Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Издръжливост на мембрана Gore-tex за обувки във времето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Издръжливост на мембрана Gore-tex за обувки във времето

Както е писал Сашо, Гор-текса е едно найлонче... От там всяко неизпипано подлепване води до пропускане. Принципно фалшивите и евтини мембрани са с лошо дишане, а не че пропускат вода. Изработката е най-важното, след мембраната. После идва правилния избор на обувка според употребата, защото ако вземете обувка цялата от текстил и мрежички, не разчитайте на мембраната да ви спаси от седене в локвите. Аз също гласувам за лицева кожа, която трябва да се обработва със съответните вакси и изкарва най-дълго. Другото хубаво е набука, но като му падне фабричната импрегнация пие вода здраво и нищо не помага, доката кожата се ваксира и е като от магазина. Препоръчвам G-WAX на Granglers - уникален продукт. Ползвам вече 2 години една опаковка за два чифта обувки и е страшно ефективка, за разлика от всички спрейчета на Nickwax. А за миенето само сапун за Горе-текс. Аз ги мия след всяко излизане само с вода.

Едно важно нещо което малко хора спазват е, че обувките трябва да се импрегнират още като нови и редовно след това, за да са меки и външната материя да не нарани мембраната. Когата вече протекат е късно...
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Това е универсална импрегнираща паста, няма никакво пряко отношение към мембраната. Косвеното е, че бидейки запечатана покриващата материя, мембраната дори и да не е окончателно амортизирана, няма възможност да функционира.
      Това ми беше и основния довод, при дебата с продавачите,поради което поисках да ме убедят в дишащите свойства на ваксата.За пореден път , логично обяснение нямаше, освен "шефа каза така" и затова е толкова пари.Затова и питам тук .

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        Купих си обувки Camel Active с горетекс, но краката са ми мокри след съвсем малко ходене на сняг. Като ги събуя вечерта и ги обуя на другия ден, стелките са влажни. Оставям ги наклонени, да се оттече водата. Обувките са чисто нови, пет пъти съм ги обувал. Имам чувството, че пускат от подметката.
        Някакви съвети?
        Ако подозираш, че пускат пускай рекламация в магазина и ги сменяй. Ако се колебаеш дали пускат, като омекне времето ги обуй сухи, нагази хубаво в най-рядката киша която намериш и гази 15-20 минути. За толкова време не може да ти се изпотят краката - ако обувките са мокри значи пускат. Щом са нови - задължително рекламация. И още един съвет - ако ти се струва, че нямат никаква видима причина за мокренето (дефект) ги смени за нещо друго в магазина, а после си купи истински обувки.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Лошото е, че магазина е в ибей Германия, не мога да ги върна на рафта и да взема други.
          А обувките са си хубави - изцяло от лицева кожа и малко набук, шит език, подметка с добър грайфер.
          Заводската импрегнация е доста добра, все още изглеждат като нови, макар че доста цапах из локвите и кишата.
          Цената в българския магазин на марката е 320лв, така че не са и евтина имитация.
          Май утре ще ги накисна за половин час в леген с вода, ще си проличи.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
            ................. Препоръчвам G-WAX на Granglers - уникален продукт. Ползвам вече 2 години една опаковка за два чифта обувки и е страшно ефективка, за разлика от всички спрейчета на Nickwax. А за миенето само сапун за Горе-текс.........

Едно важно нещо което малко хора спазват е, че обувките трябва да се импрегнират още като нови и редовно след това, за да са меки и външната материя да не нарани мембраната. Когата вече протекат е късно...
            Това последното , ще го чуете точно в обратен вариант при консултация /от личен опит/.Разговора ,приблизително:
            -Вашите обувки не са малко пари.Предоставете ми фирмени указания за миене и поддръжка.
            -Нямаме такава практика.Влезте в нета и вижте.
            -Добре , виждам ,че предлагате спрей-импрегнанти.За тях има ли указания за прилагане./Цени около 23 лв. флакона/
            -Да предлагаме,най-хубавите са , но докато се стигне до използването им,ще мине много време .Нашите обувки са доказани.
            -Как да разбера ,кога да се прилагат?
            -Щом усетите проблеми,тогава.

Подобни разговори се водиха в два реномирани туристически магазина,за две различни марки,,но и двете с "Горе-текс".Резултата след 1,5 год. е ясен от темата,/явно и не само при мен/, и затова реших, че това е нещо, за което няма как да получиш достоверно инфо от търговците,най-малко от незнание.
            Опита показа, че спрейовете не са ефективни,нито като разход,нито като качества.Остават по-специализираните вакси."G-WAX на Granglers" предполагам е това?
            Има някакъв специален сапун ли за Горе-текс ?

