло дърво вертикално в средата.Около него се нареждат два-три реда брикети .повтарям брикети.След това следват две-три хубави шепи талаш/останал от рязането/средно добре напоени с нафта и се хвърля една клечка кибрит/аз му викам едноклечковата система.някои с поглед/.Оставя се и отдолу и отгоре отворена,като почне да се кани да тръгва нанякъде се затваря горе напълно и долу частично.КПД може да се вдигне с второ радиаторче/доста лесно и качествено се задръстват със сажди особено от чамова дървесина/,но като цяло си са доста добри консуматори на дръвца.Горенето на въглища рязко променя геометрията на казанчето и му скъсява живота.Аз си бях направил от дебелостенна тръба резервно казанче.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Хехе... Старио, да не ме караш да си изям дипломата за вишуту? Ако си купувал дръве от фигура от метровки нема как да не си видел, че между подредените метровки има празно пространство, което влиза в понятието "кубик дръва за огрев", купувани от Горското... И да - един тон е 2,7 кубика. Така е на практика, а не ми цитирай дендрологията, където става въпрос за лабораторни образци.
              Ха наздраве!!!
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
                Да, обаче той каза да е получил печки от старите собственици, на една снимка има една емайлирана, значи била е обитавана. Нема значение, просто ме заболя когато гледах как къща гори като факла. Това е трета къща на наша улица в последни две-три години.
                Е, то винаги е неприятно.

Коментар

Пък на един познат му докараха дървета от гробищния парк... безплатно. Рязали дърветата около гробовете, да почистят и да махнат големите, които подкопават паметниците. Интересното е, че като ги горят и в помещението мирише на тамян
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Относно възникналият лек спор по разни дименсии да видим някои примери. Знаем, че плътността на бука, дъба и акацията са сходни и са около 800 кг/куб.м. Тогава дали кубик от тези
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prodavam-darva-za-ogrev-0878193055-19-11-2012-09-27-55.jpg
Прегледи:1
Размер:411.6 КБ
ID:5546253Натиснете снимката за да я уголемите

Име:puskat-na-pazara-dyrva-za-ogrev-po-50-lv-kubika-53498.jpg
Размер:61.5 КБ
ID:5546255Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_verybig_628393.jpg
Размер:157.8 КБ
ID:5546258

тежи колкото кубик от тези

Име:31720015_1_585x461.jpg
Размер:62.9 КБ
ID:5546251Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_1349765754_96.jpg
Размер:107.4 КБ
ID:5546257

Чакам мнения...

А в гората метровките са подредени във фигури с височина 1м и дължина докъдето може

Име:137941.jpeg
Размер:194.1 КБ
ID:5546254Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rqismJkJr920070804222321.jpg
Размер:40.3 КБ
ID:5546256

Ако може модератор да махне прикачената снимка най-отдолу...
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                      Хехе... да не ме караш да си изям дипломата за вишуту? .... И да - един тон е 2,7 кубика. Така е на практика...

Не ти знам практиката, но редовно (всяка година по 2 пъти) товаря едно ремарке с 5,5-6 кубика метровки и както и да го въртя и суча и да го смятам 2,7 кубика са ПОВЕЧЕ от 1 тон... По твоите цифри 6 кубика трябва да тежат пряко сили 2,5 тона... Е, всеки път пущината тежи близо 6т. заедно с ремаркето и тракториста ме псува 1 седмица ако е кално... Това току-що сечени дръвье, да не става грешка...

Като казвам 6 кубика разбирай, че след нацепване и стегнато подреждане ми заемат максимум 7 кубика място...

ПС: Важно е горският да е твой човек- взимам 12 кубика, плащам за 7-8 максимум + аз си товаря ремаркето с дървата дето ми харесват...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                        Не ти знам практиката, но редовно (всяка година по 2 пъти) товаря едно ремарке с 5,5-6 кубика метровки ..
                        А аз по две на ден .

Коментар

1 пространствен кубик дъб около 600 кг. 1 пространствен кубик бук около 700 г.- метровки прясно нарязани не нацепени.От тук насетне всеки да си смята как му е по евтино и удобно да си ги купи.
                          0888 998 705
                          /Георги/

Коментар

Хехе... Наложи се да задълбая малко и тогава ми просветна. 1 тон дървесина е 2,7 кубика но ... за топола, а не за дръве за огрев... Моя грешка...

Коментар

Един съвет за подпалки.Намери дървени пилки,стърготини.След това ги залей с нафта или старо масло в метален съд.Много добре горят и разпалват.Изпробвано многократно.

поздрави

Коментар

Абе, вие напоени с вода кренвирши не сте ли яли бе? Дървата се купуват на кубик, който знае ги купува правилно, който не знае се набутва. Дърва на тон бих купил само ако са съхнали поне година под сайванта.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X