Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Re: Инпрегниране на Армеиски обувки(кубинки)

    Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    ... Краката ни бяха целите в мехури ...
    Не си си навивал правилно партенките!
    Един чифт обувки не могат да удовлетворат всички изисквания, но ходиш ли през зимата в гората, дори и с джип, най-важно е да не пропускат. Другите неудобства са търпими.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

    Коментар


    • #47
      Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

      Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      По-удобни обувки не съм нито виждал нито пробвал... Единствения им недостатък е цената от 400+ лева...
      Хммм ето защо не знам повече за тях....
      а за условията сигурно си прав мойте заключения са на базата на дълги планински разходки но в никакъв случай по тежки каменни терени....
      no signature no problems

      Коментар


      • #48
        Re: Инпрегниране на Армеиски обувки(кубинки)

        Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Споко бре! Опъвали са ме. И то не с тия офицерските, ами с войнишки цинтарки (ако си виждал такива, че си малък ). Краката ни бяха целите в мехури ...

        Хич не ги рекламирам тия. Просто казвам, че са още здрави и не дават признаци да се разпадат. А, и вода пропускат по-малко от Netwalk-а.
        Иначе за ходене в планината са отврат. Тежки са и краката ти се пързалят вътре по излъсканата кожена стелка. От което при продължително стръмно слизане пръстите ти стават на нищо.
        Прав си не съм.... а и не визирах казармени издевателства а цивилни приятни разходки а не ход на марш
        no signature no problems

        Коментар


        • #49
          Re: Инпрегниране на Армеиски обувки(кубинки)

          Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          и не визирах казармени издевателства
          Аааа, не беше "казармено издевателство", а "поход по стъпките на Ботевата чета" във военно изпълнение. С "лирични отклонения" в стил "А бе, вие разузнавачи ли сте или девици в пансион? Какво е това ходене по пътя? Марш нагоре по сипея!"

          А твърдата подметка (гьон с наковани отдолу метални цинти) горе-долу се ядваше при ходене по почвен път, ама на твърда настилка (асфалт, камъни ) ...
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #50
            Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

            От десет години моя избор и за зимна и за лятна обувка е Бореал. Зимните са с метална пластина в подметката но това въобще не ми пречи при каране, основно тяхно приемущество е че са от цяло парче кожа без какъвто и да е шев по "тялото" на обувката основен недостатък е цената когато ги копувах беше малко над 600лв.. Летните са стандартен трекинг модел. И двата модела имат поне по 600-700км. пресечен терен на подметките си (ползвам ги и на работа и за хобито си) и още са си съвсем живи. За импрегниране използвам спрейовете на Бореал в съответствие с обувката. В сравнение зимното Криспи което ползвам за втора обувка при работа е много по-тежко и неудобно за ходене, когато се намокри иска по дълго време за сушене, вярно, че и цената му е друга беше около 250лв..
            Друга полезна вещ за която мога да ви подсетя са гетите. Допълват обувката при сняг, спестяват ти нервите с трънаци и треволяци лятото, а на всичкото отгоре след ходене в калта като се върнеш в цивилизацията и ги свалиш панталонът ти е в почти приличен вид и не те гледат странно като влезеш в крайпътната кръчма.

            Коментар


            • #51
              Re: Инпрегниране на Армеиски обувки(кубинки)

              Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Абе, да те питам все пак. С тези обувки пробвал ли си да шофираш? Щото аз с моите които са от този клас веднъж пробвах и на 50тия метър се отказах и се преобувах . Принципно ги ползвам само като слизам от колата при над 20 сантиметра сняг или за драйтулинг(катерене с котки и пикели по скали) на отвесни стени Това все пак е бая сериозен зимен високопланински модел предназначен за автомати на котки С едни свестни чорапи и на -25 градуса не усещаш хлад... ама за сметка на това тежат майка си и баща си и си като робокоп...
              Хехехе. Не съм се и опитвал. С тези неогъващи се подметки щях да се учудя доста ако беше успял да шофираш безпроблемно. Това са обувки за ходене, а не за шофиране. :-) Първия път като ги обух се чуствах че няма да мога да направя и крачка, но в последствие се оказа, че при 6-7 часови преходи из планината са много удобни. Забравих какво е това пришка, и потни крака.

              Кофтито е че отпред няма жлебове за котки, така че пълен автомат не става... пак си оставя варианта с каишки и постоянното им дозатягане.

              Коментар


              • #52
                Re: Инпрегниране на Армеиски обувки(кубинки)

                Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                За софт ходене ползвам ASOLO - талянски - много добре , един лек недостатък - Вибрамовата подметка е удачна за всякъде ОСВЕН на мокър камък !!!
                И мокри клони... Аз поне имам кофти спомени от Мазоло (така ги прекръсти един приятел при слизане от Ботев из Северния Джендем). Тоест аз само наблюдавах отстрани как новите му Асоло се разпадаха на третото им излизане в планината.