Коментар

Наскоро ми попадна в рекламен текст "...четирислоен Gore-tex ...", та явно и там има нюанси!
              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                Това последното , ще го чуете точно в обратен вариант при консултация /от личен опит/.Разговора ,приблизително:
                -Вашите обувки не са малко пари.Предоставете ми фирмени указания за миене и поддръжка.
                -Нямаме такава практика.Влезте в нета и вижте.
                -Добре , виждам ,че предлагате спрей-импрегнанти.За тях има ли указания за прилагане./Цени около 23 лв. флакона/
                -Да предлагаме,най-хубавите са , но докато се стигне до използването им,ще мине много време .Нашите обувки са доказани.
                -Как да разбера ,кога да се прилагат?
                -Щом усетите проблеми,тогава.

Подобни разговори се водиха в два реномирани туристически магазина,за две различни марки,,но и двете с "Горе-текс".Резултата след 1,5 год. е ясен от темата,/явно и не само при мен/, и затова реших, че това е нещо, за което няма как да получиш достоверно инфо от търговците,най-малко от незнание.
                Опита показа, че спрейовете не са ефективни,нито като разход,нито като качества.Остават по-специализираните вакси."G-WAX на Granglers" предполагам е това?
                Има някакъв специален сапун ли за Горе-текс ?
                Продавачите в магазините, вече рядко дават адекватни съвети. Пък и не им се сърди, защото и производителите не дават такива, защото нямат изгода да имаш вечни обувки. Всяка кожа следва да се третира с импрегнатори за да е в кондиция и да се износва по-малко.

За сапун за Горе-текс - има, питай в магазини за планинска екипировка. Обиконовенния сапун води да риск за се запуши мембраната най-често или да се наруши същата.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Днес пак пропуснаха.
                  Измих едната с течния сапун на Nikwax за горетекс обувки, импрегнацията се изми, а обувката подгизна. Явно мембраната я няма никаква или е умряла по някакъв не знам какъв начин.

Коментар

Напълни ОТВЪТРЕ вечерта обувки със студена вода, остави ги до утре, сутринта изсипи останалата вода и пак повтори упражнението. След като го направиш натъпчи обувки вътре с вестниците и остави някъде на стайна температура, сменяй на 12 часа хартията вътре докато не изсъхнат обувките. По този начин опресняваш мембраната и измиваш от нея кристали солта. Повярвай ме, ще има ефектът!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Напълни ОТВЪТРЕ вечерта обувки със студена вода, остави ги до утре, сутринта изсипи останалата вода и пак повтори упражнението. След като го направиш натъпчи обувки вътре с вестниците и остави някъде на стайна температура, сменяй на 12 часа хартията вътре докато не изсъхнат обувките. По този начин опресняваш мембраната и измиваш от нея кристали солта. Повярвай ме, ще има ефектът!
                      Обувките са на по-малко от месец и 10-на обувания из града, най-вече до вратата на джипа

Коментар

ИЗ ГРАДА! Заради това е, навсякъде сол и луга, те убиват мембрана. Пробвай мой съвет, ще се подобри проводимостта на мембраната, стига да е читава.

Коментар

Значи на всеки 5 обувания да ги пълня с вода и да съм без обувки по една седмица?
                          Ще ми трябват поне три чифта да преживея зимата.

По мои наблюдения пропускат там, където е паднал импрегнанта. А мембрана или няма, или е развалена. Уж хубава, качествена и скъпа марка, а к*р.
                          Намацах ги с вакса на никвакс, вече може и да не дишат, поне няма да пускат.

Коментар

Я дай линк за тези твои обувки за да видим за какво става дума?

Коментар

http://www.trendbereich.com/camel-ac...-mocca/a-2797/
                              От тук ги купих

Има ги и на сайта на Горе-текс http://www.gore-tex.co.uk/product/ca...1313878397303/
                              Последно редактирано от Ivan_J; 08-02-12, 17:13.

Коментар

Градски обувки са. Пробвай да опресниш мембраната по мой съвет, и да исползваш читав импрегнатор. От собственият си опит препоръчвам импрегнатор за обувки на испанска фирма Бореал от м-н Стената, само че трябва да го пръскаш само върху влажна обувка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X