                Коментар


                • #53
                  Re: Импрегниране на Армейски обувки (кубинки) както и техните алтернативи

                  Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Венци за ходене повече от 1 километър тези обувки НЕ стават, изобщо всяка обувка която няма добра сгъваемост за подметката изморява ходилата изключително бързо и при по-продължително ходене прави мазоли защото кракът се плъзга в обувката. За ходене си трябват обувки за "трекинг" за катерене други за топлина трети и т.н.
                  Грешиш. Минавал съм по 20-ина км на ден без никакъв проблем. Твърдата подметка не става само за ходене по асфалт и при градски условия. Но в планината няма равна на себеси.
                  Ще ти изброя няколко предимства :
                  1. Не усещаш върху какво стъпваш. Тоест при стъпване върху остри скални ръбое и камъни нямаш чуството че ще останеш без крака...

                  2. На обувка с мека подметка слагането на котки е невъзможно. При първата крачка са паднали.

                  3. При сложен терен лесно можеш да "закантиш" с обувка с твърда подметка и да преминеш с много по малки усилия. Може да си стъпил само с половината подметка, но усилието го поема цялото ходило.

                  4. Читавите обуеки като тези които показах на снимка по горе са проектирани така че да можеш да ходиш лесно без да се налагат някакви допълнителни усилия. Отпред подметките са леко скосени нагоре.

                  Недостатъци:

                  1. При продължително ходене по асфалт са неудобни (пробвал съм го няколко пъти, но пък си има решение ходи се по банкета на пътя).

                  2. На мокри камъни и камъни с мъх се хлъзгат много. Също и на мокри клони и дървета.

                  Коментар


                  • #54
                    Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                    Това за мокрите скали и дървета е точно така. Пързалят се, на асфалт наистина са неудобни, всъщност и на равно също не са най-удобния избор. Тези обувки са нещо като МТ гумите, по пътя неудобни но извън пътя...
                    VPetrov.photography

                    Коментар


                    • #55
                      Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                      С риск да ме "оплюете" ще напиша следните редове
                      Имам всякакви обувки (с годините се насъбраха) имах Кубинки, Соломон-ки и какво ли още не, но ги подарих/изхвърлих, сега имам Хануак (за летене) носил съм ги 2 пъти, имам още няколко чифта разни хубави чепици, НО на планина с "джипа" ходя "леко" обут за да имам стимул да не затъвам много, на планина-пеша ходя със Сандали или бос, а ако е много дълъг прехода (засичал съм с ГПС-а над 20км) с маратонки.
                      Въобще аз съм човек който винаги тръгва без вода, храна и други супер важни неща, защото ако имам всичко това ще се почуствам "безсмъртен" и ще дам фира - неподговеността ми ме "спасява" от сериозни проблеми, за мен до сега (повече от 20-30 години) това работи, дори когато летях с парапланер, винаги го правех с фанелка и къси гащи за да не се унасям да ходя в "космоса".
                      А за обувките имам само прости изисквания - да са ми Удобни, леки и проветриви, за зимата естествено нещата не седят така , тогава освен гореизброеното те трябва да са и Топли

                      Коментар


                      • #56
                        Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                        За оф-роуд и ходене в планината ползвам Асоло. Съгласен съм че за дълъг преход не са удобни, но те са по-скоро за алпинизъм, а не трекинг.

                        Веднъж ми се случи да затъна с джипа в едно блатце между Девин и Фатово. Два часа газих във водата докато извадим джипа и обувките не пропуснаха нито капка.
                        http://www.asolo.com/content.asp?L=1&idMen=315
                        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

                        Коментар


                        • #57
                          Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                          Нас шефа ни оборудва с такива служебни - много са добри:http://www.asolo.com/content.asp?L=1&IdMen=313
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                          Коментар


                          • #58
                            Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                            Информация "на ухо" - и Асоло не са това, което бяха, преди няколко години!!!
                            Но пак са добри, е и скъпи!!!

                            Коментар


                            • #59
                              Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                              Аз имам едни MEINDL, нямам спомен от къде ги довлече баща ми.
                              Носил съм ги 2-3 зими когато си имаше дълбок сняг. Нямам спомен да са
                              ми държали студено и мокро.

                              Сега се присетих за тях и ги изрових от шкафа. Имат нужда от лек ремонт, иначе са като нови.

                              Където е зашита кожата за подметката има някакво покритие като
                              мазано с топъл силикон, но вече се е напукал и на места липсват парченца. Да ли е силикон или някакво обущарско лепило ?
                              Ако е силикон и аз ще ги наплескам


                              И друго, естественна кожа са.
                              Мога ли да ги намажа с дефламол и трябва ли ?

                              Коментар


                              • #60
                                Re: Кои обувки са подходящи за джиперите, Кубинки да или не? Избор?

                                Обувки които има Gore-Tex мембрана трябва да се мажат или пръскат само с препарти на които изрично пише че стават за Gоre-Tex иначе мембраната заминава веднага... Колкото за шевовете обикновено това което е залепено отгоре е лента с лепило но под налягане... Може и да стане с някакъв силикон но аз съм скептичен за резултатите...
                                VPetrov.photography

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X